Нови и двојазични сметки за комуналии !!!
Нови и двојазични сметки за комуналии !!!
lav ТРТ сега Народе Македонски , разбира се.
Еве една од „придобивките„ , со кои ќе не „усреќат„ од страна на коаљицијата БАЉИСТИЧКО-МОМУНИСТИЧКА+градоначелникот Ристе Урбанинвестович Паверов.
Ќе ВОВЕДАТ ДВОЈАЗИЧНИ сметки велат за комуналните услуги.
пс
Погодувајте и тоа 3-пати , колку за тоа ќе поскапат „услугите„ ,нели некој треба да ги напише ...па преведе па да ви ги „достави„ ...само вие треба да им ги платите , разбира се , мислам на сметките.
И нека никој сега не се чуди , одкаде ваков додатен луксуз (кој тие ќе го плаќаат во иднина) и тоа во ваква сиромашна држава.
Кој не ИЗЛЕЗЕ на Референдумот ДИРЕКТНО , лично си придонесе за оваа несреќа за да не снајде СИТЕ НАС ЗАЕДНО.
ппс
Слушам дека СЕ ЌЕ СЕ ЗАМЕНЕЛО СО НОВО И ДВОЈАЗИЧНО ???
РАЗБИРАТЕ сега....каде ќе „заминат„ парите од овој ЛУКСУЗ сега и секојпат НЕПОТРЕБЕН никому , разбира се не сметајќи ги хиените и нивните собраќа во синџирот на исхрана!!!
OooOo
quote:
Originally posted by lav
ТРТ сега Народе Македонски , разбира се. Еве една од „придобивките„ , со кои ќе не „усреќат„ од страна на коаљицијата БАЉИСТИЧКО-МОМУНИСТИЧКА+градоначелникот Ристе Урбанинвестович Паверов. Ќе ВОВЕДАТ ДВОЈАЗИЧНИ сметки велат за комуналните услуги. пс Погодувајте и тоа 3-пати , колку за тоа ќе поскапат „услугите„ ,нели некој треба да ги напише ...па преведе па да ви ги „достави„ ...само вие треба да им ги платите , разбира се , мислам на сметките. И нека никој сега не се чуди , одкаде ваков додатен луксуз (кој тие ќе го плаќаат во иднина) и тоа во ваква сиромашна држава. Кој не ИЗЛЕЗЕ на Референдумот ДИРЕКТНО , лично си придонесе за оваа несреќа за да не снајде СИТЕ НАС ЗАЕДНО. ппс Слушам дека СЕ ЌЕ СЕ ЗАМЕНЕЛО СО НОВО И ДВОЈАЗИЧНО ??? РАЗБИРАТЕ сега....каде ќе „заминат„ парите од овој ЛУКСУЗ сега и секојпат НЕПОТРЕБЕН никому , разбира се не сметајќи ги хиените и нивните собраќа во синџирот на исхрана!!!
Smetkite ne se romani. Ednash se preveduvaat i posle se shtancaat, a samo brojkite se menuvaat. Brojkata i na makedonski i na albanski i na turski e ista. Zemi edna smetka i razgledaj ja i razmisli posle shto si napishal tuka. Razmisli so tvoja glava a ne so partiska!
concrete Nesto ne mi e jasno , vo cela Makedonija ili samo vo gradovite kade ima dvojazicnost?????
melpomena Pa po logika samo vo gradovite kade ima dvojazichnost. Shto kje im e vo Strumica dvojaichna smetka?
Strelec
quote:
Originally posted by melpomena
Pa po logika samo vo gradovite kade ima dvojazichnost. Shto kje im e vo Strumica dvojaichna smetka?
Ах, ги разочара сега ептен!? Таман се израдуваа со тоа што видоа шанса да ја нападнат власта, и ти им ги помати сметките сега!:)
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by melpomena
Pa po logika samo vo gradovite kade ima dvojazichnost. Shto kje im e vo Strumica dvojaichna smetka?
