Скопјани масовно се потпишуваа против амбасада...
Скопјани масовно се потпишуваа против амбасада...
ikooo
Скопјани масовно одговорија на повикот да се потпишат на иницијативата против изградбата на американската амбасада на Кале. Велат во скопското Кале е историјата на нашата Македонија.
„Тоа му припаѓа на градот. Таму можеме да ги развиваме културните вредности на Скопје и Македонија и затоа оваа одлука е неодржлива“, вели Васил Тупурковски. „Се потпишавме затоа што сакаме да ги сочуваме нашите културни вредности. Сакаме Калето да остане и да се користи од граѓаните и оние кои ќе го посетат, а не само Американците“, велат граѓаните. За организаторот на иницијативата, координативното тело за спас на калето, очекуван е големиот одѕив на граѓаните. „Едноставно дека ова е вредно за нас Македонците, со целиот состав, културолошки, историски“, вели Живко Поповски архитект. „Ние имаме историја не можеме така да ја даваме. Ако се за демократија како што велат, тогаш нека докажат, ова е демократија и ние не сакаме амбасада на Кале“, велат граѓаните. „Батлер, оваа света земја не е дивиот запад, немојте да не понижувате и газите“, „Ќе ни дозволат ли нашата амбасада да ја изградиме на Аламо?“, ова се дел од пораките упатени до американскиот амбасадор и до владата кои заедно со потписите ќе бидат доставени до сите надлежни домашни и странски институции, како и до американските власти. Архитектите ја почнаа оваа инцијатива за да ја спречат намерата на владата, да ја продаде оваа локација и Америка незаконски да ја гради својата амбасада на Кале. Акцијата за собирање потписи ќе продолжи и во наредните денови.
dejan taka i treba! ova e demokratska zemja, i sve demokratski mora da se pravi, amerika mora da go priznae toa deka i ona e demokratska zemja.
cile
quote:
By Dejan taka i treba! ova e demokratska zemja, i sve demokratski mora da se pravi
Ahahahahahahaha xixixixix uhuuuhuuu hahahahahahahahhahahaha Dejan nemoj ne me smej molim te ...
Ceki Chill cile :) Inace Dejan, sve so ke napravime demokratski ne vredi ic. Ete imame referendum, ama ne e demokratski spored vladava, EU i USA!? Sme edna od najdemokratskite zemji na balkanov, so najgolemi prava za malcinstva, a nisto ne vredi.
ikooo
quote:
Originally posted by cile
quote:
By Dejan taka i treba! ova e demokratska zemja, i sve demokratski mora da se pravi
Ahahahahahahaha xixixixix uhuuuhuuu hahahahahahahahhahahaha Dejan nemoj ne me smej molim te ...
Ti imas li nesto pametno da reces ?
Misirkov Dejan, vo Amerika nema demokratski sistem, taa zemja e ustavotvorna republika. Za golema zal, demokratijata se povekje navleduva.
dejan zasto da ne te smeam cile:p vo pravo si ceki, makedonija e posledna demokratska zemja vo balkan..... ama sto ke pravis so demokratija hm
dejan zasto ovoi budzaki ne e izbrkan od drzhavata? http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13248&broj=215
dejan potpisetese http://www.petitiononline.com/Gradiste/petition.html
NARCIS` Budzaku moze da popusi malce,on e nepismen shto znae za istorijata na Skopje.
Misirkov MOzebi, no na vlast e i pravi sto saka!