Opozicija
Opozicija
OooOo ВМРО-Народна стана најголема опозициона партија во Собранието

Среќата и насмевката неможеше да ја сокрие Весна Јаневска, формалниот шеф на ВМРО-Народна денеска објави, во таборот на фактичкиот лидер Георгиевски се 12 пратеници и тоа е најбројната група на опозиционери во парламентот.

„ВМРО-Народна официјално стана најголемата опозициска партија во Парламентот. Тоа значи дека Македонија по 2 години ужасија доби вистинска опозиција и вистински опозициони пратеници во Собранието на Македонија. Дури сега владата ќе го почувствува опозиционото делување и конечно ќе добие контрола. Нејзиното владеење повеќе нема да може да биде такви какво што беше“, рече Весна Јаневска.

Од ДПМНЕ се издвои и Марјан Ѓорчев со нови петмина независни пратеници Михајло Георгиевски, Орданчо Тасев, Ванчо Стаменков и Аднан Ќахил денеска го информирале претседателот на Собранието на Република Македонија дека формираат група на независни пратеници.

„Целта на формирањето на оваа независна пратеничка група е да се унапреди демократијата во плуралниот политички македонски амбиент“, рече Ѓорчев на денешната прес-конференција.

Групата ќе соработува со сите партии од опозицијата за прашања што се од интерес на граѓаните, а за прашања од стратешки интерес за Република Македонија вклучувајќи го и процесот на евро и НАТО-интеграција - со сите политички партии во Парламентот.

Поранешнот член на ВМРО-ДПМНЕ Ванчо Стаменков образложи дека една од причините што тој заедно со неговите двајца сопартијци Георгиевски и Тасев решиле да да се приклучат кон независната група, оти не се виделе себеси во двете скарани групации кои доведоа до растурање на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Народна.

На претстојните локални избори тие ќе делуваат во насока на поразување на СДСМ, на начин што ќе ги поддржат кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ и на ВМРО-Народна во оние избирачки места каде што тие ќе имаат најголеми шанси за победа.

Сепак, Михајло Георгиевски не очекува оти опозицијата ќе има успех на локалните избори туку, според него, двете разединети групи ќе доживеат горко искуство што ќе ги натера на повторно обединување. Маријан Ѓорчев ќе биде координатор на новата група.

