Gruevski za pari ke go podrzel Trifun!!!!!!!
Gruevski za pari ke go podrzel Trifun!!!!!!!
Pana
quote:

Градоначалник на Скопје само со "петка"

В сабота, на седницата на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ се очекува конечно да се заземе став за евентуалната кандидатура на Никола Груевски за градоначалник на Скопје. Дури и овој термин за очекувана разврска, во Партијата се чува како тајна. Како и секогаш кога за нешто се молчи невообичаено долго, љубопитноста се разгорува повеќе, но, истовремено и се остава простор за разни шпекулации. Нашите информации велат дека Ганка Самоиловска - Цветанова вчера се вратила од Стразбур, еден ден порано од другите членови на македонската делегација во Советот на Европа, кои се очекува да пристигнат денеска. Изворите велат дека се чека нејзиното враќање за да завршат разговорите во Партијата. Во недостиг на официјални информации, коалициските партнери на ВМРО-ДПМНЕ стравуваат дека Груевски може и да се договори со Трифун Костовски. Тие дури одат дотаму што сметаат дека Груевски ќе се обиде да направи покрај политички и финансиски договор. "Ние нема да добиеме ништо од тоа. Затоа мислиме дека и работата се држи во тајност и се чека последен момент за да се објави името", велат извори од опозицијата. Тие своите информации ги поткрепуваат со податокот дека наводно партиската каса на ВМРО-ДПМНЕ е испразнета. Претпоставките се дека Костовски без поддршката на ВМРО-ДПМНЕ многу тешко може да го добие потребниот број гласови во првиот круг. На вчерашната конференција за печатот членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев, многу сувопарно ги информира новинарите дека во Партијата се уште се разгледуваат кандидатурите за градоначалник на Скопје, дека досега седуммина кандидати ја побарале нивната поддршка, но, според нив, ниеден од нив ги немал потребните карактеристики. За оваа партија, градоначалникот на Скопје мора да биде експерт, да поседува стручност, посветеност, веродостојност, како особини и да има програма. На новинарските провокации Ѓорчев рече дека во ВМРО-ДПМНЕ има личности со такви особини, но тие ја немаат завршено својата внатрепартиска постапка за да објават некое име. Како и да е, рече Ѓорчев, според видувањата на оваа партија, Ристо Пенов, не го заслужува третиот мандат.
Е.К.- Т.Ц.


Aj sega,prvo procitajte go ova pa posle ke opneme edna diskusija!
Snake Bite
quote:
Originally posted by concrete
quote:
hehehe...Strelec,streleec. Ima data koga ke vidish kolku clenovi ima VMRO-NP.A do togash kako odat rabotive ke ja nema DPMNE...zatoa,potoa. Tuku ako jas i ti formirame nekakva VMRO,ne odi nekeko...jas vlecam prema poekstremen patriot,a ti prema Kumrovec poveke.
Ej Snake moze nekoja podetalna definicija na poekstremen patriot....mislam voopsto i vo odnos na krotok patriot ili ekstremen patriot itn. ...onaka so 40-50 zbora....moram nekako da se definiram i samiot!!!!
Jas ke te definiram.Po moe.hehehhehee Pa ti concrete...vleguvash vo grupa edna skala podolu od mene,znaci ekstremen patriot.[;)]
Bicho Sho ima da se rasprava be Pancho? Se izgubi deteto, gotovo.
intel
quote:
дека досега седуммина кандидати ја побарале нивната поддршка, но, според нив, ниеден од нив ги немал потребните карактеристики.
Хехехе,мочко.Баш ме интересира што карактеристики им недостасуваат. Како што кажа divider Народна ќе го намачка на леб Гвујо.
