Dali rakot mozhe da bide izlechen?
Dali rakot mozhe da bide izlechen?
orko http://health.dailynewscentral.net/content/view/000316/47/
DonVito rakot e najsiromavoto nesto vo svetot sto se pojavuva kaj covekot . ne znam veke i so da recam za rakot . da fatit u pm i rak i sve [:(!][:(!] milioni ljuge umirat radi rak . mhmhmhhhmmm
The`bItCh ev nesho vo vrska so rakot[;)].. Витаминот E не штити од рак и срцеви заболувања Витаминот Е не штити од рак и од кардиоваскуларни заболувања, а во големи дози, може да ја зголеми опасноста од срцеви заболувања, се вели во студијата, што денеска ја објави американското медицинско списание "ЏАМА". Истражувањето е спроведено во тек од седум години во северна Америка и Европа на група од 9.541 мажи и жени на возраст од 55 години од кои повеќето имале кардиваскуларни заболувања и дијабетес. Резултатите од истражувањето се во спротивност со мислењето дека антиоксидантите, како што е витаминот Е, можат да го спречат оштетувањето на ќелиите и развојот на канцерогените ќелии, како и да го намалат присуството на холестерол во артериите.