DRUM
DRUM
intel >>>>>>>>>ДРУМ Доста Димовска ја засилува опозицијата Партијата не ја формиравме за да ги растуриме ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-народна, туку за да придонесеме за јакнење на опозицијата, соопшти Доста Димовска, лидерка на Демократско-републиканската унија на Македонија. Таа истакна дека поради неединството во опозицијата имаме арогантна власт. - Ќе се спротивставиме на етничката поделба, зашто нашата определба е граѓанско општество. Во областа на економијата ќе се залагаме за намалување на даноците, а во надворешната политика за брз влез на земјава во ЕУ и во НАТО - рече Димовска на вчерашната прес-конференција. Димовска информираше дека партијата ќе учествува на локалните избори и наскоро ќе побара средба со сите лидери на опозициските партии за да разговараат за соработка. На таа тема веќе се сретнале со лидерот на ДПА, Арбен Џафери. (М.Ј.) <<<<<<< -Во сенка на изборот на лидер во СДСМ Доста истрча на терен.Неинтересна понуда или здодeвен хорор од она што мислевме на времето дека има барам мал допир со ВМРО, а се нарекува Вмро-Дпмне. Џорчев е на потег што би рекла Секуловска.
трендафил За новата партија мислам дека нема да биде ниту засилување, ниту ослабување на опозицијата и воопшто на политичката сцена. На Македонија и фалат нови, свежи политичари, а не рециклирани. Ако на чело на партијата со ваква програма дојдеше човек кој ќе успее да им се „продаде“ на гласачите, ќе имаше успех. Под услов да му поверуваат дека програмата нема да му служи само за изборите, а дека веднаш по тоа ќе ја заборави, како што досега се правеше.
OooOo I Tupurko i Dosta pokushavaat neshto da napravat, no site se dosega videna stvar. Nova ili stara partija ne menuva nishto.