Ах, ги разочара сега ептен!? Таман се израдуваа со тоа што видоа шанса да ја нападнат власта, и ти им ги помати сметките сега!:)
poleka Strelec , ne brzaj spomnato e : PO LOGIKA , cekaj da se vidi, inaku po Makedonija trcaat samo dvojazicni vozila na brzata posta na Makedonski Posti. I ne zaboravaj deka Makedonija e UNITARNA drzava!!!! Inaku daj kazi vo sto i kade vide logika vo poslednite 20-25 godini????
gisot Па стрелец, ако си веќе толку сигурен и задоволен од оваа власт,ти спакувај ги куферите,откажи се од “туѓината пуста да остане“,дојди во Македонија,најди работа, живеј подобро отколку што живееш сега и фали ги твоите политички толку способни пулени до бескрај. Until then .... shhhhh ! [}:)][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by gisot
Па стрелец, ако си веќе толку сигурен и задоволен од оваа власт...
Каде, ти се молам, прочита дека јас сум задоволен од оваа власт!? Не сум задоволен од власта, но уште помалку сум задоволен од оние кои што се радуваат на се’ што не чини во државата (!?), гледајќи на тој начин шанса за на власт да дојде другата гарнитура (најмалку исто лоша како и актуелнава)!? Кој ќе ми реплицира, значи се препознал во мојов пост!:)
concrete
quote:
Кој ќе ми реплицира, значи се препознал во мојов пост!:)
Ej ti repliciram , a ne se prepoznavam!!!!! I jas ne sum zadovolen , ama ic od niedna vlada do sega , a voopsto ne se raduvam na toa. Duri naprotiv. Mislam deka vo Makedonija seuste ima mnogu umni luge i mnogu mi e zal sto smisleno se propagira sprotivnoto. Znaejki kade bese edna Makedonija 1985 sporedena so edno prosecno razviena Evropska zemja, a kade e sega, ne postoi niedno opravduvanje za celata seuste aktivna grupa koja se prodava sebe si kako "drzavnici".
Great_Macedonian Videte vaka, temava bese dvojazicni smetki. Pa mislam deka treba ednas da se pomirime so tvaa dvojazicnost, zosto? 2001 godina ljupco branko arben i neznam koj bese cetvrtiot, resija.. se dogovorija, pod pritisok ili ne, makedonija da ima dvojazicnost vo opstinite vo koi ne samo albancite, no koe bilo malcinstvo ima barem 20%. Toa trebase togas da go zalime, ne sega.. sega e vejke toa stara prikazno 'get over it and get on with it'... ne mi preci dvojazicnot,samo albancite da ja postovet makedonija kako svoja, (kako stormangel i donvito sto pravat) i drzavata da ni napredne. Na kraj na kraistata jazik e ebago majkata.. nikoj ne ti zema drzava samo deka ke go koristi svojot jazik. Ovdeka vo avstralija, edna obicna naselba kade sto vietnamcite ke gi imama da receme samo so nekolku procenti, ke vidis vo bankite kako imat brosuri na nivni jazik.. pa i na makedonski kade makedoncite gi ima povejke.
concrete Ex Great Macedonian koj pravi "vapros" okolu jazikot i brosurite vo banka. I vo Svedska mozes da si pobaras formular na svojot jazik , ako ti go esapat za jazik, ama odi reci deka Svedska ne e drzava na Svedite!!!! Vrzi za betonski stolb pa rasparci so dinamit edno 10 Svedi,ostavi go Maleme bez voda eden minut , a ne poveke od mesec vo Avgust, pa vednas vo Parlament i posle ambasador ke te kladat,aj razbudi se ziti boga, ne prodavaj odnos kon malcinstva vo zemja koja bila od dedo Noe sampion vo toa....
lav Гледам дека не е погодена причината освен од колегата concrete за мојот топик та ќе се обидам да ви „дообјаснам„. Проблемот е што ќе плаќаме (непотребно) повеќе пари за нешто што според мене во мигов е ЛУКСУЗ , кога секидневно сме се и посиромашни во џебот (а гледам кај некои и во умот). И не сум член на НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА за да не морам повеќе да го истово повторувам. Јас сум овде само слободен и само на себе одговорен „стрелец„ , разбира се. пс И title-то мое , да се дополни со уништувач на КОМУЊАРСКИ забави , разбира се.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
И не сум член на НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА...
