ВМРО-ДПМНЕ обвинува
ВМРО-ДПМНЕ обвинува
OooOo ВМРО-ДПМНЕ обвинува

Телекомот го дере народот


ВМРО-ДПМНЕ е изненадена од сумата од 42 милиони евра што како дивиденда за минатата година ќе ја добие Владата од телеком и смета дека монополот прави големи профити на сметка на граѓаните. Според оваа партија, неверојатно е како може во Македонија, која е една од најмалите и најсиромашните држави во Европа, да постои компанија која за само една година успева да подели дивиденда од остварен профит од околу 90 милиони евра.

- Тоа е повеќе од вкупниот годишен износ на јавни инвестиции во буџетот на државава за минатата година - вели портпаролот Александар Бичиклиски.

Во ВМРО-ДПМНЕ велат дека добивката што ќе ја поделат телекомот и Владата се пари кои ги заработи оваа компанија преку наплаќање на астрономски цени од граѓаните и фирмите.

- Владата дозволува телекомот да го "дере" народот, а потоа цинично соопштува дека успеала да договори поделба на ќарот - рече Бичиклиски.

ВМРО ДПМНЕ побара од премиерот Бучковски да се заложи за итна либерализација на пазарот на фиксната телефонија. (Н.М.)

Kako beshe onaa narodnata? Srkaj shto si nadrobil?
intel Trendafil Зошто Мара прашај го колегата твој тој го постави линкот,мислејќи на друго ама тој му бил во Favorites. Прашај го што имаа врска лавовите исто така, и што беше важно колку кила им е опремата за која бил неспособен да ја носи. concrete Два пати на ист пост ми одговараш.Врати се еден по еден наназад па јави се. Што се случува со тебе,ме загрижуваш.
concrete
quote:
Originally posted by intel
Trendafil Зошто Мара прашај го колегата твој тој го постави линкот,мислејќи на друго ама тој му бил во Favorites. Прашај го што имаа врска лавовите исто така, и што беше важно колку кила им е опремата за која бил неспособен да ја носи. concrete Два пати на ист пост ми одговараш.Врати се еден по еден наназад па јави се. Што се случува со тебе,ме загрижуваш.
????? Koi toa????
intel
quote:
Originally posted by concrete ????? Koi toa????
Вуња ми од Дебор.
VeGaS
quote:
Originally posted by OooOo Kako beshe onaa narodnata? Srkaj shto si nadrobil?
nadrobil be [^]
concrete Pa prilicno "genijalno" prasanje,no koga ke vidis od kogo e ne e ni za iznenaduvanje. Dobro se sekavam importiraniot "vunderkind" Doncev od VMRO-DPMNE (sega neznam vo koe VMRO e ) go pravese Dogovorot so ova hunive. Sto ne go prasaat nego i negoviot mecena B. Stojmenov, koj sega e bas so aktuelnite bogovi... A dali go derat narodot , nekako otposle se sekavaat, koga i tie na nekoj nacin stanaa narod. Naravoucenie za segasnive "bogovi"....ova sepak ne e ringispil, tuku ednonasocen tunel...kon..... Sreka nivna sto ova narodov makedonski e zombiran veke pa samo se puli kako nedoveten....za zalenje...
lav
quote:
Originally posted by concrete
Pa prilicno "genijalno" prasanje,no koga ke vidis od kogo e ne e ni za iznenaduvanje. Dobro se sekavam importiraniot "vunderkind" Doncev od VMRO-DPMNE (sega neznam vo koe VMRO e ) go pravese Dogovorot so ova hunive. Sto ne go prasaat nego i negoviot mecena B. Stojmenov, koj sega e bas so aktuelnite bogovi... A dali go derat narodot , nekako otposle se sekavaat, koga i tie na nekoj nacin stanaa narod. Naravoucenie za segasnive "bogovi"....ova sepak ne e ringispil, tuku ednonasocen tunel...kon..... Sreka nivna sto ova narodov makedonski e zombiran veke pa samo se puli kako nedoveten....za zalenje...
