Локални избори 2005
Локални избори 2005
Strelec Досега во Тетово тројца кандидати за градоначалник Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ како кандидат за градоначалник на Тетово ќе го предложи магистерот по економија Зоран Станковски. Во петокот општинската организација на СДСМ во Тетово како кандидат за градоначалник ја предложи докторката по интерна медицина Русанка Штакле. Во трката за градоначалник учествува и Семи Хабиби, кој како независен кандидат успеа да ги собере потребните 350 потписи од граѓаните. Коалицијата ДПА, ПДП и ДУИ најави дека утре ќе ги обелодени имињата на кандидатите за градоначалник. Во Битола сеуште неизвесно Во ВМРО–ДПМНЕ рамноправна партиска битка за номинација ќе водат артистот Владимир Талевски и бизнисменот Кире Стевановски. Во ВМРО-народна, Извршниот комитет ќе се определи за пратеникот Спиро Мавровски, што ќе биде официјализирано утре. Златко Вршковски, Живко Јанкуловски, Игор Неделковски, Никола Костурски и Викторија Спировска сеуште фигурираат како кандидати на СДСМ. Најголеми шанси за кандидат на власта има актуелниот градоначалник Вршковски. Носител на советничката листа најверојатно ќе биде претседателот на ЛДП Сашко Павловски. Ристо Георгиевски–Спанаќ е четвртиот кандидат што пред неколку дена успеа да ги собере потребните 350 потписи за својата независна кандидатура. Пирганоски и Ристески во трката за градоначалник Актуелниот градоначалник на Прилеп, Сашо Пирганоски, е кандидатот на СДСМ за градоначалничката функција и на претстојните локални избори. Кандидат од ВМРО-ДПМНЕ е Марјан Ристески. Вака одлучиле централите на двете партии викендов. ВМРО-НП се уште не го обелоденила својот фаворит. Во игра се Тони Ангелески и директорот на прилепската пиварница, Киро Самарџиоски.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Pana "pokusha" da gi potepa, ama slabo mu ideshe
Kaj go najde ovoj zbor"potepa".Ti si izgleda kako onie koj posle tri meseci vo Kanada za kolata vikaat "kar".Demek si zaboravil.A vamo sakas da trtljas za gradonacalnikot na Skopje.Abe glej si .urot tamu. Do poslednata zapirka sto ja pisa protiv gospodinot Risto Penov ti ja pobiv.Ama sto vredi toa za takvi kako tebe. p.s.samo se prasuvam sto li ke pisuvate na 14 mart.Ili uste na 13 mart vo 18h ke vikate deka izborite bile falsifikat. Za tie sto jadat burek deka gospodinot Risto Penov ne bil od Skopje,ednas za sekogas da ne im povtoruvam deka covekot od sedum godini zivee vo Skopje.No i toa ne e najvazno.
Ova e neznam koj pat po red shto me sudish. Jas samo opomenuvam, ama nema ushte dolgo :) Prestani da me sudish koga ne me znaesh. A toa za "karot" ne se sekiraj, ne sum seljak, gradsko dete sum :) Seljacite se u Makedonija. Razgledaj ja ovaa tema [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=7128&whichpage=1"]tuka[/url] i kje vidish koj upotrebnuva anglicizmi povekje :) Ili u Makedonija taka koga se zbori togash si "KUL" [:D][:D][:D]
intel Вие двајца ако не престанете да се карате ќе му кажам на Стрелец да ве банира.Што сте се заинатиле кога сме сите наши.
Pana
quote:
Seljacite se u Makedonija
Od kade pa sega ova.
OooOo Od linkot shto ti go dadov da go prochitash!
Divider
quote:
Originally posted by intel
[quote]Intel i vo Gazi Baba i Butel tepame 100%.
Слацк со среќа.Ама кого,Народна-немате шанси и они се наши. [quote] Кој се бе ваши?? Не лажи, немој дри ниту да се шегуваш. Можеме да соработуваме, но, ваши???? Полека малку, немојте уште сега да се умилкувате. Има време. Покрај тоа, кој заслужил - тој може да биде со нас. Инаку, маф ви е работата со оние комуњарине на советнички листи, испоумреа еде куп фосили, нема веќе да ги лажете старците. Плус и никој не ви ги сака предложените, не пијат до толку, нафта, граѓаните по општините. [8D]
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
...не пијат до толку, нафта, граѓаните по општините.
Во Скопје пијат, а по општините не, а?:) Скопје од што е составено, ако не од општини?:)))
intel
quote:
Originally posted by Divider Кој се бе ваши?? Не лажи, немој дри ниту да се шегуваш. Можеме да соработуваме, но, ваши???? Полека малку, немојте уште сега да се умилкувате. Има време. Покрај тоа, кој заслужил - тој може да биде со нас. [8D]
Пссст.А трнасфер на пратеници?Кој се радуваше повеќе кога победи Бучковски,тој или Георгиевски.Обратно е со умилкувањето не се прави на Тошо.Ако заслужите ќе ви се овозможи да го победите ДПМНЕ.
marko_polog Terorista Sto pravi toj sto go vrativa od Sofija? sigurno pobeduva
marko_polog Pa neli e Terorista zatoa go vrativa nazad, zosto covekot bez rabota da si ostane.
Strelec Чифлиганец се откажа од кандидатура, Бузлевски сигурен за Ресен Ванчо Чифлиганец писмено ја известил партиската централа дека се откажува од номинацијата во корист на Игор Милев, кој му е внук од сестра. Раководството на СДСМ веќе ја утврдило кандидатурата на Милев. Во Ресен веќе е извесно дека градоначалничката трка за СДСМ ќе ја трча Димитар Бузлевски, некогашниот пратеник и министер за сообраќај и врски. СДСМ ги утврди градоначалничките кандидатури за повеќето града, но сепак и натаму останаа отворени прашањата за неколку поголеми општини. Така, неизвесно е кој ќе биде кандидат во скопската општина Центар, Куманово, Охрид, Ѓорче Петров и во Крива Паланка. Во Битола, пак, партиската централа го фаворизира сегашниот градоначалник Златко Вршковски, иако анкетите покажале дека најголем рејтинг има Живко Јанкулевски. Во Штип, во анкетите најдобар резултат имал сегашниот градоначалник Димитар Ефремов, ама централата се чуди како да го кандидира повторно, поради неговите несогласувања со штипското раководство на СДСМ.
dejan
quote:
Originally posted by Strelec
За Струга е потврдена кандидатурата на Рамиз Мерко, директор на Подрачна единица на Фондот за здравство во Струга и претседател на тамошниот разгранок на ДУИ. Во Струга е потврдена и кандидатурата на независниот кандидат Шптим Положани, поранешен потпретседател на ПДП, а сега претседател на Здружението на поранешните политички затвореници. Потврдена е и кандидатурата на Гарип Каба од коалицијата ДПА и ПДП.
