Македонското 7-мо Ноемриско митарење
Македонското 7-мо Ноемриско митарење
lav На ден пред празникот св.Димитрија Великомаченик кога Македонските Патриоти иделе во своите засолништа поради настапот на зимата ....сега Македонските граѓани ќе излезат (тие што имаат ПЕТЛЕ секако) за да го (по)кажат своето мислење против стварањето на правна рамка за идната поделба на Македонија под превезот на разни форми како што велат нашите северни соседи „да не се сетат Власите„. Прочитаните од сите (182.000 подписници) наши „мудри„ владетели си го играат лебедовиот танц. Паниката која е сосема видлива при секој настап и насекаде , ја истури пред нас сета БЕДА на нашите вртикапи-ДРЖалници. НоНародот ДАВА ВЛАСТ но и ОДЗЕМА. Примери ги има многу ...постари се Француската Револуција а последни и најсвежи се (во историски смисол) кога диктаторот Чаушеску со жената-му Елена беше одстранет од кормилото на државата и партијата. Како ке се ИЗМИТАРИ на 7-ми Ноември Македонската Нација ....ќе видиме но ќе се (рас)кажува подоцна. Да Живее Република Македонија секојпат САМОСТОЈНА и УНИТАРНА.