Се спроведува ли Рамковниот Договор од страните ?
Се спроведува ли Рамковниот Договор од страните ?
lav Рамковниот Договор како чин на конечно и незапирливо менување на ликот на Македонската Држава , поред права за споменатите „заедници„ споменати во него , предвидува и нивни обврски , кои МОРААТ да се исполнат ...за потоа (веднаш ќе) не „примеле„ во ЕУ и НАТО. http://www.adi.org.mk/ramkovendogovor.html#top Нешто чудно притоа се случува од посетители-дипломати кои се преставници на земјите ГАРАНТИ на тој фамозен и за Македонија штетен договор. Чудото за кое (сакам да) зборувам е што СЕКОЈПАТ ги споменуваат само обврските наметнати на „заедницата„ на Македонците , а за „другата„ страна како да подзабораваат да ја потсетат на нејзините обврски ...меѓу кои НАЈВАЖНА е ВРАЌАЊЕТО НА РАСЕЛЕНИТЕ лица во своите сеуште (полу)разурнати домови. Зашто нема реакција од ниту еден наш министер во оваа влада , на оваа за секого видлива дискрепанца помеѓу потпишаното и стореното досега?
mako Da, no vo Ramkovniot dogovor se spomnati NARODI, znaci toj ne vazhit za PLEMINJA i KLANOVI koi ete stanuvaat tesko traumatizirani pri samata pomisla da pocituvaat institucii i drugi gluposti proizlezeni od civilizaciskiot razvoj.
Pina
quote:
Originally posted by lav
Рамковниот Договор како чин на конечно и незапирливо менување на ликот на Македонската Држава , поред права за споменатите „заедници„ споменати во него , предвидува и нивни обврски , кои МОРААТ да се исполнат ...за потоа (веднаш ќе) не „примеле„ во ЕУ и НАТО. http://www.adi.org.mk/ramkovendogovor.html#top Нешто чудно притоа се случува од посетители-дипломати кои се преставници на земјите ГАРАНТИ на тој фамозен и за Македонија штетен договор. Чудото за кое (сакам да) зборувам е што СЕКОЈПАТ ги споменуваат само обврските наметнати на „заедницата„ на Македонците , а за „другата„ страна како да подзабораваат да ја потсетат на нејзините обврски ...меѓу кои НАЈВАЖНА е ВРАЌАЊЕТО НА РАСЕЛЕНИТЕ лица во своите сеуште (полу)разурнати домови. Зашто нема реакција од ниту еден наш министер во оваа влада , на оваа за секого видлива дискрепанца помеѓу потпишаното и стореното досега?
Pak si se zaebal. Ramkoviot dogovor, za belosvetskite mudreci, e neshto kako Albansko- SlavoMakedonski ASNOM. Pola vek od istorijata na nashata drzhava poleka se brishe, i shto ke ni e takva istorija, komunjarski rezhim od bivshat YU, edinstveno shto vredeshe beshe bratstvoto i edinstvoto i toa si go zadrzhavme, razbira se.
lav
quote:
Originally posted by Pina
quote:
Originally posted by lav
Рамковниот Договор како чин на конечно и незапирливо менување на ликот на Македонската Држава , поред права за споменатите „заедници„ споменати во него , предвидува и нивни обврски , кои МОРААТ да се исполнат ...за потоа (веднаш ќе) не „примеле„ во ЕУ и НАТО. http://www.adi.org.mk/ramkovendogovor.html#top Нешто чудно притоа се случува од посетители-дипломати кои се преставници на земјите ГАРАНТИ на тој фамозен и за Македонија штетен договор. Чудото за кое (сакам да) зборувам е што СЕКОЈПАТ ги споменуваат само обврските наметнати на „заедницата„ на Македонците , а за „другата„ страна како да подзабораваат да ја потсетат на нејзините обврски ...меѓу кои НАЈВАЖНА е ВРАЌАЊЕТО НА РАСЕЛЕНИТЕ лица во своите сеуште (полу)разурнати домови. Зашто нема реакција од ниту еден наш министер во оваа влада , на оваа за секого видлива дискрепанца помеѓу потпишаното и стореното досега?
Pak si se zaebal. Ramkoviot dogovor, za belosvetskite mudreci, e neshto kako Albansko- SlavoMakedonski ASNOM. Pola vek od istorijata na nashata drzhava poleka se brishe, i shto ke ni e takva istorija, komunjarski rezhim od bivshat YU, edinstveno shto vredeshe beshe bratstvoto i edinstvoto i toa si go zadrzhavme, razbira se.