ova ne me raduva sto go citam......ama bi sakal nekoj intelegenten albanec da bide gradonacalnik za struga, ne nekoj nepismen terorista od DUI. marko polog, nema da ostane bes rabota on, toa nesmee da bidne lol
Strelec А кој сме тоа ние што ќе губиме?:) Јас во 17 општини сум за ДПМНЕ, во 9 сум за Народна, во 3 сум за независни пратеници, во 1 за ДУИ и во 37 сум за коалицијата којашто е сега на власт на државно ниво... За останатите сеуште сум неопределен! И сега хаос ти создадов и појма немаш каде против кого да навиваш!:))) Само за Пенов знаеш!:)
OooOo u Debar si za DUI :)
Strelec Е добро де... за две знаете сега!:)
Strelec Неофицијално, поранешниот министер за транспорт и врски Агрон Буџаку е фаворит на ДУИ за Дебар, а за Тетово ќе се борат Хазби Лика и лекарот Атила Реџепи, откако ДУИ не успеа да го убеди ректорот на Штуловиот универзитет, Алајдин Абази, да ја прифати кандидатурата. За Струга е потврдена кандидатурата на Рамиз Мерко, директор на Подрачна единица на Фондот за здравство во Струга и претседател на тамошниот разгранок на ДУИ. Во Струга е потврдена и кандидатурата на независниот кандидат Шптим Положани, поранешен потпретседател на ПДП, а сега претседател на Здружението на поранешните политички затвореници. Потврдена е и кандидатурата на Гарип Каба од коалицијата ДПА и ПДП.
DonVito Vo Debar Dui 100% tepat no koj ke bide kandidat seuste ne znam
Pana Go gledam vcera na TV, mitingot na Gvujo vo Ohrid.Imam svoj luge vo Ohrid i mi kazaa kako bilo pa za toa ne bi diskutiral.Nema svrha. No,vpecatok mi ostavi toa sto na binata do Gvujo go vidov Alija Sakic.Za tie sto ne znaat covekot e onoj ajdukon od DA koj za lojalnosta na Ljubco Georgievski stana direktor na Skopski saem.Covekot e neviden aramija. I sto misli segga Gvujo ,sto da pomisli covek za cesnosta koja sto ja spomenuva koga do nego ke go vidi zastanat Alija Sakic. Im falese uste Amdi Bajram i da bidat komplet.Sramno i zalno!
Strelec Ова е непријатно изненадување за мене и голем минус за Груевски!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
самиот постави му го истото прашање , разбира се , за да се информираш од прва рака ...нели е тоа најисправно ?.
Mu go postaviv ama dzabe.Znaes kako funkcionira toj forum.Prasanjata stigaat do moderatorot i toj ocenuva koj ke gi objavi a koj ne. I pak go lazat siromaskiot.Mu pustaat prasanja sto samo nego mu odgovaraat.Ala,crn bunbar-bel bunbar!
Ако си го поставил прашањето кажи ни го и одговорот а не .........само жалопојки нели. А како тоа викала црногорката : ЈЕ СИ ДОШО ТУ ДА ЈЕ..Ш ИЛ ДА ПРЕДЕШ ВУНУ ОЃЕ ??? пс Иако нема директна врска со темата ...ти едно две пак и пак ПРОТИВ МОДЕРАТОРИТЕ , а??? ппс Ааааааааааааа што љисиц си ти био мааааааре беее.?
Pana
quote:
ПРОТИВ МОДЕРАТОРИТЕ
Ma nema vrska,bas gi sakam moderatorive,sto bi se reklo gi ljubam!
Divider Љуби, љуби, ал главу не губи (како локалниве избори што ќе ги губиш иако и нив ги љубиШ)!
Strelec Moj favorit za opshtina Kichevo, Vladimir Toleski: Интервју со Владимир Толески, независен кандидат за градоначалник на Кичево “Новиот лик на општината ќе биде по мерка на граѓаните“ Никогаш како годинава Кичево немало толку многу претенденти за највлијателната градска функција. Дури осум лица ќе ја бијат битката за прв човек на Кичево, што е бројка која ги надмина и најоптимистичките очекувања. Очекувате ли лесна или тешка и независна битка? - Една од можните опции за поднесување на кандидатура на овие избори е моето искуство, знаење, мојот минат труд, досегашните постигнати резултати во бизнисот, културата и другите области на животот, што е гаранција пред граѓаните дека на Кичево му е потребен човек со идеи, кој ќе биде истраен, креативен, стручен со домаќински однос и одговорност во управувањето на градот. Што се однесува до кандидатите, јас сите ги респектирам, станува збор за сериозни луѓе со познати програми со кои сите ќе се обидеме да ја придобиеме довербата на граѓаните. Не очекувам лесна битка. Напротив, таа ќе биде тешка и неизвесна, но очекувам дека изборите ќе се одвиваат во фер и демократска атмосфера. Господине Толески, доколку кичевчани Ви ја укажат довербата за наредните четири години да ја водите општината, граѓаните од Вас ќе очекуваат да преземете конкретни мерки за решавањето на проблемите во повеќе области. Каква е вашата визија за градот? - Имам визија, но и конкретна програма за нашиот град со вредно историско минато, со проблематична транзициона сегашност, но и со перспективна иднина. Реализацијата на програмата ќе се одвива сериозно и темелно, затоа што во принцип не сум приврзаник на кампањско работење и пак почнување на една, па друга, или трета работа, без претходна завршница на веќе започнатите активности. Сакам да бидеме транспарентна и одговорна власт, при што ќе се обидеме не само да ги запреме порастот на невработеноста, туку и значително ќе го намалиме бројот на оние кои бараат работа, преку нови инвестициони вложувања, инвестирање, изградба на нови и реактивирање на постојните производствени капацитети кои подолго време стојат затворени. Во однос на стратегијата на комуналниот развој, еднакво ќе водам грижа за обезбедување елементарни услови за живеење на сите граѓани во општината Кичево, без оглед дали тие живеат во урбаниот или во руралниот дел. Дали проблемите што значат живот за кичевчани ќе ги решавате кабинетски или почесто ќе се движите меѓу граѓаните? - Никогаш не сум го сакал кабинетското работење, ниту пак отсега имам намера да се менувам. Во изминативе години како прв човек на “Тајмиште“ тоа најдобро сум го покажал. За да изнајдеме најефикасна операционализација на проблемите во одделни населби во Општината, јас луѓето нема да ги примам во кабинетот, туку ќе одам лично на самото место, меѓу нив и заедно ќе ги решаваме проблемите. Со подиректниот и почест контакт со граѓаните ефектите би можеле да бидат обострани. Инаку, мојот носечки принцип е - јавноста во работата. Ако ја добијам довербата и бидам избран за нов градоначалник, верувам дека новиот лик на Општината ќе биде по мерка на граѓаните. Како мислите да ги реализирате вашите ветувања, дали финансиската (не)моќ на локалната самоуправа со децентрализацијата дава можности за тоа? - Секако дека со децентрализацијата средствата се очекува да бидат поголеми, но сигурно ќе бидат недоволни за иницирање и реализација на некои покрупни проекти, но знаеме и други начини ако дојдеме до финансиски извори за реализаија на овие проекти. Во секој случај, значајна ќе биде вистинската и наврмена иницијатива на градоначалникот за изнаоѓање средства од разни донации, фондации и од европски институции, што треба да придонесе за реализација програмските определби. ВМРО-Народна застана зад вашата кандидатура. Се чини дека гласовите на албанските партии во вториот круг може да бидат пресудни за исходот на изборите? - Како роден кичевчанец, ги паметам времињата кога во нашето мултиетничко Кичево не се правеше разлика кој човек е со каква етничка или верска припадност, туку сосдите и пријателите одржуваат традиционално добри соседски и меѓучовечки односи со максимално почитување. На изборите за градоначалник на Кичево одам како независен кандидат токму поради таквото воспитување и лично искуство кои во мојата природа профилира една карактерна особина да не ги делам луѓето ниту според етничката, ниту според верската, а би додал во сегашни услови, и ниту според политичката припадност. Како евентуално нов градоначалник на Кичево, ќе имате ли време за Вашата голема љубов - уметноста и спортот. Со години фирмата на чие чело сте организатор е главен спонзор на интернационалната ликовна колонија, потоа на женската ракометна екипа, на фудбалските клубови Напредок и Влазрими и на други спортски манфестации? - Да. Секогаш ќе бидам дел од уметноста, културата и спортот. Засекогаш ќе имаат моја поддршка. Тие се значаен дел од духот на градот. Исто така, на Китиното Кале треба да му се врати стариот сјај, со цел тоа да биде бисерот на Кичево.
