Има ли некакво гревче кај министерчето Стевче ?
Има ли некакво гревче кај министерчето Стевче ?
lav Велат дека не го „рецкал„ Премиерот се според моделот на кољегата-му негов Буџаку? И овој ...едеинственото кое го знаат сдсм-офциве кога ќе загусти = БЕЖАНИЈА на нова помирна и потивка фунција , разбира се. И накрај колку се збогатил одкога стана Министер во Владата? Некои , кои добро го познаваат лично ...велат дека НЕ Е БОГАТ ни до колена на неговиот партиски шеф и прочуен либерал-демо(Н)крат и градоначелник Скопски и Македонски на 1/2 Македонска територија (според должината) Ристе Пенов. Пред некој ден (во Саботата) во поплавата на Скопје го видовме правиот ПЕНО(в)ЛОМ по Скопските улици и тоа на сите ТВ станици. Права бре либерал демоКртија Маќедонска. Бог нека не спаси од полошо кога од ова по се изгледа не може. Амин
intel
quote:
Бог нека не спаси од полошо кога од ова по се изгледа не може. Амин
Aмин!! Полошо здравје.Само Ти таквите како тебе и тајфата што ја застапувате се полошото од кои господ посекако добро не спасува барем до сега.
Divider Makedonija na Makedoncite. Site drugi da gorat na klada!!
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Бог нека не спаси од полошо кога од ова по се изгледа не може. Амин
Aмин!! Полошо здравје.Само Ти таквите како тебе и тајфата што ја застапувате се полошото од кои господ посекако добро не спасува барем до сега.
Ова е повеќе од прикладно за коментар на некој модератор а не од мене ...но Јас само ќе те запрашам : Оти вака бре кољега , та што лошо сум ти сторил , а ???
Strelec Имаат ли граници човечката дрскост и човечките небулози? Какви фрапантни аргументи ни понуди lavceto!? Сите нас овде неинформирани, наивни и јадни не’ удостои со информацијата дека ВЕЛАТ оти министерот Јакимовски не бил богат ни до колема како Пенов! Има ли поголем аргумент од тоа величествено ’ВЕЛАТ’??? И не беше тоа се’!? Уште еден аргумент (не е кажано за што се однесува, но и не е важно) претставуваат поплавите во Скопје!? Еее Пенов, Пенов... издаицо на македонскиот народ... Како не ти беше срам во Скопје да има поплава? И ти си ми бил некој градоначалник!? Срамота!?:) Абре lavceto, мислиш ли дека некој ќе се дрзне да ги осуди градоначалниците во Италија заради “загинатите лица, одроните, поројните дождови и корнењето дрва“? Или градоначалниците во Хрватска заради “ветарот со брзина од 200км. на час, парализираниот сообраќај и многуте повредени лица? Или можеби градоначалниците во Грција заради поплавените улици, прекинот на струја и парализираниот сообраќај во сите поголеми градови? И не се повикувај на Бога, а истовремено гревови правиш!
Divider Kradat, lazat, imaat voski, kamo sreka da zibvee na tavan. Ne vi se mesam, ama: still, they should burn in the fiery pits of hell for all the wrongdoing to Macedonia
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Имаат ли граници човечката дрскост и човечките небулози? Какви фрапантни аргументи ни понуди lavceto!? Сите нас овде неинформирани, наивни и јадни не’ удостои со информацијата дека ВЕЛАТ оти министерот Јакимовски не бил богат ни до колема како Пенов! Има ли поголем аргумент од тоа величествено ’ВЕЛАТ’??? И не беше тоа се’!? Уште еден аргумент (не е кажано за што се однесува, но и не е важно) претставуваат поплавите во Скопје!? Еее Пенов, Пенов... издаицо на македонскиот народ... Како не ти беше срам во Скопје да има поплава? И ти си ми бил некој градоначалник!? Срамота!?:) Абре lavceto, мислиш ли дека некој ќе се дрзне да ги осуди градоначалниците во Италија заради “загинатите лица, одроните, поројните дождови и корнењето дрва“? Или градоначалниците во Хрватска заради “ветарот со брзина од 200км. на час, парализираниот сообраќај и многуте повредени лица? Или можеби градоначалниците во Грција заради поплавените улици, прекинот на струја и парализираниот сообраќај во сите поголеми градови? И не се повикувај на Бога, а истовремено гревови правиш!
Јас напишав онака како тоа го чуствувам ...а гледам како да си се подналутил малку колу споменувањето на некои кои се јавнати личности овде мислам во Македонија ?? А ти си тамо далеко преко више мора!!! Те разбирам дека имаш право ти сам да (си) мислиш за нив како што си мислиш , НО дозволи или биди парламентарен и Јас да можам да мислам како што ги гледам работите овде ..односно споменативе како РАСТУРААТ а не и како на сите ни велат дека нешто „прават„. Мислам дека е фер ...нели колега???
Divider Sekoj treba da ima pravo na svoe mislenje. Inaku, ke bidete isti kako nasite politicari. My way or the highway ne biva. Ajde da se druzime, ne da e karame!!
intel
quote:
Ова е повеќе од прикладно за коментар на некој модератор а не од мене ...но Јас само ќе те запрашам : Оти вака бре кољега , та што лошо сум ти сторил , а ???
