Molam za sovet!
Molam za sovet!
Misirkov Vo vrska sum so devojka mi recisi 6 godini. Mislev deka se se odviva kako sto treba, se slazevme dobro, seksot bese odlicen, itn., i sakav da ja pobaram za zena. No vo posledno vreme, se somnevam deka se gleda so drug maz! Se povekje ostanuva na rabota do kasno, velejkji deka i se dadeni dodatni proekti. Koga ja baram po telefon, ili ne odgovara ili vednas ja spusta slusalkata. Koga nekoj ja bara doma, odi vo drugata soba i se zaklucuva. Ednas "po greska" jas odgovoriv, i doticnta osoba od drugata strana na zicata vednas zatvori bez da kaze ni zbor. Devojka mi pocna se pocesto da izleguva "so drugarkite" no sekogas vesto odbegnuva jas da im se pridruzam. Koga kje ja prasam koi se tie drugarki, veli ne gi znaes, nekoi "nedefinirani" od rabota ili pak prijatelki za koi sto ne sum cul porano. Koga se vrakja od provod, zastanuva 100+ metri od mojata kukja taka da jas nemozam da vidam dali i so koe taksi se vratila. Pred nekoj den go poglednav mobilniot, sakav da vidam na kogo i koj nea i se javuva, a taa me vide mi go trga od rakata i pocna da histerishe kako sum bil Turcin koj ne ja pocituva nejzinata privatnost. Mozebi od pregolemata lubov ne sakav da veruvam deka devojka mi se gleda se nekoj drug?! Bilo kako bilo, resiv da proveram so kogo toa se gleda. Resiv da se skrijam pozadi mojata kola koja ja parkiram blisku do mestoto kade sto devojka mi izeguva od "taksi" koga se vrakja doma i da vidam za sto se raboti. Samo od toa mesto se ima celosna preglednost na kvartot kade sto ziveam. Dodeka cekav skrien pozadi kolata da vidam so kogo toa se vrakja doma, primetiv deka vnatresnata strana na branikot dobro za'rdjala. R'djata se prosirila na recisi celata povrsina na branikot. Moeto prasanje e: dali da go istrugam branikot, da upotrebam nekakov lak, ili pak celosno da go smenam??? .
Misirkov Sakav samo da go informiram auditorioumot deka po vasite predlozi, branikot e uspesno smenet![;)] .
StormAngel Ne gledaj K-15 tolku mnogu.[:D]
Thief Ти го смени браникот, а јас ни кола уште ни се зедов! [:(]
Misirkov Thief: Napravi prvo "hemiska analiza" za da ne ti zar'dja i tebe branikot:[;)] http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=7562&whichpage=3
Strelec Jas bi ti predlozil da se rasprasas za drugarkite nejzini... Pa zaedno kje smislime posle nesto za branikot!
Thief Зависи од колата! Ако е убава кола, јас не би дозволил браникот да ми расипува „уметнички дојам“ и целосно би го сменил! Едноставно, таква кола не заслужува таков браник!
BorisVM Celosno da go/ja smenish.
dejan Kazuvaj i kolku ja sakas 'prva i posledna ljubov mi si' i stalno sto ki i kazuvash taka, ona ako odi so nekoi drug, ke se osechja loso, i moze ke ti kaze. a ako ne odi so drug, normalno ke bide;)
darkjesus koga si dozvolil da za`rga branikot za shasijata nejkam ni da pomislam[:D] poarno meni ja cela 'kola'[;)]
dragon Istrugaj ja i islakiraj ja, ubava kola treba da se odrzuva i cuva. I ne dozvoluvaj potrovno da zargja.
f9 "Vo vrska sum so devojka mi recisi 6 godini"Zhalno-no pogrebaj gi godinite. sakav da ja pobaram za zena(Bidi sreken shto ne se sluchilo-ochigledno ste na 2 patishta,a brakot e dvizhenje po eden) Tvojata paranoja i nejzinata reakcija e dokaz deka nemate megusebna doverba,a doverbata go odrzhuva zaednishtvoto.Ne e problemot vo toa dali taa odi ili ne,ili dali ti ke ja fatish ili ne.Ne se zamoruvaj-raskini,a ako ostane neshto po toa ,samo ke dojde odma.Mi se chini deka odavna si trebal toa da go napravish.Testiraj pred i po sekoja upotreba e zlatno pravilo.
