Црвенковски ги изедначи НАТО и ОНА
Црвенковски ги изедначи НАТО и ОНА
Justinijan Кога Господ сака некого да го казни, најпрвин умот му го зема...

Повод за да ја спомнам оваа поговорка: новинската вест објавена во денешен “Дневник“, во која стои:

“ВМРО-ДПМНЕ го обвини претседателот Бранко Црвенковски дека ги изедначил војната на Србија против НАТО со нападот на ОНА против Македонија со тоа што прифатил да биде покровител на проектот на "Детската амбасада" за заедничко зимување и летување на децата од Македонија и од Србија - жртви на албански тероризам. Според проектот "За сите деца на светот", сирачињата на бранителите од двете земји ќе одат заедно на кампови на Пелистер и на Тара, кои ќе се организираат заради нивна ресоцијализација.

- Србија беше во воен конфликт со НАТО, а Македонија беше нападната од ОНА. Со проектот се поистоветувааат НАТО и ОНА, односно Милошевиќева Србија и евроатлански ориентирана Македонија. А сирачињата се изедначуваат во заедничка судбина како жртви на НАТО и на ОНА - велат во ВМРО-ДПМНЕ.“


Има ли шанси барем за едно нешто во ДПМНЕ да имаат јасна претстава, каде им е главата а каде им се петиците?

Ем би сакале да се противници на УЧК, ем пак да бидат поголеми НАТО подлизурковци од коалиционите партнери на УЧК. Ем се секираат за бранителите на Македонија, ем пак се срамат ако владата направи било каков гест на внимание кон нив - да не случајно НАТО им се налути!

Со ваква опозиција, евроатлантска (рамковно-учковна) Македонија има безгрижна иднина!



Pana Sekoja ti e na mesto care.
Divider Пана, па не мора на секое грнче да бидеш капаче. остај и другите малку. Инаку се сложува, Гвуевски и морлоцине оклу него од пусто немање ак’л само да идат контра. Кој бе им рече дека по секоја цена контра чини треба да му се даде алтан. Реков јас, ДПМНЕ се збирштина на сељчаана, Умните избегаа од Гвуевски детето гение (читај: ДЕте ГЕНие, деген).
Great_Macedonian Koj umni izbegaa od gruevski be?? Zarko karazoski i kompanija aramii ko nego, tie pojdoa zaedno da si oformat partija so najgolemiot aramija georgievski!
SLaCk Slusaj najgolem aramija e Branko Crvenkovski i ostaj sto e aramija tuku i predavnik najgolem toa da znaes.A za Zarko Karadzoski i za Trendafilov te molam ne zboruvaj super luge se.A samo vo post-ot na Justinijan zaboravi da se kaze deka ONA e daleku poveke povlastena od NATO vo Makedonija na najdolno nivo se nasite braniteli pa na sredina se NATO a ONA e na vrvot kako nositel na vlasta.
Divider Кажи му Слацк да не му кажам јас. Само рипаш бе Греат, не чини. Да беше арен неамше да биде ваков. Туку што губам време за ова. Глупости.
SLaCk A be aj da ne se raspravam nasi luge sme si site:).Da se obedinime protiv B.C.- The destroyer
Pana
quote:
Slusaj najgolem aramija e Branko Crvenkovski
Tipicen vmrovski kopuk.E za toa ke bidete uste najmlku 50 godini vo opozicija.
SLaCk pana izvini sto go navrediv presvetliot tvoj lider [img]http://www.awa.dk/whisky/johnwalk/logo.jpg[/img]
Divider Pana, пана, пана, ццццц...цццц...ццц!!! Коку пати треба да ти кажам дека не ти чини слепо апологетизирање на некои индивидуи. Размисли пријателе, размисли, потоа говори. Цццц.
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
A be aj da ne se raspravam nasi luge sme si site:).Da se obedinime protiv B.C.- The destroyer
Ова форава ви е што вика Спире Мавровски самоубиствена.Ми ја образложуваше еден другар кој како и ти не знае веќе во која ВМРО е па си влегол на крај во ДРУМ. Стратегијата им(ви) била да се растурите на многу мали па после избори де сте се соединеле за да бидете една огромна многу поголема коалиција од ЗА. Не сте во кладилница бе што ви е.Кој ќе ви ги гледа гревовите после дебаклот на избориве што следат.Ќе станете Човек-партија по методот на вашиот брилијантен министер за економија познат како човек-фирма.
sinner` Toa spored mene nema vrska deka nekoj gi sporeduva NATO i ONA.... Sepak toa e proekt za decata koi se zrtvi(siracinja) i od ONA i od NATO bez razlika.... i mislam deka toa e dobra ideja i treba da se podrzuva. Ne ja stavajte nasekade politikata, dosta nashteti... Decata se nevini, bilo od koja religija,nacionalnost a sepak najveke stradaat tie... Ako ne sakate da im pomognete na siracinjata , togash ne odmagajte!
OooOo Samo da nafrlam mislenje. Videte kako edna politichka partija pokushava da "vladee" so umot na narodot, a nivnite sledbenici slepo da vikaat AMIN na toa. A od druga strana kolku chovek porazlichno razmisluva koga e nadvor od drzhavata i kako mozhe nekoi raboti porealno da gi sogleda. Sakam da kazham deka kompletno se slagam so tebe sinner`
quote:
Originally posted by sinner`
Toa spored mene nema vrska deka nekoj gi sporeduva NATO i ONA.... Sepak toa e proekt za decata koi se zrtvi(siracinja) i od ONA i od NATO bez razlika.... i mislam deka toa e dobra ideja i treba da se podrzuva. Ne ja stavajte nasekade politikata, dosta nashteti... Decata se nevini, bilo od koja religija,nacionalnost a sepak najveke stradaat tie... Ako ne sakate da im pomognete na siracinjata , togash ne odmagajte!
Shto znae edno malo, nevino, bespomoshno dete da mi kazhat tie od DPMNE? Sekoja tragedija, politichkata stoka od Makedonija znae da ja iskoristi za politichki celi. Gruevski gi izgubi poenite shto gi imashe kaj mene.
Bicho Ne tuku ova pokazhuva kolku e konfuzen Crvenkovski. Ili mozhebi nachul deka kartite se vrtat na drugata strana pa saka so vreme da se preshalta. Inaku ushte ednash kje kazham: PIH!
Divider A be neka si igraat decite, ama liceto B.C. mora kako precedatelj malku da klumne so timbata da ne praj kiksoj. Eve i ja ke recam: PIH!