Македонија - безбедна земја
Македонија - безбедна земја
трендафил
quote:
Пронајдени тела на две убиени лица во Кичево
МИА


13.01.2005
Кичевската полиција пронајде тела на две лица за кои постои основано сомневање дека се убиени.

Во првиот случај станува збор за Радослав Божиновски роден 1937 година, чие тело е пронајдено во селото Малкоец.

Истражниот судија Танче Софрониовски информира дека Божиновски бил пронајден од соседот, а последен пат во селото е виден на 4-ти овој месец. Божиновски е пронајден е со врзани раце и нозе, со уста полна со крпи, а врз него бил извршен и насилен полов акт.

Во вториот случај станува збор за Митра Силјановска, која е пронајдена во кичевската населба Иванидол во спортската сала, што е во изградба. Таа два месеца се води за исчезнато лице, а според зборовите на дежурниот истражен судија Кире Миладиновски е пронајдена од случаен минувач со врзани раце и нозе и уста полна со крпи.

Со оглед на тоа дека двете убиства се многу слични, полицијата се сомнева дека се извршени од едно лице или група исти сторители. Истрагата е во тек, а врз телата се врши обдукција.

http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=41626
Ова во кичевско не се случуваше ниту во 2001 година.
Власта веројатно не е одговорна за настанот. Ниту морално.


concrete Belomorec,nema sansi, metodotologijata koja ja analiziras ti e zivopisna,ama funkcionira samo vo odredeni istoriski, citaj :interesni konstelacii, sekoja nesinhronizirana kopija e samo groteska. Јасни цели и задачи, добро организиран квалитет и капитал кој ќе го подржи тој квалитет да навлезе во институциите по мирен или насилен пат. Ex,Belomorec, togas bi bil vtoriot Filip II !!!!!!
concrete Toa nekogas se vikase "specijalna vojna", sega ke pocnat pomasovno vakvi gluposti, za cetiri godini treba i Kicea da se prezeme. Se sekava li nekoj na onoj jadnik na Kosovo, kogo na krajot go nabedija deka bil perverzen, pa sam si sednal na stakleno sise i toa srede nivata na koja toj den rabotel??????
lav
quote:
Originally posted by concrete
Toa nekogas se vikase "specijalna vojna", sega ke pocnat pomasovno vakvi gluposti, za cetiri godini treba i Kicea da se prezeme. Se sekava li nekoj na onoj jadnik na Kosovo, kogo na krajot go nabedija deka bil perverzen, pa sam si sednal na stakleno sise i toa srede nivata na koja toj den rabotel??????
Само заслепени по власта и моќта која проилегува од неа , во компанија со КАЧАЦИТЕ може да се надева на поарно утре , кое според мене е , но и ќе биде се потмурно и потенмо секако на моја жалост. Само чистење и тоа генерално во Институциите на државата се додека има време и не е можеби прејдена критичната линија , ако веќе и тоа се нема случено кај нас , за сите на крајот да завршиме во неврат. пс Косово е недвосмислен пример како тоа иде во пракса.
Belomorec Јасно е дека е на лоша страна тргнато македонското опшество. Такво опшество може да дава само бизарни и очајни примери на неговото функционирање. Да не ги набројувам зошто секој е запознат со нив. Сите ние знаеме што е лошо и зошто е лошо. Но лекот не е Треба некој да влезе во Владата и се тоа да очисти. Треба некој на плоштад да обеси. Треба некој да стрела. Ах како не дојде човек се ова да затвори. Ја сваќате ли суштината ? Не ние него некој таму треба да направи нешто сам и од утре сите во оазата на мирот. Системот се чисти преку организирано делување. Јасни цели и задачи, добро организиран квалитет и капитал кој ќе го подржи тој квалитет да навлезе во институциите по мирен или насилен пат. Ние сме тие кои треба да си го очистиме ѓубрето во нашата држава. И се ќе тргне после тоа. Овака бла бла бла Бучко ќе донесе промени тој е чесен тој е поштен ама за 2 години успеа 1200 м2 деловен простор во Дом на АРМ во Велес да трампа за два стана од 140 квадрати и бла бла блаа .
Divider Колку пари треба? Отприлика? За еден насилен преврат.
dejan vo zapadna makedonija.....dali mislite deka se albanci sto go napravile ova? ili ne?
Divider Не бе Дејане, марсовци. Зарем треба да се прашуваш за очигледни нешта. Некој погоре напиша за србинот што обожувал да седи на шише на сред ниова во Косово. Јас да се надоврзам на содомизирањето и мачењето на тројцата кумановци што работеа на автопатот Скопје-Тетово. Или на кренатите во воздух во мотелот. Или на војниците кај Вејце. Нели.
concrete So prenos na TV vo zivo ili onaka diskretno,he,he!!!!????? Svrti eden telefon do DUI, mislam deka tie imaat najdobri ceni postignato i uste dobro kotiraat na berzata. Brat Ljube izgore kupuvajki pogresni futures. A be ti Divider si bil epten radikalen, he,he!!!!
Divider Ноге како цонцрете, ноге како!!
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Ноге како цонцрете, ноге како!!
Gledam ozbilen kupuvac si!!!Ke odis na direktna spogodba ili ke ima tender???
Divider А бе какви спогодби, тендери или дискреции. јавно. Да се знае. П.С. А за што правиме муабет?
concrete
quote:
Originally posted by Divider
А бе какви спогодби, тендери или дискреции. јавно. Да се знае. П.С. А за што правиме муабет?
Pa prasa :Колку пари треба? Отприлика? Za da stanes kalif namesto kalifot t.e. Divider for President!!!!!!