Snake Bite Ako e vistina toa se sto go pishuvash,gledam deka si vo ocaj.Edno ke ti kazam na zensko ne se oprostuva,pa makar bilo i somnez.Zaradi sebe morash da ne i oprostish,si sakal da ja zaprosish,epten ubavo od tebe...no ako bila zdrava zena ke cekala da go napravish toa.Stom zenata e seushte so tebe a bara avantura so drug,togash so tebe e se ok(mislam na najzino mislenje vo odnos na familiarna organiziranost,status,finansii,idni planovi,nejzina sigurnost itn.)osven emotivno seksualnata "vasha" vrska.Vrskata vi pominala vo monotonija,za koe mislam deka mazot e poveke kriv odkolku zenata,no sepak posle 6 god.vrska na nikoj ne mu e opravduvanje da go izneveri drugiot. ...I vo poverenie ne go strugaj branikot,zameni go za nov...najdobra opcija ke da e.
darkjesus koj spomna vo nekoj od drugite topici za nashiot mentalitet so NEodgovaranjeto na postavenoto prashanje i selektivnoto citanje na postovite[:)] deckoto si prasha za branikot od kolata a ne da mu gi reshavate negovite ljubovni problemi[}:)]
Strelec
quote:
Originally posted by darkjesus
koj spomna vo nekoj od drugite topici za nashiot mentalitet so NEodgovaranjeto na postavenoto prashanje i selektivnoto citanje na postovite[:)] deckoto si prasha za branikot od kolata a ne da mu gi reshavate negovite ljubovni problemi[}:)]
Го quote-ирам Дарки за да му го прочитате уште еднаш постот и да му го земете во предвид и на ’разматрање’!:)))
SpaceLily Posle postov od strelec vnimatelno i celosno go procitav tekstot nnajgore :)))))))))))))))) sho se tice branikot brusalica mu e majkata:))))
NARCIS` haha dobar si misirkov:)
StormAngel Smeni se.[;)]
Christian batka prasaj ja dali ima drug ili ne, ako ne togas super. Ama ako ispadne da te laze klocite vo gzot i so pamet napred.
killerr mislis na branikot?[:p]
quote:
Originally posted by Christian
batka prasaj ja dali ima drug ili ne, ako ne togas super. Ama ako ispadne da te laze klocite vo gzot i so pamet napred.
DonVito na krajnikot
Snake Bite Aj malku poseriozni bidete,gledate deka covekot ima problem. Toa moze sekomu da mu se sluci. 6 godini vrska i zargan branik ne se zaebancija.
SpaceLily Abe znajs kako ,toj sho trebit najmnogu da znajt sekogas posleden doznavat.Nemoj da gledas ko konjine samo napravo i slepo da i vervish. Cim taka ti prajt soberi si sila i raskini i.Ako te saka i ako i znacis mozda ke se svesti i sama ke ti dojdi nazad a to dali ti ke i prostish ili ne e tvoe.
DonVito Ili ako ti vredit i Ja Sakas Prajs Se Gubitnik moli ja da se vrsite ili zemate pa koa ke ja zemas doma togas sredi ja kako da e vo zatvor
ozonce Shteta :)
Thunder from down under istajgo cel branik i placsticen branik da si klajsh, srejka si imal golema sho ti se pogodila devojkata ,ako poterashe uste nekoja godina na primer kon 8-9ta godina , cela kola ke ti skapeshe pojke ke se razocarashe si bil roden na veligden :)
Snake Bite Misirkov ...cel topic ti e tashak ili vistina pozadi tasakot? A,ako e tashak peder si da znaesh.
pr1nc svaka ti cast misticen [:D] Pozdrav.
Thief Мојот рудник не го поседува елементот, не можам да го изанализирам „длабински“, па мора да ти верувам на твојата анализа! [:)]
Misirkov Da veruvas, zosto inaku sekoe znaenje podocna se plakja.[;)] Ako treba da pomogneme vo iskopuvanjeto, slobodno kazi! Toj proces inaku se vika MASHKA SOLIDARNOST -- fenomen kojsto za zal recisi e celosno isceznat vo erata na feminizmot denes i na pretstoeckiot matrijarhat! So celosna pocit sprema Mel(o)pomena, smetam deka imam podobra osnova kako i moralna obvrska pravilno da te nasocam. Kaj tebe nikako ne se potrebni filozofski pristapi i zenski analizi (iako ti tezat na psihata za da si gi razjasnis nestata, kako vprocem i na site nas). Zaboravi na logika vo momentov. Od rudarsko iskustvo velam deka tebe preku potrebno ti e "povrsinsko iskopuvanje" bez premnogu da se gleda kvalitetot na elmentot (toj doadja so vreme)! Bidejkji situacijata e neramna i dlaboko "rigged" protiv tebe, posebno emotivno, nosi se spored onaa maksima "celta gi opravduva sredstvata"! Ako razmislis podobro, sto drugo bi gi opravduvalo sredstvata ako ne celta?!? No znaj, deka sekoe iskopuvanje ima svoja cena -- vo vreme, pari, posveteno vnimanie, itn. -- pa gledaj da bides rigorozen vo selekcijata (dokolku elementot e eksploziven i bara poseben tretman so skapi, plemeniti metali) i efikasen vo rabotata spored kazanata maksima pogore. Ovoj pristap vo rudarstvoto e pozelen samo sega. Toj se upotrebuva i vo "teskata metalurgija". No ti (i jas) ne sme vo toj biznis, pa sega za sega fokusirame samo na povrsinsko iskopuvanje. Inaku, dokolku ne veruvas na hemiskata analiza, moze da ti se slucat "interesni" situacii kako na primer ovaa: http://www.jokeornot.com/gallery/chat.jpg [;)] Pozdrav i se citame na privaten mail.