Sreka nivna sto ova narodov makedonski e zombiran veke ПОДОЛГ ПЕРИОД НА ВРЕМЕ pa samo se puli kako nedoveten....za zalenje... Сосема точно е дека е така како што си напишал , и извини за „крадењето„ на дел од твојот пост од м оја страна , се со цел да ги ОДзомбираме ...ако сеуште има време и можност , барем идниве млади поколенија од Македонци. За „старите„ Македонци , по се изгледа (особено после Референдумот)„нема„ иљач (лекови-де).
concrete
quote:
Originally posted by lav [...ако сеуште има време и можност , барем идниве млади поколенија од Македонци. За „старите„ Македонци , по се изгледа (особено после Референдумот)„нема„ иљач (лекови-де).
Tesko Lav , mogu tesko , zatoa sum padnat vo vakva "crna" depresija!!!! Mladite se uste popodlozni na zombiranje, a procesot tece so polna parea!!!!!
lav
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by lav [...ако сеуште има време и можност , барем идниве млади поколенија од Македонци. За „старите„ Македонци , по се изгледа (особено после Референдумот)„нема„ иљач (лекови-де).
Tesko Lav , mogu tesko , zatoa sum padnat vo vakva "crna" depresija!!!! Mladite se uste popodlozni na zombiranje, a procesot tece so polna parea!!!!!
Па зошто тогаш сме „ОПОРБА„ на ова качациве+комуњариве заблудени по власт без стас за тоа , а ??? За да го намалиме или делумно спречиме еродирањето на моралот кај младите поколенија , кој , некојпат се нарекуваше ДОМАШНО ВОСПИТАНИЕ.
OooOo Телекомот и Владата да престанат да ги дерат граѓаните „Македонски телекомуникации“ ги дерат македонските граѓани и фирми, а доказ за тоа е поделбата на годинашнава дивиденда од неверојатни 90 милиони евра, обвини ВМРО-ДПМНЕ на вчерашната прес-конференција. - Неверојатно е во мала и сиромашна земја како Македонија компанија да остварува толкав профит за да може да подели годишна дивиденда од 90 милиони евра. Владата за своите 47 отсто од акциите во телекомот ќе добие 42 милиони дивиденда за 2004 година. Дивидендата на телекомот е повисока од вкупните јавни инвестиции во државниот буџет. Тоа зборува дека компанијата работи со незамисливо високи маржи - изјави Александар Бичиклиски, портпарол на партијата. Партијата бара од премиерот Владо Бучковски да се заложи за либерализација на пазарот на фиксната телефонија „наместо да преговара со лихварски настроеното раководство на телекомот“. - Телекомот лани во јули дополнително ги покачи и онака високите цени на телефонскиот импулс, а новиот тарифен модел не беше во согласност со договорот за концесија. Владата беше и остана глува на барањата од граѓаните и невладините организации и здруженија да се спречи новото поскапување. Се бараше од бордот на телекомот да ги заштити интересите на граѓаните, но наместо тоа, Владата и телекомот си делат огромни дивиденди - рече Бичиклиски.
concrete OooOo,gi derat i ke gi derat i ponataka,hunite zaedno so zaedno so "krvozedniot" Bucko i kompanija. Ama golem kef ke ni napravi na site i doma i nadvor,ako Bicikliski go povika i Dan Doncev da gi objasni poziciite na vladata sto toj ja zastapuvase vo pregovorite i Dogovorot napraven so hunite. Vaka se e veter vo magla,sekoj sekogo moze da go okrivuva, kako ke dojde na vlast gi zaborava gragjanite i obratno , stanuvajki gragjanin naglo dobiva nekakva amnezija.
Pana Si vikam vaka! Ako ekvivalent za obicna glupost e da receme fico,sto bi bilo ekvivalent za VMRO-DPMNE. Mozebi FORMULA 1!
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Si vikam vaka! Ako ekvivalent za obicna glupost e da receme fico,sto bi bilo ekvivalent za VMRO-DPMNE. Mozebi FORMULA 1!