Me interesira sega javno da kazhat Narcis``, SLaCk, lav (koga kje mozhe), trendafil (koga kje mozhe), marko_polog i nekoj drug ako sum propushtil za koe krilo se sega? DPMNE, Narodna ili za nezavisnite shto se odvoija od DPMNE? Najozbilno i najiskreno me interesira ova!
Divider Ова на кутија значи дека кога Народна ќе го утепува убедливо шарлатанот Гвуевски ќе бидеш задолжен да ја кршиш или ...? Хехехе
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Me interesira sega javno da kazhat Narcis``, SLaCk, lav (koga kje mozhe), trendafil (koga kje mozhe), marko_polog i nekoj drug ako sum propushtil za koe krilo se sega? DPMNE, Narodna ili za nezavisnite shto se odvoija od DPMNE?
Narcis`` се изјаснил веќе дека е за Груевски, а Divider декае за Весна Јаневска... За другите не знам, ама мислам дека и тие самите не знаат!
intel Слацк е во Народна или Дпмне, можеби евентуално во ДРУМ, а не е чудо да е за Ѓорчев.
Great_Macedonian ne e bitno vo koe krilo ste, zasto bez drugoto krilo ne ke moze da letate
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Слацк е во Народна или Дпмне, можеби евентуално во ДРУМ, а не е чудо да е за Ѓорчев.
Или можеби за Стојменов, или Стефковски, или Голубовски!? А слушнав дека сакале да формираат и некое ново ВМРО, само проблем било што немало ниту една слободна наставка... сите веќе биле зафатени!:)
intel
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by intel
Слацк е во Народна или Дпмне, можеби евентуално во ДРУМ, а не е чудо да е за Ѓорчев.
Или можеби за Стојменов, или Стефковски, или Голубовски!? А слушнав дека сакале да формираат и некое ново ВМРО, само проблем било што немало ниту една слободна наставка... сите веќе биле зафатени!:)
Стојменов влезе во коалиција со СДСМ.Отпаѓа како предавничко Вмро зошто е единствено со наставката Македонска. Него го заборавивме Змејко,Црномаров,Страшо,Гашо можеш да си редиш имиња и од памет они и онака не знаат колку се и како се викаат лидерите.
mako Ovie eptem bukvalno go svatile ona za partiski pluralizam - toa ne znacit deka sekoj pratenik treba da i pripagat na posebna partija! So vakva opozicija gubat samo graganite bidejki vlasta ke si pravit sto sakat. Vrz baza na koi ideoloski razliki so VMRO-DPMNE se formirani VMRO-Narodna, DRUM i Gjorcevistite?
Strelec [img]http://www.lukaroski.com/forum/janevska.jpg[/img][img]http://www.lukaroski.com/forum/dimovska.jpg[/img] Нели ви се исти двете соработнички на Љубчо? Весна Јаневска ми личи на Доста, само со скратена фризура, па мислам дека со право ја заслужува титулата Кралица Доста Втора! Пред да скокнат, да ги предупредам симпатизерите на Љубчо дека ништо лошо не реков за овие две дами. Тоа што велам дека се исти, не значи дека се лоши!
Divider Нема што да скокаме, и двете се дебели, а си личат, туку да се надеваме дека оваја дебелава ќе се покаже поарна од претходната. Јас не сум за Народна, јас сум за НАРОДОТ!!
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
Јас не сум за Народна!
Ма немој!:)))
Whitebaby Izgleda ima chovekot afiniteti kon mrsni plavushi. Btw... ovaa Dosta Vtora mazhena li e ili moma? [:D] Ushe kolku VMRO ke proizlezat bash me interesira. Kolku gi ima do sega? 10? 15? 20?
Divider Добро де, ама најмногу сум за народот. Всушност, па што и да не. Чашуле е таму, виде денес како им објаснуваше како на мали деца на копуцине од ДПМНЕ и ЛДП која е разликата меѓу аболиција и амнестија? Јас да бев на нивно место отако ќе си поплачев ќе се скриев веќе да не ме види бел ден и сонце да не ме огрее. А т, за кој ќе бидеш кога ќе се вратиш или кога ќе донесат закон да можеш да гласаш, за кого би гласал? Освен за мене се разбира.
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
А т, за кој ќе бидеш кога ќе се вратиш или кога ќе донесат закон да можеш да гласаш, за кого би гласал? Освен за мене се разбира.
