Kosovo
Kosovo
dejan Sto mislite vie za kosovo? dali da go napravat nezavisna drzhava, nova zemja vo evropa, i opasnost (najvise opasno sprema makedonija). dali da go ostavat kako sto e, vo Srbija i Crna Gora, ili da go do podelat medju srbija i albanija? (sto pak bi bilo opasno za balkanot, ama najvise Makedonija) Jas mislam e najdobro da se ostavi vo Srbija, ama i EU da go kontralira, i na Srbija da i se dozvoli za da vodat nekoja mala kontrola kade sto se najvise Srbi.
Great_Macedonian neka go podelat (едитирано од администратор - внимавај на речникот), kosovo za srbite odamna e izgubena prikazna.. alnabcite prvin bi se samoubile nego da go dat pod srbija.. kosovska mitrovica na srbija ostatokot neka bide drzava, bez pravo za priklucok kon albanija.
јузер stvarno "Neznam", ic ne mi e gajle
The_Crow Od site ovie najprifatlivo bi bilo od moj aspekt kosovo kako megunaroden protektorat vo momentot da si ostane vo sostav na srbija i crna gora so prisustvo na megunarodni voeni sili na zemjite na evropskata unija.
StormAngel Drugi ke resat za ova.[;)]
sinner` da go stavat pod EU , pa oni neka si krshat glaa[?][:D], inaku se isto mi e[^], voopshto ne me zanima
dejan aaa. interesni odgovori. da vi kazam pravo, mislev da stavam 'ne mi e gajle' ama ne go staviv:p pa zamislise deka sega nie go resavame sega stormangel:p
anamarija Eee uste i za niv da se mislam[:p]
SLaCk Pa treba malku da gi vklucite mozocinjata bidejki poveke od sigurno e deka prasanjeto za Kosovo ke ima direkten odraz vrz Makedonija.Federalna edinica vo sostav na SiCG.
dejan ej pa za toa jas sum napisal deka i ke bide loso za makedonija slack.
SLaCk Great Maceodnian mnogu lesno davas i zimas drzavni teritorii.Samo da go kazam pak moeto mislenje prva na red e Srbija so Kosovo a posle e Makedonija so zapadniot del(ke birame ili i formalno i sodrzinski da ziveeme vo federacija znaci binacionalna drzava ili podelba).