OooOo I shto ima tuka losho?? Edniot ima pari, drugiot ima partija. Sekade u svet toa taka ide. [ edit ] Popametniot kje go izvleche poubaviot kraj, poglupiot kje bide potapshan po ramo i toa e ;)
Divider Сакаш да ти кажам какви се тие околу него, заедно со него на чело и Ганка сељанка? Еве: полтрони, лижигазовци, криминалци, сељачаана, неписменковци!! Има да го крка без оглед дали ќе го поддржи или не Костовски. Го пие од Народна како никој. Не смао за градоначалник на Скопје, го папа за советници, градоначалници на општини, воопшто, како што го попи у парламент. Хехехе: останало ДПМНЕ вистинска опозиција. Кого лаже бе??? Опозиција не значи контра се и сешто, лаење глупости и млатење празна слама како и продавање басма. Гвуевски ЧАООООО!!!
gisot Divider? А кој според тебе Е опозиција во Македонскиот парламент? ВМРО Народна ?!? Зар не е тоа партијата што ја оформи СДСМ? И кој е најголем опонент за власта во државата за ВМРО Народна? ДПМНЕ ???
јузер Gruevski si go planirashe gradonacalnickoto mesto za sebe (kobajagi najgolem rejting ima megju politicarite), ama Kostovski go predribla. I sega svesen e deka ako se kandidira ima mali shansi (nikakvi) za uspeh, ama sepak lutinata vrz Trifun go drzi i zatoa mu ja odlaga poddrskata.
Bicho
quote:
Originally posted by gisot
Divider? А кој според тебе Е опозиција во Македонскиот парламент? ВМРО Народна ?!? Зар не е тоа партијата што ја оформи СДСМ? И кој е најголем опонент за власта во државата за ВМРО Народна? ДПМНЕ ???
Види гисот, ја разбирам и ја делам твојата недоверливост и збунетост од се што се случува со ВМРО, ама да кажеш дека СДС ја формирало Народна...Не заебавај бе брат!
concrete
quote:
Originally posted by Bicho
Види гисот, ја разбирам и ја делам твојата недоверливост и збунетост од се што се случува со ВМРО, ама да кажеш дека СДС ја формирало Народна...Не заебавај бе брат! [/quote]
Vidi Bicho,direktno ne ja napravi SDSM , no verojatno ne nikna na ledina sama od sebe, nekoj malku ja pobutna..... (ona so Ustavniot sud bese na nivo na buster na Space Shutle)...se nadevam deka ke bidat fer i ke platat tantiemi za VMRO-SDPM (Socijal Demokratska Partija na Makedonija), ako odlucat da se koregirat vo imeto, ona narodna e epten " narodno". Procesot vo ova drugoto VMRO navistina e eroziven, ako ne se osvestat otidoa jabana, ama ni Divider ne e epten vo pravo,najgolemite mativodi i paroljupci sepak mu se zalepija na Ljubco,ovie drugive se samo zbuneti "skorojevici" i zbunetiot narod koj nikoj ni ne go esapi. A pak novata serija "Povratok na Vojvodata" e epten matna, ke treba da pocekame da se razbistri zabokrecinata pa da vidime sto donel Dedo Mraz.
Snake Bite
quote:
Originally posted by gisot
Divider? А кој според тебе Е опозиција во Македонскиот парламент? ВМРО Народна ?!?...
Pocekaj malku gisot...da sednat lugjevo od narodna vo prviot red od parlamentot.Togash ke vidish sto e opozicija. Opshto zemeno,niz cela Makedonija,VMRO-DPMNE e vo haos. Od taa struktura izlegoa 17 pratenici vo drugi frakcii(da bea na vlast mozebi ke mislevme deka se kupeni ili uceneti)nikoj ne gi kupil ili im stavil noz na shija.Tie samite se odlucile taka.Zoshto?...e mnogu dobro prashanje! Eve vo Strumica na primer:Pretsedatelot na Opshtinski komitet na VMRO-DPMNE e bivshi clen na Demokratska alternativa?!?!?!Zamislete!Odmetnat clen na DA koj nema istrcano ni tri kruga okolu shtabot na VMRO-DPMNE,bez nikavo iskustvo za organiziranje na izbori, postaven za pretsedatel na Opshtinski komitet na grad koj ima 100000 populacija (zaedno so selata) i 15000 clenovi?!?!?! Vo Ohrid od VMRO-DPMNE za gradonacalnik podrzan nezavisen kandidat?!?! Pa normalno deka ke ima tepacki niz site opshtinski shtabovi niz Makedonija.Duri imashe izjavi od potencijalni kandidati za gradonacalnici:-Dali ke me predlozite za kandidat za gradonacalnik ne e vazno jas ke si gi potegnam vrskite u Skopje i ke bidam predlozen od tamu za kandidat...- Na sto lici ova?Ne lici na borba za vlast,tuku na lakomost za vlast... Ova se go nema vo VMRO-NP,kandidatot za gradonacalnik na opshtinava e veke istaknat i listata za sovetnici sostavena,se raboti na drugi aktivnosti za priprema za narednite lokalni izbori.