Ne , Pana ova: [img]http://www.liberalartsandcrafts.net/racing/articles/people/SOA_jetcar_cutaway.jpg[/img] a za drugarite im od kontra tegot odprilika ova: [img]http://www.landspeed.com/images/tonight01.JPG[/img]
Patri0t concrete pred da napises nesto proveri.Den Doncev do sega 3 pati se javi pred da se zgolemat cenite na impulsot i kaza deka toa vo dogovorot go NEMA!istoto go potvrdi i upravata za telekomunikacii no potoa "cudesno" molkna.Znaci rabotata e toa sto dogovorot ne im e javno prezentiran na graganite a segasnava vlada koja prethodno kako opozicija im gi mackase ocite na obicnite gragani deka se pravo nefer dogovor a ne znaese da go objasni toa sto e nefer vo nego?Ako imase takvo nesto vprocem do sega ke povedea nekakva postapka pred sud bidejki dogovori na steta na bilo koja strana normalno e da mozat da se osporuvaat.No na niv ocigledno im odgovara ova sto se sluvua denes da go zgolemuvaat zaedno so MATAV impulsot a gnevot da paga na prethodnata vlada e sega kaj kogo toa pali ne znam.Koj ke bide vinoven koga ke go prodavaat ESM?Pak bivsata vlada prewtpostavuvam a tolku se penavea da ne se prodava ESM ama toa bilo zosto ne se na vlast a ne za drugo.Sega koga se na vlast ke si gi delat proviziite a strujata ke ripne za 2-3 pati.
OooOo nemora da objasni, gragjaninot toa go osekja po djepot!
Patri0t Takov clen vo dogovorot nema no nekoj uporno molci zosto ripnaa cenite.Neli i Hari debeli ke pravese istraga za parite kade idele od MATAV?Nisto gola voda, laga do laga.Privatnite firmi normalno e da se obiduvaat da si go zgolemat profitot pa duri i na necesen nacin no drzavata e taa koja sto treba da go spreci toa a ne kako segasnava vlada da go odobruva.Site mehanizmi se vo racete na nasata vlada i sudstvo i upravni organi i se.
Patri0t Сепак, накусо, како одговор на моето нелогично споменување во нејзината колумна, на г-ца Шеќеринска ќе е ги потенцирам некои основни работи (кои, како инженер, но и како политичар, би морала да ги знае): 1. Никаде во Европа дo сега не е извршена (а очигледно и нема да се изврши во иднина) приватизација на телекомуникациска компанија без нејзината физичка инфраструктура (а ако мене не ми верува, г-ца Шеќеринска слободно нека ги праша "европските бирократи", како што самата ги нарекува); 2. Начинот и постапката се генерално слични во секоја земја и истите за приватизацијата на "Македонски телекомуникации" беа утврдени во 1998 година (кога Шеќеринска и нејзините компањони беа на власт) и потврдени во 2000-2001 година, кога се приватизираше телекомот, со учество и пројавување интерес од страна на шест врвни познати светски компании. Самиот процес на приватизација на МТ, од Регионалната тркалезна маса на Југоисточна Европа за унапредување на инвестициите (South East Europe Regioal Roudtable for Ivestmet Promotio) беше прогласен за најуспешна сторија (success story) и најголема директна странска инвестиција во Македонија. 3. Што се однесува до "правилата на игра" за телекомуникациите, како и за секоја друга област, се уредуваат со Закон. Во моментот на приватизацијата правилата беа регулирани со Законот за телекомуникации, донесен во 1998 година, со кој на МТ му се додели монополска позиција со крајот на 2005 година. Владата во 2000 година дури и го скрати периодот на монопол за една година, односно до крајот на 2004 година. Значи, правилата на игра во услови на монопол се едни, а правилата на игра што треба да стапат во сила во услови на либерализација се сосема други. И едните и другите се регулираат токму со Закон. Прашањето од областа на "правила на игра" (според Шеќеринска) овде би било: Зошто сегашната влада се уште не прави ништо за регулирање на односите во телекомуникацискиот сектор и не го донесува новиот закон, токму сега кога е најпотребен во времето на скорашното истекување на монополскиот период на МТ и неопходноста од либерализација на телекомуникацискиот пазар? Либерализацијата на телекомуникацискиот секор од почетокот на 2005 година, меѓу другото, е и веќе преземена обврска во Договорот за асоцијација и стабилизација. Еве ти го едно од писмата на Ден Дончев.За инфраструктурата за која толку рипаше ти ОооОо.Мислев дека кога си се фатил на некоја тема а гледам оваа тема за Телекомот ти лежи дека ќе имаш повеќе информации ама ништо као СДСМ си.Напаѓај со големи лаги па може некој ќе поверува со мали лаги никој нема да поверува.
concrete
quote:
Originally posted by Patri0t
Takov clen vo dogovorot nema no nekoj uporno molci zosto ripnaa cenite.Neli i Hari debeli ke pravese istraga za parite kade idele od MATAV?Nisto gola voda, laga do laga.Privatnite firmi normalno e da se obiduvaat da si go zgolemat profitot pa duri i na necesen nacin no drzavata e taa koja sto treba da go spreci toa a ne kako segasnava vlada da go odobruva.Site mehanizmi se vo racete na nasata vlada i sudstvo i upravni organi i se.
