Golema bitka e dobiena.. Sega na red se ovie:
Golema bitka e dobiena.. Sega na red se ovie:
air Reuters (Kole Casule) Na Kole artiklot e najlos od site na Reuters. Tamu on cisto go kazuva ova dole: Macedonians are Slav people whose language is similar to that of Bulgaria, but who also claim descent from Alexander the Great, the Greek conqueror and 'King of Macedonians'. (http://news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/nm/20041104/wl_nm/macedonia_usa_dc_6) Ajde na uste edna email inicijativa do Reuters protiv nivnite lagi...
Great_Macedonian ednas i zasekogas ke mora nekakva inicijativa da se pokrene.. ili protesti da se organiziraat niz cel svet, da im se dae do znaenje na site deka makedoncite nese sloveni!!!
Maleshevo Kole Casule: "Macedonians are Slav people whose language is similar to that of Bulgaria, but who also claim descent from Alexander the Great, the Greek conqueror and 'King of Macedonians'. " Па Коле Чашуле не ли е Македонец, па не знае кој е и што е? Зошто нагласил дека јазикот ни е сличен со тој од Бугарија? А со јазикот од Србија, а од Хрватска, Словенија, Русија, зар не ни е со нив сличен јазикот бреј чичо Коле? А зошто „claim descent from Alexander the Great, the Greek conqueror“?? Шо кажа овој човек во Ројтерс. Шо кажа овој чичо уставри со други зборови???? Дека ние сме присвојувале грчко име, сме збореле бугарски диалект, а сме биле Славјани. Која НЕНОРМАЛНОСТ. Колееееее, што си ти, кој сум јас или кои сме ние? Нема ништо официјално, ниту нешто заедничко од сите прифатено и брането, почнувајќи од историјата, па се до другите основни национални интереси. Таков случај немам видено ниту кај една нација. Тоа може и да се нарече и национална катастрофа или национална деструкција. http://www.macedonia-info.org/Makedonski_patriotski_pesni/Narode_Makedonski-Simeon_Gugulovski%20.mp3
Thief Не верувам дека таа реченица е од Чашуле. Реченицава е скоро идентична со онаа од Енкартата (за јазикот наш). Мислам дека е дотурена... најнакрај видете дека под текстот се потпишани и други!
air kako i da e, mislam deka treba sekoj da napise po nekoj zbor na reuters i slicnite so koment da ne bidat rasisti i da ne narekuvaat nesto sto ne sme.. ako ima nekoj kontakt info na reuters, associated press i ostanatite postuvajte ovde... pozdrav\\ -- air
Makjedok Zborvaj grcki ili albanski, ke ti se ostvari zelbata.