Snake Bite
quote:
Originally posted by concrete

Vidi Bicho,direktno ne ja napravi SDSM , no verojatno ne nikna na ledina sama od sebe, nekoj malku ja pobutna..... (ona so Ustavniot sud bese na nivo na buster na Space Shutle)...se nadevam deka ke bidat fer i ke platat tantiemi za VMRO-SDPM (Socijal Demokratska Partija na Makedonija), ako odlucat da se koregirat vo imeto, ona narodna e epten " narodno". A pak novata serija "Povratok na Vojvodata" e epten matna, ke treba da pocekame da se razbistri zabokrecinata pa da vidime sto donel Dedo Mraz. [/quote] concrete vednash ke ti kazam deka na zelen shtos si padnal...(sakash da kazesh deka indirektno ja napravi VMRO-NP SDSM???) Ova gore ne e tvoe mislenje tuku ti e presadeno od VMRO-DPMNE.Od samoto formiranje se VMRO-NP,Gruevski so negovato rakovodstvo se trudi da nametne takvo mislenje niz narodot. A za toa deka nekoi kako Dalavera,Lambe i Mihajlovski se clenovi na VMRO-NP nema shansi!!!Inaku jas ne bi bil clen na taa partija.Ostaj sto zboruvaat od VMRO-DPMNE,poveke tie ja napagjaat VMRO-NP otkolku bilo koj drug. A ova:..."na nivo na buster na Space Shutle",e normalno,ma gajle im e na SDSM dali VMRO-DPMNE ke se deli na dva dela,toa nim im odgovara,ednostavno nivniot esap e:od edna golema opozicija dve nikakvi.Toa nekoj ne go svakja ili namerno ne saka da go svati.
concrete Ne Snake, ne sum padnal na stos,tuku samo si gledam od strana. Inaku temava e za doktorska studija, ama koj budala ke doktorira na primitivni makedonci , pa zgora na toa drcni do besvest i bez nikakvo cuvstvo za celina. Gledaj samo kade nema regulacioni linii po divite naselbi kako kukjite gi lepat ,ulica pola metro, kako da se vo vreme koga nemalo avtomobili. Se nadevam nekogas ke se vidime , pa ke si pomuabetime poveke. Ne ti e vojvodata tolku bajce kako sto veruvas,elokventen e , ama bajce??? Bog znae kolku edni veke poznati finansieri potrosile za plasticnata operacija, da go prepakuvaat azderot vo koza na bajce???? Inaku SDSM e nasledena organizacija, roditelite ne gi biras,VMRO e izbor, zatoa poveke im se lutime na prijatelite koga ke ne smuvaat,vsusnost se lutime sami na sebe sto sme dopustile da ne preveslaat. A ovie ne veslaat kako na galeon. Zatoa sum tolku mracen i "mrak me obviva", kako sto zabelezuvaat Strelec i drugoto nase drustvo ovde na forumov.
lav Се сложувам со повеќето од вас дека работата во партијата е многу замрсена. Многу ме подсетува на приказната за таткото легнат на постела и раскараните синови околу него , но и приомерот кој им го покажал со прачките. пс Мислам на поуката со прачките кои одвоени секоја за себе била лесно кршена од наслабиот син , а здружени во врзоп никој од браќата не можел да ги скрши. Мислам дека описот одговара на состојбата , но суетата кај „браќата„ е поголема та така им го заматува разумот , кој во овој историски миг не многу дури и преку потребен , разбира се за сеопшто добро на Македонците. ппс Ако е позволено , Јас би додал на моето title и зборчето комуњарски само за да биде целосно в’компонирано во целината , разбира се.
