ova e zalno!!!!
ova e zalno!!!!
vmro http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13742&broj=222 a eve samo mal citat za onie shto ne citaat celosno : Осумчлено семејство од Велес бараат азил во Словенија оти се плашат за своите животи откако анонимни лица на лош македонски јазик телефонски им се заканувале дека ќе ги убијат, бидејќи член на семејството учествувал во конфликтот во 2001 година како полициски резервист. Мартин Јанчар, државен потсекретар во словенечкиот сектор за азил, изјави дека тие детално ја проверуваат вистинитоста на изјавите од лицата што бараат азил. Во Министерството за внатрешни работи не можеа да потврдат дали имало ваков или слични случаи. ------------------------------------------------------ Од почетокот на годинава 33 македонски државјани побарале азил во Словенија, најмногу поради политички притисоци или дискриминација, велат во домот за азиланти.