Јадачи на фекалии
Јадачи на фекалии
трендафил Зошто напишав „Јадачи на фекалии“ наместо да го употребам нашиот убав збор го_нојадачи како наслов за темата. Единствено затоа некој да не се почувствува навреден, затоа што кај нас е во ред ако се каже пенис на пример, а навредливо и некултурно ако се употреби домашниот збор за истиот орган. Има и злоупотреби како кога некој отишол кај лекар и го замолил да му каже со обични зборови што му е, а лекарот му рекол дека е обична пијаница, пациентот побарал истото да му го каже и на латински за да и ја каже дијагнозата на сопругата. Во секој случај, кога мислам на нашите политичари во оваа насока, сепак мислам дека посоодветен е македонскиот збор. Затоа што тоа што го говорат против политичките противници, без трошка срам го прават самите. Би почнал од најважните работи во државата и со во моментов најважните луѓе во државата. Кога се работи за односот кон терористите, актуелниот врховен командант и премиер, кога беа во опозиција го осудуваа тоа што сега го прават. Во Кондово, како најсвеж пример. Истото важи и за корупцијата. Актуелниот градоначалник на Скопје, Ристо Пенов, се подсмеваше со спортските сали што ги почна претходната власт. Неговата сала во Скопје што требаше да биде изградена како карабина до крајот на годинава (да биде во полна висина со кров) никаде ја нема. Изгледа не е мрдната од камен темелникот.
VeGaS Si go tovaraat site tie dobro ...
трендафил Друго изедено: Сите политичари од власта не убедуваат дека Рамковната спогодба е скоро спроведена. Као остануваат уште спроведувањето на децентрализацијата, довработувањето на државни службеници не според квалитетот туку по етничката припадност, употребата на знамињата. Но тоа е исполнување на Рамковниот само кон едната страна. Што станува со употребата на сила во политички цели (Кондово) или со враќањето на протераните македонци?
Alex Kucinjata laat,karavanot si vrvi. Na krajot samo da ne ispadneme nie jadacite na fekalii
трендафил
quote:
Originally posted by Alex
Kucinjata laat,karavanot si vrvi. Na krajot samo da ne ispadneme nie jadacite na fekalii
Не сме лоши ни ние, кога дозволуваме да не лажат од 1945 во континуитет на ист начин. Која генерација веќе по ред дозволува да ја лажат. Еве малку од таа листа: Прво ги убедувале нашите стари дека од капитализам ќе ги однесат во комунизам. Сега дека тој пат не е добар, па истите луѓе не носат кон капитализам, да не речам назад. Очигледно е дека не го знаат патот во двата смера, односно дека и тогаш и сега јаделе фекалии.
Divider Nie odamna gledame vo cinijata polna fekalii i putirot prepoln pelin. Nekoi veke odamna go iskrkaa i ispija. Ostanuva onie najupornite da go storat toa. A, do koga ke trpime, samo eden gospod zae! Besilka za predavnicite, kradacite, ibijcite i unistuvacite na Makedonija!!! Makedonija na Makedoncite!!
Strelec трендафил, and your point is? Кажи која е овде темата? Половина текст ти се сведува на правдање зошто си го употребил зборот ’фекалии’, па потоа се префрлаш на терористите и улогата на врховниот командант, за на крај да завршиш за Пенов и спортските сали!? Во вториот твој пост на овој топик говориш за враќањето на протераните Македонци!? Или не е ништо важно освен да се отвори уште една тема против власта? Divider, веќе беше на пауза заради претерана употреба на зборови од типот на ’бесење’, ’колење’ итн. Следната пауза (ако се однесува за иста работа) би ти била многу подолга!