Мене лично ништо.Но еве на првиот дел от твојот пост прв те удостои господинот Стрелец кој незнам по која основа го нарекуваш колега.Му велиш:А ти си тамо далеко преко више мора!!! А зошто е таму??? Затоа што и кога ќе се појави некој кој навистина сака да сработи нешто за оваа држава се наоѓаат таквите како тебе и трендафил па и слацк да не го заборавам кои максимално деструктивно се однесуваат и ги кочат сите позитивни процеси само за дневно политички цели на одредена партија која го надмина дури и процесот на кариокинеза. И тогаш некои способни и стручни кои вложиле многу во своето образование си ја бараат среќата иза седам мора Љаву неразбран. П.С.Ова онака на кратко,мрско ми е да ти одговарам жими се.
Divider Lets be friends people and make a mass siucide!! SEkoj so svojata sreka, nekoj nadvor, nekoj vnatre. Nie nadvor treba da lobirame za tie vnatre da mozat da storat nesto.
трендафил Изјавата на министерот Јакимовски „ да умрев во четврток немаше да знам дека Македонија е правна држава“ или преведено и јас имам право да го кршам законот (по амнестијата по повод признавањето на уставното име од страна на САД) и неговото останување жив по неа (како министер), многу зборува за правниот систем во Македонија. Во секоја земја и граѓаните, а пред с#233; политичарите би биле загрижени и ако премиер си даде оставка дека не може да излезе на крај со корумпирани министри во сопствената влада. Кај нас тоа брзо се заборава. Посебно кога на власт имаме партија која има универзален одговор. Сега за с#233; е виновна претходната власт. Но и до 1998 им беше виновна претходната власт, односно транзицијата во новиот систем која мораше да се прави (и никако да заврши). При тоа и тие што тогаш така говореа, но и македонските граѓани заборавија дека претходна на тогашната беше истата таа власт, односно дека во линија КПМ, СКМ, СКМ-ПДП и СДСМ, еден ист сојуз (кој почна како партија) не водеше од 1944 до 1998 година и сега повторно од 2002. И цело време се однесува како малолетен, односно некој друг (веројатно полнолетен) е виновен за неговите грешки. Ќе порасне ли еднаш „државотворната“ партија. П.С.: Ако зборуваме за главниот град Скопје и затнатите шахти за одвод на атмосферски води или дупки по улиците, континуитетот е од 1944 до 1990 и повторно од 1996 наваму. Тука помага и партијата на последниот комунистички лидер Петар Гошев и неговиот тогашен секретар во ЦМ СКМ, Ристо Пенов. За де не се заборави и заслугата на други, ќе го спомнам и некогашниот член на сојузниот централен комитет, ЦК СКЈ, а сега претседател на Собранието на РМ, Љупчо Јордановски. Колку и што сите заедно (вклучувајќи го и ВМРО во периодот помеѓу 1999 и 2002, а со посебно задоволство и ДУИ од 2001 наваму) имаат направено за Македонија, чувствуваме сите. И ќе чувствуваме во иднина. (Последнава реченица е за тие што не се вртат кон минатото. Веројатно затоа што се срамат од него.)
Divider Site se vinovni, nikoj nema pravo da krade od narodot. Stevce neka jade lajna so lopata. I prethodnata vlast kradese, ovaa vlast krade, ako nesto ne se stori i idnata ke se utepa od kradenje!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Само ве молам форумов не го третирајте како новогодишна елка! Ова lav особено на тебе се однесува... Речениците како лампиони ти се!
Ова е време на славења секакви , та и лампиони (по се изгледа) требаат да ја осветлат мрачната атмосферата во државата каде имаме падната влада , корумпирани коаљициони партнери , корумпирани владетели и стопанственици и ред други специјалитети приредени од овие кои ни ја донесоа поБЕДАТАна Народот Македонско во нашата татковина Македонија. И јас се сложувам со тебе дека треба рационално да се користат можностите кои ги пружа овој прекрасен форум , мислам на тие кои не само Јас ги користам. Инаку ЧУМУ ни се оставени ако не и за соодветно користење?.
intel
quote:
Еееееесега искрено си кажа пациенту иден а можеби и поранешен , разбира се
И покрај многуте забелешки од повеќемина овде кон тебе јас воопшто не очекував дека ќе се однесуваш пристојно и културно.Спред тоа со учеството на еден форум никако не може да бидеме колеги,барем ти и јас. Јас се извинувам но не можам толку ниско да се рангирам себеси.
intel Добро,нема сега околу твојата параноја да дискутираме. Муабетов на темава беше за Стевче дали има гревче. Јас мислам дека нема.Таман се решив да си купам ново DVD кога во саботата одам во техномаркет а таму стоп-не ради.Да беше по на Стевче одлуката немаше да си потрошам 2 литра гориво во ветар. (Сега шала на страна.) Од друга страна па да работеше ќе добиев призвод најверојатно внесен на црно кој ќе го платев нормално со ДДВ и царина во вкупната цена а тој дел за ддв+царина ќе останел во џебот на сопственикот наместо во државната каса.Незнам дали треба да биде сменет ама тој нема право така да се однесува и да амнестира луѓе кои практикуваат сива економија.Без разлика на тоа колку има вработени(и онака се и тие на црно па се водат истовремено како дел од 400.000 илјади невработни)милост не треба да се има кон ваквите појави. Се додека не се расчистат ваквите работи не можеме да ја добиеме реалната слика за економската положба на Македонија која е далеку од она што е официјален показател.
