Две фонтани среде село или Скопје ќе нема вода
Две фонтани среде село или Скопје ќе нема вода
lav Насловот на темата е секако „позајмен„ од статија во весникот ВРЕМЕ http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13386&broj=217 КАДЕ (ли) е сега другарот Б(а)учко , министерот војни и за капитулација-де , за да ни ја „организира„ одбраната на градот Скопје и неговите граѓани , од наездата на овие современи стаорци ...секако наши „мили„ комшии и секако да се забележи и коаљициони партнери на сдсм ? Дали историјата (како со Куманово) ќе се повтори ....ИЛИ ??? [8D]
StormAngel Aha!
intel
quote:
Originally posted by lav
Насловот на темата е секако „позајмен„ од статија во весникот ВРЕМЕ http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13386&broj=217 КАДЕ (ли) е сега другарот Б(а)учко , министерот војни и за капитулација-де , за да ни ја „организира„ одбраната на градот Скопје и неговите граѓани , од наездата на овие современи стаорци ...секако наши „мили„ комшии и секако да се забележи и коаљициони партнери на сдсм ? Дали историјата (како со Куманово) ќе се повтори ....ИЛИ ??? [8D]
Прво поздрав од мене.Не сме се “Слушнале“ долго време. Гледам односно читам уште си во стара шема.Загради,бои,наводници и по пет шест теми дневно.Дури и си напреднал.Почна и икончиња да ставаш.Браво!!!!!!
lav
quote:
Прво поздрав од мене.Не сме се “Слушнале“ долго време. Гледам односно читам уште си во стара шема.Загради,бои,наводници и по пет шест теми дневно.Дури и си напреднал.Почна и икончиња да ставаш.Браво!!!!!!
Ooooooo шок Интељ бре , па и ти си останал стариот ДОБАР интељ , пашазоти кад ти кажем. Па како си ТИ и братијата твоја ...мислам на истомислениците твои но и „мои„. Па ...кој беше во право тогаш но и сега ??? Времето е сепак НАЈГОЛЕМ и најреален СУДИЈА...нели??? пс Икони користам овде зашто икони се ставаат за/на „светци„ , а во нашава БИБЛИСКА ЗЕМЈА МАКЕДОНСКА ...ќе признаеш ги има(ло) одповеќе од нивната стварна потреба.
трендафил СДСМ и ЛДП не смеат да се спротивстават на тие што ги донесоа на власт и што треба да им ја донесат власта во Скопје и другите градови во кои има арнаути но не се во мнозинство. Ќе им ги задоволат сите барања. За да нема војна де, што би ја започнале два пати разоружаните радушани.
lav http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13475&broj=218 Во ова издание пишува дека: Месната заедница побарала да се исклучи водата Месната заедница од Рашче на чело со претседателот Рафис Ковачи ги изиграла жителите на селото со тоа што на 29 септември побарала од Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ да им ја исклучи водата бидејќи не го плаќаат долгот, обвинуваат селаните. Тие вчера не го блокираа патот кон изворот, а утре треба да се сретнат со Јане Ценев, генералниот директор на претпријатието, за да разговараат за нивните барања. - Како можел некој да поднесе такво барање без согласност од целото село? Повеќе немаме доверба во нашата месна заедница. Сега се организираме сами. Никој од нас не е главен. Во ова учествуваме сите заедно и задутре ќе се собереме околу 20 луѓе и ќе одиме кај директорот Ценев - рече вчера Фатмир Хоџа, жител на селото Рашче. Случајно и овој да не е еден од „разоружаните„ КАЧАЦИ ???