Секаде различно... Во Скопје за Пенов... А што знам, веројатно во останатите места би гласал (воглавно) за независни кандидати... Верувам дека тие ќе бидат најмногу во можност да размислуваат со своја глава, а не постојано да се раководат по некои партиски директиви!
Divider [8D]Независни андидати. Хм, иеја како идеја, дека ќе размислуваат со своја глава и не е така лоша, за руга ржава, се разбира. Тука, секој оној кој нема партиски бек ап, нема да собере ни 1000 гласачи да ласаат за него, а независите кои имаат бекап не се независни. Штета, кај нас не функционира тоа така. Инаку, најлошо е што се гласа за партиски предложена листа на кандидати и се гласа за партија, а не за канидат за пратеник, потоа, според процентот на гласовите добиени за одредена партија врз основа на излезените гласачи, толкав процен застапеност т.е. толку места во парламент за имената партија. Значи, се гласа за партија, не за човек, дури потоа гледаме кои се луѓето кои седат во клупите парламентарни и ни кројат капа. Затоа и велам, умните, чесните, оние кои знаат дека можат и кои нема да се искорумпираат треба внатре, одвнатре, да влезат во системот, да го научат, за да можат да се појават и јавно да кажат што мислат и како треба. Да бидат глас и сервис на народот, а не обратно. Инаку, кога ме кај опозиција. Најголема опозиција е сеуште Гвуевски и ДПМНЕ. Тој и на власт кога би го ставиле ќе си биде сам себе си опозиција. А бе овој ми е јубилеен што би се рекло илјадити пост. А, треба да честам!!! Кој сака , нека јави преку ПМ и ќе се договориме. Обавезно. А вие како милувате. [8D][:D]
intel
quote:
Originally posted by Strelec
[img]http://www.lukaroski.com/forum/janevska.jpg[/img][img]http://www.lukaroski.com/forum/dimovska.jpg[/img] Нели ви се исти двете соработнички на Љубчо? Весна Јаневска ми личи на Доста, само со скратена фризура, па мислам дека со право ја заслужува титулата Кралица Доста Втора! Пред да скокнат, да ги предупредам симпатизерите на Љубчо дека ништо лошо не реков за овие две дами. Тоа што велам дека се исти, не значи дека се лоши!
Левава дебела денес плачела од радост што конечно СДСМ ќе добиел достојна опозиција. ХИХИ,до сега Спире и Караџовски ја искршија позицијава,а од утре тек ќе ги докршат.
SLaCk Tesko ni e samo komandantite od UCK da gi srusime ama i tie ke gi zgazime a mislis deka Karolina Asterud - izbegana od institucija za lica so posebni potrebi,Jani veparot,skoevkata rada i uste 5-6 alkoholicari ke ni bidat problem?Jas ne vi kazuvam za koj sum ama za vas znam intel e za DUI a Strelec e za otcepenoto krilo na Hisni Shakiri a pana e za NDP na kastiot hadziredza.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
...otcepenoto krilo na Hisni Shakiri
Ова со ’отцепени крила’ ви е омилена тема за муабет кај вмровците!:)
concrete More Strelec,ostavi ti krila ,mene edna druga janza pocna da me jade: vo sto toa ideoloski se razlikuvaat partiite vo Makedonija???? Po odnesuvanje,struktura i funkcioniranje poveke potsekaat na klanovi i karteli!!!! Koja e vsusnost ideoloskata matrica na Makedonskiot parlament, se poveke me potseka na berza , uste da pocnat nekoj index za sekoj pratenik da objavuvaat, za da znae coek cii akcii da kupuva,kade ( vo kogo) da investira.
Pana Opozicijata na celo so Gvueski vcera se zgolemi uste so "Partijata na zelenite" na Srgan Siskovski,"Narodno dvizenje na Makedonija" na janko Bacev i "partija na demokratski sili na romite vo Makedonija" na Milijazim Sakipov. Site tri partii zaedno imaat sedum i pol clena. Zaedno so "Tretiot pat" imaat vkupno dvesta sedumdeset i dva i pol clena. Grevcinjava sakaat da ja kopiraat koalicijta "Za Makedonija".Srcinja se ama za stojko ne gi biva.
quote:
a pana e za NDP na kastiot hadziredza.
