Albanski poslanik vcera vo Washington ...
Albanski poslanik vcera vo Washington ...
Misirkov Visok "duznosnik" od Kosovo, vodac na "privatniot sektor" (poranesen clen na vladata na Markovic i Mikulic) izjavil deka:

1. Kosovo e de fakto nezavisno. Prasanje e samo kolku kje im se plati na Srbite (dali vo teritorija ili pari ili nesto drugo).

2. Odnosite na vladata na Kosovo so Makedonskata vlada se ODLICNI VO KONTINUITET i nabrgu kje se potpise DOGOVOR ZA SLOBODNA TRGOVIJA!

3. Gi kritikuval Srbite zosto ne se soocat so nivnoto minato za vreme na Milosevic i posiroko, kako i OSTANATITE ZEMJI VO REGIONOT!

4. Za mnogu podobreni odnosi medju UNMiK i vladata na Kosovo. Humanitarnata faza na pomosta vekje bila zavrsena i ne mozelo da se poznae deka nekogas tamu imalo konflikt, no sega sleduvala fazata na "izgradba na institucii").

5. Postoi 49% nevrabotenost na Kosovo i "korupcija vo sudstvoto".

6. Postoi podelba na kosovksite mokjnici na 4 grupi.


Masala, masala, izgleda SDSM vekje napravile medjudrzaven dogovor so nepostoecka drzava. Isto taka znaci legalizacija na ukradeni i shvercuvani stoki - i nivno uste pogolemo promoviranje. Izgleda kje se dozbogatat.
Thief Договорот (беше објавено) ќе биде потпишан со УНМИК, согласно резолуциите на Обединетите Нации, според кои меѓународната мисија под чиј протекторат се наоѓа територијата може да потпишува меѓудржавни договори. Конвенциите чија потписничка е и Македонија, всушност, донекаде и на обврзуваат на параф на Договор за слободна трговија со оваа српска провинција. Со огромна почит кон тебе Мисирков, кон твоите знаења и интелект, сепак, мислам дека многупати си нереален и по секоја цена ги напаѓаш и вината ја наоѓаш во македонската влада, особено гледам дека миленици за „шамарање“ ти се СДСМ. Тенденциозен си кога се тие во прашање, тоа е факт, кој мора да го признаеш! Свесен сум дека чинат многу грешки и за тоа треба да бидат критикувани, но не мора вината да ја бараме во Бранко и во Бучко и за тоа зошто комшивката не сака да ми даде, комшијата ми моча у бавча, а свастиката го вара баџото! Се надевам дека нема да ме опоменат дека сум „избегал од темата“ заради мојата пластичност!
dejan dogovor za trgovija so kosovo, neli e dobro toa? neli kosovo e epten bogata vo minerali, pa za toa zapadat im pomognal na albancite i sve drugo.
lav
quote:
Originally posted by Thief
Договорот (беше објавено) ќе биде потпишан со УНМИК, согласно резолуциите на Обединетите Нации, според кои меѓународната мисија под чиј протекторат се наоѓа територијата може да потпишува меѓудржавни договори. Конвенциите чија потписничка е и Македонија, всушност, донекаде и на обврзуваат на параф на Договор за слободна трговија со оваа српска провинција. Со огромна почит кон тебе Мисирков, кон твоите знаења и интелект, сепак, мислам дека многупати си нереален и по секоја цена ги напаѓаш и вината ја наоѓаш во македонската влада, особено гледам дека миленици за „шамарање“ ти се СДСМ. Тенденциозен си кога се тие во прашање, тоа е факт, кој мора да го признаеш! Свесен сум дека чинат многу грешки и за тоа треба да бидат критикувани, но не мора вината да ја бараме во Бранко и во Бучко и за тоа зошто комшивката не сака да ми даде, комшијата ми моча у бавча, а свастиката го вара баџото! Се надевам дека нема да ме опоменат дека сум „избегал од темата“ заради мојата пластичност!
Никако нема(м) замерка барем не од моја страна за искажаното , НО дека и самиот признаваш дека си пластифициран (изгледа трајно) е тоа не успеав да разберам и викам : ЗАШТО бре Македонецу , ЗАШТО ???