Седи дома - гледај телевизија
Седи дома - гледај телевизија
трендафил Дека оваа парола што важеше за референдумот е карактеристика на опозицијата, се гледа во Ирак. Таму вонпарламентарната опозиција (или борците за слобода како што самите се викаат) се за бојкот на изборите. За разлика од нашиот СДСМ кој претеше со бркање од работа и слично, во Ирак велат дека на тие што ќе излезат да гласаат ќе им ја пресечат главата. Дали се работи за поголема цивилизираност на нашиве, или само за различни услови?
concrete Samo nijansi,trendafile, samo nijansi,ama toa ti e toa globalizacija, sto da se pravi.....
intel
quote:
Originally posted by трендафил
Дека оваа парола што важеше за референдумот е карактеристика на опозицијата, се гледа во Ирак. Таму вонпарламентарната опозиција (или борците за слобода како што самите се викаат) се за бојкот на изборите. За разлика од нашиот СДСМ кој претеше со бркање од работа и слично, во Ирак велат дека на тие што ќе излезат да гласаат ќе им ја пресечат главата. Дали се работи за поголема цивилизираност на нашиве, или само за различни услови?
Не само за референдумот туку и на претходните избори СДСМ им се закануваше на вработените -Претседателски 1999,-ако не гласате за Петковски ќе му речеме на ДПМНЕ сите да ве избрка од работа -Локални 2000-ако не гласате за Пенов сите дома од работа,затоа не се заебавајте зошто Дпмне само чека да им кажеме да ве исчисти од работа -Парламентарни 2002, Ако победи коалицијата ЗА Македонија сите ќе останете на работа ,а ако остане Дпмне а власт ќе ве избрка ЗА претседателските 2004 и референдумот иста шема. Што глуп народ ќе беше овој Македонскиов А Трендафил,морон до морон нели????
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Дека оваа парола што важеше за референдумот е карактеристика на опозицијата, се гледа во Ирак. Таму вонпарламентарната опозиција (или борците за слобода како што самите се викаат) се за бојкот на изборите. За разлика од нашиот СДСМ кој претеше со бркање од работа и слично, во Ирак велат дека на тие што ќе излезат да гласаат ќе им ја пресечат главата. Дали се работи за поголема цивилизираност на нашиве, или само за различни услови?
Не само за референдумот туку и на претходните избори СДСМ им се закануваше на вработените -Претседателски 1999,-ако не гласате за Петковски ќе му речеме на ДПМНЕ сите да ве избрка од работа -Локални 2000-ако не гласате за Пенов сите дома од работа,затоа не се заебавајте зошто Дпмне само чека да им кажеме да ве исчисти од работа -Парламентарни 2002, Ако победи коалицијата ЗА Македонија сите ќе останете на работа ,а ако остане Дпмне а власт ќе ве избрка ЗА претседателските 2004 и референдумот иста шема. Што глуп народ ќе беше овој Македонскиов А Трендафил,морон до морон нели????
Изборите на претседатели на се резултат на гласањето на народот, туку на уфрлање на гласачки ливчиња од партијски активисти, пред се` од страна на албанските партии. Што се однесува до отпуштањата, СДСМ е во голема предност пред сите други. Само од скопска железара, на пример, во 1993 година отпушти повеќе луѓе отколку ВМРО-ДПМНЕ за 4 години. А во време на Кљусев железара работеше, а ФЕНИ проработи. Фени повторно беше затворена од СДСМ и повторно проработи во време кога премиер не беше Црвенковски. Но главната поента на овој пост ми беше бојкот на гласањето, односно дека на бојкот повикува опозицијата, односно тие што не владеат. Дали некој друг владее со Македонија, па затоа и државотворците се однесуваат како опозиција? И дали отпуштањето од работа во Македонија (што во моментов им се прави на македонците) не е исто како сечењето глава во Ирак). Односно дали е похумано некој моментално да му ја исечеш главата или да го оставиш да умре од глад?
intel
quote:
Originally posted by трендафил Односно дали е похумано некој моментално да му ја исечеш главата или да го оставиш да умре од глад?
Наведи ми еден пример на некој што умрел од глад. Што се однесува до сечење глави,бесење,стрелање,и палење на комуњари сме чуле такви закани како по форуми така и јавно.Значи ова било од хумани цели,зошто да умираат од глад, подобро веднаш да им се “пресуди“. Нешто свежо: - Сега ќе ги изнесуваат обвинетите. Запамтете дека имаме дома деца што треба да се нахранат. Откако ќе заврши протестот, сите мирно да се вратиме. Немојте да ги напаѓате овие полицајци, оти повеќето од нив ги познавам. И тие крвавеа по фронтовите како и ние. Да ја задржиме толерантноста, а ако не бидат ослободени нашите, ако треба и со овие полицајци ќе ги вкрстиме бајонетите - викаше еден од „командантите“ на „македонските учки“. http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=18873&broj=292
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Дека оваа парола што важеше за референдумот е карактеристика на опозицијата, се гледа во Ирак. Таму вонпарламентарната опозиција (или борците за слобода како што самите се викаат) се за бојкот на изборите.
Темава е за Ирак или...? Има форум со наслов: "Вести од Светот - World News"