Patri0t ostavi go Hari debeli, fati se za Den Doncev , vo Makedonija poznat i kako Den Deri(koza) Neka si kupi karta i neka odleta nazad vo Avstralija , dodeka ne napravil nekoja nova belja. Sega verojatno vo koalicija so SDSM ke gi sovetuva kako "najdobro" za nivno dobro da go kesiraat ESM. Posle verojatno ovie od SDSM kako opozicija ke objasnuvaat kako site mehanizmi se vo racete na nasata vlada i sudstvo i upravni organi i se!!!! Ostavo ti imalo-nemalo clenovi vo dogovorot, iako MATAV e hunska firma , ne mozat tie nisto , ako za toa nemaat zakonsko pravo. Aj barem ne si go pravi narodot " svinsko korito" sto velat Tetovcani, ne pijat lugjeto ricinus pa tuku taka se pros....vaat!!! Vsusnost zosto ne napravija dogovor za prodazba kako Slovenija, barem go imaa za primer, a gi pomina site evropski aminuvanja!!!
StormAngel Pamtite pred edna godina sto se sluci so edna vakva inicijativa? Znaete kolku luge izlegoa na protest?:)))
intel
quote:
Originally posted by StormAngel
Pamtite pred edna godina sto se sluci so edna vakva inicijativa? Znaete kolku luge izlegoa na protest?:)))
Знаеш зошто никој не излезе на протестот,па слаб одзив на референдум итн.
concrete
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by StormAngel
Pamtite pred edna godina sto se sluci so edna vakva inicijativa? Znaete kolku luge izlegoa na protest?:)))
Знаеш зошто никој не излезе на протестот,па слаб одзив на референдум итн.
Verojatno e mnogu bogat narodot, pa ne mu e tesko da plaka najskapi telefonski uslugi , nominalno , a relativno, verojatno nema takov primer. Ili ne telefonira, se hiberniral, a toa na pocetokot na 21 vek(vekot na informatikata) ne e ic pofalno za niedna makedonska vlast ,a kamoli nekoja so socijal demokratska provinencija(barem po kazuvanje). Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa ( nesto sto nekoj postojano im zabelezuva na albancite ,t.e.deka imaat sindrom na stado), a toa go pravat pak gore spomenatite socijal demokrati, sto ima poveke da se kaze odkolku : so srekja neka vi e!!!!I skapiot telefon i skapata struja besprekornoto zdravstvo...itn.itn. i gledajte da stanete posrekni ,sramota e za se da ste posledni!!!!
intel
quote:
Originally posted by concrete 1.Verojatno e mnogu bogat narodot, pa ne mu e tesko da plaka najskapi telefonski uslugi.
Утка си докторе. 2.
quote:
Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa
Глупост тешка еден тон.Како бе никој мене не ми забрани да гласам. Ниту па некој ми се пожали(освен еден)дека му забраниле.А еден куп ги познавам на државни јасли.[8] Овие муабети на некој Холандез мене не.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by concrete 1.Verojatno e mnogu bogat narodot, pa ne mu e tesko da plaka najskapi telefonski uslugi.
Утка си докторе. 2.
quote:
Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa
Глупост тешка еден тон.Како бе никој мене не ми забрани да гласам. Ниту па некој ми се пожали(освен еден)дека му забраниле.А еден куп ги познавам на државни јасли.[8]Овие муабети на некој Холандез мене не.
За тебе воопшто и не се секираат за КОГО ќе гласаш , оти однапред знаат ...ами тие кои биле дискретно „опоменати„ на луцидни начини да не го прават тоа...како на пример еве вак: Доаѓа пријател и му вели ...ајде кај мене во викендицата на село , разбира се. А овој „сомнителниов„ вели ...па не ми се иде таму ЛАДНО Е. А задолжениот за негова дискретна контрола му вели ИМАМ ПАРНО . А овој ПА ЗАРЕМ И ТАМУ СИ СТАВИЛ ПАРНО....некој нема леб да јаде а ти............... Па кој за што си учел ...бил одговорот. И БИ , како што си е (однапред) планирано.
concrete
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by concrete 1.Verojatno e mnogu bogat narodot, pa ne mu e tesko da plaka najskapi telefonski uslugi.
