Синоќа Сантјаго Бернабеу беше испразнат за 5 мин.
Синоќа Сантјаго Бернабеу беше испразнат за 5 мин.
sapeski Синоќа, во 88 минута од Реал Мадрид - Реал Сосиедад, под закана од ЕТА играта беше прекината и гледачите евакуирани. На ниедни вести не кажаа ништо, дури ни на интернет нема некои податоци, но затоа ЦНН синоќа први објавија, па нели мора да кажат дека и во Европа има закани од бомби и терористи.
sapeski Thief, пробав но не можев никако да ги најдам податоците, верувам дека се веродостојни, но заборави да забележиш дека Охрид без Пештани е калкулиран податокот. [:D]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by deni
Andronik , Santiago Bernabeu beshe ispraznet , San Sebastian e glaven grad na Baskia
hehehhehe
Misirkov Se nadevam bratucedite Baskijci kje izvojuvaat nezavisnost naskoro! Imaat sekakvo pravo na toa! Spancite so ETA se spravuvaat so najnehumani metodi, a posebno francuskite zhabari. Espana - no pasaran! Que viva los Bascos i su estado independiente!
StormAngel Misirkov,ozbilen si? Za temata,vidov...:))) Interesno bese sepak.Cekaat bomba,ja nema nigde...im se javuvaat.Prazen stadion.Pak javuvanje,he he ve zaebavme![:D]
Thunder from down under
quote:
Originally posted by Misirkov
Se nadevam bratucedite Baskijci kje izvojuvaat nezavisnost naskoro! Imaat sekakvo pravo na toa! Spancite so ETA se spravuvaat so najnehumani metodi, a posebno francuskite zhabari. Espana - no pasaran! Que viva los Bascos i su estado independiente!
Solana neka go pratat da go reshit problemot [:D]
sapeski Зборот ми беше, колку американските телевизии, односно ЦНН се опседнати со терористи, биолошко оружје, бомби, закани и слично.
Misirkov Mene zborot mi bese sto nasive bratucedi Baskijci sakaat da imaat nezavisna drzava, no za toa nema nikakva sansa vo konfiguracijata na EU, zosto ili kje mora Spanija/EU da se raspadne ili da se konfederalizira. Poslednovo e naj opcija za Baskijcite za da ne ginat za dzabe. Vojnite se vodat i preku mediumite isto tolku kolku i na terenot. Toa sto fokusot e na Baskija ti kazuva nesto za globalnata igra sto se vodi otkako pobedija socijalistite vo Spanija, odnosno toplo-ladno so EU. Slicno bese i so referendumot vo Kvebek na primer - koga Francija/EU i udrija noz na Amerika preku nezavisnosta na Kvebek, se sozdade golema mediska pompa, pa SAD moraa da mestat rezultat za da na nesposobnata kretenoidna vlast vo Kanada im ja spasat drzavata, a so toa i samite sebe od presedan za mozni idni delbi vo SAD. atoa i politikata e da se "integrira" Kanada kako del od Amerika, a ne da bide predmet na EU i Kina. Storm: Najseriozno sum ZA nezavisna Baskija, ideoloski mislam, ne od sto ne ja sakam bludnicata Valilonska (a i delumno zaradi toa)!
deni Andronik , Santiago Bernabeu beshe ispraznet , San Sebastian e glaven grad na Baskia
sapeski deni, фала за исправката, изгледа во брзањето сум направил ненамерна грешка.
deni zasho go smeni be pointeresno beshe taka [:D]
sapeski Ахаха, цел град евакуиран?[:D] А и стадионот, 70 илјади имаше, колку цел Охрид да го евакуираат за толку кратко.
Thief Охрид 70 000? Да не се преценувате малку?! Не сте вие Тетово, па толку жители да имате![:D]
sapeski Дa не утна со бројките, да не изброја и некој друг во околијата?[:D]
Thief Охрид (со сите села) 50 000, Тетово (без сељачаана) - 71 000! :) [url="http://www.stat.gov.mk/"]Извор[/url]
achtung_panzer
quote:
Originally posted by Misirkov ... a so toa i samite sebe od presedan za mozni idni delbi vo SAD. atoa i politikata e da se "integrira" Kanada kako del od Amerika,
Au bogati, otkaj go iskopa ova so delbite u SAD... na nekoj film da ne si go videl...
Misirkov Toa odamna se zboruva i analizira. Amerite duri imaa pred 10tina godini i edna studija za najverojatno scenarija za otcepuvanje + kako Oregon i okolnite regioni se zdruzuvaat i se otcepuvaat. Pa celava rabota ne e nova, Teksas na primer bil nezavisna drzava sose svoja diplomatija, itn. i tamu uste ima lugje sto se za nezavisnost. Nikako ne e shala ova.