А кој рече дека си!?
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
И не сум член на НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА...
А кој рече дека си!?
Aj de, de Strelec, sega i ti.Lav ocigledno ne pominal nekoi obuki,si trca malku pred ruda!!!!!
intel
quote:
Originally posted by lav
И не сум член на НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА за да не морам повеќе да го истово повторувам. Јас сум овде само слободен и само на себе одговорен „стрелец„ , разбира се.
Читај и сети се.Секогаш и секаде се правдаш дека не си член. [url="http://tinyurl.com/6eoy8"]tuka[/url]
Great_Macedonian Ex Great Macedonian koj pravi "vapros" okolu jazikot i brosurite vo banka. I vo Svedska mozes da si pobaras formular na svojot jazik , ako ti go esapat za jazik, ama odi reci deka Svedska ne e drzava na Svedite!!!! Vrzi za betonski stolb pa rasparci so dinamit edno 10 Svedi,ostavi go Maleme bez voda eden minut , a ne poveke od mesec vo Avgust, pa vednas vo Parlament i posle ambasador ke te kladat,aj razbudi se ziti boga, ne prodavaj odnos kon malcinstva vo zemja koja bila od dedo Noe sampion vo toa.... <---- ABE CONCRETE... kaj zaleta sega iti. Za ova sto go kaza sosema si vo pravo, no sto da prajme sega? da placime cel zivot? bidna sto bidna daj sega da vidime kako moze da se ostavi toa vo minatoto, i da se potrudime site zaedno od makedonija konecno da napravime drzava.
pr1nc lavce, da ne se povtaram so OooOo zatoa procitaj go negoviot post. bidejki ti kako glavna pricina poradi kojasto si protiv ovaa rabota ti e cenata i koj ke go plati toa, procitaj go toj post (da nadopolnam samo: ne ja znam cenata, no taa ke ja platime NIE zitelite na ovaa zemja, kako sto albancite dale koga se izrabotile smetkite na makedonski taka sega site ke platime za da se prevedat na albanski). i nemojte da pocnuvate so ona "tie ne plakjaat danok ova-ona"! koga odam vo banka da si podignam plata, mi trgaat od smetka odredena suma danok za drzavata, cigari koga kupuvam imam 18% DDV kojsto odi vo budzetot na drzavata i taka natamu. Pozdrav.
Strelec
quote:
Originally posted by pr1nc
koga odam vo banka da si podignam plata, mi trgaat od smetka odredena suma danok za drzavata, cigari koga kupuvam imam 18% DDV kojsto odi vo budzetot na drzavata i taka natamu.
Па и јас во Канада плаќам данок на се’, па сеуште ниедна сметка не ми дошла на македонски јазик... Тој аргумент не ти држи!
OooOo Pa ne si pobaral ... pobaraj mozhda kje ti pratat ;)
StormAngel Imalo zurka nekade?
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by pr1nc
lavce, da ne se povtaram so OooOo zatoa procitaj go negoviot post. bidejki ti kako glavna pricina poradi kojasto si protiv ovaa rabota ti e cenata i koj ke go plati toa, procitaj go toj post (da nadopolnam samo: ne ja znam cenata, no taa ke ja platime NIE zitelite na ovaa zemja, kako sto albancite dale koga se izrabotile smetkite na makedonski taka sega site ke platime za da se prevedat na albanski). i nemojte da pocnuvate so ona "tie ne plakjaat danok ova-ona"! koga odam vo banka da si podignam plata, mi trgaat od smetka odredena suma danok za drzavata, cigari koga kupuvam imam 18% DDV kojsto odi vo budzetot na drzavata i taka natamu. Pozdrav.
