TMRO - Za Ljube
TMRO - Za Ljube
vulgaren Strajkuvaat pred hrvatska ambasada i 50 lugje gazea CEDEVITA, ZIRODENT, I DRUGI hrvatski proizvodi. Sve e mozno denes..
SLaCk Ne sakav da pocnuvam za toa.Sega ne znam sto ke mi bide pokrivo dali sto Ljube i drugive ke gnijat vo zatvor za da se sitat UCkite i Hari ili planot B sto go spremaat da im dadat amnestija na UCkite od Kondovo vo paket so Brat Ljube so sto ke se stavi znak na ravenstvo megu niv sto e golem sram.
OooOo Sakale ili ne, ni se svigjalo toa ili ne, moraat lugjeto da svatat deka toa e momentalno DRZHAVNO ZNAME. Nema shto da se diskutira ponatamu.
OooOo Ubavo e shto protestiraat na toj nachin, samo ne go vidov drzhavnoto zname na protestot.
f9 "Ubavo e shto protestiraat na toj nachin...." Pa ovie ne se svadbarine od Kondovo...
intel
quote:
Originally posted by f9
"Ubavo e shto protestiraat na toj nachin...." Pa ovie ne se svadbarine od Kondovo...
Не го прескокнувај Итар Пејо од Мариово она што го напомна ОооОо. Што очекувате од Албанците кога НАШИ не го користат уставното знаме на Република Македонија. Остај свадбарите ќе си го попијат делот кога ќе дојде време за тоа.
Snake Bite Od se,za znameto se fativte? Imate neshto popametno za temava,stvarno bash bi sakal da cujam so se misli za brat Ljube?[8)]
SLaCk Tocno vulgaren.Se e mozno denes pa duri i da protestiras!Sto se odnesuva do znaminjata ova bese protest na TMRO znaci na partijata TMRO a ne na makedonskata vlada.Tie znaminja sto gi vidovte se simboli na partijata TMRO a i simboli od makedonskata istorija.Ne znam kako moze da gi izednacuvate so albanskite znaminja i simboli?Sto se odnesuva do sudenjeto na Brat Ljube fakt e deka se e politicka igra vo koja se razbira uloga imaat i Hrvatite.Tie si imaat problem so Ante Gotovina pa sigurno ne sakaat da go prosirat toj problem i so Brat Ljube pa zatoa nedozvoleno dolgo go drzat vo pritvor bez dokazi.A kade sto ima politicki igri najmnogu strada vistinata i pravdata,no ovie poslednive dve kategorii mislam deka sekogas pobeduvaat pa taka ke bide i ovoj pat.
Snake Bite
quote:
Originally posted by SLaCk
...A kade sto ima politicki igri najmnogu strada vistinata i pravdata...
...A i zrtveni jagninja ima najmnogu,bi dodal. Za masakrot nad makedonskite policajci,sto od glava ne mi izleguva,KOGO SUDAT???!!![:(!][:(!][:(!] Vi e za potsmev sto protestiraat za Makedonec Branitel?! Za nekoj se bilo mozno,za nekoj zname falelo,nekoj saka prikazki za itar pejo da slusha...da ne saka nekoj igraorna grupa da viknat i nekoja pevaljka?...a be ajde be!
bojan81 Albancite ne go koristat makedonoskoto zname zosto ne sakaat da se istovetat so Makedoncite, a ne zatoa sto e ventilator. Toa zname moze da e drzavno, vo vakva Ramkovna Makeodnija no za moe nacionalno jas nikogas ne bi go prifatil pa bilo toa nekomu mu se dopadjalo ili ne.
bojan81 Inaku ne deka Ljube mi e nesto mil, takva budala ne se radja po vtor pat no navistina e samoidiotski onie sto branea nasproti onie sto napadjaa da se edinstveni vinovnici i idioti vo celata situacija. Mene mi e jasno deka toj sto gubi e kriv no ne mi e jasno kako mozese za tolku kratok period onie makedonci da se svrtat protiv samite sebesi i da si gi obvinuvaat sogradjanite deka bile naj vinovni vo celata situacija. Koga veke odgovaraat site zlostornici naka odgovaraat, zosto Albancite nikogas za nisto ne odgovaraat, a site znaeme deka edno vreme bea duri i teroristi za nekoi. Zosto sepak Ljube bese minister na Makedonija ne na samiot sebe , i koga odgovara Ljube odgovara i Makedonija. Kolku i da bil on idiot. A za deckite od TMRO sekoja cest,(ne ja komentiram nivnata odluka da protestiraat za Ljube, zosto za nego ne vredi nisto da se napravi) sepak toa se malku vistinski makedonci koi nemaat nikakva vrska nitu so DPMNE tuku se sami za sebe. A vie kako sakate etiketirjate gi zosto za drugo i ne znaete.
