Чаирските секидневни БАХАНАЛИИ
Чаирските секидневни БАХАНАЛИИ
lav Баханалиите како ИГРИ се „правени„ во Стариот Рим и биле посветени на богот Бахус ...кој ете бил „надлежен„ за ВИНОТО нели во кое , како тие (Римјаните-де) велеле оти ЛЕЖИ и ВИСТИНАТА. Но имаме изгледа и сега такви „прослави„ ...но овојпат опиени од ЧАЈ и тоа многу силниот РУСКИ ЧАЈ. А можеби се празнува во стилот ...ЌЕ МУ ПИЈЕМ ЈЕДАН КОКА-КОЉА или АФРИ-КОЉА ...пашазоти кад вам ја кажем. Но да се надоврзам на предходното со.... Вчера , одејќи кај мојот пријател кој со своетео семејство тивко и скромно живее во населбата Чаир забележав нешто ЗА ШТО ВООПШТО НИКОЈ ОВДЕ НЕ ПИШУВА. Муабетеејќи така се стемни и Јас се спремав да полека-лека да си одам дома ....кога одненадеж почна КАНОНАДА од пукање од сите можни орудија во (најверојатно0 во воздух. И станувајќи до балконот за да „видам„ одкаде таа трескотница од разно оружје доаѓа ...пријателот ме замоли да си „влезам внатре„ во собата ...додека не им мине ...меракот ми кажа пријателот на пукачите , а тоа го потврдија со климање на главата и другите собрани дома од неговото поголемо семејство. Звукот идеше на потегот од некогашното ТЕНЕЌ-МАХАЛА до Дижонска (позади) Јаја паша џамијата. После извесно време ...оносно „паузата„ за одмор што си ја одредиле пукачите се јави нов 1/2 часовен пукот и трескот. Зошто е ова ..му велам на пријателот мој. Тој загрижено кажа СЛАВАТ !!! а Јас го прашав ШТО ЛИ СЛАВАТ ПРОКЛЕТНИЦИВЕ ???/. Подигна раменици и тивко рече поБЕДАТА која ни ја донесоа. И начин како да се протераат малкуте останати македонски семејства таму. Па после нека тука некој ми зборува за УБАВИОТ СОЖИВОТ кој само што не започнал , а ете ние сме го прекинувале-де ...како што кажа едно детиште ...велат оти бил портпарол на сдсм и некојпат јадел бурек во Чаир ...каде што и го раниле во нога а тој тоа воопшто и не го забележал ...мислам дека се викаше К(Л)ОНдарко ...или ДРДОРКО де ..и не е нели премногу важно тоа за ова за што Јас овде и пишувам. МОЕТО ПРАШАЊЕ Е: ДАЛИ НЕКОЈ ЗНАЕ ЗА ОВА и ЗАШТО НАДЛЕЖНИТЕ СО НИШТО ТОПА НЕ ГО ПОПРЕЧУВААТ? Та нели сме ПРАВНА ДРЖАВА и како кажа БЕЛА-Рада ...идеме КОН ЕВРОПА но по се оизгледа како ракот ...назадешки ли ...ИЛИ ???? ИМА ЛИ „ПИЛОТ„ ВО ОВАА ВЛАДА-де за да го исправи „авионот„ наречен Република Македонија???!!!.
трендафил Кога се поминува низ улиците окулу булеварот „Цветан Димов“ човек и не е сигурен дали е во Македонија. И кога не се пука. Има истакнато знамиња на странска држава, Република Албанија. На висок јарбол тоа се вее и пред знамето на ДУИ. Така беше и на 11 октомври. Имаше и два празни јарбола. (Веројатно за знамињата на НАТО и САД). Надлежните знаат за тоа, но веројатно во интерес на мирот не го санкционираат пукањето. Ни убивањето. Таму всушност и пукањето дојде со мирот.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Кога се поминува низ улиците окулу булеварот „Цветан Димов“ човек и не е сигурен дали е во Македонија. И кога не се пука. Има истакнато знамиња на странска држава, Република Албанија. На висок јарбол тоа се вее и пред знамето на ДУИ. Така беше и на 11 октомври. Имаше и два празни јарбола. (Веројатно за знамињата на НАТО и САД). Надлежните знаат за тоа, но веројатно во интерес на мирот не го санкционираат пукањето. Ни убивањето. Таму всушност и пукањето дојде со мирот.
И ако смеам (само) да (за)прашам овде ЈАВНО ..почитуван соговорнику : КОЈ НИ ГО ДОНЕСЕ ОВОЈ И ВАКОВ МИР , А ??? Има ли некој кавлификуван за да ми одговори ...или сте (сите со парите в’џеб) оправдано одсутни и заминатаи некаде во странство , во јабана ...како што милува да напише еден наш собеседник ...разбира се форумски ???