zosto sofija im 'solunska' ?
zosto sofija im 'solunska' ?
dejan http://community.webshots.com/photo/162883247/162884994AnhDon
kliknete, i ima edna ulica sto se vika Solunksa! zasto ova e ovaka? ne razbiram?
ako neznaes, nemoj da lupetas tuka.
Divider Добро, јас бидејќи немам поим, нема да лупетам. Ок?
Thief Зошто во Скопје има улица Рузвелтова, Џон Кенеди, зошто во Белград има улица Македонска, зошто во Тетово има улица Цетинска...
Divider Има Цетинска во Тетово? Бреј! Туку има во Скопје и булевар Србија, туку мора да имаме и ние некоја Солунска, знае ли некој? Ај реков нема да лупетам.
dejan aj divider kazi sto sakas:p neznam dali im solunska, ama ima solunska glava:p
Divider Велат дека кога е чист хоризонтот, на убав сончев ден, од Солунска глава може да се види Солун.
dejan interesno!
Maverik Ех да е само улица Солунска, Па у Софија има цел куп на улици со македонски имиња, почнувајќи од Булевар Македонија и плоштад Македонија. Има улица Дојранска, Охридска, Јане Сандански, Беласица. Не се само и улиците Универзитетот во Софија се вика Св. Климент Охридски а библиотеката Св. Кирил и Методиј. Шо уште. па и градовите Гоце Делчев и Сандански Нема шо нема
siged Imaat oni i Ohrid i Struga i Kumanovski boi i Pcinja.... Pa i John Lennon imaat. Nema sto nemaat.