Strelec
quote:
Originally posted by Snake Bite
Ova se go nema vo VMRO-NP, kandidatot za gradonacalnik na opshtinava e veke istaknat i listata za sovetnici sostavena...
Во ВМРО-Народна сеуште нема кавги и внатрепартиски борби од причина што и нема толку членови во партијата за да се борат меѓу себе... Замисли ти и јас да формираме сега партија ВМРО-Некаква, мислиш ли дека ќе се караат нашите членови меѓу себе за да бидат кандидати за градоначалници?:)
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Во ВМРО-Народна сеуште нема кавги и внатрепартиски борби од причина што и нема толку членови во партијата за да се борат меѓу себе... Замисли ти и јас да формираме сега партија ВМРО-Некаква, мислиш ли дека ќе се караат нашите членови меѓу себе за да бидат кандидати за градоначалници?:)
Хе, хе, море што си тиииии [:D] ВМРО-Некаква lol!
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Snake Bite
Ova se go nema vo VMRO-NP, kandidatot za gradonacalnik na opshtinava e veke istaknat i listata za sovetnici sostavena...
Во ВМРО-Народна сеуште нема кавги и внатрепартиски борби од причина што и нема толку членови во партијата за да се борат меѓу себе... Замисли ти и јас да формираме сега партија ВМРО-Некаква, мислиш ли дека ќе се караат нашите членови меѓу себе за да бидат кандидати за градоначалници?:) hehehe...Strelec,streleec. Ima data koga ke vidish kolku clenovi ima VMRO-NP.A do togash kako odat rabotive ke ja nema DPMNE...zatoa,potoa. Tuku ako jas i ti formirame nekakva VMRO,ne odi nekeko...jas vlecam prema poekstremen patriot,a ti prema Kumrovec poveke.
Strelec Pa i nie Kumrovchani sme bile patrioti be... Samo sto nas ne' vikaa rodoljubi!:) Mi zhnajemo zhito, zhito... Zhivio nam Marshal TITO!:))) A ti znaesh li deka vo VMRO-Narodna, od vkupno 73 chlenovi kolku shto sega ima vo partijata, 66 bile svoevremeno chlenovi i na SKJ?:)
concrete
quote:
hehehe...Strelec,streleec. Ima data koga ke vidish kolku clenovi ima VMRO-NP.A do togash kako odat rabotive ke ja nema DPMNE...zatoa,potoa. Tuku ako jas i ti formirame nekakva VMRO,ne odi nekeko...jas vlecam prema poekstremen patriot,a ti prema Kumrovec poveke.
Ej Snake moze nekoja podetalna definicija na poekstremen patriot....mislam voopsto i vo odnos na krotok patriot ili ekstremen patriot itn. ...onaka so 40-50 zbora....moram nekako da se definiram i samiot!!!!
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Pa i nie Kumrovchani sme bile patrioti be... Samo sto nas ne' vikaa rodoljubi!:) Mi zhnajemo zhito, zhito... Zhivio nam Marshal TITO!:))) A ti znaesh li deka vo VMRO-Narodna, od vkupno 73 chlenovi kolku shto sega ima vo partijata, 66 bile svoevremeno chlenovi i na SKJ?:)
Хе, хе ВМРО-Движење за Југославија [;)]
ozonce Kolku tie nisko pagaat za vlast. Kolku nisko ke padnime nie ako gi poddrzime?!
concrete Ekstremen , dobro e , jas se mislev deka sum samo krotok patriot!!!!
SirAndReW VMRO-NARODNA , VMRO-ZABAVNA sekoj si gleda svoj interest zar mislite gleda za vas sto jadite ili kade ziveete ? isto i so pozicijata ! Denes nema najdobra politicka opcija tehnicki nitu nema nekoja politika vo makedonija SWE E BIZNIS!
concrete
quote:
Originally posted by SirAndReW
VMRO-NARODNA , VMRO-ZABAVNA sekoj si gleda svoj interest zar mislite gleda za vas sto jadite ili kade ziveete ? isto i so pozicijata ! Denes nema najdobra politicka opcija tehnicki nitu nema nekoja politika vo makedonija SWE E BIZNIS!
