Banana r... ups... pravna drzava!
Banana r... ups... pravna drzava!
AaaAa Каде Ви е совеста, господине амнестор? Почитуван господине амнестор, мислите ли само затоа што сте министер за економија можете да си дозволите да излезете пред јавноста во петокот вечерта и да го кажете тоа што го кажавте. Се прашувам господине министре, што треба сега да сторам јас как Почитуван господине амнестор, мислите ли само затоа што сте министер за економија можете да си дозволите да излезете пред јавноста во петокот вечерта и да го кажете тоа што го кажавте. Се прашувам господине министре, што треба сега да сторам јас како приватник чија работа претпре огромни штети затоа што во мојот случај се почитуваа законите. Затворивте стотици фирми за неиздавање фискални сметки за да демонстрирате правна држава додека бевме БЈРМ за Американците, а сега одеднаш амнестирате прекршители на закон заради тоа што САД не признале под уставното име. Значи ли тоа дека ја добивте Вие како министер поддршката од Буш да правите анархија во државата? Што ќе се случи ако и другите министри во Владата го следат Вашиот пример? Газење врз законите, и тоа од власта, нема да не однесе на вистинскиот пат до ЕУ, како и да се викаме како држава. Дали сте се запрашале што направивте Вие со вашето амнестирање на прекршителите на законот? Ги поделивте, господине министре, граѓаните на граѓани кои живеат во БЈРМ и граѓани кои дочекале да живеат во РМ. Кој на нас од бившата БЈРМ ќе ни ја плати претрпената штета од 30 или 90 дена затворање? Очекувам јавен одговор на моите прашања, ако имате малку почит во граѓаните на оваа држава чиј министер сте. Не се надевам дека ќе Ви проработи совеста и дека сам ќе си поднесете оставка затоа што си поигравте со законите на оваа држава, но очекувам тоа од Вас да го побара премиерот Хари Костов. Името познато на Редакцијата
AaaAa
quote:
Originally posted by concrete
Dete, kolku toa dolgo gledas niz toj prozorec (klucalka???) Nesto kako da si se podzaboravilo??? A toa celata bratija od karsija sto ti sedi po senati i kongresi nesto drugo li pravi????? ili kako groto od Albancite i Grcite u USA i tie se uspesni napredni civilizirani lugje od esalon ...od druga strana ovoj spomnatiot minister "za ekonomija" si ima razbiracka za problemite na svojot esnaf, pa i toj si e vo biznisot .....
m?koj ?shto? kako? izvini vaka ama nishto ne te razbrav ?!?!
jamajka Bananite godinava bajagi se evtini. na Bit Pazar gi ima 3kg za 100 den. na kvantashki bile 20-25 den. 1kg
protivpropaganda Срцуш, Оти мори вака??? Зарем не знаеш дека сме ние правна држава каде заклучоците се носат на професионално ниво, со аргументи базирано врз правото![:(!] Како тоа се осмелуваш да даваш констатации за наш авторитет (да мислиш)? Ние сме демократска држава, а не некое авторитарно трло полно со овци!!![:(!] Засрами се!!! Нашите величенствени духови, лидери без маана, тие кои за нас мислат ги навредуваш и поставуваш негативен пример. Според твоето делување те класифицирам како надворешен непријател!!! Го заблудуваш народот во верување дека неговите лидери се неспособни. Ти сакаш со револуција да ја скршиш диктатурата на пролетеријатот кое го застапуваш. Особено диктатите на диктаторите на пролетеријанизмот, нашата најсвета кауза. Ние треба да се бориме против таквите како тебе!!! Против сите кои ги напаѓаат нашите богови, нашите овчари, нашите авторитети, нашите лидери бидејки со таквата нивна активност сакаат нас да не` доведат до повторна експлоатираност. ПРОТИВ СИТЕ НАДВОРЕШНИ И ВНАТРЕШНИ НЕПРИЈАТЕЛИ, НАПРЕЕЕД!!![xx(] [:p]
На сериозната страна кажано ова е само начин да се попушти пред силните притисоци од казнетите врскаџии (политички спонзори, и сопартијци). Се најде „оправдан“ начин како да им се дозволи да проработат, а излегува како да се казнат тие кои го почитуваат законот, а да се наградат тие кои не го почитуваат. Е да, „политички“ (дуир арно би било да се политички ама не се), наместо правни одлуки. Ако тоа не води кон напредок јас не знам што води. Каква ли порака се праќа кај населението? Дали е пораката почитувањето на законите е врлина или е пораката дека е почитувањето на законите е глупост направена од малоумни и слаби, слаби кои немаат политички грб?[:(!] Ова е уште еден пример на остаток од минатиот систем. Дискреционо право на некојси високо поставен бирократ да решава според својот ќеф, односно интерес. АКО ИМАШ ПРАВО ДА НАПРАВИШ НЕШТО, ДАЛИ БИ БИЛ ВО ПРАВО ДОКОЛКУ ГО ЕФЕКТУИРАШ ТОА ПРАВО? ХМММММ Патем, со совеста тука нема никаква врска. Совеста не е профитабилен елемент кај нас. Таквите, човечните, врлини се за слабите во нашето општество, па нели, кај нас „сила бога не моли“. Силниот се огледува по тоа што може да прави што сака, другите мора да се повинуваат на правната држава на силниот кој е на власт. ДА ЖИВЕАТ СИТЕ КОЛЕКТИВИСТИЧКИ УРЕДУВАЊА И НИВНИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ!!!