Edna Sakale ili ne, ni se svigjalo toa ili ne, moraat lugjeto da svatat deka toa e momentalno DRZHAVNO ZNAME. Ne e bas nase 100%,ima malku poveke Grcki vkus,kako zabibereno da e so Grcki piper i lugeto kivaat od nego.
concrete Znameto navistina e malku ventilatorasto, ama so mal redizajn i se pravi dobro zname so motiv za koj moze da se prifati deka ima geneza vo Makedonskoto sonce , koe pak onaka izvorno i ne e nekoj beleg za na moderno zname. Baska "ventilatorov" ima neobicna marketinska osobina: edno more neinformirani po svetov me prasale koja e vrskata na japonskoto borbeno zname i Makedonija. Inaku aktuelnoto grcko e bazirano na staroto bavarsko koe tie si go dobija zaedno so kralot,vo ona vreme koga demek so svoi sili napravija drzava. Za temata samo bi go povtoril ona od pogore na Bojan81.
трендафил Протестот пред амбасадата на Хрватска не беше државен, па затоа и немаше државно знаме. Не беше омаловажено ниту знамето на Хрватска. Чуден е односот кон македонските бранители од македонската држава. Дали треба да се спореди односот кон ЛАВОВИте со односот кон УЧКите. Енивеј, Поштарот е мртов и Господ да го прости. Чакала и Ахмети се живи. Господ да не чува. Пишуваше по повод убиството на Диме Ицковски-Поштарот на свети Арханѓел Михаил (славата на министерот Костов) минатата година. Поштарот беше застрелат со 16 куршуми од поставена заседа. Марјан Марковски-Мачето и Сашо Лазаревски-Брада беа нападнати кај Карпарлак една недела по убиството на Поштарот, а министерот Костов ги обвини дека наводно сами го инсценирале настанот. Костов лично ги испитуваше во присуство на новинарски екипи (иследување на конференција за печат, како тоа демократски звучи), кога тој се заколна на Устав (а слави слава), а на ЛАВОВИте им даде Библија. По некој ден имаше и јавна реконструкција, на која се очекуваше дека не ќе можат да ја прескокнат оградата (посебно едниот потежок) преку која тврдеа дека избегале. Но реконструкцијата заврши со фијаско за министерот, затоа што и двојцата со леснотија ја минаа оградата. Случајот се заташка, а сепак Мачето и Брада останаа без работа. За генерал Стојков што да пишувам. Од доаѓањето на проалбанските врховисти на власт повеќе е во притвор отколку на слобода, секогаш за различно дело. Ниту едно од тие дела нема судска завршница. Веднаш по седнувањето на Бранко во премиерската фотелја, генерал Стојков беше деградиран и поставен за возач на пожарна во Радовиш иако нема возачка дозвола од соодветна категорија. За Љубе Бошковски и нашите слуги и газдите (преку Хаг) се потепаа прво да го обвинат за Љуботен, па кога не успеаја со тоа исфабрикуваа наводни сведоци за Раштански Лозја. Чудно е, доколку таму навистина имало злосторство против човештвото, како е можно од тие што го извршиле делото едни да се сведоци, а други обвинети. И зошто сведоците биле испитувани подолго од максималното време предвидено по законите и без присуство на адвокат, во некои случаи лично од министерот? Зошто сите од нив кои се во државна служба се унапредени? И уште многу зошто!!! Љубе мислеше дека хрватското правосудство е понезависно. За жал и тоа е под силен притисок на т.н. меѓународна заедница која не може да им прости на македонските бранители што веднаш не се предадоа и не беа кооперативни во војната како (тогаш) министерот Бучковски. Затоа сега не знам дали да купувам хрватски производи. Но бидејќи е таков односот и на нашата власт, треба ли да не купувам и македонски производи или да ги газам пред владата?