intel
quote:
Originally posted by lav Тогаш ајде да дискутираме за твојата очебијна ДЕМЕНЦИЈА...ако пак не знаеш што тоа значи одговорот ќе (си) го добиеш северозападно од Скопје , разбира се ако успееш дотаму да стигнеш ...си мислам на 2 нозе Муабетов на темава беше за Стевче дали има гревче Јас мислам дека немаТаман се решив да си купам ново DVD кога во саботата одам во техномаркет а таму стоп-не ради.Да беше по на Стевче одлуката немаше да си потрошам 2 литра гориво во ветар. (Сега шала на страна.) Од друга страна па да работеше ќе добиев призвод најверојатно внесен на црно кој ќе го платев нормално со ДДВ и царина во вкупната цена а тој дел за ддв+царина ќе останел во џебот на сопственикот наместо во државната касаНезнам дали треба да биде сменет ама тој нема право така да се однесува и да амнестира луѓе кои практикуваат сива економија Ја забележуваш ли погоре искажаната реќеница твоја за тој Стевче подцртана од мене , а. Опаѓањето на моќта на правење споредбени анализи за личности билокакви е всашност и една од формите односно манифестации за погоре искажаната дијагноза за тебе од мене искажана ..односно за ДЕМЕНЦИЈАТА како една од формите на параноиудана шизофренија. Имам отворено тема за ФИСККАЛИЗАЦИЈА и ова би требало да биде таму а не овде напишано , иако и тоа е една од формите на ГРЕВОТ ..напаравен од човека.
Подцртаното од мене само докажува за тоа колку си способен да дискутираш на теме која самиот си ја отворил. Ти воопшто немаш намера да дискутираш.Некој ми рече: -пушти го,тој си има проблем со мозокот,болен е човекот, не му одговарај зошто он има за цел само да провоцира и потоа откако мисли дека во тоа успеал се радува како мало дете и ги вика колегите со зборовите,видете видете го налутив. По се изгледа ти си едно гревче со одредени дијагнози. Други пак многу почитувани мои колеги од форумов ме замолија: -Немој, не се лав и (ај другиот не го спомнувам) твое ниво,батали ги ти си многу над нив за да ги удостоиш со одговор. И да знаеш ќе си ги послушам пријателите. Поздрав.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav Тогаш ајде да дискутираме за твојата очебијна ДЕМЕНЦИЈА...ако пак не знаеш што тоа значи одговорот ќе (си) го добиеш северозападно од Скопје , разбира се ако успееш дотаму да стигнеш ...си мислам на 2 нозе Муабетов на темава беше за Стевче дали има гревче Јас мислам дека немаТаман се решив да си купам ново DVD кога во саботата одам во техномаркет а таму стоп-не ради.Да беше по на Стевче одлуката немаше да си потрошам 2 литра гориво во ветар. (Сега шала на страна.) Од друга страна па да работеше ќе добиев призвод најверојатно внесен на црно кој ќе го платев нормално со ДДВ и царина во вкупната цена а тој дел за ддв+царина ќе останел во џебот на сопственикот наместо во државната касаНезнам дали треба да биде сменет ама тој нема право така да се однесува и да амнестира луѓе кои практикуваат сива економија Ја забележуваш ли погоре искажаната реќеница твоја за тој Стевче подцртана од мене , а. Опаѓањето на моќта на правење споредбени анализи за личности билокакви е всашност и една од формите односно манифестации за погоре искажаната дијагноза за тебе од мене искажана ..односно за ДЕМЕНЦИЈАТА како една од формите на параноиудана шизофренија. Имам отворено тема за ФИСККАЛИЗАЦИЈА и ова би требало да биде таму а не овде напишано , иако и тоа е една од формите на ГРЕВОТ ..напаравен од човека.
Подцртаното од мене само докажува за тоа колку си способен да дискутираш на теме која самиот си ја отворил. Ти воопшто немаш намера да дискутираш.Некој ми рече: -пушти го,тој си има проблем со мозокот,болен е човекот, не му одговарај зошто он има за цел само да провоцира и потоа откако мисли дека во тоа успеал се радува како мало дете и ги вика колегите со зборовите,видете видете го налутив. По се изгледа ти си едно гревче со одредени дијагнози. Други пак многу почитувани мои колеги од форумов ме замолија: -Немој, не се лав и (ај другиот не го спомнувам) твое ниво,батали ги ти си многу над нив за да ги удостоиш со одговор. И да знаеш ќе си ги послушам пријателите. Поздрав.
Единственото паметно досега кажано , разбира се од тебе. поздрав и од мене
OooOo Imashe i edna opomena, a bogami i na pauza beshe staven poradi toa. Inache site postovi vo boja jas mu gi bisham (redovno).
lav
quote:
Originally posted by OooOo
Imashe i edna opomena, a bogami i na pauza beshe staven poradi toa. Inache site postovi vo boja jas mu gi bisham (redovno).
Бојата во моите постови е замена или продолжение на обна што Јас со зборови несакам да го напишам. Затоа и така постапувам и не знам зашто тоа некому би пречело ...мислам на колоритот на овој форум. Ако нема вакви „борби„ на мислења каде „артилеријата„ може да биде користена во форма на бои тогаш и форумот е посиромашен. Но во меѓувреме и ми укажува дека сите тука не се ете „далтонисти„. Исто како што дипломатијата е „војна„ , НО со поинакви средства водена. Некој рече дека ЦЕЛТА ги оправдува средствата , мислам на (зло)употребените.
Strelec Само ве молам форумов не го третирајте како новогодишна елка! Ова lav особено на тебе се однесува... Речениците како лампиони ти се!
