Бунарџик - Потемкиново СДСМ село ?
Бунарџик - Потемкиново СДСМ село ?
lav Бунарџик ...месност на влезот од Скопје , на самиот крстопат од делници од автопатаот за Велес и Куманово и многу блиску до с.Арачиново (ова напишано само за да се знае дека има конкуренција меѓу нив).
Своевремено , од другарот Џемперковски и команија или Vice-PrimeМinister во Владата на г.Геогиевски е замислен и припремен како терен за т.н. „безцаринска зона„. Идејата ТОГАШ е остро напаѓана од сдсм и нивните папагалчиња по медиумите вакви и онакви ...важно е дека е ОСТРО критикувана , разбира се , се додека и на сдсм не му „текна„ истото дека е корисно (поради временскиот delay-то помеѓу размислите и реализацијата) за да го „активира„ повторно и со иста намена но во „нивно„ владение.
Но , иако им го „продадоа на ас-странци (демек со „педигре„) , НИКАДЕ И НИКОЈ ете НЕ ДОАЃА , НЕ барем досега за да „инвестира„ во оваа толку и јавно досега напаѓана земја Македонска , прикажувана во минатото како ептен коруптивна и во НАЈЦРНО светло , а се е правено од новинарскиот и папгалски хор под диригентска палка на „надлежните„ им (ис)плаќачи на ЛД (лични доходи тие милуваат да ги наречат) , разбира се.
пс
Генералот Потемкин министер своевремено во Царска Русија и тоа при обиколките на Царицата Катарина Велика на „својот„ ептен сиромашен Руски народ и замја , за да и ги покаже нејзините на хартија направени успеси од „нејзината„ влада (во која и тој бил член) , долж патиштата правел големи и убави за око макети на такви насекаде направени убави куќи и имоти на селаните , така да Царицата Катарина Велика и нејзината придружба одалеку гледале како се „цути„ во државата водена од нејзината цврста и без никаков трепет рака.
Значи поданиците и живееле во лажно прикажани состојби од страна на тој неранимајко и генерал другарот Потемкин.
Штоооооооооооооо , некому ова и денес во Македонија му изгледа веќе видено и познатао ???.
Па кој ТУКА спомена некакви си РОЗОВИ ОЧИЛА , а ???.
ппс
Кога 1969 година другарот Тито идел во обиколка на Скопје , надлежните во намера да се покажат вредни , му ја покажале изградената (ама не докрај) нова населба Чаир и притоа старите куќи во меѓупросторот за градаба покрај патот по кој требало да иде колоната на другарот Тито , биле покриени со свежо офарбани ограда и тоа доволно висока , за да не се гледа позадината нива , секако од автомобилот на Тито.
Притоа е срушен и нужникот на една таква стара куќа покрај патот , та потоа со денови станарите од тие трошни куќички вршеле нужда поред патот , се додека не ја исправиле „грешката„ направена на нивната куќа , но и на многу сеуште и ден-денешен присатни куќи таму .
Значи , генералот Потемкин си имал и сеуште си има насекаде раштркано свои истомисленици и тоа до ден денешен по Балканов.
Јас пишав само за два такви случаја , а секој може и да додаде и нов , само за да ги разбиеме овие ЛАЖАЧИ во континуитет и конечно и на секој во очи слободно да му кажеме :
ТИ СИ ТОЈ ЛАЖГО , разбира се дури и по цена да бидеме пратени на „одмор„ , поради искажаните идеи а не и нивни творци.
А има ли такава ИДЕЈА ПОЗАДИ КОЈА НЕ СТОИ БАРЕМ ЕДЕН ЧОВЕК , А ???!!!
трендафил Лав, Немој да пишуваш против главниот дел од економскиот бууууууууууууууум. За жал, изгледа дека младите СДСМовци што се потсмеваа против Бунарџик со мини театарски представи подобро размислуваат од нивните раководители, односно се посвесни за реалните можности на нивното раководство. Бунарџик пред се` е на лоша локација, блиску до најголемата „слободна“ економска зона во земјава Арачиново, па ни странците не се сигурни дали е во зона на ДУИ, посебно откако ДУИ почна да продава плацеви и во центарот на Скопје. Што да зборувам за партија (партии) на која и требаа две години да разбере дека катастрофално ја влоши бизнис климата и дека мораа странци да им ги отворат очите. Дури не сум сигурен и дали воопшто заклучиле дека бизнис климата не е добра или само слепо ги слушаат меѓународните.
intel
quote:
Originally posted by lav
А има ли такава ИДЕЈА ПОЗАДИ КОЈА НЕ СТОИ БАРЕМ ЕДЕН ЧОВЕК , А ???!!!
