Кој ми го брише потписот и зошто?
Кој ми го брише потписот и зошто?
n/a Јас навистина сум зачуден од "феномените" што се случуваат на форумов.
Последнава недела, скоро секој ден си го поставувам истиот потпис, а некој упорно ми го брише.

Сакам да знам кој го брише и која е причината за тоа, затоа што навистина сум збунет...
VeGaS Moze zatoa sto vodeshe na druga web strana ... neli nedozvoleno beshe toa
OooOo
quote:
Originally posted by acid
Јас навистина сум зачуден од "феномените" што се случуваат на форумов. Последнава недела, скоро секој ден си го поставувам истиот потпис, а некој упорно ми го брише. Сакам да знам кој го брише и која е причината за тоа, затоа што навистина сум збунет...
Jas, a i ti prativ na irc poraka so objasnuvanje. Eve nakratko za shto stanuva zbor: http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=7083
n/a Стрелец има кажано дека: Gledame deka seuste ima nekoi useri koi sto ne si gi smenile potpisite i ne si gi koregirale istite! Eve gi uste ednas pravilata koi sto Boris vi gi prati so privatna poraka: - Potpisot da e najmnogu vo dva reda - Potpisite da ne se boldirani i da ne se so pogolema golemina od "1". - Potpisite da ne se vo boja. Smee da se koristi samo crna za tekstot. - Potpisite da se na makedonski ili angliski jazik - Sliki vo potpisite da nema - Da nema linkovi kon drugi sajtovi Upatuvame uste edna molba za dosledna primena na ovie pravila! -------------------------------------------------------------------------------- Chicho Strelec says: We all have different opinions... that's what makes us fun! TJ Hosting И ќор човек може да види дека и тој самиот има ставено линк на потписот, но не е тој единствениот... има дузина други луѓе кои користат линк во потписите. Мојот линк беше единствено кон kajgana.com и во напишаното не се гледа ниту "www", нит пак "http" никаде. Линкот не е кон форумот на КАЈГАНА (/forum), така да мислам дека не треба да се осеќате загрозени од конкурентноста, а воопшто и немаме намера да станеме конкуренти со вас. Или потпис со линк за сите што сакаат, или за никого.
OooOo Zoshto skokash bez potreba i si gi vrtite rabotite kako shto vi odgovaraat?? Aj sega bidi umen kako shto si ubav, idi na linkov [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=7083"]tuka[/url] i prochitaj go cel post za da ne se povtoruvame!
n/a Сакаш да кажеш дека ТРЕБА ДА ПЛАТИМЕ за да ни стои потписот како што сакаме на форумов??? Без навреди, ама поглупава работа немам слушнато. Па јас не си ставам БАНЕР, ставам обичен потпис без www и без http, кој сака може да кликне - кој нејќе немора. Баш ми интересира... колку "чини" да ми стои потписот со линк еден месец? - Можеби и ќе платам.
OooOo Ne, jas nishto ne rekov. Rekov samo da go prochitash postot da ne se duplirame. A za povekje info obrati se [url="http://forums.vmacedonia.com/pop_profile.asp?mode=display&id=3"]ovde[/url] !
n/a Океј, баш ме интересира што има [url="http://forums.vmacedonia.com/pop_profile.asp?mode=display&id=3"]тој[/url] да каже.
Great_Macedonian potpisot na OooOo vi objasnuva se ;)
OooOo ne, jas samo igram po pravilata ;)
BorisVM
quote:
Originally posted by acid
Сакаш да кажеш дека ТРЕБА ДА ПЛАТИМЕ за да ни стои потписот како што сакаме на форумов??? Без навреди, ама поглупава работа немам слушнато. Па јас не си ставам БАНЕР, ставам обичен потпис без www и без http, кој сака може да кликне - кој нејќе немора. Баш ми интересира... колку "чини" да ми стои потписот со линк еден месец? - Можеби и ќе платам.
