Fufo povtorno ke bide "papak"!!!
Fufo povtorno ke bide "papak"!!!
Pana Siromaskiot Fufo pak go lazat.Pak ke bide "papak"i samo si gi trosi parite. Posle ke mu bide kriv gavolot i ke trazi pari na zaem od Azmanov?Zasto?Zasto ne si sedi miren i ne si gleda biznisot. So Penov li najde muda da meri. Gospodinot Risto Penov ke bide gradonacalnik na Skopje i po tret pat za dobroto na site pravi skopjani. Jas uste od sega mu ja cestitam pobedata na staro-noviot gradonacalnik gospodinot Risto Penov.
concrete Ej, Pana , ama ic ne go lazat, samo dobro si ja naplatuva ulogata na sparing partner.Napravi eden mal popis, pa ke ti bide jasno. A na Penov mu treba takov, mala investicija ,ogromna dobivka,vo cvrsta valuta za nego i normalno nekoja troska za site pravi skopjani i onie koi ne se tolku pravi. Neka mu e cestita "pobedata"!!!
Divider Glasajte za drug, samo ne za Penov. Koga nitu asalno ozvucuvanje ne moze da nabavi. Baska, kaj vi se ocite narodeee!! Penov e prevrtliv covek, nelojalen, so site saka da igra, a nas ne izigruva!! Jas ke glasam za Fufo, kojznae, moze ke deli pici pak na plostad, hehehe!
f9 Пенов-Фуфо И кој ќе ни избира градоначалник кога како нација сме разделени?Оној што ќе им даде повеќе на Албанците.Така да за кого и да гласате решавачкиот број и во Скопје од оваа година ќе го пресудува Албанскиот електорат.Македонците се разбира ќе го пополнуваат масовниот излез,а одлуките ќе ги носи тој кој ќе има најмногу гласови од Албанците.
concrete Ne ti treba matematika, najobicno smetanje ke ti pokaze deka albancite ke izbiraat se ponataka vo Makedonija , a makedoncite ke gledaat na televizija : telenarkosi , mislam deka taka im e vtoroto ime na tie vo Makedonija!!! Drugite koi se nadvor sega se samo zirkaci od preku zid!!!
Divider Not if we can do something about it!! kako na primer: da izlezeme i da glasame za nekoj, ama apla sto nikoj nema da go glasa ili poddrzi od partiive koi se ili bile na vlast!!
OooOo
quote:
Originally posted by concrete
Ne ti treba matematika, najobicno smetanje ke ti pokaze deka albancite ke izbiraat se ponataka vo Makedonija...
Taka kje bide, se dodeka ne se svesti narodot i da pochneme site da se gledame kako MAKEDONCI, a ne kako VMRO i SDSM. Togash tie 20% ili 25% se sramnuvaat na 0%.
Pana
quote:
решавачкиот број и во Скопје од оваа година ќе го пресудува Албанскиот електорат.
Se lazes mladicu.Vo Skopje ziveat 80%makedonci i 20%albanci,taka da resavacka uloga ke imaat makedoncite.Site albanci sto ke glasaat za Penov isto taka se dobrodojdeni i toa ke go napravat zatoa sto mu veruvaat na gospodinot Risto Penov. So toa sto gospodinot Risto Penov go napravi za skopjani za ovie cetiri godini i so toa sto ke go napravi navistina bi bilo zlocin da bide nekoj drug gradonacalnik. I drugite gradovi vo Makedonija bi bile gordi da imaat takov gradonacalnik. Samo za potsetuvanje,videte kakvi se gradovite kaj sto se gradonacalnici od DPMNE.Beda i uzas.
concrete Divider,pravo vo centar, ama metata e mnogu daleku, nema da izdrzime da dotrcame do nea za da uzivame vo pogodokot. Premnogu siromastija i bukvalna i onaa na duhot , koja gi doveduva lugeto na nivo na zombi, ne e vazno dali SDSM ili VMRO zombi. Ne im e gajle, veke se vo trans.