Њама,мора де се барем два. Прикаската за Тито некому прераскажана колку е вистинита е прашање на тоа кој ја раскажувал и кому,меѓутоа јас лично сум сведок на една посвежа од пред четити до пјат години. Стоиме ние неколкумина блиску до влезот на тврдината во Охрид и муабетиме нешто кога одеднаш еден довлечка 20-мина со некакви црвеноцрни знаменца, ги распореди еден до еден да изгледаат повеќе ли не знам зошто и им вели ;Кога ќе ви кажам почнете да мавтате и да викате Љубчо,Љубчо...па после ве носам на скара.Останавме подзинати,ПА јел то могуќе Другарице и Другови,Тито воскреснал со ново име.И би.Пројдоа 30 возила меќу кои и Тиле со обезбедување како самиот Буш(или Клинтон беше) да е со него и се упатија на ручек во Света СОФИЈА ,а гладните сироти раскезени отидоа на по 10-ка со кромид. Тоа е разликата помеѓу Тито и Љубчо.За Титои злегувале на улица сите,а не излегувале 10-мина се знае веќе кои и од кој калибар луѓе,а за Љубчета не останува ништо друго освен спротивниот заклучок. П.С.Сето ова има врска со Бунарџик колку првиот и вториот пост.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
А има ли такава ИДЕЈА ПОЗАДИ КОЈА НЕ СТОИ БАРЕМ ЕДЕН ЧОВЕК , А ???!!!
Њама,мора де се барем два. Прикаската за Тито некому прераскажана колку е вистинита е прашање на тоа кој ја раскажувал и кому,меѓутоа јас лично сум сведок на една посвежа од пред четити до пјат години. Стоиме ние неколкумина блиску до влезот на тврдината во Охрид и муабетиме нешто кога одеднаш еден довлечка 20-мина со некакви црвеноцрни знаменца, ги распореди еден до еден да изгледаат повеќе ли не знам зошто и им вели ;Кога ќе ви кажам почнете да мавтате и да викате Љубчо,Љубчо...па после ве носам на скара.Останавме подзинати,ПА јел то могуќе Другарице и Другови,Тито воскреснал со ново име.И би.Пројдоа 30 возила меќу кои и Тиле со обезбедување како самиот Буш(или Клинтон беше) да е со него и се упатија на ручек во Света СОФИЈА ,а гладните сироти раскезени отидоа на по 10-ка со кромид. Тоа е разликата помеѓу Тито и Љубчо.За Титои злегувале на улица сите,а не излегувале 10-мина се знае веќе кои и од кој калибар луѓе,а за Љубчета не останува ништо друго освен спротивниот заклучок. П.С.Сето ова има врска со Бунарџик колку првиот и вториот пост.
Се мислев долго што и како да ти одговорам на твоево писание кољега. И заклучив дека најдобро за тебе е , прво на лекар па со уверението овде прикажано , ќе си продолжиме нормална и плодна комуникација. пс Да не имаш тезге на Зелено Пазарче , а ??? Ако нејќеш и немораш веднаш да одговориш , разбира се.
intel
quote:
Originally posted by lav Да не имаш тезге на Зелено Пазарче , а ???
ДА имам,продавам клучеви за поштенски сандачиња. Него што ви беше муабетот со Бунарџик.Што сакаше авторот на темата да каже и прикаже???
Divider Дека треба да се изгради најмодерни терени за тенис или голф и да ја поканиме свтеската тениска елита (или голферите) во државава на годишен турнир со тоа што ќе отседнат во хотелот кој исто така ќе биде на ниво на оној во Дубаи, ако не и на повисоко ниво, со пет-шеснаесет ѕвезди. Ваљда.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav Да не имаш тезге на Зелено Пазарче , а ???
ДА имам,продавам клучеви за поштенски сандачиња. Него што ви беше муабетот со Бунарџик.Што сакаше авторот на темата да каже и прикаже???
Се надевав дека , со твоето многу фалено IQ ќе успееше да разбереш троа нешто , од толкав текст што „писателот„ сакал да ви го каже , разбира се БЕЗ ДА ЛАЖЕ , односно да ги прикажува состојбите во Македонија поинакви одколку што си се во стварноста.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...кољега. И заклучив дека најдобро за тебе е , прво на лекар па со уверението овде прикажано...
lav, биди внимателен... Повторно ќе креваш после раменици чудејќи се зошто си баниран!
