чл. 116 ст.1 КЗ
чл. 116 ст.1 КЗ
f9 Kонечно решение за проблемот со кутрите мали учки: за да не не малтретираат до сто и едно и назад со своите барања за амнестии и слични тракатанци, да ја упростиме работата:во чл. 116 ст.1 КЗ, кој гласи: "Кривичното законодавство важи за секој што на територијата на Република Македонија ќе стори кривично дело.", да ја бришеме точката и да ставиме запирка, а по неа "освен за припадниците на онаа малцинска заедница што брои над 20 проценти." Ѓорѓе Марјановиќ
DonVito f9 ne znam dali te ucel tatko ti so kogo da se zacepkas a so kogo ne ?
DonVito Glup ti e topikot - Detinest Si Epten
Thief Јас сум „за“! Топикот е ептен на место, зашто (за жал!) уште иронијата и сарказмот ни остана, како последно средство на немоќните. Немоќни сме! Политиката ни ги врзува рацете и не` чини аморфна маса без ставови, држават без закони и законодавство. Дајте барем да бидеме правна држава и да го воведеме овој член во ваква форма!
The_Crow Thief replyot ti e na mesto. Ke ti kazam edna fraza od eden francuski mislitel go zaborajv. Mislam deka se vikase Cezare Bekarija. Toj vaka velese Zakonot takov kako sto e donesen ke ja dostigne svojata smisla i socijalna funkcija dokolku sekoj se pridrzuva na nego od Prestolot do kolibata megutoa uste poloso e toa koga zakonot ne go primenuva garnioturata koja go donela. Od tuka vo kontekst na sevo ova clenot kako takov postoi vo zakonot megutoa toj ne moze da dojde do izraz bidejki ne se pocituva se nadevam ke me svatis jas direktno se zanimavam so taa problematika.
DonVito
quote:
Originally posted by The_Crow
Thief replyot ti e na mesto. Ke ti kazam edna fraza od eden francuski mislitel go zaborajv. Mislam deka se vikase Cezare Bekarija. Toj vaka velese Zakonot takov kako sto e donesen ke ja dostigne svojata smisla i socijalna funkcija dokolku sekoj se pridrzuva na nego od Prestolot do kolibata megutoa uste poloso e toa koga zakonot ne go primenuva garnioturata koja go donela. Od tuka vo kontekst na sevo ova clenot kako takov postoi vo zakonot megutoa toj ne moze da dojde do izraz bidejki ne se pocituva se nadevam ke me svatis jas direktno se zanimavam so taa problematika.
epten politicar si bil ti be ?
f9 Don Vito ne znam dali te ucel tatko ti so kogo da se zacepkas a so kogo ne ?
Pina More Don Vito, ne se zaebaaj mnogu, ajde odi pasi ovci tamu, da ne ti mavnam edno 15-16 shamara...
DonVito
quote:
Originally posted by f9
Don Vito ne znam dali te ucel tatko ti so kogo da se zacepkas a so kogo ne ?
mene me ucese kako da drzam pistol a tebe ?[?]
Strelec DonVito, од вкупно 8 одговори на овој топик, дури четири се твои... А за темата СЕУШТЕ не си се изјаснил!? Сега и ќе ти ги пренесам овде на едно место да ти се на куп! - f9 ne znam dali te ucel tatko ti so kogo da se zacepkas a so kogo ne ? - Glup ti e topikot - Detinest Si Epten - epten politicar si bil ti be ? - mene me ucese kako da drzam pistol a tebe ? Причината зошто ќе бидеш неколку дена на пауза, обиди се самиот да ја откриеш. Така можеби ќе има најмногу ефект!