Kamo sreka da e BIZNIS toj si ima pravila, ova poveke e selo bez kucinja!!!!!
SirAndReW Sakav da pisam MAFIJA, no biznis e malku poblago, za da ne povredam nekoj od opozicijata ili vlasta ...
concrete More i MAFIJA-ta si ima nekoj red i nekakov mafijaski moral, ne mi teknuva nesto po socno od selo bez kucinja.
SirAndReW Concrete se e zaludno, kako i da gi narecime nema vistinska definicija za sranjevo sto ni se slucuva.Samo edno e sigurno edni ke stradat drugji ke ziveat i taka ke se menuvat.Se do deka ne svatat deka fakticki site stradat, ako ne tie nivnite vnuci. A vo vrska so topikov .. za pari nekoj moze da se ubie a kamo li da se podrze nekoj vo drzavata.
Pana Bavciiiiiiiiiiii.......bavciii! Ako ne vi se dopaga ovaa pesna mozam da vi ja zapejam od Dzoni Stulic"tek ujela me guja draga srcu mom" ama ne sakam epten da ve rastrevozam!
concrete E moj Pana,Guru nedoveten. Sto drugo da kazam, um so inka ne se tura, ili go imas ili ne. Ne mu lici na eden Guru da bide partiski dvorski sut, ne e vazno na koja partija, vo princip treba podaleku da gleda, ama izgleda ti ne si od toj materijal , dzabe te teram da se fatis za kniga, a ne zeleni da treses naoklolu....
lav +
quote:
Originally posted by Pana
Bavciiiiiiiiiiii.......bavciii! Ako ne vi se dopaga ovaa pesna mozam da vi ja zapejam od Dzoni Stulic"tek ujela me guja draga srcu mom" ama ne sakam epten da ve rastrevozam!
Нас да не растревожиш или на „гујата„ мислиш !!!
Pana
quote:
ПРЕДИЗБОРНИ ПРЕВИРАЊА ВО ВМРО-ДПМНЕ Ја спукаа! ВО ВМРО-ДПМНЕ СЕ ПОДЕЛИЈА НА ДВЕ НИВОА, ЕДНОТО Е ПОРАДИ КОАЛИЦИОНИТЕ ПАРТНЕРИ, А ВТОРОТО Е НИВО НА ПЕРФИДНИ ПОДМЕТНУВАЊА МЕЃУ ЛУЃЕ ПОБЛИСКИ ДО ГРУЕВСКИ И ОНИЕ ДО САМОИЛОВСКА-ЦВЕТАНОВА Маратонската седница на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ што започна во попладневните часови во петокот, според наши сознанија, траела до пет часот наутро во саботата. Неофицијално, најголемиот дел од претставниците во централата жестоко се "спукале" со раководството на партијата. Многу високи тонови, многу жолчност во расправата, многу противставени мислења. Имало и такви кои не се вклучиле тогаш во кавгите и едноставно, вечерта премолчале, но, утредента во своите општински комитети го истуриле сиот свој насобран бес и уште веднаш почнале да работат на теренот како контраши. Се на се, краткиот неофицијален рапорт од седницата вели дека потпишувањата на договори за коалицирање со разно-разни партии, познати и непознати, со членови и без нив, што Никола Груевски во изминатиот период речиси секојдневно го практикуваше пред македонската јавност, народски кажано, ќе му излезе низ нос, зашто, логично е сите тие бараат барем дел од колачот. На тој начин, разбирливо, голем дел од партиските луѓе што за себе сметаат дека се лојални, заслужни и компетентни, во име на договарањата, мораат да отстапат заради "цврста дружба". Тоа пак, не е нешто што може лесно да се соџвака. Практично, извори од партијата велат дека превирањата се на две нивоа: едното поради коалициите и обврската да се поддржат кандидати од други партии или независни и другото ниво на перфидни подметнувања меѓу луѓе поблиски до Груевски и оние со кои раководи Ганка Самоиловска Цветанова. Како и да е, никој не негира дека во општинските комитети на ВМРО-ДПМНЕ врие, иако, велат дека врвот на партијата и не е сосема свесен за тоа и дека последиците од