Курбан вечера во Владата
Курбан вечера во Владата
a-pin-dim

Премиерот Владо Бучковски, по повод муслиманскиот верски празник Курбан-бајрам, вчера организираше вечера за својот владин кабинет во владиниот ресторан.
За главен организатор што требало да го подготви менито за курбан вечерата, Бучковски го задолжил министерот за образование Азиз Положани, како најстар министер од ДУИ. За министрите било приготвено јадење што традиционално се служи за Курбан-бајрам.
Министрите од ДУИ рекле дека ќе честат баклава, но Бучковски им рекол дека нема да поминат со малку туку ќе мораат да дадат и вечера.
На вечерата се служеле чорба, јанија, ориз, пилешко месо и на крај дошле задолжителните баклави.
Со вакви седенки Владата ја продолжува традицијата што ја започна на 6 јануари годинава, кога во владиниот ресторан се служел бадников ручек. Тогаш за менито се грижел лично премиерот. Се служеле посна сарма, гравче и макало, а министрите кршеле три погачи. Во една од нив била скриена паричката. За Бадник паричката ја нашла вицепремиерката Радмила Шеќеринска.
marko_polog In the background DJ-Ljupco Jordanovski is playing "I will always love you" by Whitney Houston. From one of my sources(which will remain anonymous) I find out that after the party they(SDS & UCK) colored each others eggs in preparation for the Easter Holidays coming up, The designs were breath-taking, My sources could not tell me who won the traditional egg-busting event, though Mitreva did seem to have the most noticeable limp :)
Divider Did she really. Funny enough I thought nothing can make that she-devil limp except cold turkey treatment (alcoholwise)?!!! She can suck a golf ball through a straw and a basketball through a garden hose! :)