OooOo Ova ne e ovde teren za vojna, tuku za diskusija. Na forumov gledame da ima kvalitet, a ne kvantitet, taka da ako ne ti se svigjaat pravilata, imash 1000 drugi forumi na internet kade shto kje mozhesh verovatno da pishuvash vo razni boi. Edno e da podvlechesh 1, 2 ili 3 zbora, a drugo e cel tekst da ti bide u plavo-crvena-crna kombinacija. Znachi kako gostin na ovoj forum, nie barame od tebe da gi pochituvash pravilata!
lav
quote:
Originally posted by OooOo
Ova ne e ovde teren za vojna, tuku za diskusija. Na forumov gledame da ima kvalitet, a ne kvantitet, taka da ako ne ti se svigjaat pravilata, imash 1000 drugi forumi na internet kade shto kje mozhesh verovatno da pishuvash vo razni boi. A kako gostin na ovoj forum, nie barame od tebe da gi pochituvash pravilata.
Само да напоменам дека зборот ВОЈНА беше ставена во мојот пост со ““ што како што и самиот знаеш дека ја преставува нејзината спротивност односно означува дека мислам на некоја поинаква форма на дискусија (каде што ќе се расПрава само со аргументи) и тука се сложувам со тебе ..или со Вас да Ви се обрнувам ако треба ...односно ако е според правилата ваши таму. А за изборот мој околу форумите ...во право си , имам голем избор и да знаеш дека си го користам. А ако некому сметам овде на форумов (секако не мислам на тебе) тогаш си имате избор : БЛОКАДА НА ПРИСТАПОТ мој и ende. Благодарам
OooOo lav, ne se pravi naudren, zatoa shto nikoj ne ti pravi problemi kade shto imash 1 ili 2 zbora podvlecheno so crvena boja. Tie postovi nikoj ne ti gi pipa. Napochetok ti ja trgav bojata od postovite kade shto imashe staveno [blue] pa [red] pa pak [blue] itn preku cel tekst, so nadezh deka kje primetish, ama ochigledno djabe. Posle pochnav da ti gi brisham celi postovi i da ne se otvoreshe ovaa diskusija izgleda nemashe ni da primetish. Nemam namera da se objasnuvam so tebe, zatoa shto ti si edini shto se ponasha taka. Shto se odnesuva do drugite forumi, slobodno koristi gi, nikoj ne ti brani. Otvori si ako sakash i tvoj forum pa pishuvaj iskljuchivo vo boja, a se dodeka si tuka nie barame da gi pochituvash pravilata koi nekolku pati ti se posochuvani.
SLaCk Lav ako sakas da zboris protiv Ljubco ili Gruevski moze i boite na vinozitoto da pisuvas ama za Stevce-Grevce mora bre vo edna boja da pisuvas bidejki toj e SERIozen covek za seriozni vreminja.Pa da ne bese seriozen ke gi otvorese li na dva dena pred referendumot site tie dukani sto tolku zestoko gi zatvorase i vo bradata se kolnese deka nema da prima urgencii za nivno pustanje?Ne li e seriozen koga pusti tri dena da se zurkame do sabajle demek od radost sto ne priznala SAD?Pa toj e tolku seriozen sto na CHUMU izjavi deka na Veleshta i falela GRADINKA zatoa bilo podobro da bide vo Struga.Zaboravil covekov deka ne e CAR tuku minster i deka treba da raboti ZAKONSKI,ama ne mora ni da se prisekjava zatoa sto gledam drugarite od koalicionata mu partija podgotvuvaat negova smena.Tolku bese od epizodata "chesniot" stevce protiv kriminalot.
lav Originally posted by SLaCk
Lav ako sakas da zboris protiv Ljubco ili Gruevski moze i boite na vinozitoto da pisuvas ama za Stevce-Grevce mora bre vo edna boja da pisuvas bidejki toj e SERIozen covek za seriozni vreminja. Тоа веднаш и го забележив кога се зачленив на овој форум . Јас веднаш пратив тест порака колку да видам „има ли кленови„ овде оти сум мушичар по спортувањето и ОП ОП залапаа неколку од прва. И веднаш , секако според нечија сугестија ми беше БЛОКИРАН пристапот неколку дена „оти сум го реметел вообичаениот ред - недај боже како да сум дојден во мртовечница а не и меѓу живи и орни за дикусии (само културни) луѓе. Но тоа е остаток или последица од мојот неименет и овде ник познат на друг форум , каде што некои од овие овде се „сликани„ како на рендген и сликата таму секому беше позната - се костури ...мислам на духот. Pa da ne bese seriozen ke gi otvorese li na dva dena pred referendumot site tie dukani sto tolku zestoko gi zatvorase i vo bradata se kolnese deka nema da prima urgencii za nivno pustanje? Сите послушни партиски војничиња истото го чинат Ne li e seriozen koga pusti tri dena da se zurkame do sabajle demek od radost sto ne priznala SAD?Pa toj e tolku seriozen sto na CHUMU izjavi deka na Veleshta i falela GRADINKA zatoa bilo podobro da bide vo Struga.Zaboravil covekov deka ne e CAR tuku minster i deka treba da raboti ZAKONSKI,ama ne mora ni da se prisekjava zatoa sto gledam drugarite od koalicionata mu partija podgotvuvaat negova smena.Tolku bese od epizodata "chesniot" stevce protiv kriminalot. Јас мислам дека со смена на власта ТРЕБА и МОРА да има сериозни мислам на ТЕКТОНСКИ померувања во администарцијата со преиспитување на сите тамо вработени и нивната стручност. Со очистена од идеологија администарција може да има некаква надеж дека и насекаде па и по форумите ќе заживее креативните идеи и ќе биде расадник одкаде некои и ќе црпат идеи ...секако за општа благосостојба за сите македонци.