арогантното одбивање на општинските предлози од нивна страна, допрва ќе ги почувствуваат. На седницата на централниот комитет се издефинирани речиси сите кандидати на оваа партија со исклучок на четири или пет општини како што се Кисела Вода, Радовиш, Штип... и градоначалничкото место на Скопје, решенија за кои ќе пресече Извршниот комитет. Во расправата за градоначалничкото место за Скопје речиси 90 отсто од членовите на ЦК, биле против тоа партијата да застане зад Трифун Костовски. Но сепак, информациите од Извршниот велат дека е голема можноста Костовски да биде поддржан и од ВМРО-ДПМНЕ. Наши извори велат дека незадоволството е големо во Охрид каде што оваа партија наместо свој член за функцијата градоначалник го поддржува независниот кандидат Венко Шапкар. Незадоволни се и кичевчани. Актуелниот градоначалник Владо Куруновски имајќи го својот внук Антонио Милошевски во ИК на партијата искрено се надеваше дека ќе добие шанса да одработи и втор мандат. Таа негова надеж била подгреана и со честитките што ги добивал по реакциите околу Законот за територијална организација, а особено по неукажаното гостоприемство на поранешниот премиер Хари Костов. Сепак, официјално партијата ќе го кандидира Љупчо Ристески, поранешен пратеник. Во Струмица, исто така, незадоволството е големо. Се зборува дека пратеничката Силвана Бонева го извлекла "дебелиот крај" по одлуката на ЦК да не го прифати предлогот на Општинскиот комитет Марјан Бајрактаров да биде кандидат за градоначалник. Предлогот бил отфрлен и донесена е одлука да се оди со кандидатот Топчев, кој потекнува од семејство за кое во Струмица велат дека е со ВМРО-вска традиција. И во новоформираната општина Аеродром работите не се мирни. Усвоен е предлог кој добил најмалку гласови на Општинскиот комитет. Дефинирано е од таму да се кандидира Кирил Тодоровски за кого велат дека е предлог на Ганка. За Кратово се говори дури дека е можно да се распадне комитетот со оглед на фактот што оваа партија решила да поддржи кандидат-човек на Ѕинго. Според многумина, во ваква ситуација на нараснато незадоволство од партиските одлуки, лесно може да се случи да профитира ВМРО-Народна со тоа што некои од незадоволниците веќе побарале утеха во оваа ним сродна партија. (В.Р.) Веста е прочитана 539 пати.
Aj sega procitaj te go i ova! p.s.concrete,veke nekolku pati se obiduvas da me navreduvas.Ne znam zasto?Mislam,ako si nesto nervozen i ke te sfatam ama ako e od uzuri sto vikaat, togas kazi da znam.
concrete
quote:
Originally posted by Pana [Aj sega procitaj te go i ova! p.s.concrete,veke nekolku pati se obiduvas da me navreduvas.Ne znam zasto?Mislam,ako si nesto nervozen i ke te sfatam ama ako e od uzuri sto vikaat, togas kazi da znam.
Pana , ako si go svatil kako uvreda,iskreno se izvinuvam.Nikogas nikogo , so namera i licno ne sum go uvredil. Samo probav da ti dadam sovet nikogas nisto da ne prifakas zdravo za gotovo,tuku pogledaj gi i sitnite bukvi vo sekoj dogovor.I bidi so dobri nameri ......Mislam deka me svakas...
Pana Go prifakam izvinuvanjeto.Kako gest na dobra volja mislam deka sega ke napises i nesto afirmativno za gospodinot Risto Penov. Toa bi go cenel osobeno.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Go prifakam izvinuvanjeto.Kako gest na dobra volja mislam deka sega ke napises i nesto afirmativno za Risto Penov. Toa bi go cenel osobeno.
