Nova Makedonija
Nova Makedonija
dejan http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=13887&broj=224 citaj i cudi se! zasto grcka ne saka da ne vika po koi bilo drugo ime, a svetot po Makedonija! Tu bre, zat tesko e samo Grcka da ne vika Nova Makedonija, a svetot Makedonija. Kako bi bilo ako Egipet bi se vikalo Nova Egipet? Ili Grcka, Nova Grcka. togas site anticki zemji na svetot, neka se vikat, Nova .....
трендафил Не проблемот само со Грција. Голем дел од него е и до нашата држава. Дозволивме тој проблем од билатерален (помеѓу нас и Грција) да стане мултилатерален, со скоро сите земји. Во сите поголеми организации сме примени како FYROM. Пред се` во ООН. Објавеното во грчките весници не мора да значи ништо. Не верувам ниту дека ДРЖАЛНИКОТ ќе има храброст по законот за поделба на Македонија да експериментира и со името на државата. Кај нас веќе не се знае која капка ќе ја прелее чашата. Толкав е револтот на гласачите кон делото на власта.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Не проблемот само со Грција. Голем дел од него е и до нашата држава. Дозволивме тој проблем од билатерален (помеѓу нас и Грција) да стане мултилатерален, со скоро сите земји. Во сите поголеми организации сме примени како FYROM. Пред се` во ООН. Објавеното во грчките весници не мора да значи ништо. Не верувам ниту дека ДРЖАЛНИКОТ ќе има храброст по законот за поделба на Македонија да експериментира и со името на државата. Кај нас веќе не се знае која капка ќе ја прелее чашата. Толкав е револтот на гласачите кон делото на власта.
Во вчерашната емисија БУМБАР на ТВ-Сител многу се зборуваше исклучиво за власта и нејзините мили „госје„ кои идат кај нас ...како тој СААТЧИЈАТА-дипломат кој го убедуваше народот оти ги водат ептен „мудри„ и државорастурачко настроени владетели. Но , за да го слушнете и мислењето на други граѓани од цела Македонија секако за „популарноста„ од потезите на оваа власт , во секоја Сабота имате емисија СТАДИОН од 10-12 часот на К-77 89,7 Мhz и секоја Недела од 12-14.30 на радио РОС во емисијата ТУП-ЛИСТА на 98.4Mhz. Следете ги емисиите и ќе ја „видите„ реакција од Народот односно членовите на многу „заедници„ од УНИТАРНА Македонија ??.
lav И некој некојпат рече дека: ГЛАСОТ НА НАРОДОТ е БОЖЈИОТ ГЛАС ...раззбира се.