трендафил Прекршителите кои припаѓаат на опозицијата беа казнувани уште по доаѓањето на власт на ДУИ и македонските партнери и цело време се под присмотра. Во групата што беше казнета во последните неколку месеци поголемиот дел се ориентирани кон власта. Затоа и се бараше можност за амнестирање. Во држава во каја се амнестираат воени злосторници и после тоа истите влегуваат во власта, на министерот би му препорачал да не амнестира никого, за да не му го земе некој од тие амнестирани криминалци местото. Дали некогаш сте се запрашале зошто кога се бранковистите на власт државата нема пари? На ова прашање има два одговора. - Прво затоа што не ги задеваат своите, а нивни се повеќе од 70% газди. - Вториот е затоа што повеќе зимаат за себе. Затоа кога тие се на власт енормно ни се зголемува девизниот долг. Земените пари ги менуваат во девизи и ги носат во странство. За разлика од љубчевистите кои парите ги вложуваа во државата и бодат очи. А само десетте величенствени (директорите што на Бранко на му подарија слика на свечениот ручек откако ги украде претседателските избори) поседуваат повеќе од 1/3 од македонското бруто производство. До имотот се дојдени чесно, а скоро без пари.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Прекршителите кои припаѓаат на опозицијата беа казнувани уште по доаѓањето на власт на ДУИ и македонските партнери и цело време се под присмотра. Во групата што беше казнета во последните неколку месеци поголемиот дел се ориентирани кон власта. Затоа и се бараше можност за амнестирање. Во држава во каја се амнестираат воени злосторници и после тоа истите влегуваат во власта, на министерот би му препорачал да не амнестира никого, за да не му го земе некој од тие амнестирани криминалци местото. Дали некогаш сте се запрашале зошто кога се бранковистите на власт државата нема пари? На ова прашање има два одговора. - Прво затоа што не ги задеваат своите, а нивни се повеќе од 70% газди. - Вториот е затоа што повеќе зимаат за себе. Затоа кога тие се на власт енормно ни се зголемува девизниот долг. Земените пари ги менуваат во девизи и ги носат во странство. За разлика од љубчевистите кои парите ги вложуваа во државата и бодат очи. А само десетте величенствени (директорите што на Бранко на му подарија слика на свечениот ручек откако ги украде претседателските избори) поседуваат повеќе од 1/3 од македонското бруто производство. До имотот се дојдени чесно, а скоро без пари.