e de be per....znajs makedonski...da ne znajs ke te razberam:))) ama vaka so znam...ona so platana okej ti e ..ama bidi iskren pls...a znam deka si...kolku imat takvi ko tebe so plaket ddv i danok i blabla?...30-40% max od albancive vo mk..mozda i pomalce...jes da i drzavava e kriva ..ama i samive albanci se krivi za "imidzov" so go imet[;)]
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
И не сум член на НИТУ ЕДНА ПАРТИЈА...
А кој рече дека си!?
ЕВЕ ОВОЈ И ОВДЕ тоа го рече , разбира без да се опече од тоа. Posted - January 31 2005 : 09:23:18 -------------------------------------------------------------------------------- quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by lav ТРТ сега Народе Македонски , разбира се. Еве една од „придобивките„ , со кои ќе не „усреќат„ од страна на коаљицијата БАЉИСТИЧКО-МОМУНИСТИЧКА+градоначелникот Ристе Урбанинвестович Паверов. Ќе ВОВЕДАТ ДВОЈАЗИЧНИ сметки велат за комуналните услуги. пс Погодувајте и тоа 3-пати , колку за тоа ќе поскапат „услугите„ ,нели некој треба да ги напише ...па преведе па да ви ги „достави„ ...само вие треба да им ги платите , разбира се , мислам на сметките. И нека никој сега не се чуди , одкаде ваков додатен луксуз (кој тие ќе го плаќаат во иднина) и тоа во ваква сиромашна држава. Кој не ИЗЛЕЗЕ на Референдумот ДИРЕКТНО , лично си придонесе за оваа несреќа за да не снајде СИТЕ НАС ЗАЕДНО. ппс Слушам дека СЕ ЌЕ СЕ ЗАМЕНЕЛО СО НОВО И ДВОЈАЗИЧНО ??? РАЗБИРАТЕ сега....каде ќе „заминат„ парите од овој ЛУКСУЗ сега и секојпат НЕПОТРЕБЕН никому , разбира се не сметајќи ги хиените и нивните собраќа во синџирот на исхрана!!! -------------------------------------------------------------------------------- Smetkite ne se romani. Ednash se preveduvaat i posle se shtancaat, a samo brojkite se menuvaat. Brojkata i na makedonski i na albanski i na turski e ista. Zemi edna smetka i razgledaj ja i razmisli posle shto si napishal tuka. Razmisli so tvoja glava a ne so partiska! -------------------------------------------------------------------------------- Making life harder for others since I was born!
Great_Macedonian Marko.. imavne protiv, no se pomirivne so toa.. nesme nie krivi sto branko i ljupco gi rasprodadoa makedonskite nacionalni interesi.
Great_Macedonian Strelec vo canada kolku procenti se makedonci?? 0.5%??? e pa kaj nas albancite se 25% pa nemozime sega da se pripravame kako ista da e rabotata ta bile 0,5% ili 25%... tuka ima golema razlika. Na primer, Quebec se francuzi, tie se ogromen del od kanadskoto naselenie, pa zatoa sve vo Quebec e dvojazicno(ili samo na francuski). Ne velam deka albancite ne preteruvet so svojte baranja, samo velam deka ne e strasno ako dobivaat smetki napisani na albanski jazik.
Strelec intel & lav, постовите ви беа избришани од причина што овој форум не е место да расчистувате меѓусебни проблеми од ’некаде’ и ’некогаш’... И воопшто, поштедете го форумов од линкови кон други форуми... без оглед дали истите сеуште постојат или не!