Pana
quote:
Pana ми го кажа!
A Pana sto ke kaze i pop sto ke prekrsti toa e zakon.Ustav sto bi se reklo!
Strelec
quote:
Originally posted by intel
...ако евентуално победи Трифун 2009,од втора мајка.
Ехеееј... до 2009 година Трипун уште пет пати ќе ја смени страната!:) Го замислувам Трипун по 2-3 години во битка со Циле за претседател на ДА, на внатрепартиските избори! Го знам ова од сигурни извори... Pana ми го кажа!
Pana
quote:
Pana "pokusha" da gi potepa, ama slabo mu ideshe
Kaj go najde ovoj zbor"potepa".Ti si izgleda kako onie koj posle tri meseci vo Kanada za kolata vikaat "kar".Demek si zaboravil.A vamo sakas da trtljas za gradonacalnikot na Skopje.Abe glej si .urot tamu. Do poslednata zapirka sto ja pisa protiv gospodinot Risto Penov ti ja pobiv.Ama sto vredi toa za takvi kako tebe. p.s.samo se prasuvam sto li ke pisuvate na 14 mart.Ili uste na 13 mart vo 18h ke vikate deka izborite bile falsifikat. Za tie sto jadat burek deka gospodinot Risto Penov ne bil od Skopje,ednas za sekogas da ne im povtoruvam deka covekot od sedum godini zivee vo Skopje.No i toa ne e najvazno.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Pana "pokusha" da gi potepa, ama slabo mu ideshe
Kaj go najde ovoj zbor"potepa".Ti si izgleda kako onie koj posle tri meseci vo Kanada za kolata vikaat "kar".Demek si zaboravil.A vamo sakas da trtljas za gradonacalnikot na Skopje.Abe glej si .urot tamu. Do poslednata zapirka sto ja pisa protiv gospodinot Risto Penov ti ja pobiv.Ama sto vredi toa za takvi kako tebe. p.s.samo se prasuvam sto li ke pisuvate na 14 mart.Ili uste na 13 mart vo 18h ke vikate deka izborite bile falsifikat. Za tie sto jadat burek deka gospodinot Risto Penov ne bil od Skopje,ednas za sekogas da ne im povtoruvam deka covekot od sedum godini zivee vo Skopje.No i toa ne e najvazno.
Od 6 i cetiri i pol meseca!!!!
intel
quote:
Intel i vo Gazi Baba i Butel tepame 100%.
Слацк со среќа.Ама кого,Народна-немате шанси и они се наши.
quote:
Што стана со човеков мислам на Интељов=де наш ...како да е во прекоманда пратен , најверојатно поради СЛАБО ПОКАЖАНИ РЕЗУЛТАТИ
Туј сам.Само те читам.
quote:
!!! А ???
За оба имаш одговор на ПП или Private Messages kако сакаш.СИ знаеш нели.[:D]
quote:
Toa e evidentno.Pana e ocigledno deka dobil nekoja funkcija iako od negovite pisanija na forumov stvarno ne znam kakva funkcija bi mozel toj da ima vo administracijata(mozebi raboti vo MTV shef na propaganda) a intel go zabatalile samiot vika glasal na referndum i nisto ne mu se slucilo ama izgleda mu se slucilo pa sega ne go druzat vo stabot mnogu mnogu:))Ama eve idat lokalni ke mu se ukaze pak shansa :)
Не бе сега сум на одмор.Пенов победува нема потреба од ангажмани.Здравје за парламентарни 2010 може ќе се разбудам.До тогаш е наредена.
DonVito
quote:
Originally posted by dejan
quote:
Originally posted by Strelec
За Струга е потврдена кандидатурата на Рамиз Мерко, директор на Подрачна единица на Фондот за здравство во Струга и претседател на тамошниот разгранок на ДУИ. Во Струга е потврдена и кандидатурата на независниот кандидат Шптим Положани, поранешен потпретседател на ПДП, а сега претседател на Здружението на поранешните политички затвореници. Потврдена е и кандидатурата на Гарип Каба од коалицијата ДПА и ПДП.
ova ne me raduva sto go citam......ama bi sakal nekoj intelegenten albanec da bide gradonacalnik za struga, ne nekoj nepismen terorista od DUI. marko polog, nema da ostane bes rabota on, toa nesmee da bidne lol
kolku za informacija . dui nema teroristi . dui teroristi imase za vo planina i za puska vo race ali za vo stolica i za vo drzavata ima strucnjaci i umni ljuge koi zasluzuvat da dobiat dobro funkionersko mesto . [;)]
concrete Demek jagnenca, ogradi sto preripuvaat, a Corleone??? A kaj otidoa toa teroristite od planini i dolini???? Bea Rent-a- Terorist ,ili pak DUI gi iznajmi na nekoe drugo mesto ????? Ako ne togas ili se vo sleep mode, za da se najdat zlu ne trebelo, ili diplomi im napraile za raznorazni strucnjaci , baska svajcarski certifikati za um komu treba , a ????
lav Слушам дека некои од нив дури имале и ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА , поред сите други неопходни дипломи.
StormAngel Nema da glasam!
concrete
quote:
Originally posted by StormAngel
Nema da glasam!
A za kogo toa se glasa????
Strelec Читај наслов на топик!:)
Pana
quote:
A za kogo toa se glasa????
Za baba mi!
concrete Znaci ic ne ste po finesi ,kako stuki, vednas direktno na mamecot!!!!