Pana Gospodine lav zasto dozvoluvate da bidete banirani.Vaseto otsastvo ovde na forumov mnogu bi mi nedostasuvalo.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Gospodine lav zasto dozvoluvate da bidete banirani.Vaseto otsastvo ovde na forumov mnogu bi mi nedostasuvalo.
1.Може без персирање меѓу нас , односно без титлето господин ? 2.Еднаш и самиот лично (но со понакви зборови) кажа дека во поедини настапи може да се скрене од зацртаната линија на пристојност ако е тоа неопходно за разјаснување на проблемот ...доколку го има. пс Инаку благодарам што некому (особено тебе) би му недостасувало моето присаство овде , мислам како виртуелен пријател или подобро кажано другар од тој и тој си форум , може и да не биде(ме) истомислени(к)ци по многу прашања. ппс За разлика од некои разгоропадени овде , заради кои и името односно никот ќе морам (по се изгледа) и да го менувам , разбира се ПРИВРЕМЕНО (само да не (по)станам и Јас како чичо Чиро Фиромскиот околу името).
Strelec
quote:
Originally posted by lav
За разлика од некои разгоропадени овде , заради кои и името односно никот ќе морам (по се изгледа) и да го менувам...
Последна опомена, lav! Наредниот бан ќе ти биде вечен, а ќе биде баниран и секој нов јузер за кого ќе се посомневам дека е од тебе регистриран!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
За разлика од некои разгоропадени овде , заради кои и името односно никот ќе морам (по се изгледа) и да го менувам...
Последна опомена, lav! Наредниот бан ќе ти биде вечен, а ќе биде баниран и секој нов јузер за кого ќе се посомневам дека е од тебе регистриран!
Воопшто не си бил споменат во тие „разгоропадените„ и не знам одкаде си помислил и зашто (самиот) си се вброил меѓу нив?!. Да бидам попрецизен..... еден од нив е Интел па ...да не ги редам и повторно да предизвикам реакција , од која пак ќе произлезе и причина за некако идно мое банирање.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Воопшто не си бил споменат во тие „разгоропадените„ и не знам одкаде си помислил и зашто (самиот) си се вброил меѓу нив?!.
Никаде не реков дека јас сум меѓу нив вброен... И не сум јас овде поставен за администратор за да се штитам себеси, туку за да ве штитам вас... едни од други!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Воопшто не си бил споменат во тие „разгоропадените„ и не знам одкаде си помислил и зашто (самиот) си се вброил меѓу нив?!.
Никаде не реков дека јас сум меѓу нив вброен... И не сум јас овде поставен за администратор за да се штитам себеси, туку за да ве штитам вас... едни од други!
Јас лично немам никаква потреба и тоа од никаква заштита , оти Бог ми „дал„ доволно и разнолика „артилерија„ , за да можам биз ничија помош да „излезам„ на крај со секој кој ќе се осмели да полемизира поинаку од вообичаеното и не-поткрепено со факти изнесено мислење , разбира се , мислам на човечката а не и на друга сорта на „полемика„ , како на пример......ако ти дојдам таму на работа ле , че ме видиш шо сум и како сум , ајде бе гитла и слични на ним (Јас ги нарекувам) дрн дрн дрн „полемики„
Strelec lav, држи се до темите!? Секој трет пост ти е терање некаква си правда! На добар пат си да му правиш друштво на другар ти трендафил! НЕ ГИ УПРОПАСТУВАЈ СИТЕ ТЕМИ!
intel
quote:
ако ти дојдам таму на работа ле , че ме видиш шо сум и како сум , ајде бе гитла и слични на ним (Јас ги нарекувам) дрн дрн дрн „полемики„
Овде сме директно повикани господинот Противпропаганда и јас Интел од другарот ЛАВ. Ти ова го сметаш за дрн дрн полемика.Епа добро ќе дојдемо од понедељак некој ден да видиме што каве вариш и онака си на принуден одмор.Во меѓувреме обиди се да размислиш и на 31.1 2005 да ми одговориш што всушност ти беше на мисла кога ја отвоти темава -Бунарџик -генералот Потемкин -ТИТО -лажачите или -крадачате П.С.Поздрави го Роуз.
Strelec На оваа тема очигледно нема повеќе интерес за дискусија!