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Strelec vo canada kolku procenti se makedonci?? 0.5%??? e pa kaj nas albancite se 25% pa nemozime sega da se pripravame kako ista da e rabotata ta bile 0,5% ili 25%... tuka ima golema razlika. Na primer, Quebec se francuzi, tie se ogromen del od kanadskoto naselenie, pa zatoa sve vo Quebec e dvojazicno(ili samo na francuski). Ne velam deka albancite ne preteruvet so svojte baranja, samo velam deka ne e strasno ako dobivaat smetki napisani na albanski jazik.
Great_Macedonian, мислам дека ме имаш погрешно разбрано... Немам ниту јас ништо против двојазичните сметки... Примерот со Канада го наведов за да кажам дека плаќањето на даноци не може да биде причина за воведување на двојазични сметки... Значи, двојазични сметки нека се воведат, но заради бројот на населението од одредена етничка припадност, а не заради плаќање на даноци!?
marko_polog Ne mi e jasno kako nemate protiv, bez razlika dali se raboti za smetki ili nesto drugo, ne mozete da pravite sporedba so Kanada, Republika Makedonija e Drzava NA Makedonskiot Narod, znaci so svoj Jazik sto treba da bide oficialen i edinstven na sekoe nivo.
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by marko_polog
Ne mi e jasno kako nemate protiv, bez razlika dali se raboti za smetki ili nesto drugo, ne mozete da pravite sporedba so Kanada, Republika Makedonija e Drzava NA Makedonskiot Narod, znaci so svoj Jazik sto treba da bide oficialen i edinstven na sekoe nivo.
abe zas Kanada na koj narod e?sporedbava ic ne ti e na mesto[;)]
DonVito albancite vo mk gledat da go napolnat dzebov mislite im e gajle dali ke im idat smetkite na albanski ili na makedonski ?
Misticen Дззззт. Ронг енср. Албанските политичари во МК гледаат да го наполнат џебот со тоа што секогаш генерираат нови барања, па преговарања, па дај ми-не ти давам, па еве ние што направивме за нас, па ке се јави некој што ке рече-само Али Ахмети може да ни биде спас, па ке гукне Тачи да го ремети... Треба малку и Албанците да излезат од прангите на нивните политичари, да ги скинат конците од марионетите, и да се подзамислат до кога ќе се кочат вистинските процеси на создавање на вистинско мултиетничко општество и соживот за пример со секогаш нови и нови барања кои што немаат крај. Дали албанските политичари вечно ке се занимаваат само со прашања поврзани со албанската кауза? Дали ке слушнеме од истите некое решение по однос на невработеноста, трговскиот дефицит, зголемување на бруто домашниот производ...? Овие поими ги погодуваат и Албанците. Зашто ниеден министер Албанец не сум го слушнал да даде конструктивен предлог за развој на државата на некое поле? Освен што се многу "конструктивни и експерти" на полето на локална самоуправа и двојазичност? Дали Албанците ке гласаат за ДУИ, за ДПА или за ПДП само по основ на тоа кој од нивните лидери ке искаже поголема спремност за некакви си барања за двојазичност, територијална поделба и така натаму и поголема спремност за разрешување на барањата(доколку бидат одбиени) кој со поорганизирани блокади, па со случаи КОндово и така натаму... Па ке имаме после ретардињовци ко worm кои тресат зелени и демоде албански реплики од типот на : "Дојди у Гази Баба ако смејеш па има да видеш кои је worm" Што треба да значи ова? Гази баба е на баба ти? Смешки. Со сета почит кон Албанците на форумот, како и сите Албанци во нашава заедничка држава, мислам дека не се навредивте од моево размислување. А и намерата не ми беше никого да навредам. Сакав само да укажам на некои нови моменти на размислување од ваша гледна точка. Македонија ке успее!