DonVito Во ДУИ се тепаат за Чаир Жестокото ривалство во скопскиот разгранок на ДУИ била единствена причина што Претседателството на партијата завчера не утврдило кандидат за градоначалник на Чаир. Партиски извори велат дека во игра биле двајца кандидати, бизнисменот Изет Меџити, фаворит на потпретседателот на ДУИ Рафиз Халити, и Исмаил Дардишта, поранешен министер за правда кого го промовира разгранокот на Чаир, каде шефува неговиот шура Халит Палоши. Меџити уживал поддршка и од разгранокот на ДУИ во Општина Центар. Ако не се постигне договор за кандидат за градоначалник на Чаир, како компромисно решение може да се предложи некој трет кандидат, а најмногу се спомнало името на Муса Зука, професор во "Зеф Љуш Марку". ДУИ дефинитивно се реши да се обиде и во Скопје. Нивни фаворит е Сами Фејзулаху, вработен во МТВ. Дознаваме дека ДУИ во договор со СДСМ одлучила со кандидатурата за скопски градоначалник да провери колку гласови може да собере во првиот круг. Во вториот тие гласови ќе одат на контото на заедничкиот кандидат на СДСМ и ЛДП Ристо Пенов. Н.С.
slasa
quote:
Originally posted by DonVito
Vo Debar Dui 100% tepat no koj ke bide kandidat seuste ne znam
evo jas ke se prijavuvam za gradonacalnik na Debar , a za sektretarka ke e zemam vujnamu na OooooO
DonVito
quote:
Originally posted by slasa
quote:
Originally posted by DonVito
Vo Debar Dui 100% tepat no koj ke bide kandidat seuste ne znam
evo jas ke se prijavuvam za gradonacalnik na Debar , a za sektretarka ke e zemam vujnamu na OooooO
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. [:D] [:D] [:D] ovaj bese silen napad.
Pana
quote:
Pana e ocigledno deka dobil nekoja funkcija iako od negovite pisanija na forumov stvarno ne znam kakva funkcija bi mozel toj da ima vo administracijata(mozebi raboti vo MTV shef na propaganda
Hi....hiiiiii..........hiiiiiiiiiiiiii.Pana sef na propaganda na MTV.Abe ti da ne si ulav.Abe Pana ke se zadovoli so takva funkcija?Toa e za sitna boranija a ne za eden guru covece. Sala nastarna ,ne si go gubute vremeto bez potreba zasto gospodinot Risto Penov povtorno pobeduva ubedlivo vo Skopje.Znam deka na kopucive i ropacive toa tesko ke im padne ama koj gi drnda.Koj gubi ima pravo da se ljuti.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее... Виде ли ОооОо, со кого се’ си истомисленик за избор на градоначалник на Скопје?:) Пази состав... Slack, lav, marko_polog итн.
Nema vrska, jas mislam deka Penov e mnogu losh izbor za Skopje i kazhav zashto.
quote:
А на другата страна Pana, intel, ЈАС итн.:)))
Neznam shto tolku go branite shminkerot, ko da imate nekoj kjar od nego. Skopje samo zulum od nego videlo ;)
n/a Penov gubi vo Skopje 100%,od skopskite opstini samo vo Karpos ima sansi koalicijata Protiv Makedonija Zaedno(SDSM,LDP,DUI + drugi = omnibus koalicija).Kade ke odite so Dufe-seljako vo Butel?Ili so kadarot od Sibir Fjodor Dobrohotov?Toj ima li makedonsko drzavjanstvo?Vlado Dimov za aerodrom?Pa sto napravi za Kisela Voda on?Vo Gjorce ne mora da istkanuvate kandidat gubite uste vo prv krug.Vo Aracinovo imate shansi.Ova samo kolku za informacija da ne kazete posle deka ne ste znaele!pozdrav.
StormAngel Sakas da kazes deka VMRO ke pobeduva vo Skopje?
intel
quote:
Originally posted by Patri0t
(SDSM,LDP,DUI + drugi = omnibus koalicija).
Најде па кој да се смее.Слацк СДСМ коалицира со други партии,не се растура на 20 па да коалицира сам со себе.
quote:
Kade ke odite so Dufe-seljako vo Butel?Ili so kadarot od Sibir Fjodor Dobrohotov?Toj ima li makedonsko drzavjanstvo?Vlado Dimov za aerodrom?Pa sto napravi za Kisela Voda on?Vo Gjorce ne mora da istkanuvate kandidat gubite uste vo prv krug.Vo Aracinovo imate shansi.Ova samo kolku za informacija da ne kazete posle deka ne ste znaele!pozdrav.
Во Карпош и Кисела вода победува СДСМ а во Ѓорче Народна,ти колку што знам си за ДПМНЕ.
Divider Победуваат Народна и СДСМ, за жал тука се и оние на Тито и на оној што му избега костата како и умот, Поповски. ДПМНЕ губи.
concrete A be se slusate li,daj odstapete edno 1500 km.pa poslusajte go razgovorov.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
[quote]Pana e ocigledno deka dobil nekoja funkcija iako od negovite pisanija na forumov stvarno ne znam kakva funkcija bi mozel toj da ima vo administracijata(mozebi raboti vo MTV shef na propaganda
Kaj si be Pana , nesto se mi nedostasuva , a neznam sto, dodeka ne zina. Aj ne begaj vo ilegala pred izbori na kopucive i ropacive navleceni na politika epten im nedostasuva tvojata slatkorecivost. Pak da ne ima SDSM nekoe skolo kako ona vo Kumrovec?????
SLaCk Bitno e sdsm da izgubi pa da dobie malku elan narodov nash umrtven.N e ebitno dali VMRO-DPMNE ili VMRO-NP ke pobedi bitno e SDS da izgubi.I nemojte so tie sranja ne glasajte protiv glasajte ZA.Pa tie se lugeto mora da birame od niv sto da pravime ako ne vi chini kandidirajte se vie.Ova me potsetuva na edna replika od eden film tipot saka da go ubie eden sto mu dolzi pari i ovoj mu vika a be nemoj ne me ubivaj toa nema da ti gi vrati parite!A ovoj mu odgovara:-Toa e tocno ama ke se cuvstvuvam poubavo!Znaci ne deka izgorev po Trifun ama ke se cuvstvuvam mnogu ubavo koga ke izgubi Risto Paverov a nema da go spasi ni negovata DUI.
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
Bitno e sdsm da izgubi pa da dobie malku elan narodov nash umrtven.N e ebitno dali VMRO-DPMNE ili VMRO-NP ke pobedi bitno e SDS da izgubi.I nemojte so tie sranja ne glasajte protiv glasajte ZA.Pa tie se lugeto mora da birame od niv sto da pravime ako ne vi chini kandidirajte se vie.Ova me potsetuva na edna replika od eden film tipot saka da go ubie eden sto mu dolzi pari i ovoj mu vika a be nemoj ne me ubivaj toa nema da ti gi vrati parite!A ovoj mu odgovara:-Toa e tocno ama ke se cuvstvuvam poubavo!Znaci ne deka izgorev po Trifun ama ke se cuvstvuvam mnogu ubavo koga ke izgubi Risto Paverov a nema da go spasi ni negovata DUI.
