Република Македонија и Евроинтеграциите ..
Република Македонија и Евроинтеграциите ..
lav Се одалечува ли Македонија од Европа ??? Не уверуваа(т) (ама се НЕУВЕРЛИВИ) дека само што не сме зачекориле во ЕУ и дрн дрн дрн ...секако лаги без опашки ...што велат троа поумните деца. Ова е еден од прочитаните статии во вашите дневни весниици Со секојдневното „миење„ на мозокот на Македонските граѓани преку влијателните и најверојатно (добро) платени медиуми , кои очебијно се ставени под силната владина „шепа„ со многукористената реченица дека САМО ШТО НЕ СМЕ СТАСАЛЕ ПРЕД НЕКАКОВ СИ ВЛЕЗ , ама се разбира „само уште„ овој услов да го исполниме и ете веднаш ќе ни настпела „светлата-ни„ иднина и благосостојба наречена Европска Унија. И се така до новиот ....се разбира УСЛОВ кој треба да го исполниме. Дали не се сеќаваме за континуираните „водења„ на Народот Македонски ...некаде во поубаво а СТВАРНОСТА Е сепак ГРДА и СИВА??? Сите овие „играрии„ на Евро-дипљоматите и разноразни белосветски продавачи на надежи (магла Јас ја нарекувам) со нашите ле „премудри„ ДРЖАЛНИЦИ веќе ја превршија секоја мерка на добар вкус ....така препознатлив за/кај Македонската Нација. За сите неопиени од миризбата на силните ветувања Македонци од празната и неостварлива засега надеж , но и можност за некакво си реално Евро-„интегрирање„ треба да им стане јасно на сите дека : Нема место во ЕУ за билокоја држава - дел на Европа која не ги исполнува условите за нејзин влез запишан како „заклучоците од Копенхаген„ кои се всашност дефинирани како збир на обвски на секоја држава - апликант секако од областа на уредување на државата... а.Стварање на Правна Држава во СТВАРНОСТ , а не и декларативно искажана - како кај нас. б.Правење на САМОСТОЈНА СУДСКА ВЛАСТ - а не како кај нас еве веќе деценијаипол на „обиди„ секако неуспешни , каде ...на пример поранешни судии со комунистичко педигре „градат„ анти-комунистичка судска власт....досега невидено никаде во екс-државите , кои беа членки во некогашниот Варшавскиот Пакт. в.НЕЗАВИСНА државна администрација - која е сепак (а би требало и да биде , а не е ) сервис на сите граѓани , но и владеачки гарнитури - т.н. „административци од кариера„ , кои се сепак и стварно и реално видливо ДЕПОЛИТИЗИРАНИ , и и служат единствено на државата Македонија според законите - а не и на актуелнатата мометална владеачка врхушка. Само со НОВИ И ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ , ДО ИЗНАЈДУВАЊЕ НА МОЖНОСТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА ТАКВА ДРЖАВА , НО СЕКАКО СО НОВИ КАДРИ .....оти ОВИЕ актуелниве СЕ НЕСПОСОБНИ ОЧЕБИЈНО за било што , а камоли за Евроинтеграции. Во очекување на сите Ваши видувања и размислувања на оваа тема....ПОЗДРАВ до сите учесници.