Утка си докторе. Dottore bi bilo po precizno!!!! Togas ostanuva deka ne telefonira ,ne komunicira, sto e uste pogolema steta vo ova vreme .......ili mozebi ednostavno DOBRO MU E ??? 2.
quote:
Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa
Глупост тешка еден тон.Како бе никој мене не ми забрани да гласам. Ниту па некој ми се пожали(освен еден)дека му забраниле.А еден куп ги познавам на државни јасли.[8] Овие муабети на некој Холандез мене не. Zdravo Holandez , ne e eden ton teska , ama eden golem STRAV sigurno e teska, a toa e potesko i od 1 ton.A koj od tie na drzavni i drugi jasli ke ti kaze deka e kukavica??? Duri ni ti sam sebe i na drugarive ovde na forumov ne mozes da im go priznaes toa....he,he!!
SLaCk concrete bidi konkreten.Kazi koj del od dogovorot(sto go nemas nikogas videno a go komentiras) ne chini?Sto e razlikata megu dogovorot na SLovencite i nashiot?A toa koj kade treba da se prati ti e dosta fashistichko.
concrete
quote:
Originally posted by SLaCk
concrete bidi konkreten.Kazi koj del od dogovorot(sto go nemas nikogas videno a go komentiras) ne chini?Sto e razlikata megu dogovorot na SLovencite i nashiot?A toa koj kade treba da se prati ti e dosta fashistichko.
Vidi , kako bi mozel da go vidam , ne bese javen dokument,zatoa si imam drugar od fakultetski denovi koj rabotel na nego, ne sakam da raspreduvam ovde za makedonskiot i slovenskiot dogovor na primer, off-line moze bi bi mozelo,hmmmm..ne li razgovarav so nekoj drug na ovaa tema???? A ova za FASISTICKOTO , navistina si rengen,kako samo uspea da go vidis, a taka dlaboko go krijam. Inaku so Le Penovci i Hajder sum na eb..si majka i samo cekam koga ke dojdat nasite pet minuti!!!! Uste da me potsetis ,koj toa kade treba da se prati???...znaes onaka staro magare pa podzaboravam he,he!!!
intel
quote:
Originally posted by lav За тебе воопшто и не се секираат за КОГО ќе гласаш , оти однапред знаат ...ами тие кои биле дискретно „опоменати„ на луцидни начини да не го прават тоа...како на пример еве вак: Доаѓа пријател и му вели ...ајде кај мене во викендицата на село , разбира се. А овој „сомнителниов„ вели ...па не ми се иде таму ЛАДНО Е. А задолжениот за негова дискретна контрола му вели ИМАМ ПАРНО . А овој ПА ЗАРЕМ И ТАМУ СИ СТАВИЛ ПАРНО....некој нема леб да јаде а ти............... Па кој за што си учел ...бил одговорот. И БИ , како што си е (однапред) планирано.
Не ги користат сите вашите ДПМНОВСКИ методи бреј Лав. Значи Лав ти си бил на пеење во некој топла викендичка,Гревче[:(] П.С.Деца да не ве папа меца, слушајте стари и искусни паталци како Лав.Баталете ги гаталците.
intel
quote:
1.Verojatno e mnogu bogat narodot, pa ne mu e tesko da plaka najskapi telefonski uslugi. Утка си докторе. Dottore bi bilo po precizno!!!! Togas ostanuva deka ne telefonira ,ne komunicira, sto e uste pogolema steta vo ova vreme .......ili mozebi ednostavno DOBRO MU E ??
хехе.. во твој стил иако не е за смеење.Се правиш наудрен а?Ако.Ја знаеш ти причината многу добро ама не знам зошто немате образ да признаете партиска припадност или симпатии кон некоја партија. За оние на кои не им текнува да им кажам.Протестот спомнат во претходните постови против Телеком како и референдумот не успеа затоа што опозицијата застана зад него. Затоа сега ќе изгуби и Костовски. 2.
quote:
Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa. Zdravo Holandez , ne e eden ton teska , ama eden golem STRAV sigurno e teska, a toa e potesko i od 1 ton.A koj od tie na drzavni i drugi jasli ke ti kaze deka e kukavica??? Duri ni ti sam sebe i na drugarive ovde na forumov ne mozes da im go priznaes toa....he,he!!