Не се радувај предвреме ами почекај да видиш и овој како ќе се покаже. Оти велат дека ВЛАСТА ги расипувала (во карактерот) луѓето. Има и поговорка како: ДАЈ МУ НЕКОМУ ВЛАСТ ПА ДА МУ ГО ВИДИШ УМОТ (сега поактуелен е ЏЕБОТ).
SLaCk A be ti vikam ne deka nesto mnogu ocekuvam od Trifun ama Penov si kradese sto si kradese 8 godini a bashka periodot koga bese referndumot nema da mu go zaboravam koga se kriese kako glushec i treseshe gluposti za pravata na albancite od vreme ne vreme(negovite potencijalni nositeli na izborna pobeda).Sitna dusha e toj chovek epten. Intel i vo Gazi Baba i Butel tepame 100%.
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
A be ti vikam ne deka nesto mnogu ocekuvam od Trifun ama Penov si kradese sto si kradese 8 godini a bashka periodot koga bese referndumot nema da mu go zaboravam koga se kriese kako glushec i treseshe gluposti za pravata na albancite od vreme ne vreme(negovite potencijalni nositeli na izborna pobeda).Sitna dusha e toj chovek epten. Intel i vo Gazi Baba i Butel tepame 100%.
Што стана со човеков мислам на Интељов=де наш ...како да е во прекоманда пратен , најверојатно поради СЛАБО ПОКАЖАНИ РЕЗУЛТАТИ !!! А ???
SLaCk Toa e evidentno.Pana e ocigledno deka dobil nekoja funkcija iako od negovite pisanija na forumov stvarno ne znam kakva funkcija bi mozel toj da ima vo administracijata(mozebi raboti vo MTV shef na propaganda) a intel go zabatalile samiot vika glasal na referndum i nisto ne mu se slucilo ama izgleda mu se slucilo pa sega ne go druzat vo stabot mnogu mnogu:))Ama eve idat lokalni ke mu se ukaze pak shansa :))
marko_polog Strelec, A na proslava sakam da ve vidam vo Kondovo, barem tamu e se dozvoleno i ke mozete bez problem da proslavuvate, samo ako mi vetis deka ke obleces edno maiche taka crvenko so ventilator, kako simbol na golem patriot od diasporata sto tolku aktivno raboti za bratstvo I edinstvo :)
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Intel i vo Gazi Baba i Butel tepame 100%.
Shto tepame be?? Kogo tepame? Makedonec protiv Makedonec da se ispokoleme?? Gledaj za arnoto na narodot, a ne po partiska linija. Tu be shto lugje kje bevte!
Strelec Ееее... Виде ли ОооОо, со кого се’ си истомисленик за избор на градоначалник на Скопје?:) Пази состав... Slack, lav, marko_polog итн. А на другата страна Pana, intel, ЈАС итн.:)))
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
... crvenko so ventilator, kako simbol na golem patriot od diasporata sto tolku aktivno raboti za bratstvo I edinstvo :)
nck ... 'simbol' na dijasporata e zvezdata od vergina. I pak zabeguvame od temata! Затворени кандидатските листи за локалните избори Кандидатските листи за пријавување кандидати за градоначалници и советници за локалните избори во Македонија се затворени ноќеска на полноќ. Изборите се спроведуваат во 84 општини плус градот Скопје, а првиот круг е закажан за на 13 март годинава. Општинските изборни комисии до кои беа доставувани кандидатските листи треба веднаш или најдоцна за 48 часа од истечениот рок да ги информираат подносителите за евентуални неправилности или недостатоци, по што, доколку тие неправилности не се отстранат, листите или поединечните кандидатури може да бидат отфрлени. Откако во текот на неделава ќе се изврши жребување за распоредот на кандидати и советничките листи на гласачките ливчиња, најдоцна до 21 февруари општинските изборни комисии се должни да ги истакнат во јавност сите кандидати за советници или за градоначалници на локалните избори. Изборната кампања започнува на 20 февруари, а предизборниот молк ќе започне на полноќ на 11 март. Според изменетиот закон за локални избори, цензусот е намален, така што за избран градоначалник во првиот круг ќе се смета оној што освоил над 50% гласови од најмалку 30% избирачи кои излегле и гласале. Досегашниот изборен цензус за да се сметаат изборите успешни, беше минимум 50% од гласачкото тело.
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Neznam shto tolku go branite shminkerot, ko da imate nekoj kjar od nego.
Ц ц ц... Не треба ние да имаме ќар, туку ГРАДОТ... Ееее, заради таквиот пристап од поединецот кон важните државни прашања ни пропадна државата г-дине ОооОо!?
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Neznam shto tolku go branite shminkerot, ko da imate nekoj kjar od nego.
Ц ц ц... Не треба ние да имаме ќар, туку ГРАДОТ... Ееее, заради таквиот пристап од поединецот кон важните државни прашања ни пропадна државата г-дине ОооОо!?
Ja istoto go vikam, ama shteta Penov ne misli taka ;(
Strelec Па и не дај Боже да мисли така... како вас неколкумина овде! И овде прекинувам со реплики... Се’ додека размислуваш како Slack!:)
intel
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее... Виде ли ОооОо, со кого се’ си истомисленик за избор на градоначалник на Скопје?:) Пази состав... Slack, lav, marko_polog итн. А на другата страна Pana, intel, ЈАС итн.:)))
Јас сепак мислам дека ОооОо си игра мајтап со slack и lav
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Јас сепак мислам дека ОооОо си игра мајтап со slack и lav
You have a point!:)
Thief Не ги чуитав сите дискусии, затоа однапред простете ако се повторам со некого. Ако некој градоначалник работеше изминативе 2 мандата во цела Македонија, тоа беше Пенов! Направи повеќе отколку комплет сите градоначалници на Скопје во изминатите 50 години... Евентуално може тука Благој Попов да го спомене, како човек кој стоел на чело на градот за време на земјотресот, но Пенов се бореше во едно поинакво време... Да не го поддржеше ДПМНЕ Трифуна, ќе бев сигурен оти Пенов победува уште во првиот круг, а вака не сум веќе толку убеден во тоа... Сепак, не верувам дека во некој момент му е загрозена позицијата од која може да продолжи да работи за просперитетот на градот.
OooOo
quote:
Originally posted by Thief
Не ги чуитав сите дискусии, затоа однапред простете ако се повторам со некого. Ако некој градоначалник работеше изминативе 2 мандата во цела Македонија, тоа беше Пенов! Направи повеќе отколку комплет сите градоначалници на Скопје во изминатите 50 години... Евентуално може тука Благој Попов да го спомене, како човек кој стоел на чело на градот за време на земјотресот, но Пенов се бореше во едно поинакво време... Да не го поддржеше ДПМНЕ, ќе бев сигурен оти Пенов победува уште во првиот круг, а вака не сум веќе толку убеден во тоа... Сепак, не верувам дека во некој момент му е загрозена позицијата од која може да продолжи да работи за просперитетот на градот.
A shto toa on sraboti? Jas kje ti kazham povekje lagi shto gi obekjavashe i ne gi sraboti, odkolku toa shto on go sraboti. A kompetenten si da zborish isto kolku shto i jas za gradonachalnikot na Toronto. Niti zhiveesh, niti si zhiveel niti gi znaesh problemite na Skopjani!