Divider Namesto da gi kaznat??!! sega site tie ke bidat nagradeni. Wait and see!! Pljus Albancite sega kako neprincipielen partner ke dobijat nagrada. hari si odi, Mata ke dojdi!!
lav
quote:
Originally posted by Divider
Namesto da gi kaznat??!! sega site tie ke bidat nagradeni. Wait and see!! Pljus Albancite sega kako neprincipielen partner ke dobijat nagrada. hari si odi, Mata ke dojdi!!
Најнови сознанија: Аљи Фекаљи алијас комадантот на ДУИ (пензионерот со Швајцарска ЛУДАЧКА ПЕНЗИЈА) , сојузникот наш и на Бранета , вчера ги „отворил„ новите гробишта секако изработени во црн гранит на паднатите балисти во Шипковитз или според нововодената и прифатена од новинарите терминологија како „борци„ за шќиптарски (само) права НО НЕ И ОБВРСКИ. Гледам дека НИТУ ЕДЕН МЕДИУМ не ги „забележал„ овие вчерашни настани и се прашувма ....ЗАШТО така бре новинари и новинарчиња , а ??? пс Дотичниот командат Фекаљи вчера лично на еден чуден и за мене непознат јазик (официјаљен бил) изјави: Ние не се мешаме во внатрешните работи на сдсм , НО истото и го очекуваме од сдсм (се мисли на немешањето) во внатрешните работи на ДУИ.
SLaCk I mene me interesira zosto ja nema ovaa vest.nasite "objektivni" mediumi ne pokazaa ni edna slika od memorijalniot centar za UCK(tvrdina slicna na Skopsko Kale) vo selo Vejce sto se otvori lani(samo na Telma vo edni vesti go pokazaa).Sto stana so famozniot jarbol so albansko zname(visok dvaesetina metri) sto go gledavme lani nad vaksince(ili slupcane bese ne pametam)?Sto se slucuva vo Kondovo?Dali e vistina deka ima uniformirani lica koi patroliraat sabajle vo Aracinovo(taka slusnav od luge sto se vozele blisku do toa selo) i zosto veke nikoj ama bas nikoj ne go spomenuva albanskoto zname koe se vee od cajdzilnica do poveke od dvaeset opstinski zgradi?Edno vreme toa bese krivicno delo ama sega se znae sto e pricinata za nekoj mesec ke ima legaliziranje na toa zname.Pa zosto da predizvikuvame sega omraza,koga ke dojde zakonot nie normalno veke docna ke reagirame ke pomine i toj zakon i opa orelot ke ni bide i drzavno zname.
OooOo Site vie tolku shto ste zagrzheni shto ne trknete do tie mesta tamu, slikajte, soberete materijal pa rasturete sliki na internet. Ili samo kako navieni znaete prashanja da postavuvate Shto? Zashto? Koga? Kako? Komu?
SLaCk Ti se sheguvash ili shto e rabotava?Vo tie mesta policija ne vleguva pa nekoj graganin li ke odi?Bashka vo nekolku navrati vidovme na cija strana e policijata vo Makedonija posle 2002,ako e policaec Makedonec ke digne ramenja ke ti rece sto a pravam ne odi tamu, a ako e Albanec moze i da te opcue.Bitno e deka tie raboti se opsto poznati a nikoj od NADLEZNITE ne prevzema nisto,ama ako treba ajde da se dogovorime dobrovlci ako ima da se sobereme poveke luge pa da simneme nekoe zname na tugji drzavi od Tetovo ili od Gostivar.
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
Ti se sheguvash ili shto e rabotava?Vo tie mesta policija ne vleguva pa nekoj graganin li ke odi?Bashka vo nekolku navrati vidovme na cija strana e policijata vo Makedonija posle 2002,ako e policaec Makedonec ke digne ramenja ke ti rece sto a pravam ne odi tamu, a ako e Albanec moze i da te opcue.Bitno e deka tie raboti se opsto poznati a nikoj od NADLEZNITE ne prevzema nisto,ama ako treba ajde da se dogovorime dobrovlci ako ima da se sobereme poveke luge pa da simneme nekoe zname na tugji drzavi od Tetovo ili od Gostivar.
Па потоа и кривично може да одговарате , само затоа што ќе го пореметите ЕВИДЕНТНИОТ развој на меѓуетничка толеранција. А може и Бранкота да го налутите сега кога насекаде ниже не-успеси , разбира се на сите полиња.
трендафил На последниот бисер на Јакимовски укажува опозиционата ВМРО-ДПМНЕ
quote:
.
Kорупција Опозицијата бара одговор кој се офајдил од ирачката нафта http://www.utrinskivesnik.com.mk/default.asp?pBroj=1634&stID=25938&pR=3

Министерот занесен во борбата со Макпетрол пишува: Ако сум јас итроман, тогаш како ги нарекувате оние што во 2003-та година ви овозможија од "Ирачката" нафта да инкасирате екстра-профит од околу 4 милиони евра? http://www.utrinskivesnik.com.mk/default.asp?pBroj=1633&stID=25926&pR=7 Во потполност се согласувам со министерот дека не е итроман, туку глупандер. Иначе не би ја обвинил сам сопствената влада дека му овозможила на некој да дрпне 4 милиона евра од сопствените граѓани и стопанство. И да не превземе ништо, туку да се препукува со крадците преку колумни. Не ми е јасно што сака министерот Јакимовски да постигне со серијата глупости. Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан.
intel
quote:
Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан.