DonVito Toa E Samo Tvoe Mislenje (*_-)
Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
Toa E Samo Tvoe Mislenje (*_-)
Епа сега кажи... Во кој дел е во право човекот? Во кој дел не е во право?:)
DonVito
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
Toa E Samo Tvoe Mislenje (*_-)
Епа сега кажи... Во кој дел е во право човекот? Во кој дел не е во право?:)
Kolku Magare Od Muzika Tolku DonVito Od Politika [:D]
Misticen Ова не е прашање на политика, туку прашање на логика и разум. Зашто албанските политичари никогаш нема да имаат и гласачи Македонци? Еве нека биде и обратно. Зашто Албанците никогаш нема да гласаат за Македонец? Зашто нивната политичка програма секогаш се врти околу национализам, поделби и интереси само на едните, а не кон просперитет на сите (не само демагошки, демек ако сакаме во Европа и слични брбљања...) туку конкретни придобивки за сите.
lav
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
Toa E Samo Tvoe Mislenje (*_-)
Епа сега кажи... Во кој дел е во право човекот? Во кој дел не е во право?:)
Kolku Magare Od Muzika Tolku DonVito Od Politika [:D]
Јас мислам дека нема потреба од погруби зборови колега „цивилизиран„ албанец (во Македонија СИТЕ се македонции) од кој , како што гледам од аватарот може и џемпери да се плетат и притоа и да се заработи нешто од тоа. Поентата моја е : Помалку трошоци односно , ако некој има мерак за такви сметки нека си ги порача како такви , а овие (од комуналната фирма) нека му наплатат само нему за тоа барање. Секој да си ја плати својата сметка , односно ако има деци-9 или деци-10 например , не може исто да плати со оној кој нема деци или пак има ама се со помал нумер. Зборувам за на лекар или пак некоја друга услуга која се побарува. Правата се базирани и секојпат така било најпрво на ОБВРСКИ , затоа и постои изрека ПЛАТИ па КЛАТИ , капираш ???
DonVito
quote:
Originally posted by Misticen
Ова не е прашање на политика, туку прашање на логика и разум. Зашто албанските политичари никогаш нема да имаат и гласачи Македонци? Еве нека биде и обратно. Зашто Албанците никогаш нема да гласаат за Македонец? Зашто нивната политичка програма секогаш се врти околу национализам, поделби и интереси само на едните, а не кон просперитет на сите (не само демагошки, демек ако сакаме во Европа и слични брбљања...) туку конкретни придобивки за сите.
A Kako Pobedi Branko Crvenskovski Za Prestedatel Da Ne glasaa albancite ili pa Pokojniot Boris Trajkoski ? Duri So Avioni gi nosea ljugeto od stranstvo . Misticen Molim te [;)]
DonVito
quote:
Originally posted by lav (во Македонија СИТЕ се македонции) како што гледам од аватарот може и џемпери да се плетат и притоа и да се заработи нешто од тоа.
Jas Ne Sum Makedonec A I Ne Sum Sam [:D] imam 4 cickovci i 5 tetki i mnogu bratucedi (mislam me svati) . A Avatarot nema nikakva vrska so temava
Misticen Ај пошто ме молиш ке ти одговорам :) Гласаа за ДУИ која го поддржа Црвенковски. Значи пак се сведува на моето. Како команда диригентот, така свири оркестарот. Шах мат, автогол:)
DonVito No Vazno Glasaa Za Brojot Ili Imeto Branko Crvenkovski
Misticen Powered and Hosted by DUI:)
DonVito No Mather . Ali Samo da ti kazam . kako bi bilo ti da prajs muabet za politika so 10 albanci ? :D ke ti bidit nikako . takov sum jas vo slucajot . 1 prema 10 . slab sum neli :)
lav
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by lav (во Македонија СИТЕ се македонции) како што гледам од аватарот може и џемпери да се плетат и притоа и да се заработи нешто од тоа.