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее... Виде ли ОооОо, со кого се’ си истомисленик за избор на градоначалник на Скопје?:) Пази состав... Slack, lav, marko_polog iSnakebite. А на другата страна Pana, intel, ЈАС итн.:)))
DOLU PENOV!!![;)]
Strelec Тек сега со тебе разликата станува ОГРОМНА!:)))
Thief Си се зезнал драги ОооОо... ете, гледаш, еден период имам живеено троа (но, навистина малку, зашто сум локал-патриот и носталгичар по мое Тетово) низ Скопје! :) А, и онака скоро секој ден сум натаму, така што во моментов покомпетентен сум да зборувам од тебе за Скопје, сигурен сум! :) (Не скокај за ова, пишано е само како контра на твоето за „компетентност“, зашто така напаѓаат луѓе кои немаат аргументи) :) Лесно е да се тера инает, тешко е да се излезе со факти... Можеби можеш да му најдеш „лаги“ = работи кои не успеал да ги реализира додека бил на власт, а ги ветил претходно, но тоа ќе го гледаме како изолиран случај, само од тој аспект или ќе го набљудуваме во корелација со неговите овласутвање по, до пред некој месец, важечките закони и споредено со другите градоначалници на другите градови и претходните на СКопје или...? ;)
intel
quote:
Originally posted by Strelec
Ееее... Виде ли ОооОо, со кого се’ си истомисленик за избор на градоначалник на Скопје?:) Пази состав... Slack, lav, marko_polog итн. А на другата страна Pana, intel,Thief,, ЈАС итн.:)))
Има и други ама ај.
OooOo intel, za razlika od vas, jas lugjeto ne gi delam na vashi i nashi.
quote:
Originally posted by Thief
Си се зезнал драги ОооОо... ете, гледаш, еден период имам живеено троа (но, навистина малку, зашто сум локал-патриот и носталгичар по мое Тетово) низ Скопје! :) А, и онака скоро секој ден сум натаму, така што во моментов покомпетентен сум да зборувам од тебе за Скопје, сигурен сум! :) (Не скокај за ова, пишано е само како контра на твоето за „компетентност“, зашто така напаѓаат луѓе кои немаат аргументи) :)
Troa zhiveenje ne e kompetentnost. Chesta poseta isto taka ne e kompetentnost. Dali si pokompetenten da zborish, neznam bash :) Jas zhiveam vo Kanada pa seushte ne gi znam lokalnite problemi na lugjeto. Taka da ne sum kompetenten da zboram za lokalnite problemi ;) Znachi ne ripaj pak :)
quote:
Лесно е да се тера инает, тешко е да се излезе со факти... Можеби можеш да му најдеш „лаги“ = работи кои не успеал да ги реализира додека бил на власт, а ги ветил претходно, но тоа ќе го гледаме како изолиран случај, само од тој аспект или ќе го набљудуваме во корелација со неговите овласутвање по, до пред некој месец, важечките закони и споредено со другите градоначалници на другите градови и претходните на СКопје или...? ;)
http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8061&whichpage=14 Pochni od mojot post pri krajot pa nataka. Faktite se izvadeni, Pana "pokusha" da gi potepa, ama slabo mu ideshe ;) ajde prijatno
Strelec Си мислам нешто...!? Доколку Трифун не се кандидираше, опозоцијата во Македонија гарант ќе го поддржеше Пенов... пошто свој кандидат немаат!:))) И ќе беше тогаш интересно да се читаат lav, Slack, OooOo и останатите како го бранат и како му делат комплименти на Пенов!:)))
SLaCk Strelec sto bi bilo koga bi bilo a?Ne se sekiraj protiv Penov sekoj ke tepa.Ama Trifun kurnaz se kandidirase pred da se dogovori opozicijava pa ajde ke mu dademe poddrska!A toa nesto OooOo sto blada demek po partiska linija sme gledale.Ne be coveku nema vrska gledam ekoj e podobar za Skopje Trifun e podobar za nego glasame.A toa "TEPAME" pa dobro be kolku vreme ne si vo Makedonija?Zaboravi sto znaci "TEPAME" Tepame=pobeduvame!Iako bogami nekoi politicari kao Penov na primer zasluzuvaat i da ja dobijat vistinskata smisla na zborot.
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Chicho Strelec says: I want all of you to have my opinions... that's what makes me fun!
Strelec
quote:
Originally posted by Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Chicho Strelec says: I want all of you to have my opinions... that's what makes me fun!

wolf_pack
quote:
Originally posted by concrete
Demek jagnenca, ogradi sto preripuvaat, a Corleone??? A kaj otidoa toa teroristite od planini i dolini???? Bea Rent-a- Terorist ,ili pak DUI gi iznajmi na nekoe drugo mesto ????? Ako ne togas ili se vo sleep mode, za da se najdat zlu ne trebelo, ili diplomi im napraile za raznorazni strucnjaci , baska svajcarski certifikati za um komu treba , a ????
concrete lol.[:D] Ja ke pogodeshe deka ne se vo sleep mode, nego gi izbrka sharplaninecot.[:D][:D][:D]
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Си мислам нешто...!? Доколку Трифун не се кандидираше, опозоцијата во Македонија гарант ќе го поддржеше Пенов... пошто свој кандидат немаат!:))) И ќе беше тогаш интересно да се читаат lav, Slack, OooOo и останатите како го бранат и како му делат комплименти на Пенов!:)))
Јас кажав што имав да кажам за и околу личноста на г.Трифун (ако си забележил во минатите постови на овој топик) и мојата оправдана дилема , дали и тој (се мисли на Трифуна) како и другарот-ви омиљен Пенов (можеби) ќе се „одметне„ од тие и нивната програма , и кои накрај и му го овозможија тоа на овој (тогашен) аутсајдер со паверски предиспозиции ...за да стане поБЕДНИК во трката со многу подобри во стартот од него кандидати ...сега да не ги набројувам ...како Dr Јовица и други ...нели??? А пак колегата од Тетово Tief е потполно во право за ова што сум го позајмил од неговиот пост мислам на неговото предчуство , разбира се , за „вашиот„ кандидат Пенов.
quote:
а вака не сум веќе толку убеден во тоа...
пс За мене лично , Пенов е само потрошен градоначелник без визии , нажалост ете и многу БОГАТ сега , а наскоро и ќе се види ОДКАДЕ и КАКО станал толку богат ..., разбира се , со природната промена на Власта ...чиј буревесник се идниве Локални Избори , како предигра во очекуваниот (секако само на политички мислам) дуел и „омерување„ на силите (исклучиво мислам) на политичките а не и на физичките. Та нели Кондово како голем АРСЕНАЛ на кадри и гласачи (но и на оружје) е сега дел од градот Скопје. По негова заслуга поред другите , разбира се.
Pana Posledna vest? Spored poslednata anketa od pred 24 casa gospodinot Risto Penov vodi pred Trifun so 9%. Neka vi e na zdravje uste od sega!