Некојпат популарниот Бајрам Амди (на ова сигурно) ќе речеше : СИГУРНО и тоа 102,3%
AaaAa
quote:
Originally posted by protivpropaganda
Срцуш, Оти мори вака??? Зарем не знаеш дека сме ние правна држава каде заклучоците се носат на професионално ниво, со аргументи базирано врз правото![:(!] Како тоа се осмелуваш да даваш констатации за наш авторитет (да мислиш)? Ние сме демократска држава, а не некое авторитарно трло полно со овци!!![:(!] Засрами се!!! Нашите величенствени духови, лидери без маана, тие кои за нас мислат ги навредуваш и поставуваш негативен пример. Според твоето делување те класифицирам како надворешен непријател!!! Го заблудуваш народот во верување дека неговите лидери се неспособни. Ти сакаш со револуција да ја скршиш диктатурата на пролетеријатот кое го застапуваш. Особено диктатите на диктаторите на пролетеријанизмот, нашата најсвета кауза. Ние треба да се бориме против таквите како тебе!!! Против сите кои ги напаѓаат нашите богови, нашите овчари, нашите авторитети, нашите лидери бидејки со таквата нивна активност сакаат нас да не` доведат до повторна експлоатираност. ПРОТИВ СИТЕ НАДВОРЕШНИ И ВНАТРЕШНИ НЕПРИЈАТЕЛИ, НАПРЕЕЕД!!![xx(] [:p]
На сериозната страна кажано ова е само начин да се попушти пред силните притисоци од казнетите врскаџии (политички спонзори, и сопартијци). Се најде „оправдан“ начин како да им се дозволи да проработат, а излегува како да се казнат тие кои го почитуваат законот, а да се наградат тие кои не го почитуваат. Е да, „политички“ (дуир арно би било да се политички ама не се), наместо правни одлуки. Ако тоа не води кон напредок јас не знам што води. Каква ли порака се праќа кај населението? Дали е пораката почитувањето на законите е врлина или е пораката дека е почитувањето на законите е глупост направена од малоумни и слаби, слаби кои немаат политички грб?[:(!] Ова е уште еден пример на остаток од минатиот систем. Дискреционо право на некојси високо поставен бирократ да решава според својот ќеф, односно интерес. АКО ИМАШ ПРАВО ДА НАПРАВИШ НЕШТО, ДАЛИ БИ БИЛ ВО ПРАВО ДОКОЛКУ ГО ЕФЕКТУИРАШ ТОА ПРАВО? ХМММММ Патем, со совеста тука нема никаква врска. Совеста не е профитабилен елемент кај нас. Таквите, човечните, врлини се за слабите во нашето општество, па нели, кај нас „сила бога не моли“. Силниот се огледува по тоа што може да прави што сака, другите мора да се повинуваат на правната држава на силниот кој е на власт. ДА ЖИВЕАТ СИТЕ КОЛЕКТИВИСТИЧКИ УРЕДУВАЊА И НИВНИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ!!!
Gledam Gligorov ti e omilen ... ili Tupurce nash bese?[:)] Btw, ne mi se vrgli mene pa ni na sala, bidi umen pa primeti deka toa nekoja zagrizena stranka e gore :) Da da ostatok od toj stariot sistem koj ne napravi sloveni shto bi rekol shema, samo na site nekako toj sistem ubavo im doagja... shto ne me cudi [;)]
concrete Neka si ostane na toa,ovde i taka site samo zboruvaat monolozi, nikoj ne vnimava sto drugite kazale!!!
protivpropaganda
quote:
Originally posted by AaaAa
[quote]Originally posted by protivpropaganda Gledam Gligorov ti e omilen ... ili Tupurce nash bese?[:)] Btw, ne mi se vrgli mene pa ni na sala, bidi umen pa primeti deka toa nekoja zagrizena stranka e gore :) Da da ostatok od toj stariot sistem koj ne napravi sloveni shto bi rekol shema, samo na site nekako toj sistem ubavo im doagja... shto ne me cudi [;)]
Срцуш, Мешаш политичко уредување со општествен ентузијазам. Прочитај ја колумнава бидејки не ми се пишува повторно за да увидиш некои работи кои никако не ги земаш во вид. www.tugjinojabano.com/kolumni.asp#K02 Мислам дека ќе го цениш текстот бидејки самата суштина е иницирана токму од еден Македонски комунист, од оние здравите, се подразбира. Па потоа може да ја редиме.[:X] П.С. Дефинирај го зборот „vrgli“ за да можам да ти одговорам!!!
concrete Dete, kolku toa dolgo gledas niz toj prozorec (klucalka???) Nesto kako da si se podzaboravilo??? A toa celata bratija od karsija sto ti sedi po senati i kongresi nesto drugo li pravi????? ili kako groto od Albancite i Grcite u USA i tie se uspesni napredni civilizirani lugje od esalon ...od druga strana ovoj spomnatiot minister "za ekonomija" si ima razbiracka za problemite na svojot esnaf, pa i toj si e vo biznisot .....
AaaAa Makedonsko-makedonski recnik za "vrgli" nabavi si. Ja kaj komunist i nezdrav a? heh. Concrete veli vo monolozive nekoi ne citaat kako treba--ja komunist najn, ja samo primetuvam komunisticki kvotacii koa ne komunisti ko tebe gi upotrebuvaat:-) Nemora da ja citam kolumnata za toa. Ili nekoi raboti si pozajmuvash pa zaboravash koj gi kazal?:) A za ostanatoto...ako imase ostanato... a i da nemashe ke ima idnina znaejki te; obidot da bidesh humoristicen ne ti uspeva pojke, te izgubiv momce, nemozam vise da te sledam, go izgubi i sarmot na samozaljubenost koj go imashe na pocetok. Daj malku inventivnost i nekoi novi idei, ostai gi komunistite vekje ednash izlitena tema na neinteligentna raja se oni--ne za drugo da ne vikash posle deka nekoj bega koa ustvari ti to ne intrigirash.