Ne zlato moe! Gospodinot, guru Pana, e prominenten clen na SDSM i so toa se gordee
concrete Bravo Gospodine Pana toa go cenam, licnata hrabrost, ako ti znaci nesto. Vo MK malku koj ja ima. Posebno koga slusam ovde deka za edno godina i nesto prestanuva lovostojot na SDSM-ovci..he,he...!!!!
Pana
quote:
za edno godina i nesto prestanuva lovostojot na SDSM-ovci..he,he...!!!!
Ma nema problem!Sto ke dojde ke se trga!
SLaCk Pana ne mislam deka so toa nesto treba da se falis tuku treba da se zasramis.A sega mu se smeete na Gruevski a sto e partijata na Stojmenov ili na Karangeleski?Klosharaana.Omnibus koalicijata na SDS e edna i edinstvena:)So Stojmenov-dzoker i karangeLeski(so meko L) partal ke napravite:)
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
Tesko ni e samo komandantite od UCK da gi srusime ama i tie ke gi zgazime a mislis deka Karolina Asterud - izbegana od institucija za lica so posebni potrebi,Jani veparot,skoevkata rada i uste 5-6 alkoholicari ke ni bidat problem?Jas ne vi kazuvam za koj sum ama za vas znam intel e za DUI a Strelec e za otcepenoto krilo na Hisni Shakiri a pana e za NDP na kastiot hadziredza.
Еј Слацк немој жити Љубе Каролинчето да ми го рчкаш. Еве ако треба за Пана кажи што сакаш ама неа не ми ја закачај жити Весна и Доста,ај и Ганка. П.С.Овој КарангеЛески му беше едно време омилен на Лав.Едвај чекам да се врати на форумов и да видиме шо ке лафе по ова питање. П.С.С.Стрелец знам дека Трендафил не заслужил зошто е тужибаба,ама еве и од мене еден апел за Лав тој е само лапрдало како Латас ама не е издаица.
NARCIS` VMRO-DPMNE ja ostanav i sum na kutija na lokalnive izbori za taa partija.
NARCIS` Pana so sto se gordees sto si clen na SDSM,najgolema predavnicka partija vo Makedonija...vie ste kako od vremeto na XITLER beter ste od fasisti
Snake Bite Aman be ushte li ima clenovi vo SDSM?!
NARCIS` za zal,ima
Great_Macedonian Ljupco ima "fetish" za debeli plavusi hehe
concrete
quote:
Originally posted by NARCIS`
Pana so sto se gordees sto si clen na SDSM,najgolema predavnicka partija vo Makedonija...vie ste kako od vremeto na XITLER beter ste od fasisti
narcis fala , vednas go prijaviv za trade mark XITLER
intel
quote:
Originally posted by NARCIS`
Pana so sto se gordees sto si clen na SDSM,najgolema predavnicka partija vo Makedonija...vie ste kako od vremeto na XITLER beter ste od fasisti
quote:
VMRO-DPMNE ja ostanav i sum na kutija na lokalnive izbori za taa partija.
И???Што е разликата да бидеш член на најголемата или на втората по големина предавничка партија во Мкаедонија. И кој ти е овој Кситлер па сега.
melpomena
quote:
Originally posted by NARCIS`
za zal,ima
Narcis, za zhal na nikoj od vas ne mu dojde pamet deka isto vi se fakja dali e SDSM ILI VMRO (bilo koe krilo). Aman ko slepi za stap ste se fatile za tie vashi partii[xx(]
Divider Кситлер, братучед на внукот на Хитлер, со македонско потекло, од оберлајтнантот кој бил тука на пропатување, со македонски пасош, задкулисен советник и член на ДПМНЕ. Хехехехехехе.
Pana
quote:
VMRO-DPMNE ja ostanav i sum na kutija na lokalnive izbori za taa partija
Na kogo toa mu go kazuvas.Pa VMRO-DPMNE ne e nekoja konkretna licnost sto taka i se obrakas.Toa si mozel da im go kazes tamu vo stabot vo lisice.I kogo treba sega tuka da zaboli stojko deka ti si bil na kutija. Podobro ke ti bilo da si na .......a ne na kutija.
intel
quote:
Originally posted by Divider
Ова на кутија значи дека кога Народна ќе го утепува убедливо шарлатанот Гвуевски ќе бидеш задолжен да ја кршиш или ...? Хехехе
100%,Додека Народна го утепува ДПМНЕ на пониско ниво,Пенов прославува победа во прв круг,па овие се освестуваат во 19:00 кршат кутија и плачат дека било фалсификат.