SLaCk VMRO-Narodna Partija e edinstvena vistinska opozicija.
Strelec Опааа... ете Slack за кого бил!:) Slack, ексклузивно за тебе една информација... 2006 година, пред парламентарните избори, голема коалиција прават СДСМ, ЛДП и ВМРО-НП!:)
Pana Ma sto mu kazuvas be Strelec.Kaj se razbira Slaki vo takvi raboti.Za nego toa e visoka politika.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Опааа... ете Slack за кого бил!:) Slack, ексклузивно за тебе една информација... 2006 година, пред парламентарните избори, голема коалиција прават СДСМ, ЛДП и ВМРО-НП!:)
Greska si ,barem dve partii togas nema da gi imaat tie iminja,he,he!!!
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Опааа... ете Slack за кого бил!:) Slack, ексклузивно за тебе една информација... 2006 година, пред парламентарните избори, голема коалиција прават СДСМ, ЛДП и ВМРО-НП!:)
Samo ti sonuvaj.
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
VMRO-Narodna Partija e edinstvena vistinska opozicija.
quote:
Опааа... ете Slack за кого бил!:)
Јас не му верувам.Еве зошто:
quote:
slack Macedonia 347 Пораки Испратено - 24/11/2002 : 18:37:51 -------------------------------------------------------------------------------- jas sum za VMRO-DPMNE ama nekoi raboti sto si gi mislam se licno moi i nikoj ne vlijae na niv!Sum odel i kaj Straso Angelovski pred 2 godini na miting i lani pred sobranie i zavcera za Mirko Hristov da go oslobodat....
плус ова како шлаг на тортата:
quote:
slack Macedonia 347 Пораки Испратено - 25/11/2002 : 23:30:13 -------------------------------------------------------------------------------- Jas sum za VMRO-DPMNE,osobeno za nivnata programa.
Што програма ќе беше????
SLaCk Ne se sekirajte podednakvo ke se raduvam koga ke gubite Strelec bilo od VMRo-DPMNE bilo od VMRO-NP od bilo kogo!
marko_polog Bi glasal znaci za UCK, Dobro barem sto otvoreno priznavas deka si Izrod.
Strelec marko... имаш две опции: Опција бр. 1: Сам да се смириш Опција бр. 2: Јас да те смирам Критикувај ги идеите од другите членови, а не нив!
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Trifko tepa u prv krug
Hi...hiiii..........huuuuuuuuuuuuu... ne go lazi ziti se nema smisla. Aj ti se zaebavas znam ama on moze da te sfati seriozno.
Kakvo zaebavanje be batka? Vidi go ti! Nikogash, ama nikogash ne sum bil tolku ubeden vo glatka pobeda na nekoj kandidat, kako sho veruvam sego vo Trifko. Ne deka e on nesho posebno (ova vekje po stoti pat go kazhuvam), tuku epten e zanikade Penov, a osobeno shefot mu na izborniot shtab Sir Andrew "the Unfathomable" Zhernoffski![:D]
Strelec Аналитичарите прогнозираат, а и случувањата веќе потврдуваат дека ќе имаме многу, многу валкана изборна кампања. Се оди дотаму што се навестува дека, да не чуе ѓаволот, ќе ни се повторат Охрид, Кондово и други слични епизоди од минатите локални избори. Тоа веќе ни станува нормално. Но не ли е ред веќе да престанеме да се тепаме за политичките функции од кои и така повеќето од нас, а и тие што „одработуваат“ на теренот, немаат никакво фајде. Зарем пак ќе ги полниме ударните простори на светските медиуми со наши валкани балканштини? Алал нека им се и валканштини и балканштини, но со тоа ќе ја упропастиме и оваа шанса да тргнеме кон Европа без визи, да се закачиме на нејзините фондови и конечно да излеземе од ова трло во кое, можеби и со право, не затворија. Европа јасно и гласно ни порача дека фер и демократски локални избори се еден од клучните фактори што ќе бидат земени предвид при донесувањето на нејзиниот став при оценувањето на прашалникот. Но кој тогаш запнал да ни ги репризира изборите од 2000 или од 1999 година, да не затвори во трлото и пак да добиеме лоша оценка. Зарем политичарите ни се толку кратковиди што сакаат да видат само што поголеми бројки како резултат на нивните кампањи, а не им е важно како ќе дојдат до тие бројки. Дали изборите повторно ќе ги реализираат партиските јуришници за сметка на своите шефови, оставајќи ги настрана и со подотворени усти беспомошните гласачи и членовите на изборните органи, полицијата и судовите? За жал, кампањите, кои тргнаа предвреме, веќе го навестуваат тоа. Обидите за уценување на кандидатите, злоупотребата на децата, грубите вербални препукувања, демолирањата на партиските штабови и најавите за повторно концентрирање вооружени групи како веќе да ги поткрепуваат навестувањата. Политичарите и досега не се издигаа над сопствените интереси и не уживаа голема доверба меѓу граѓаните. Останува само да се надеваме дека тие навреме ќе сфатат дека оваа ни е можеби последната шанса и дека само со нивно прибрано и барем малку визионерско однесување ќе можеме да ја искористиме. Преземено од ’Време’
concrete Strelec , interesen tekst, no veruvam deka ne si tolku naiven da veruvas deka "slucajnite slucki slicajno se slucuvaat". Kakva sansa imaat bespomosnite glasaci vo odnos na Sturm Abteilung popoznati kako SA odredi... Toa e rabota za tvoj Dzango, a ne da muabetime nie za toa ovde.Samo Dzango lovi muvi momentno so mreza za peperutki. No toa e i svatlivo zosto na MZ i treba opravduvanje za slednite cekori i za "nogata" koja ke i ja dade na Sekerinska na krajot na 2005. Европа јасно и гласно ни порача дека фер и демократски локални избори се еден од клучните фактори што ќе бидат земени предвид при донесувањето на нејзиниот став при оценувањето на прашалникот. Но кој тогаш запнал да ни ги репризира изборите од 2000 или од 1999 година, да не затвори во трлото и пак да добиеме лоша оценка. Aj nemoj pa ova: Политичарите и досега не се издигаа над сопствените интереси и не уживаа голема доверба меѓу граѓаните. Останува само да се надеваме дека тие навреме ќе сфатат дека оваа ни е можеби последната шанса и дека само со нивно прибрано и барем малку визионерско однесување ќе можеме да ја искористиме.......mnogu e smesno :):):)!!!! Makedonija postojano e pred nekakva "POSLEDNA SANSA --koja ne treba da ja propusti", veke ne e ni smesno stanuva omalozuvacki uvredlivo!!!!!
lav А бе темава е за локалните избори што ни идат во пресрет ...ќе бидат исти како и поранешните или пак со нов имииџ секако дека мислам на Европејскиот , разбира се. Истото како и овде само во „ракавици„ се работи и без препознатливата Балканска врева.
