Македонскиот амбасадор во Софиja
Македонскиот амбасадор во Софиja
lazar Бракьa Македонци, зашто новиот амбасадор во Софиjа требе да биде Албанец ? Како да го разбират тоа Македонците од окупираната Пиринска Македониja ?
Divider Треба да го раберат онака како што треба: дека нашата држава е мултиетничка и дека не е важно од којетникум е амбасадорот се додека работи за доброто на Македонија. Не ме разбирај грешно, јас не сум да се испрати албанец во Бугарија, како што бев и сум против амбасадорите во СЦГ, Грција и Албанија иако се македонци. Не сум за нашите кадровски решенија за пополнување на амбасадорските места со кадар кој не е способен да послужи на нашите потреби во соседството. Особено не сега имајќи предвид што се ќе се случува во соседството.
lazar Jaс се сомневам дека амбасaдорот-Албанец, ке прави нешто за македонското малцинство. Ако се верват на изjaвите на Арбен Джафери во бугарски весници, он ке праи спротивното на тоа што требе. Се едно амбасодорот на Бугариjа во Скопje да е Турчин. Тоа нема да биде никогаш, ништо дека сега партиjaта на Турците е од владеjaчката коалициja во Бугариja.
трендафил Уште ако амбасадорот биде како министерот Буџаку, па и одговара на својата партија, а не на државните органи...
Divider Алооо, се сложувам со вас. Но, имаме и македонци кои работат против државата, за својата партија, или за туѓи државни интереси.
dejan epa lazar, toa ti e koga zapadna evropa ke ti go napravi 'ramkoviot dogovor' i ako toj 'dogovor' ne e ispolnet, togas ne gi davame coveckite prava, ili neznam sto.
lazar Много сте глупави и наивни, братя македонци. Това е татарска провокация. За македонци в България са се обявили 5200 души на последното преброяване, от тях 3000 души са посочили българския като майчин език. Това е положението. Поздрави от демократичен Татарстан до сърбокомунистиеска Македония.
Divider Пак се појави скот татарски!!! Не им доаѓа памет.
lazar Divider, ти не си добар македонец, не ги одликуваш македонците од татарите и верваш на татарски провокации
Divider Но цоммент!!