Acid, Obichen potpis so reklama za komercijalen sajt na eden od najposetenite forumi? Avtomatski dobivash 335 reklami, pogotovo koga Google (koj go indeksira forumov dnevno) ce gi sledi linkovite. Ako mislish deka e glupo, reklamiraj na drug forum, tuka ne.
n/a Морав и јас да се умешам. Нормално. Дали е ова селективност во правилата (ако се прекшуваат, а мислам во овој случај дека не се) и зашто баш тој потпис се брише? Ако се брише, треба барем објаснување да се даде. Од горниот химселф. Со сета почит кон него. А и концептот на КАЈГАНА (без ввв) е до даске различен од ВМакедонија. Може ли Nestle чоколадо и на пример Jacobs caffe да бидат конкуренција како производи иако спаѓаат во група на прехрамбени артикли? Си знаете...
BorisVM
quote:
Originally posted by acid
Стрелец има кажано дека: Gledame deka seuste ima nekoi useri koi sto ne si gi smenile potpisite i ne si gi koregirale istite! Eve gi uste ednas pravilata koi sto Boris vi gi prati so privatna poraka: - Potpisot da e najmnogu vo dva reda - Potpisite da ne se boldirani i da ne se so pogolema golemina od "1". - Potpisite da ne se vo boja. Smee da se koristi samo crna za tekstot. - Potpisite da se na makedonski ili angliski jazik - Sliki vo potpisite da nema - Da nema linkovi kon drugi sajtovi Upatuvame uste edna molba za dosledna primena na ovie pravila! -------------------------------------------------------------------------------- Chicho Strelec says: We all have different opinions... that's what makes us fun! TJ Hosting И ќор човек може да види дека и тој самиот има ставено линк на потписот, но не е тој единствениот... има дузина други луѓе кои користат линк во потписите. Мојот линк беше единствено кон kajgana.com и во напишаното не се гледа ниту "www", нит пак "http" никаде. Линкот не е кон форумот на КАЈГАНА (/forum), така да мислам дека не треба да се осеќате загрозени од конкурентноста, а воопшто и немаме намера да станеме конкуренти со вас. Или потпис со линк за сите што сакаат, или за никого.
Acid, Strelec e administrator na forumov i so moja dozvola go stavi linkot. Za konkurentnosta, toa mi e najmala grizha, poshto toa ne go odluchuvam jas tuku korisnicite. A za toa ili, ili, izvini, za toa krajnata odluka e moja. Ima drugi mesta na forumov kade shto mozhesh da si stavish link do tvojot sajt.
BorisVM
quote:
Originally posted by Misticen
Морав и јас да се умешам. Нормално. Дали е ова селективност во правилата (ако се прекшуваат, а мислам во овој случај дека не се) и зашто баш тој потпис се брише? Ако се брише, треба барем објаснување да се даде. Од горниот химселф. Со сета почит кон него. А и концептот на КАЈГАНА (без ввв) е до даске различен од ВМакедонија. Може ли Nestle чоколадо и на пример Jacobs caffe да бидат конкуренција како производи иако спаѓаат во група на прехрамбени артикли? Си знаете...
http://forums.vmacedonia.com/links.asp Si znaesh.
BorisVM Sega za sega nema plateni reklami od toj tip.
n/a Прашањето беше колку би чинело? да не прашувам пак за кој сајт пошто мислиш дека целта ми е со репликиве да го рекламирам, и го избриша постот. Немаш ценовник? Правиш селекција на оние што сакаат да се рекламираат?( а сакаат да стават реклама за сајт со пристојни содржини, да не помислат лугево дека се работи за нешто безобразно.) Или... Гледам дека не си знаеш... [;)] Или мудро молчиш и бришеш постови?