Цк,Цк,Цк...Што не се пријавиш како доброволец во алкаеда па да ги ослободиш поробените од твојата земја и САД.Така ќе имаш можност да пукаш во некој СДСМ-овец на терен таму. Или ќе чекаш дома борба за слобода. Сеуште ли си на ставот дека Бугарија требаше да не ослободи 2001. П.С.Ова се малку непознати работи на одреден број форумџии тука кои не учествуваа на Ајвар.
OooOo Јакимовски: „Во набавката на нафтата нема корупција“ МИА - 23.11.2004 Министерот за економија Стевчо Јакимовски реагирајќи на вчерашната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ изјави дека партијата има недостиг од квалитетни идеи па затоа со замена на тези се обидува да ја замајува и манипулира јавноста, при тоа заменувајќи економски со правни категории. Јасно е, вели Јакимовски, дека многу повеќе им лежат овие вторите, како што се митото и корупцијата. Тој истакнува дека во случајот со набавката на нафта и нафтени деривати за време на ирачката криза не постои никаква корупција кај ниту еден член од Владата, туку има екстрапрофит како резултат на ценовното пореметување на светските пазари на нафта и нафтени деривати и неочекуваното брзо завршување на ирачката војна. Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ брзајќи да ја свикаат вчерашната прес-конференција не ја дочитале колумната, а особено вториот дел од истиот пасус каде јасно се укажува на корупцијата што се гледа во две одлуки донесени во времето на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ. Од ВМРО-ДПМНЕ, министерот Јакимовски бара јасно да каже дали одлуките за зголемување на малопродажната маржа на горивото од 1,8 на 3,2 денари за литар, спротивно на важечката методологија за формирање на цените на нафтените деривати и тогашниот предлог на Секторот за енергетика при Министерството за економија, не се донесени под притисок на една компанија и се резултат на конфликтот на интереси во тогашната влада на ВМРО-ДПМНЕ.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан.
Цк,Цк,Цк...Што не се пријавиш како доброволец во алкаеда па да ги ослободиш поробените од твојата земја и САД.Така ќе имаш можност да пукаш во некој СДСМ-овец на терен таму. Или ќе чекаш дома борба за слобода. Сеуште ли си на ставот дека Бугарија требаше да не ослободи 2001. П.С.Ова се малку непознати работи на одреден број форумџии тука кои не учествуваа на Ајвар.
Прво не сум сигурен дека и во Ирак се борат СДСМовци. Од каде ти се такви информации, дека таму одат само членови на една партија. Во нашата војна во 2001 колку што мене ми е познато, со чесни исклучоци, од сега владеечката коалиција борци имаше само во УЧК. Немам намера да го коментирам твоето мислење дека сакам да пукам во секој СДСМовец. Не одрекувам дека не би ми било превише криво ако некој друг тоа го стори во некој што можеби теоретски и не е повеќе член на СДСМ. Од ова само заклучувам дека веројатно ти би сакал да ги убиеш сите што не се од СДСМ. Во 2001 година ние не бевме окупирани, па некој да не ослободува. Точно е дека немав ништо против тоа било кој, па и Бугарија да ни помогне во борбата со ДУИ. После тоа да си замине. Не на начин на кој ни помогнаа помагачите во потпишување на Рамковната, да не кажам ни помогнаа да капитулираме. Ако ни „помагаат“ НАТО и ЕУ во што е разликата. И Бугарија е членка на НАТО и многу брзо на ЕУ. Уште во нешто се разликуваме. За мене е се`едно дали пред референдумот некој бугарин ќе ни го вртеше часовникот напред назад или англичанец. Ниту Али Ахмети не гледам во што е подобар од Жељу Желев на пример. Не ги гледам народите по тоа што го зборуваат туку по тоа што го прават. Не сметав, исто така, за разлика од intel дека бугарските тенкови треба да се фрлат затоа што се бугарски. Едноставно не го мразам никого (ниту го сакам) само затоа што е припадник на некој народ. Не можам поради Али Ахмети да ги мразам сите албанци, на пример. Ниту поради бранковистите да сметам дека сите СДСМовци се лоши. Но секогаш ќе мислам дека сите имаат вина, што не е еднаква кај сите, што трпат таков лидер. Истото важи и за сите македонци (како нација) што трпиме лоша власт, а потоа на избори ја казнуваме со бирање на уште полоша. П.С.: Ова што го напишав нема врска со темата, министерот Јакимовски. Само е одговор на intel кој ми придава поголемо значење отколку што заслужувам и се бори против мене како личност, а не против моето мислење. Мислев дека тоа е минато со тоталитаризмот. И да сум напишал нешто на некој друг форум на начин на кој тоа го разбрал почитуваниот колега, тоа нема никаква врска со однесувањето на министерот. Веројатно се работи за недостаток на аргументи.