Почна да се соживуваш во улогата на Лав. Од ова единствено можам да заклучам дека ти не си гласал на реферндумот. Пиома немаш кога вработените во јавната администрација имале страв во коски од власта. Само и само во времето на ДПМНЕ.Гарнтирам.Ако не си бил тука или ако пишуваш од рекла казала тоа е друго.За ова мене не можеш ди ми спориш-ВТОР ПАТ.
concrete Intel, me razocaruvas,no toa voopsto ne ti e vazno, najverojatno. Znaci ako nekoj kaze nekoja kritika za SDSM togas e Lav i obratno...zini nesto za sozvezdieto na VMRO togas si Intel... Deka e sram za edna partija so socijaldemokratska provinencija da povika na bojkot na senacionalen referendum ,ocigledno plasejki se deka nema kontrola nad svoite clenovi i simpatizeri se gleda i od avion.Kako i kolku ke se pravda,kakvi navivaci na saati ke nosi pred parlamentot toa barem mene ic ne mi e gajle, jas sum uste , fala bogu pri zdrava svest. Deka igra nekoja valkana igra tvojata sakana SDSM,prodavajki go toa kako "umetnost na moznoto" t.e. politika, isto taka se gleda od avion. No sto da se kaze za lugje koi aklamativno gi sutiraat od vlast i koi so toa direktno doprinesuvaat na vlast da dojde nesto sto se krie zad istoriskoto ime na VMRO, e isto krivica par exellans. Posle da vetuvas deka si ja svatil prvobitnata poraka,naucil lekcijata i nemas namera da ja povtoris greskata , pa bez ronka sram go pravis toa... sto da zboruvame ponataka. Povtoruvam iljada pati ovde, cela sreka sto narodov e zombiran do daska, inaku ne veruvam deka nekoj pri normalna svest bi trpel nekogo od dvete "nezamnlivi" partiski vrhuski ni 24 saati. Odamna nim bi im se slucilo nesto mnogu neprijatno....ama znaes kako e, sekoj narod si ja zasluzuva svojata vlada kako posledica na svojot izbor.
Strelec А што е па толку навредливо некој со lav ако ве спореди!?
SLaCk A bre za Den Doncev ti zborev.Eden Makedonec ke se vrati od stranstvo i najmnogu iselenicite ke go mrazat.Sto luge ke bevme.
concrete Ej, Strelec sto procesor bese brej, Intel moze samo prasina da lapa po tebe. Ne e navredliva sporedbata so Lav, nitu kako kral na zivotnite , nitu kako pripadnik na edinicata Lavovi, nitu kako nik.Kaj vide deka nekoj se navredil, jas samo smetav deka site ovde Lav go imaat kako "zapalen" VMRO fan, pa na osnova na toa, zakluciv : ako si kako Lav togas za Intel i drustvo, si VMRO-vec so tapija ( samo da znam uste od koj tim)..., a mene licno komedijantite koi ja igraat ulogata na rakovodstva na site tie partii ke mi bea smesni do besvest, da ne e tolku tazna "beskrajnata prikazna" sto mu ja raskazuvaat na mojot narod.
SLaCk ne e sramota so lav da te sporeduvaat ama so pana e toa e vekje navreda:)
concrete
quote:
Originally posted by SLaCk
A bre za Den Doncev ti zborev.Eden Makedonec ke se vrati od stranstvo i najmnogu iselenicite ke go mrazat.Sto luge ke bevme.
Koj go mrazi be SlaCk.Ne go biva,zatoa i dosol,tamu mozel samo semki da prodava, kako onoj Vaknin , ako se sekavas na nego. Zaradi ovoj Doncev me napravi fasist??? Ajde begaj bre!!!!
intel
quote:
Originally posted by concrete
Intel, me razocaruvas,no toa voopsto ne ti e vazno, najverojatno. jas samo smetav deka site ovde Lav go imaat kako "zapalen" VMRO fan, pa na osnova na toa, zakluciv : ako si kako Lav togas za Intel i drustvo, si VMRO-vec so tapija
Тоа ти што си сметал и заклучил е едно атоа што јас сакав да ти го кажам е сосема друго. Зошто си земаш за право да го напишеш ова:
quote:
A koj od tie na drzavni i drugi jasli ke ti kaze deka e kukavica??? Duri ni ti sam sebe i na drugarive ovde na forumov ne mozes da im go priznaes toa....he,he!!
