Продажбата на ЕСМ и последиците од тоа ?
Продажбата на ЕСМ и последиците од тоа ?
lav Дали овие кои распродадоа се живо во државата на Македонците и богатството градено во минатото со децении и со народни пари + кредити кои истите (сеуште) ги одплаќаат , мислат ли што ПРАВАТ ???
Дали се свесни дека последиците ќе бидат катастрофални за СИТЕ во иднината која ни предстои ?!.
Дали не ги гледаат последиците од иста таква „продажаба„ на Телекомот по сиромаштијата која стигна до 4/5 од населението ???.
пс
Освен ако намерно тоа не го прават , така да „странците„ идни газди ќе го „пљачкосуваат„ со екстремни цени (демек светски) народот македонски , а за тоа ќе си добијат дивиденда (нивен дел од пљачката) во вид на надокнада за скриениот од очите на јавноста „ортаклук„ а Владата секојпат може да им каже:
Па Вие си го баравте капитализмот и сега ние не сме криви..

Еве овде повеќе пишува за таа „продажба„.

Bicho Ej lav! Dobredojde nazad brat! Ama brat Misirkov vekje otvori topic na istava tema! http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8303 Da ne se chudish ako ti ja trgne, ili zakluchi temava loshiot Chichko, ha, ha [:D]
concrete
quote:
Originally posted by lav
Освен ако намерно тоа не го прават , така да „странците„ идни газди ќе го „пљачкосуваат„ со екстремни цени (демек светски) народот македонски , а за тоа ќе си добијат дивиденда (нивен дел од пљачката) во вид на надокнада за скриениот од очите на јавноста „ортаклук„ а Владата секојпат може да им каже: Па Вие си го баравте капитализмот и сега ние не сме криви.. Еве [url="http://www.utrinskivesnik.com.mk/default.asp?pBroj=1688&stID=29428&pR=2"]овде[/url] повеќе пишува за таа „продажба„.
Pravo u centar momce,a ona za kapitalizmot vazi samo za kapitalizam ala mali dzokica koj im se prodava na bantu crnci (more i tie se opametija , pa sega im muvnaa AIDS) i na glupo makedonec!!!! Umno Makedonec u Parlament i u Canada veke.....
lav Малите хидроцентрали нема да бидат предмет на продажба, бидејќи веќе се дадени под концесија на чешката фирма "Хидрополлл” на период од 11 години. Тоа се "Матка" , "Калиманци" , "Пена" , "Песочани" , "Сапунчица" , "Дошница" и "Зрновци". Ова се живи лаги , оти „Чесите„ кобајаги „наплатуваат„ пари кои испаруваат некаде, а централите досега ги одржуваат само вработените во ЕСМ а за таквата „услуга„ никаде нема фактура. пс Затоа и Чесите се ИМАГИНАРНИ односно некаква ПЕРАЛНИЦА НА ПАРИ погодете чија ???. ппс Благодарам за добредојдето од Вас до мене. И ВИСТИНАТА ЕДНАШ ТРЕБА ДА СТИГНЕ ДО СИТЕ ЗАСЛЕПЕНИ КОМУЊАРИ ОВДЕ , кои служат како топовско месо и папагалска свита за КРЕКАЊЕ по форумиве насекаде-де , разбира се.
Strelec lav, префрли си ги текстовите на [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8303"]ОВОЈ[/url] топик!