lav За да оквалификуваш некој човек као луд , кој ја организирал одбраната на Македонија и тоа успешно ...тогаш како да се нарече неговата спротивност односно комплементот , кој се правеше (не сам и без подршка) да дојде до тоа што сега го „кркаме„ сите заедно иако сите не сме го подржувале така да заврши како што заврши со ТОТАЛЕН ПОРАЗ на сите полиња ..а најважното е што го уништи човечкото достоинство кај Македонецот и тоа за долг период време. Мислам на Б(а)учко-та фиромски ...сега и премиерче се намерачил на распачената и осрамена Македонија да биде. Која БЕДА и МОРАЛЕН дискредибилитет поседува(л) ..незнам дали и како смеам човечево да го наречам , разбира се. пс Б(а)учко своевремено пред нападот на арачиново во 2001 година викал... ПРЕДАЈТЕ СЕ (кољеги баљисти) ВЕДНАШ или ЈАС ОДМА ЌЕ СЕ ПРЕДАДАМ
vulgaren abe temava ne bese za bucko...ama za cedevitata revolucija - toe e navistina smesno!
lav
quote:
Originally posted by vulgaren
abe temava ne bese za bucko...ama za cedevitata revolucija - toe e navistina smesno!
Патиштата Божји се неистражени велат познавачи на оваа материја...исто како и евентуалната и можна врска помеѓу бучко и цедевитата.
SLaCk A be tebe od Anglija moze ti izgleda smesna ama od tuka veruvaj ne e nisto smesno.Samo ke povtoram kompaktna grupa od 300 luge ja pocna vojnata 2001 godina vo Makedonija,sega situacijata e malku obratna imame pomali grupi kompaktni Makedonci koi ne se naivni no se razbira ke ostavam uste malku vreme pa ke vidite za sto zboruvav neli taka pa ke vidime koj ke se smee!?
трендафил
quote:
Originally posted by vulgaren
abe temava ne bese za bucko...ama za cedevitata revolucija - toe e navistina smesno!
Такви како Бучко и доведоа до ЦЕДЕВИТА револуцијата како што велиш. Затоа јас и напишав дали треба да не купувам и македонски производи или да ги газам пред владата? Бидејќи имам дилема во однос на начинот на кој се протестираше пред амбасадата на Хрватска. Но немам дилема дека треба да се протестира против начинот на кој постапуваат власта и меѓународната заедница (под чие влијание очигледно е и Хрватска) со бранителите на Македонија. Предлагаш ли да се однесуваме како албанците во Кондово, па да застанеме на влезовите во еднопартијската населба Водно и да не пропуштаме никој што е близок до актуелната власт и меѓународната?
SLaCk Poddrska za ovaa inicijativa! На Изборното собрание на Македонскиот ПЕН-центар Писателите побараа амнестија за Љубе Бошкоски Македонските писатели, членови на ПЕН, усвоија Декларација во која од претседателот на државата, Бранко Црвенковски, бараат амнестија за македонските бранители во конфликтот од 2001 година, вклучувајќи го и Љубе Бошкоски Невена Поповска Македонскиот ПЕН-центар на своето редовно Изборно собрание усвои Декларација со која се бара амнестија за поранершниот министер за внатрешни работи, Љубе Бошкоски, и другите македонски бранители од конфликтот во 2001 година. Ова декларација беше донесена покрај редовните извештаи за досегашната работа и финансиското работење на Македонскиот ПЕН. Академик Катица Ќулавкова предложи членовите на Македонскиот ПЕН-центар да усвојат декларација со која ќе се заложат за амнестија и на македонските бранители од конфликтот во 2001 година. Предлогот беше едногласно прифатен и, според тоа, беше решено да се упати писмо до претседателот на Република Македонија, Бранко Црвенковски, во кое членовите на Македонскиот ПЕН ќе го достават овој свој предлог. Како што беше потенцирано, покрај припадниците на албанската заедница во Македонија, кои учествуваа во конфликтот во 2001 година и беа нарекувани востаници, борци за човекови права, па и сепаратисти и терористи, кои беа амнестирани, и македонските бранители, вклучувајќи го и поранешниот министер за внатрешни работи, Љубе Бошкоски, заслужуваат да бидат амнестирани. Македонскиот ПЕН-центар излезе со апел во врска со културните и образовните состојби во Република Македонија и, пред сў, во поглед на високото образование на претставниците на албанската заедница во Македонија, а во август 2004 година објави соопштение во врска со одржувањето на Струшките вечери на поезијата. Во соопштението беше принципиелно осудено секое инструментализирање во политички цели на културните манифестации, во случајот во СВП, и им беше дадена поддршка во одржувањето на нивниот континуитет, а во насока на настаните околу Предлог-законот за децентрализација и територијална организација на општините.