lav
quote:
Originally posted by OooOo
Јакимовски: „Во набавката на нафтата нема корупција“ МИА - 23.11.2004 Министерот за економија Стевчо Јакимовски реагирајќи на вчерашната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ изјави дека партијата има недостиг од квалитетни идеи па затоа со замена на тези се обидува да ја замајува и манипулира јавноста, при тоа заменувајќи економски со правни категории. Јасно е, вели Јакимовски, дека многу повеќе им лежат овие вторите, како што се митото и корупцијата. Тој истакнува дека во случајот со набавката на нафта и нафтени деривати за време на ирачката криза не постои никаква корупција кај ниту еден член од Владата, туку има екстрапрофит како резултат на ценовното пореметување на светските пазари на нафта и нафтени деривати и неочекуваното брзо завршување на ирачката војна. Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ брзајќи да ја свикаат вчерашната прес-конференција не ја дочитале колумната, а особено вториот дел од истиот пасус каде јасно се укажува на корупцијата што се гледа во две одлуки донесени во времето на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ. Од ВМРО-ДПМНЕ, министерот Јакимовски бара јасно да каже дали одлуките за зголемување на малопродажната маржа на горивото од 1,8 на 3,2 денари за литар, спротивно на важечката методологија за формирање на цените на нафтените деривати и тогашниот предлог на Секторот за енергетика при Министерството за економија, не се донесени под притисок на една компанија и се резултат на конфликтот на интереси во тогашната влада на ВМРО-ДПМНЕ.
НЕМА НЕМА ама АКО СЕ ПОВНИМАТЕЛНО ПОБАРА МОЖЕБИ И ЌЕ ЈА ИМА , разбира се. пс А тоа ќе биде најверојатно откриено од следната влада избрана на вонредни или пак уште подобро на редовни избори. Ќе летаат пердуви нечии на овие кои не крадат САМО ШТО МНОГУ ЛАЖАТ и тоа без мерка или усул вели еднодухиот Македонски Народ , разбира се.
трендафил
quote:
Originally posted by OooOo
Јакимовски: „Во набавката на нафтата нема корупција“ МИА - 23.11.2004 Министерот за економија Стевчо Јакимовски реагирајќи на вчерашната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ изјави дека партијата има недостиг од квалитетни идеи па затоа со замена на тези се обидува да ја замајува и манипулира јавноста, при тоа заменувајќи економски со правни категории. Јасно е, вели Јакимовски, дека многу повеќе им лежат овие вторите, како што се митото и корупцијата. Тој истакнува дека во случајот со набавката на нафта и нафтени деривати за време на ирачката криза не постои никаква корупција кај ниту еден член од Владата, туку има екстрапрофит како резултат на ценовното пореметување на светските пазари на нафта и нафтени деривати и неочекуваното брзо завршување на ирачката војна. Тој додаде дека ВМРО-ДПМНЕ брзајќи да ја свикаат вчерашната прес-конференција не ја дочитале колумната, а особено вториот дел од истиот пасус каде јасно се укажува на корупцијата што се гледа во две одлуки донесени во времето на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ. Од ВМРО-ДПМНЕ, министерот Јакимовски бара јасно да каже дали одлуките за зголемување на малопродажната маржа на горивото од 1,8 на 3,2 денари за литар, спротивно на важечката методологија за формирање на цените на нафтените деривати и тогашниот предлог на Секторот за енергетика при Министерството за економија, не се донесени под притисок на една компанија и се резултат на конфликтот на интереси во тогашната влада на ВМРО-ДПМНЕ.
Во одговорот на министерот нема ништо за тоа како е можно за зделка на која не и е наведена вредноста ( а сигурно е над 2000 евра колку што е максимумот по законот за јавни набавки за непосредна спогодба) договорот со Макпетрол е направен без тендер. 4 милиона евра некој добил со договор со непосредна спогодба. Во тоа време (пред почетокот на војната во Ирак) имаше и други недоразбирања. Зошто на пример многу доцна се пристапи кон набавка на нафтените резерви, кога цената на сирова нафта веќе беше драстично покачена. Нема ниту одговор што е предвидено во договорот доколку цената на сурова нафта продолжеше да расте. Дали губитокот ќе го имаше Макпетрол или тој можеше само да добие. Многу многу (како што доби) или помалку многу. Сега јас незнам дали договорот е направен таков каков што беше поради непресметливост на договарачот (договарачите) во име на владата, или непресметливоста е резултат на некоја друга (лична или партијска) сметка. Одговорот на министерот е соодветен на одговорот на intel малку порано на форумов, кај што како одговор на моето пишување за грешките на Јакимовски тој пишува дека јас сум бил, по негово мислење, за тоа да не ослободат бугарите во 2001 година. На некој друг форум. И Стевче не одговара за 2003 година него за грешки сторени порано. Поради тоа што го стори Бесник Фетаи и други министри од тоа време, таа коалиција не е повеќе на власт. И сегашната ли мисли да оди по нејзините стапки.
intel
quote:
П.С.: Ова што го напишав нема врска со темата, министерот Јакимовски. Само е одговор на intel кој ми придава поголемо значење отколку што заслужувам и се бори против мене како личност, а не против моето мислење.
Она што јас го напишав нема врска со темата за Јакимовски,а ќе те цитирам: Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан. твоево демек има,или тоа го сметаш за аргумент.Кој бега од темата?? П.С.Не ти придавам никакво големо значење и воопшто не се борам против тебе како личност,а што се однесува до “твоето“ мислење е препис од читанките на ДПМНЕ.
intel
quote:
И Стевче не одговара за 2003 година него за грешки сторени порано. Поради тоа што го стори Бесник Фетаи и други министри од тоа време, таа коалиција не е повеќе на власт. И сегашната ли мисли да оди по нејзините стапки.