Pana Tocno taka Intel! Dodeka site seriozni partii se podgotvuvaat za lokalni izbori,pravat listi,biraat kandidati,go merat pulsot na graganite ,ovie utepanive od DPMNE zaedno so AD"Tretiot pat" se uste nemaat stav po toa "prasanje". Glavna preokupacija na nivnoto dosegasno dogovaranje e vo kolku saat da proglasat falsifikat.Dali odma vo 7 i 3 minuti ili nesto pokasno okolu 10 casot. Zasto ako kazat kako na predsedatelskite vo 18 casot veke ke im bide docna. Nie togas veke ke proslavuvame.
Divider Што ќе прославувате црни јадови форумски? Губите како никој досега златни!!
Pana Sedi miren sega!I ti ke dopjdes so nas da proslavuvas.Sizik si ti,begaj podaleku od taa kopucanata vo VMRO.
Divider Ај, ај ќе ми се јавуваш после со ПМ да ти помогнам да не лепиш полакати туку нешто попаметно да правиш, ај, ај. Башка во 2006 кога конечно, по изборите, ќе си дојдат рабботите на вистинско место. Ај, ај.
Pana Dobro be te gledam vaka so cvikerive gradsko dete si.Ziti se kazi mi koj e toj poriv da se bavtas so ropaci. Covece, sizik kako tebe se pali na Karadzovski,Trendafilov,Spire Mavrovski......nemoj ziti se.
Divider Не се палам јас на нив, како ти на Б.Ц. енд лопов компани, туку едноставно сметам дека на Македонија и треба конечна определба како демократска (не квази-демократска) држава во која ќе се отстранат комуњарите и мочковците, национално помирување, коалиција на десен и лев центар, одјебување на малите пишман партии и потсекување на орелските крилја на УЧК партиите, национален план и програма наместо дневнополитички и лелемајкоштосегајадасмислименаеднаштоплаводаитркало политики, а тоа најлеснмо ќе се добие со работа некаде, но одвнатре.
Pana Divider,kazi mu be ziti se na onoj kopukon Trendafilov da se potsisa kako sto treba.Sto stojko e ova na 50 godini da se pravi roker.Pa uste i mnogu mrsno izgleda. Ako ne znae kade da se sisa jas ke mu kazam.Ke mu napravime edno ebacko flizurce gospod da go viodi.
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
Dobro be te gledam vaka so cvikerive gradsko dete si.Ziti se kazi mi koj e toj poriv da se bavtas so ropaci. Covece, sizik kako tebe se pali na Karadzovski,Trendafilov,Spire Mavrovski......nemoj ziti se.
Pana beeeee, nemoj zhiti Karolincheto vakvi muabeti, brat!!! Abe neli za vozrasen chovek se kazhuvash beee...ti bee da ti 'bam pametot ako vlagash u partija samo zatoa sho tamu imalo shizici! Kje da si ti nekoj kjelesh neizzhivean ko Trendo. Dodusha deka nema u VMRO-to shizici, nema eve kje se slozham so tebe (iako toa treba da bide posledno po shto se ceni edna partija), ama aj kazhi be eden shizik od SDS?! KONDARKO?[:D][:D][:D] Sedi bee...
Divider Под услов ако ти и кажеш на Радмила шечерното девојче Шеќеринска да се среди и ја исправи косата, онака како ов(ф)ца не прилега да оди во Брисел да не пресентира в ЕУ! Бре, колку поарна беше како мала, сега глеј ја. The red haired sheep!! Като бравка е во глата!! Ok!
Pana
quote:
ama aj kazhi be eden shizik od SDS?!
Eden?Abe odma ke ti kazam dva! -gospodinot Branko Crvenkovski -guru Pana Kazi ako treba uste.
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ama aj kazhi be eden shizik od SDS?!
Eden?Abe odma ke ti kazam dva! -gospodinot Branko Crvenkovski -guru Pana Kazi ako treba uste.
Pe'er, izvini tebe sho te zaboraviv [:D] Za alkosot ne se slagam, ama gledash...1:1 ste sea. Ti shizik u SeDeSe-to, Divider kaj Narodnjacite [:o)]
Divider Јас го јачам. Вредам за појќе. Поголем шизик сум. Не лепам плакати и имам побољи цвикери, хехехехе!!
Pana
quote:
Не лепам плакати
Abe ne lepam i jas samo se zaebavam. Inaku mozebi imas bolji cvikeri ama nemas tocok kako mojot.
Divider А бе точак, ролери му е мајката. Но, кога сме кај кој е бољи, а кој побољи да ти кажам дека немаш бољи ѕиври од моите, на на на на!! Шо бе не лепиш плакати, шо правиш сега? Координатор на лепачите или викач на митинзи? Стварно, ќе ти дадат ли конечно некоја функција или...?