Ајде за дугите но зошто мене ми наметнуваш.Тука е споредбата не во тоа дали е лав фан на вмро- x на трета.Немаш одговор на некои работи?Не одговарај.Ти мене ако ми наметнуваш СДСМ-овска припадност затоа што ја критикувам опозицијата,а јас тебе не може кога ја напаѓаш власта. Извини немав намера да те навредам,туку само малку да те вратам во колосек.
Pana
quote:
ama so pana
Slaki da te prasam nesto!Abe zasto vo topikot ti pisuva Mara Buneva.Ti da ne si "mara-kurva" a.
трендафил Од 1 јануари 2005, според купопродажниот договор веќе требаше да има втор фиксен оператор, но власта не направи ништо до сега во тој правец, ниту ќе направи нешто за тоа да се случи пред истекот на нивниот мандат за помалку од две години. Убаво им е од повисоката цена да си лапнат поголем ДДВ, поголема дивидента, а можеби нешто им оди и на приватните конта, а за тоа е виновна опозицијата. Никој не рече дека СДСМ е виновен за резултатот од војната во 2001 година затоа што не и остави на тогашната власт армија, дури и учествуваше во војната преку министерот за одбрана, за жал не и на боиштата. А од доаѓањето на тогашната власт до војната имаше поминато време колку што е од доаѓањето на оваа до денес и за тоа време нема решено ниту еден наследен проблем, вклучувајќи го и Телекомот. Што научија политичарите и македонскиот народ од продажбата на Телекомот, ќе видиме кога ќе се продава ЕСМ? За жал мислам дека не научивме ништо. Сега СДСМ ќе го продаде ЕСМ, а некое ВМРО ќе лапа дивидента, зголемен ДДВ и нешто по џепчињата, а ќе го обвинува СДСМ дека е виновно за се`. А без долго зборување е полесно одколку без светло, греење или ладење, производство...
lav После сите овие одиуми кои ми беа „укажани„ од некој со - а од некој пак со + конотација , свечано изјавувам дека: 1.Не припаѓам на НИТУ ЕДНА Партија во Македонија. 2.Никот е случајно „избран„ и по друг повод и нема врска со ЛАВОВИТЕ , иако со гордост изјавувам оти се пријавив ама бев одбиен како слаб со здравјето (физичко) нивен иден припадник. Само како појаснение за здравјето нивно.....ЛАВОВИТЕ имаа обука со цела опрема од околу 80 кг. да опстанат од Скопје па Гевгелија ...разбира се по планините , без вода и храна. попат ги собираа „слабите„ и не беа таму регрутирани. За другите претходни тестови нема да коментирам , разбира се , да не „сетат„ Власите.
quote:
Ајде за дугите но зошто мене ми наметнуваш
Оти бре Интеле така лафеш а ???. Македонија на Македонците
intel
quote:
Originally posted by lav
После сите овие одиуми кои ми беа „укажани„ од некој со - а од некој пак со + конотација , свечано изјавувам дека: 1.Не припаѓам на НИТУ ЕДНА Партија во Македонија.
Лажеш.
quote:
2.Никот е случајно „избран„ и по друг повод и нема врска со ЛАВОВИТЕ , иако со гордост изјавувам оти се пријавив ама бев одбиен како слаб со здравјето (психофизичко) нивен иден припадник
ХА.па таму не примаат стари луѓе.Дедо Лав алиас командант СИМБА,хехехехехе.Приказни ли да им раскажуваш за Мара Бунева.оди бегај бре.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
После сите овие одиуми кои ми беа „укажани„ од некој со - а од некој пак со + конотација , свечано изјавувам дека: 1.Не припаѓам на НИТУ ЕДНА Партија во Македонија.
Лажеш.
quote:
2.Никот е случајно „избран„ и по друг повод и нема врска со ЛАВОВИТЕ , иако со гордост изјавувам оти се пријавив ама бев одбиен како слаб со здравјето (психофизичко) нивен иден припадник
ХА.па таму не примаат стари луѓе.Дедо Лав алиас командант СИМБА,хехехехехе.Приказни ли да им раскажуваш за Мара Бунева.оди бегај бре.
