Нашите претседатели
Нашите претседатели
трендафил Бидејќи е ред да ја оставиме владата раат во првите 100 дена (со исклучок на министрите кои биле дел од претходната влада), ја отварам оваа тема. Јас лично мислам дека не сме имале ниту еден добар Претседател, односно дека кој е каков повеќе влијаело од среќните или несреќни околности во време на нивното владеење отколку од нивните дела. Но сепак се разликуваат во нијанси. Сите претседатели дел од животот поминале во странство. Црвенковски и не е роден во Македонија, Трајковски бил преку океанот, а Глигоров во Белград чија пензија и ја примаше во еден период дури и како Претседател (до моментот кога претседателската плата во Македонија не стана поголема од пензијата). Глигоров (до атентатот) и Трајковски во почетокот на своите мандати без значајно обезбедување шетаа помеѓу граѓаните. Црвенковски од почетокот е на дистанца од народот. Но затоа е шампион во пиење виски (со замерка зошто не користи македонски производи, за наше добро), за разлика од неговите претходници.
dejan sum cital deka crvenkovski bese epten mlad koga vleze vo drzhavata, ili koga bil odbran za premier neznam koga, mislam bese 28? jas mislam ni treba pretsedatel koj ne bil nesto vo drzhavata vo komunisticko vreme.....bile vo vlada togas, znaele kako bese toga, a sega vo 'demokratska' zemja, pa drugo im e.
zmba
quote:
Originally posted by dejan
sum cital deka crvenkovski bese epten mlad koga vleze vo drzhavata, ili koga bil odbran za premier neznam koga, mislam bese 28? jas mislam ni treba pretsedatel koj ne bil nesto vo drzhavata vo komunisticko vreme.....bile vo vlada togas, znaele kako bese toga, a sega vo 'demokratska' zemja, pa drugo im e.
Црвенковски станал премиер на 27 години , за да може неговиот политички ментор Глигоров полесно да владее со државата , секако од позадината на сцената. Затоа и некои странски аналитичари велат дека во Македонија владеела педократијата (немој некој случајно да си помислил на педофилија). А за таков изгледа (не-комунист) сеуште ќе попричекаме дали по природен пат да ни стаса , или пак со новото купено авионче...ако лета случајно накај Мостар.
concrete Pu,pu,pu, daleku bilo , ke se oddade taka Makedonija kup pari kupuvajki se novi avioncinja!!!!
zmba
quote:
Originally posted by concrete
Pu,pu,pu, daleku bilo , ke se oddade taka Makedonija kup pari kupuvajki se novi avioncinja!!!!
Сега што ако ни е таква судбината , што можеме ние тука да правиме ?. Не бадијала велат дека не се бегало од пишаното , односно од судбината.
трендафил
quote:
Originally posted by concrete
Pu,pu,pu, daleku bilo , ke se oddade taka Makedonija kup pari kupuvajki se novi avioncinja!!!!
Ако гледаме економски, еден авион чини помалку отколку штетата што ја прават политичарите. А ако гледаме од хумана гледна точка, прашање е зошто авионот ни виновен ни должен да настрада.
concrete More ne e li podobro,da pocneme da gi proizveduvame. Mislam deka FAS bi mozel takvo nesto????Parite doma ke ostanat, a moze i nekoja pristojna kolicina onaka po dilerska cena za sverc na droga na prijatelive da im prodademe. Da go dignat nivoto.
Divider
quote:
Originally posted by concrete
More ne e li podobro,da pocneme da gi proizveduvame. Mislam deka FAS bi mozel takvo nesto????Parite doma ke ostanat, a moze i nekoja pristojna kolicina onaka po dilerska cena za sverc na droga na prijatelive da im prodademe. Da go dignat nivoto.
Baska i ne treba da bidat mnogu solidni i po svetski standardi. za edna upotreba, kako kondomite, da poleta so precedateljot, ne mora da se grizime kako ke sleta, ionaka ke ni treba samo za da se urne.
трендафил Само леталата да бидат беспилотни или да им препуштиме на поранешните учки цели 100% од овие државни работни места.
concrete Eh, sega zabega, jas celo vreme kakov takov biznis pottiknuvam, a ti si zapnal............,sega sme bre clenka na WTO, sakal nejkel treba da se po svetski standardi. A i Kingerot e od renomirana firma. Toa samo kazuva deka kvalitetot nema vrska so nekakvo rusenje. Zatoa samo kvalitet so Makedonsko Sonce i nisto pomalku.
concrete Trendafile , ti li spomna nekade ovde obuka na 60 UCK piloti za shrubhauber-i????
Divider
quote:
Originally posted by трендафил
Само леталата да бидат беспилотни или да им препуштиме на поранешните учки цели 100% од овие државни работни места.
Uckite da gi letaat razbira se. Kako onoj na Palair, fokerot. Skap no efikasen nacin za eliminacija na nepozelni etnikumi, politicari, licnosti od somnitelen karakter (je simase unwanted casualties, ama i tie ojdoa za dobroto na narodot) itn. Ali pilot, Menduh kopiljot, Leka kenler, Teuta strujadesa, i taka natamu. Gi imame za posada i premnogu, ke se najde, baska poeftino otkolku da pravime bespilotni letala. Se somnevam deka FAS-ofci ke mozat da napravat bespilotni letala, osven zmaj za da go lertame na veter.
трендафил Дали јас сум слеп, па не можам да ги видам успесите на претседателот, како што не можев да ги видам успесите на Црвенковски како премиер, или тој е полош како претседател од Трајковски. За Трајковски барем се знае дека не би го потпишал законот за територијална поделба оваков како што е (многумина мислат дека токму тоа е причината за падот на авионот кај Мостар). Што добро направи новиот претседател во домените кај што има ингеренции. Како Врховен командант на пример.
concrete Ne si slep, daleku bilo , ednostavno gi nema!!!
f9 Eh shto luge ste breee -Abre ostavete gi trojcata da pochivaat vo mir. Daj da vidime koj ke ni e chetvrtiot,bar da mu zemime merka...odnapred.