Дека билокаква Историја не треба но и не смее да се брише никаде па и кај нас ...доказ е гробот на Наполеон во Париз. Тој бил што си бил и завршил како што тогашните современици сметале дека треба , но сепак си останал Француз за своите поколениа , кои повеќето се гордеат со неговото (не)дело иако некои други имаат понакво гледање за неговите (не)дела сторени кон други нации.
intel
quote:
Дека билокаква Историја не треба но и не смее да се брише никаде па и кај нас ...доказ е гробот на Наполеон во Париз. Тој бил што си бил и завршил како што тогашните современици сметале дека треба , но сепак си останал Француз за своите поколениа , кои повеќето се гордеат со неговото (не)дело иако некои други имаат понакво гледање за неговите (не)дела сторени кон други нации.
Ова никако не се поклопува со твојот став кон ликот и делото на Другарот ТИТО. Не ме засегаат неговите дела кон Србија на пример,но што мислиш во однос на Македонија.При отварање на плоштадот Македонија Зафир рече дека многу пати пеел на овој плоштад кој се викал поинаку до скоро,но да не се викал плоштад Маршал Тито немаше денес да се вика ни плоштад Македонија.Твој коментар за ова ако може?
Divider Zafir peel, peel i go ispea svoeto. Ramkovniot ne cini, fakt!! Istorijata ni e od anticko do denesen den. ne treba da ja unistozuvame so sekakvi dogovori i losi vladenija!! BTW se sproveduva ednostrano. Od nasa strana davajagazovski!!
Sotir Абе си се брише кај нас истоијата, само некако тоа си се прави наопачки. Додека едните (македонскиот дел од власта, заедно со се цела „меѓународна“) упорно ги тераат Македонците да ги зафати колективна амнезија и да „заборават на минатотото“ и „да не се враќаме назад“, другиве си се враќаат назад без никаков проблем: Неколку илјади Албанци вчера во скопско Блаце присуствуваа на свеченото отворање на спомен-плоча во чест на 140 Албанци убиени, како што велат албанските историчари, „од славопартизаните и славомакедонските четници“ за време на народноослободителното движење од Втората светска војна. http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=15190&broj=242 Значи фино-лепо, ќе си ги прогласиме балистите-фашисти за ослободители на дел од Македонија, а Македонските ослободители како Ченто и сл. ќе си ги прогласиме за убијци, окупатори, предавници и не знам што уште не. Мора да се има во предвид дека меѓу присутните имало и претставници од власта, нормално од УЧК-овскиот дел од власта, што значи дека Македонската влада гледа со симпатии кон вакви и слични активности. Со оглед на импозантноста на споменикот не е чудо и државни пари, преку кој знае какви канали, да се вложени во оваа градба. Тоа ти е се во „духот на рамковниот“.
OooOo katastrofa!
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Дека билокаква Историја не треба но и не смее да се брише никаде па и кај нас ...доказ е гробот на Наполеон во Париз. Тој бил што си бил и завршил како што тогашните современици сметале дека треба , но сепак си останал Француз за своите поколениа , кои повеќето се гордеат со неговото (не)дело иако некои други имаат понакво гледање за неговите (не)дела сторени кон други нации.
Ова никако не се поклопува со твојот став кон ликот и делото на Другарот ТИТО.Не ме засегаат неговите дела кон Србија на пример,но што мислиш во однос на Македонија.При отварање на плоштадот Македонија Зафир рече дека многу пати пеел на овој плоштад кој се викал поинаку до скоро,но да не се викал плоштад Маршал Тито немаше денес да се вика ни плоштад Македонија.Твој коментар за ова ако може?
Погоре некој добро го опиша она што можеби во друга форма сакав да ти го одговорам САМО ЗАТОА ШТО ТИ СИ ГО БАРАШЕ , разбира се од мене лично. Но еве ќе се потрудам да бидам реален во одговорите. Моите ставови за минатото односно Историјата си остануваат такви какви што си се , НО МОЖАТ ДА СЕ МЕНУВААТ само ако со АРТЕФАКТ изнесен и досега непознат се побие досега изнесеното. Твојот ментален склоп на размислување кољега Интељ е во директна линковска врска со партијата сдсм чиј заслепен следбеник си , а кај мене има еден недостаок а можеби е и предност ....А ТОА Е ДЕКА НЕМАМ НИКАКОВ И СО НИКОГО ЛИНК. Конечно тоа сфати си го , на некој од можните начини. Е тоа веќе не е мој „ресор„ , разбира се дека мислам на начините за да те „научат„ нешто што никако не можеш да го разбереш. Фабричка грешка ??? Или нешто друго е во прашање ???