Тој само не потсетува на едно време кога Фетаи со пари од министерството за економија ја опремуваше УЧК,а негов коалицонен партнер беше токму оној кој сега дига најголема врева околу тоа дали ќе заработел Макпетрол-Македонска компанија или Окта-кој ли ја продаде не можам да се сетам.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
И Стевче не одговара за 2003 година него за грешки сторени порано. Поради тоа што го стори Бесник Фетаи и други министри од тоа време, таа коалиција не е повеќе на власт. И сегашната ли мисли да оди по нејзините стапки.
Тој само не потсетува на едно време кога Фетаи со пари од министерството за економија ја опремуваше УЧК,а негов коалицонен партнер беше токму оној кој сега дига најголема врева околу тоа дали ќе заработел Макпетрол-Македонска компанија или Окта-кој ли ја продаде не можам да се сетам.
Стевче потсетува и за грешки порано кои се во рацете на македонското правосудство и тука нема што да се коментира се` до правосилната судска одлука. Едноставно се согласувам дека тоа е така. А за договорот со Макпетрол кој е склучен БЕЗ ТЕНДЕР не се води постапка. Мене ме радува што министерот Јакимовски обелодени дека некој од актуелната власт овозможил некој од македонските граѓани да добие екстра профит од 4 милиона долари. Ме лути само тоа што сега не знае зошто го направил тоа. И не сакам министри што тресат зелени, дури и кога тоа ми одговара да го знам. Но џабе е тоа што тој ја обелодени аферата кога сега се прави на удрен. И не само тој. Затоа ќе го повторам прашањето на кое можеби некој има одговор. Зошто договорот за набавка на нафтени деривати што го потпиша владата со Макпетрол е без претходен тендер.
quote:
Originally posted by intel
quote:
П.С.: Ова што го напишав нема врска со темата, министерот Јакимовски. Само е одговор на intel кој ми придава поголемо значење отколку што заслужувам и се бори против мене како личност, а не против моето мислење.
Она што јас го напишав нема врска со темата за Јакимовски,а ќе те цитирам: Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан. твоево демек има,или тоа го сметаш за аргумент.Кој бега од темата?? П.С.Не ти придавам никакво големо значење и воопшто не се борам против тебе како личност,а што се однесува до “твоето“ мислење е препис од читанките на ДПМНЕ.
Подобро би било да се одбележи вака: Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан. Да не се пореметил од радост се мисли на Стевче кај кого на темава се бара има ли некакво гревче. А нашата окупација на Ирак со помош на нашите сојузници е причината за пореметувањето на цената на нафта, што од нашите џепови однесе повеќе од 4-те милиона долари што владата на Црвенковски му ги овозможи на Макпетрол. (Ако Макпетрол лапнал 4 милиона, колку има лапнато буџетот што „домаќински“ го трошеше и троши владата на ДУИ, ЛДП и СДСМ). Дали е тоа сторено намерно или од незнаење? Факт е дека во други земји веднаш почна намалувањето на цените на нафтените деривати (по 18 дена од почетокот на агресијата врз Ирак) па нивните компании немаа екстра заработки. Не знаев дека само во читанката на ДПМНЕ (дали мислиш на ВМРО-ДПМНЕ или е формирана некоја нова партија?) пишува дека за големи зделки државата МОРА да распише ТЕНДЕР. (И за Пелинце на пример).
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Да не се пореметил од радост по признавањето на нашето уставно име од страна на САД, нашиот сојузник во окупацијата на Ирак и Авганистан.
Цк,Цк,Цк...Што не се пријавиш како доброволец во алкаеда па да ги ослободиш поробените од твојата земја и САД.Така ќе имаш можност да пукаш во некој СДСМ-овец на терен таму. Или ќе чекаш дома борба за слобода. Сеуште ли си на ставот дека Бугарија требаше да не ослободи 2001. П.С.Ова се малку непознати работи на одреден број форумџии тука кои не учествуваа на Ајвар.
Главните на форумов (колку што Јас знам) ни забранија (не разбрав дали важи за сите) да се дискутира за минатото односно користењето и мешањето на „стар„ Ајвар со нов , на овој како што (ми) рече еден од форумџиите-шефови мислам дека беше Бобан ...дека е со МНОГУ ПОВИСОКО НИВО , разбира се.
quote:
Да не се пореметил од радост се мисли на Стевче кај кого на темава се бара има ли некакво гревче. А нашата окупација на Ирак со помош на нашите сојузници е причината за пореметувањето на цената на нафта, што од нашите џепови однесе повеќе од 4-те милиона долари што владата на Црвенковски му ги овозможи на Макпетрол. (Ако Макпетрол лапнал 4 милиона, колку има лапнато буџетот што „домаќински“ го трошеше и троши владата на ДУИ, ЛДП и СДСМ). Дали е тоа сторено намерно или од незнаење? Факт е дека во други земји веднаш почна намалувањето на цените на нафтените деривати (по 18 дена од почетокот на агресијата врз Ирак) па нивните компании немаа екстра заработки.
Сите ја посочија состојбата , но никој (досега) не го истера на чистина „зајакот„ односно можеби е и тој поодамна баран но нефатен ОКТОПОД кој е ете многу „мераклија„ на девизи од било која валута , но и сумите мораат да бидат милионски , разбира се.