Кога некој неказнето ме нарекува ЛАЖГО , единствено што можам да го направам е да го „акнам„ , razbira se virtuelno , по „бојлерчето комуњарско„ кое патем е и прегорено колку да се знае , со една од дршките од лопатите или казмите кои биле користени и опишани [url="http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=4753"]овде[/url]
intel
quote:
Originally posted by lav Кога некој неказнето ме нарекува ЛАЖГО , единствено што можам да го направам е да го „акнам„ , razbira se virtuelno , по „бојлерчето комуњарско„ кое патем е и прегорено колку да се знае , со една од дршките од лопатите или казмите кои биле користени и опишани url="http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=4753"овде[/url]
Го утна линкот.Овој е за баба ти Мара.[8D]Ама нема врска нервозта се си прави.
трендафил Не ја гледам врската на Мара Бунева со Телекомот. Ако не се мисли дека ако таа не го убиеше Прелиќ, дека не ќе се продадеше Телекомот. Мара Бунева сигурно е позначајна за Македонија од балистите на кои власта им подигна споменик во Блаце. Познато е дека за изградба на споменик треба да се поседува дозвола од повеќе министерства. Да ги немаше тие дозволи, правната држава на чело со Бранко и Бучко сигурно ќе го срушеше споменикот. Нема ваљда да не носат во Европа со дивоградба, споменик на загинатите фашисти. Колку што е познато, во ЕУ во процедура е донесување на закон за забрана на користење на фашистички обележја, а има и амандман да се забрани и употребата на комунистички (идејата е од новите постсоцијалистички земји). Каков ли ќе биде тогаш третманот на петокраката на нашиот грб. Да не ја заменат проалбанските врховисти со орле? Скраја да е, но тие наводно не ќе коалицираа со терористи, па гледам уживаат во коалицијата.
concrete
quote:
Originally posted by intel [ хехе.. во твој стил иако не е за смеење.Се правиш наудрен а?Ако.Ја знаеш ти причината многу добро ама не знам зошто немате образ да признаете партиска припадност или симпатии кон некоја партија. Navistina Intel ne sum vo niedna partija duri ni simpatizer. Partijata vo koja bi sakal da bidam uste ja nema na scena , ako ja docekam dobro , ako ne. sto da se pravi.За оние на кои не им текнува да им кажам.Протестот спомнат во претходните постови против Телеком како и референдумот не успеа затоа што опозицијата застана зад него. Затоа сега ќе изгуби и Костовски. 2.
quote:
Na referendum kade mu zabranuvaat kako na malo dete na narodot da izleze da glasa. Zdravo Holandez , ne e eden ton teska , ama eden golem STRAV sigurno e teska, a toa e potesko i od 1 ton.A koj od tie na drzavni i drugi jasli ke ti kaze deka e kukavica??? Duri ni ti sam sebe i na drugarive ovde na forumov ne mozes da im go priznaes toa....he,he!!
Почна да се соживуваш во улогата на Лав.Pa dzabe ne bev vo gimnaziskata dramska sekcija!!!Од ова единствено можам да заклучам дека ти не си гласал на реферндумот. Пиома немаш кога вработените во јавната администрација имале страв во коски од власта. Само и само во времето на ДПМНЕ.Гарнтирам. Da receme deka e taka,no "neviniot" SDSM togas svati deka toa e mnogu delotvorno pa prodolzi intenzivno da go prakticira . he,he!!! ama Ако не си бил тука или ако пишуваш од рекла казала тоа е друго.За ова мене не можеш ди ми спориш-ВТОР ПАТ.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
[url="http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=4753"]овде[/url]
Красимир Каракачанов, Рајна Дрангова, Доста Димовска, Димитар Димитров, Ратка Димитрова, Ѓорѓи Наумов, Ѓорѓи Боев... Боже, кој состав!:(
marko_polog Vrati se na temata Strelec ili moze nekoj ban da ti udri.
lav
quote:
Originally posted by intel
Trendafil Зошто Мара прашај го колегата твој тој го постави линкот,мислејќи на друго ама тој му бил во Favorites. Прашај го што имаа врска лавовите исто така, и што беше важно колку кила им е опремата за која бил неспособен да ја носи.
1.Линкот е истиот од ВЕСТ 1380 но текстот какода е „фризиран„ малку. 2.Врската помеѓу лавовите и тежината која можат да ја носат само ја покажува бројката за нивниот гулем АПЕТИТ , кога ќе им дојде време за „апнување-де„. 3.Биди тогаш на Халкидики или некаде подалеку , за да не мораш да се правдаш дека си троа занесен.