Jas Ne Sum Makedonec A I Ne Sum Sam [:D] imam 4 cickovci i 5 tetki i mnogu bratucedi (mislam me svati) . A Avatarot nema nikakva vrska so temava
Твое право е да не бидеш Македонец , но ако пишуваш за тие кои живеат во Македонија , тогаш на нив сум мислел. А и нека ти се сите живи и здрави роднините , притоа Јас пишував и мислев за цената на чинење која се плаќа при исполнување нечии желби. Плаќа само оној кој нарачува „песна„ , другите си играат муфте. пс А околу аватарот твој , имам забелешка или поинаку би го нарекол прашање до тебе , но како ќе ме разбереш сега ...ако ти кажам дека ако ти си се ете нарекол цивилизираналбанец од тоа произлегува дека сите други кои се албанци ама притоа така не напишале како тебе дека се цивилизирани , испаѓа дека се нецивилизирани. Ова ти го кажувам оти самиот си кажа дека Ne Sum Makedonec , па мислев дека можеби ќе ти биде од корист. Мислев , на толкувањето од страна на секој кој е Македонец.
DonVito
quote:
Originally posted by lav А околу аватарот твој , имам забелешка или поинаку би го нарекол прашање до тебе , но како ќе ме разбереш сега ...ако ти кажам дека ако ти си се ете нарекол цивилизираналбанец од тоа произлегува дека сите други кои се албанци ама притоа така не напишале како тебе дека се цивилизирани , испаѓа дека се нецивилизирани. Ова ти го кажувам оти самиот си кажа дека Ne Sum Makedonec , па мислев дека можеби ќе ти биде од корист. Мислев , на толкувањето од страна на секој кој е Македонец.
Kako Prvo Jas Ne Se Narekov Civiliziran Albanec Tuku Me Narece Drug . A Kako vtoro kamo jas da ja imav taja srejka da si napisam svoe title koa ke mi tekne . A Kako treto od title do avatar ima mnogu [;)]
lav
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by lav А околу аватарот твој , имам забелешка или поинаку би го нарекол прашање до тебе , но како ќе ме разбереш сега ...ако ти кажам дека ако ти си се ете нарекол цивилизираналбанец од тоа произлегува дека сите други кои се албанци ама притоа така не напишале како тебе дека се цивилизирани , испаѓа дека се нецивилизирани. Ова ти го кажувам оти самиот си кажа дека Ne Sum Makedonec , па мислев дека можеби ќе ти биде од корист. Мислев , на толкувањето од страна на секој кој е Македонец.
Kako Prvo Jas Ne Se Narekov Civiliziran Albanec Tuku Me Narece Drug . A Kako vtoro kamo jas da ja imav taja srejka da si napisam svoe title koa ke mi tekne . A Kako treto od title do avatar ima mnogu [;)]
Во тој случај извинување од мене до тебе , оти кривицата не е кај тебе ами кај тој кој те „крстил„ така , разбира се.
DonVito Nie Samo Diskutirame Neli ? :)
intel
quote:
Originally posted by lav Во тој случај извинување од мене до тебе , оти кривицата не е кај тебе ами кај тој кој те „крстил„ така , разбира се.
Е тој што ќе крсти и поп што ќе закопа тоа е. Инаку аватарот на Дон-корлеоне е супер.Треба да се обработи во повеќе бои и да се употребува со титле,Дуи-офца,Дпмне-офца,Црна-офца,сдсм-офца,офца-цар на офците итн.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav Во тој случај извинување од мене до тебе , оти кривицата не е кај тебе ами кај тој кој те „крстил„ така , разбира се.
Е тој што ќе крсти и поп што ќе закопа тоа е. Инаку аватарот на Дон-корлеоне е супер.Треба да се обработи во повеќе бои и да се употребува со титле,Дуи-офца,Дпмне-офца,Црна-офца,сдсм-офца,офца-цар на офците итн.
Веднаш се гледа дека си специјаљист за чапункари , демек АЈВАН доктур , разбира се
concrete Zosto be ovca Intel, mnogu e pofino jagne , na isto si, ama nikogo ne go uvreduvas. Pak se setiv , nikako ovoj Don Corleone da mi ja raskaze prikaznata za Rent-A-Terorist sistemot.
Strelec Вратете се на темата!