Еве нешто и од мене , разбира се афирмативно. Подигнете го веднаш ГОРЕ ....за првата гранка што ќе ја дофатите од тоа ПАЛМИТЕ „насадени„ на „неговиот„ со тропски (никако и никаде не споменувам ПАВЕР) елементи опремен плоштад.
Strelec Минус по минус даваат плус! Напишано од lav, а напишано лошо за Пенов = имаме супер градоначалник!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Минус по минус даваат плус! Напишано од lav, а напишано лошо за Пенов = имаме супер градоначалник!
Супер , ама за КАДЕ? 1.На гранката од палмата ? 2.На фунцијата за паверизација на Скопје и скопјани ? 3.На Плоштадот од Босански гранит поплочан ?
OooOo daj otvorete sega za sekoj kandidat po eden nov topik, chisto radi poshtovanje prema site kandidati
intel
quote:
Дефинирано е од таму да се кандидира Кирил Тодоровски за кого велат дека е предлог на Ганка. За Кратово се говори дури дека е можно да се распадне комитетот со оглед на фактот што оваа партија решила да поддржи кандидат-човек на Ѕинго. Според многумина, во ваква ситуација на нараснато незадоволство од партиските одлуки, лесно може да се случи да профитира ВМРО-Народна со тоа што некои од незадоволниците веќе побарале утеха во оваа ним сродна партија.(В.Р.)
Да не спомна Вмро-Забавна некој.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Go prifakam izvinuvanjeto.Kako gest na dobra volja mislam deka sega ke napises i nesto afirmativno za gospodinot Risto Penov. Toa bi go cenel osobeno.
Eh, ne baraj sega preku leb pogaca. Gospodin Penov ne e vo paketot. Ti si mi internet prijatel, toj be go zakopa vo dolgovi mojot roden grad!!! Onaka kako gledac od strana se nadevam deka nema da go izberat. Za ona drugoto so palmite na Lav, otom-potom, moze nekoj nekogas ke mu ponudi na narodot leb i igri koga ke nema drugo ,he,he!!!!
Divider Стрелец, немој да шириш дезинформации за членството на ВМРО Народна, во моментов се врши проверка и селекција на сите оние членови на ДПМНЕ кои сакаат да прејдат во Народна одеднаш, да се избегнат полу и неписмените идиоти. Плус, Гвуевски и компанија се ионака веќе одамна избламирани до максмум, авеќе нивното преминува во бладање и претсмртни грчеви. Апнати се од „гујата“ на Пана одамна. Некој кажа дека има враќање на војводата. Каде е? Ајде некој нека ми каже дали го чул и видел? Кој е претседател на Народна? Љубчо? Не е? А ДПМНЕ е во моментов срам за Македонија. На чело со Гвујо. Барем денес се наблада на ТВ, да не е скот жал да му падне на човек. Вака, резил и смешки. Размислете малку. Читајте, разговарајте, погледнете што се случува, потоа говорете. АД за разнебитување „СДСМ“ (фракцијата на Тито комуњарата) и АД смрт за Македонија „ДПМНЕ“ се поблиски одошто се чини на прв поглед. Функционираат одлично, едниве прават што им прдне, другиве ги правдаат со нивниот моронштилак. Единствена реална опозиција е Народна, која транспарентно настапува, паметно и каде има потреба кажува со што не се согласува, а ако е нешто умно и мудро се сложува. Тоа значи квалитетна и реална опозиција. Опозиција не значи КОНТРА ПО СЕКОЈА ЦЕНА!!! Благодарам, а вие како милувате!!
Snake Bite
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Pana

Eh, ne baraj sega preku leb pogaca. Gospodin Penov ne e vo paketot. Ti si mi internet prijatel, toj be go zakopa vo dolgovi mojot roden grad!!! Onaka kako gledac od strana se nadevam deka nema da go izberat. Za ona drugoto so palmite na Lav, otom-potom, moze nekoj nekogas ke mu ponudi na narodot leb i igri koga ke nema drugo ,he,he!!!!
hehehehehe......1 gals za TRIFUN. ...cvrc!