OooOo Misticen, koj gi odreduva pravilata na tvojot forum? Ti i brat ti Acid! Na mojot forum? JAS! Na ovoj forum? Boris! Aj da dojdam jas na tvoj forum i da ti kazhuvam kakvi pravila kje imash. Biva? Shto ne ti e jasno be brat?
n/a Рекламниот простор е достапен за сите што сакаат да платат. И не ги кршат законските прописи во Република Македонија. Ова со правилава, да! Ама администраторите се тие што треба да дадат пример, а повторно ќе повторам, селективно се бришат потписи во кои се содржи име на сајт. Значи, сте се намерачиле! И дури и да платиме не би ни поставиле реклама??? Сето ова ме потсетува на состојбите во државава. Какви јајца, таква Кајгана! Повеќе нема да реплицирам, може само на прајват, ако се договараме за реклама. Да не ме сватите погрешно, не мислев општо на ВМакедонија. Него да не ги замараме другиве...а треба и они да читнат, поготово тоа што беше избришано. Ради поентата, не рекламата! Си знаете...
n/a А и кај го префрливте топиков(го скривте). Е тек сега се си знаете, ама ништо не ви е јасно...у смисла...што напраивте.
BorisVM
quote:
Originally posted by Misticen
Прашањето беше колку би чинело? да не прашувам пак за кој сајт пошто мислиш дека целта ми е со репликиве да го рекламирам, и го избриша постот. Немаш ценовник? Правиш селекција на оние што сакаат да се рекламираат?( а сакаат да стават реклама за сајт со пристојни содржини, да не помислат лугево дека се работи за нешто безобразно.) Или... Гледам дека не си знаеш... [;)] Или мудро молчиш и бришеш постови?
Mistichen, ne preteruvaj. TI si toj shto bara neshto od mene, a ne obratno. Selekcija ne pravam, nego za seto toa vreme shto Strelec go pominuva da go podobri forumov, mozham barem da se oddolzham so eden link. Istoto vazhi i za drugite Administratori. Za reklami, te molam, ne sum od vcera, porasnat sum vo drzhava koja go ima izmisleno moderniot PR. Kako shto ti kazha OoooO koj gi sreduva pravilata na igra na koj forum? Toa shto go barash, ne mozhesh da go dobiesh. Pojasen ne mozhe da bidam.
BorisVM
quote:
Originally posted by Misticen
Рекламниот простор е достапен за сите што сакаат да платат. И не ги кршат законските прописи во Република Македонија. Ова со правилава, да! Ама администраторите се тие што треба да дадат пример, а повторно ќе повторам, селективно се бришат потписи во кои се содржи име на сајт. Значи, сте се намерачиле! И дури и да платиме не би ни поставиле реклама??? Сето ова ме потсетува на состојбите во државава. Какви јајца, таква Кајгана! Повеќе нема да реплицирам, може само на прајват, ако се договараме за реклама. Да не ме сватите погрешно, не мислев општо на ВМакедонија. Него да не ги замараме другиве...а треба и они да читнат, поготово тоа што беше избришано. Ради поентата, не рекламата! Си знаете...
Da, tochno ama ovoj forum raboti spored Zakonskite Propisi na SAD, ne na Makedonija, poshto fizichki e lociran vo SAD. A spored tie zakoni, edinstveno shto moram da go napravam e registracijata na pomladi od 13 godini, se drugoto e kako jas ce odredam. Za plakjanje, pak ti kazhav, sega za sega nema toa. Reklami ima samo od Google. Mozhebi podocna ce se odlucham na takva komercijalizacija. Ne se brishat selektivno potpisi, vidi tochno koj ima link do sajt pred da pishuvash. Ne se odnesuvaj kako forumov da e tvoj, poshto toa e edinstveniot zakluchok shto mozhe da se donese od napisive.
n/a Играва Sucks! Реков дека нема да реплицирам, ама патетика е и кукавички ова што го правите. Се однесувате како... Размислувате како... Правите како... Бренд нејм се одржува како што доликува. А ВМакедонија и тоа како е! фавоурите линкс: http://forums.vmacedonia.com
slasa ova e za Programi i os a ne za nekoji si diskusii diskusijata e zaklucuvam