Maleshevo
quote:
Originally posted by Misirkov
Vo vrska sum so devojka mi recisi 6 godini. Mislev deka se se odviva kako sto treba, se slazevme dobro, seksot bese odlicen, itn., i sakav da ja pobaram za zena. No vo posledno vreme, se somnevam deka se gleda so drug maz! Se povekje ostanuva na rabota do kasno, velejkji deka i se dadeni dodatni proekti. Koga ja baram po telefon, ili ne odgovara ili vednas ja spusta slusalkata. Koga nekoj ja bara doma, odi vo drugata soba i se zaklucuva. Ednas "po greska" jas odgovoriv, i doticnta osoba od drugata strana na zicata vednas zatvori bez da kaze ni zbor. Devojka mi pocna se pocesto da izleguva "so drugarkite" no sekogas vesto odbegnuva jas da im se pridruzam. Koga kje ja prasam koi se tie drugarki, veli ne gi znaes, nekoi "nedefinirani" od rabota ili pak prijatelki za koi sto ne sum cul porano. Koga se vrakja od provod, zastanuva 100+ metri od mojata kukja taka da jas nemozam da vidam dali i so koe taksi se vratila. Pred nekoj den go poglednav mobilniot, sakav da vidam na kogo i koj nea i se javuva, a taa me vide mi go trga od rakata i pocna da histerishe kako sum bil Turcin koj ne ja pocituva nejzinata privatnost. Mozebi od pregolemata lubov ne sakav da veruvam deka devojka mi se gleda se nekoj drug?! Bilo kako bilo, resiv da proveram so kogo toa se gleda. Resiv da se skrijam pozadi mojata kola koja ja parkiram blisku do mestoto kade sto devojka mi izeguva od "taksi" koga se vrakja doma i da vidam za sto se raboti. Samo od toa mesto se ima celosna preglednost na kvartot kade sto ziveam. Dodeka cekav skrien pozadi kolata da vidam so kogo toa se vrakja doma, primetiv deka vnatresnata strana na branikot dobro za'rdjala. R'djata se prosirila na recisi celata povrsina na branikot. Moeto prasanje e: dali da go istrugam branikot, da upotrebam nekakov lak, ili pak celosno da go smenam???
Залутав овде (поради спомнувањето твое) и го прочитав ова. Фрли пепел на оваа. Што е скршено, никогаш повеќе и да го лепиш, нема да биде како што било пред да се скрши. Имај го на ум ова за следната. од библијата: „Господ открши парче од реброто на човекот и ја створи жената, за да му прави друштво, да го забавува и слугува.“ Имај го ова во глава секогаш и не го заборавај. Давај и физичка и душевна љубов и почитувај ја, но избегнувај да и кажеш дека ја сакаш. Сакај се секогаш прво себеси, за да бидеш сакан. Не ја губи никогаш гордоста и никогаш не си ги погазувај принципите. Ќе ја најдеш вистинската љубов. Жени колку сакаш има.
Snake Bite
quote:
[i] ...Сакај се секогаш прво себеси, за да бидеш сакан...
Ne sum bash siguren deka e toa taka...
Misirkov Pliskin, navistina me interesira kako e spored tebe? .
melpomena Maleshevo[:0] Jas sakam da bidam sakana, i sakam toa da mi se kazhe. Svetot na molchenjeto e dovolen od drugata strana na grobot. [;)]
Snake Bite
quote:
Originally posted by melpomena
Maleshevo[:0] Jas sakam da bidam sakana, i sakam toa da mi se kazhe...
Vo pravo e zenskava. Ako si bila skratena od toa pravo,analizirajki go gore navedenovo izgleda ne si samo ti vinovna za se...[:)]
anamarija a kolku cini nov branik?[:D]
Thief
quote:
Originally posted by melpomena
Maleshevo[:0] Jas sakam da bidam sakana, i sakam toa da mi se kazhe. Svetot na molchenjeto e dovolen od drugata strana na grobot. [;)]
Но, за жал, не се сите како тебе, а и декларативно само така се изјаснувате, што, за жал, не соодветствува на вашите постапки откако ќе ви биде кажано...
melpomena Za zhal Thief jas ne sum kako drugite[;)] A i drugo neshto kje ti kazham Ljubovta e bolest, no ne zarazna. Mozhesh nekogo do beskraj da ljubish, a da ne go zarazish od ljubov!!! A vo vrska so odredeni aktivnosti shto gi prevzema dotichnata osoba koga ne ja percepirash kje ti recham: Mazhot e ljubomoren samo koga saka, zhenata e ljubomorna i koga ne saka! [:X]
Snake Bite DOSTA BE VIE SE KARATE! Ajt na privatni poraki tepajte se ako sakate.[:(!]
cile Fintava e dignata od k-15 [xx(][xx(][xx(]
Thief Ц! К - 15 пред некој ден го имаа овој скеч, а текстов јас го прочитав пред тоа... (спореди датуми, ако јас не сум во забуна...).
silijeski Misirkov, prvo istrugaj go,pa potoa upotrebi lek i na kraj isfrli go.(na branikot mislev)
wolf smeni go branikot i kriloto