Divider "Samo za potsetuvanje,videte kakvi se gradovite kaj sto se gradonacalnici od DPMNE.Beda i uzas" Ne sum za nikogo, osobeno ne za SeDeSe i DePmne, ama Pana pogledni si gi i gradovite od SeDeSe-to. FYI, Penov mockoto e od LDP = L(igavi)D(ebilni)P(ederi)! Site onie koi se vo trnas moj prijatele Konkreten, ke treba da se odtransiraat bidejki nema vreme, da ne bide predocna, ene kade e 2006, ova e generalka! Me for president!!
Pana
quote:
Ne sum za nikogo
Takvite kako tebe sto ne se za nikogo ne se ni za sebe.Takvite kako tebe sto ne se za nikogo na "nekogo" mu dadoa mnogu.Pa posle ni bil kriv gavolot. p.s. a za generalkata.I na generalkata ke pobedime bez problem.
Divider
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Ne sum za nikogo
Takvite kako tebe sto ne se za nikogo ne se ni za sebe.Takvite kako tebe sto ne se za nikogo na "nekogo" mu dadoa mnogu.Pa posle ni bil kriv gavolot. p.s. a za generalkata.I na generalkata ke pobedime bez problem.
ke go popusite i na generalkata, a i posle vo 2006. Inaku, jas i tie ako mene, sme protiv onie koi se sega na politickata scena i rabotime na toa da bidat isprateni na poln drzaven pansion vo Idrizovo ili na posumuvanje na Mariovo. BTW, gledam vie ni takvite kako tebe kako samo sebe si dadovte, a narodot gladuva i gladuva...
Pana
quote:
rabotime na toa
Kako toa rabotite?So toa sto ne ste za nikogo.Taka li rabotite.E mlad si mnogu momce ,mlad.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Ne sum za nikogo
Takvite kako tebe sto ne se za nikogo ne se ni za sebe.Takvite kako tebe sto ne se za nikogo na "nekogo" mu dadoa mnogu.Pa posle ni bil kriv gavolot. p.s. a za generalkata.I na generalkata ke pobedime bez problem.
Pana , izborite se dobivaat ili gubat so glasovite na onie koi se"za nikogo". Ako se pogledaat statistikite nikoj nema mnozinstvo.Nitu e siguren kako ke glasaat negovote sigurni "glasaci" , skolski primer ti e referendumot. Znaci, ako SDSM saka vistinska pobeda treba tie koi se " za nikogo" da gi ubedi da glasaat za nego. A taa partija so privesocite(nealbanski) ne moze ni da gi natera lugeto da odat na izbori ( ili ke najde ubeditelen metod za toa), a kamoli so bleskavite rezultati da gi privlece. Albancite izleguvaat vo kupce i voala , pak Mr.Paverelement za Gradonacalnik , na "Generalkata". Gresam , negde??? Me iznenaduva kako ne citate knigi, metodologijata za privlekuvanje na glasaci e egzaktna nauka. Site do sega pravat obratno , ocigledno naukata negde gresi, semata na Mr.Bush Junior e izgleda podelotvorna.
Pana
quote:
Me iznenaduva kako ne citate knigi,
Hi....hiii.....hiiiiii..... kako mislis deka gi dobivame izborite.Analitickiot centar raboti "turbo".
concrete Hi....hiii.....hiiiiii..... ama si naiven!!!!!!
Divider Rabotime so toa sto pisuvame po novini, animirame narod, kako sto da ne gi isfabrikuvavte izborite koga Sranko go izbraa. Da bese fer ke riknese bidejki uspeavme da naterma narodot da bojkotira, a potoa vie istiot sistem go upotrebivte na referendumot. Nemaj gajle, eden den mene ke me glasas i izberes!
concrete Divider for president!!! Cekaj,cekaj , a na sto toa??????