Divider Стрелец,ашо е битно ти за кој си кога си во Канада? За мене знаете, јас сум за Народна! Исто така, коалиција пре дпарламентарните нема да има, ЛДП ќе биде или со еден или ниеден пратеник. А потоа може да коалицираат НП И СеДеСе, ако и само ако во СеДеСе се левиот центар, не комуњарите. Инаку, јоок вала!
lav
quote:
Originally posted by Divider
Стрелец,ашо е битно ти за кој си кога си во Канада? За мене знаете, јас сум за Народна! Исто така, коалиција пре дпарламентарните нема да има, ЛДП ќе биде или со еден или ниеден пратеник. А потоа може да коалицираат НП И СеДеСе, ако и само ако во СеДеСе се левиот центар, не комуњарите. Инаку, јоок вала!
Значи ли дека ЛП ја сметаш за 13-то прасе , у оваа турли-тава (сеуште после 11 години) фиромска , а? пс Па немој така за ЛП за греота си се ...што че лае тогаш траверстито Живиновски (внимавај на акцентот) каде ќе му го „клаеш„ сега...нели???
Divider Море ЛП, ЛДП, ДПТ, МААК, ДС, ДА, ПЦЕР, Сојуз на Ромите.... свите вонка нека се терат. Пишман партии! А Гвујо со негојне од ДПМНЕ апсаана поради немање мозок и лице да се самоотепаат фрлајќи се од некое повисоко здание (како Бранко Ќопиќ на времето)!!
lav
quote:
Originally posted by Divider
Море ЛП, ЛДП, ДПТ, МААК, ДС, ДА, ПЦЕР, Сојуз на Ромите.... свите вонка нека се терат. Пишман партии! А Гвујо со негојне од ДПМНЕ апсаана поради немање мозок и лице да се самоотепаат фрлајќи се од некое повисоко здание (како Бранко Ќопиќ на времето)!!
Трагикомендијата се Македонска е во тоа што сите сакаат лидери да си бидат.
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
За мене знаете, јас сум за Народна!
Знам...:( Ама верувај, ништо не можам да ти помогнам во врска со тоа... Пробај самиот да си го решиш тој проблем?
Divider Хехехехе, што сте бе вие канаѓаните луцкасти!!! Јас барем знам за кој сум, кои ми се плановите и каде чекорам. Со која цел!! Многумина тука немаат идеја за себе, што, како, дали...
Pana
quote:
За мене знаете, јас сум за Народна!
Moe najdlaboko socustvo,prijatele!
Divider Панчо, море Панчо, не дели сочувства сеуште, ќе ти требаат после прочка за твоите сопартијци и коалициони партнери. Тогај и јас ќе се придружам во изразите на најдлабока почит и сочувство за загубата на изборите која несомнено ќе ја доживеете!
Pana Taka vikaa i za Amerika.Sekoj predsedatel sto bil izbran vo godina sto zavrsuva na nula, ili podnel predvreme ostavka ili mu bil izvrsen atentat. No i toa ne bilo tocno. I Bush bese izbran vo 2000 godina i povtorno reizbran vo 2004 godina. Taka da tvojata teorija paga u voda.Prc,sega ti. Takvi gacki kazuvaj na nekoj nepismen ne na eden Guru.
Pana Denesen "Vecer"! Gruevski go izvisija negovite Toa sto kriloto na Ganka ne go udostoi ovoj nastani,prakticno,go izvisi Gruevski,e uste edna potvrda deka vo ovaa opoziciona partija se slucuvaat delbi,iako vo partijata ne sakaat javno da go komentiraat Srcinja!Abe do 13 mart pola od partiive sto se so niv i drugata polovina sto e so Ganka otvoreno ke zastanat zad koalicijataZa Makedonija
lav
quote:
Originally posted by Pana
Denesen "Vecer"! Gruevski go izvisija negovite Toa sto kriloto na Ganka ne go udostoi ovoj nastani,prakticno,go izvisi Gruevski,e uste edna potvrda deka vo ovaa opoziciona partija se slucuvaat delbi,iako vo partijata ne sakaat javno da go komentiraat Srcinja!Abe do 13 mart pola od partiive sto se so niv i drugata polovina sto e so Ganka otvoreno ke zastanat zad koalicijataZa Makedonija

Одлично кољега Тогаш ПРОВЕРЕНО нели ГУБИТЕ на Изборите ...нели???
Pana Abe lavu,prcu star!I vo 2000 godina ti kazav koj ke pobedi,i vo 2002 godina ti kazuvav za parlamentarnite izbori koj ke pobedi,i za predsedatelski izbori ti kazuvav koj ke pobedi i sega ti kazuvam deka gospodinot Risto Penov ke pobedi ama ti ne slusas. Ke me naljutis i veke nisto nema da ti kazuvam!
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
quote:
Originally posted by Pana
Pa carevite na glava nosat kruni,ne nosat slemovi !
Ова на Бичо се однесува, со шлемот, а?
Abe vie dvajcata da mi gi jadete ...[:o)][:D] Batki ne zaboravajte deka dobivate sigurno i dvajcata, potochno cela Makedonija, ako organizirame (organizirate) fer i demokratski izbori bez nieden incident! Pana, slushni go i ova! Do sega vo Skopje sekogash tepala opozicijata!!! 1996, 2000 i ovaa kje pobedi OPOZICIJATA, chisto kolku da se odrzhi tradicijata brat! Prc![}:)]
Divider Тоооо Биксхо, тооо, кажи бе батка да си и.беш.
Bicho U jeee Guru! Proshtevaj uchitelu! [:D] Abe Pancho be drugarche. Ne me teraj sea da baram tvoi postovi kaj sho vikash deka Makedonija ne e ko Amerika. Vprochem kje vidime be brat! Ushte nepoln mesec. Samo krivo mi e za prviot krug nema da sum doma, pa kje ja propushtam pobedata na Trifko ushte u prv krug i slavjeto po ulicite!
Divider Панчо, еве, нека ти биде, пенов нека победи ама се друго да и припадне на Нардона, ок!!
Pana Znaes kako vikaat:Pobednikot nosi se!
Divider Бичо, немај гајле, ние ќе прославиме како што треба. Не толклу за Триф колку за севкупната победа.
Pana
quote:
Samo krivo mi e za prviot krug nema da sum doma
Nema problem,kaj i da si,znam deka si civiliziran i deka ke mi ja cestitas pobedata na gospodinot Risto Penov.
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
Nema problem,kaj i da si,znam deka si civiliziran i deka ke mi ja cestitas pobedata na gospodinot Risto Penov.
He he he, ne se predavash, pa toa ti e! Ednash neli rekov za "civiliziranite odnosi" shto si gi izgradivme tuka (sekoja chest na OOooOOOOoooOO i Strelec koi insistiraa na toa)! Kje chestitam be batka i toa tebe prv! Pa posle na Penov!
intel
quote:
Originally posted by Bicho Kje chestitam be batka i toa tebe prv! Pa posle na Penov!
Сега редно и Пана да биде фер и да каже дека и тој ќе му честита на Бичо ако евентуално победи Трифун 2009,од втора мајка.
Bicho
quote:
Originally posted by intel
Сега редно и Пана да биде фер и да каже дека и тој ќе му честита на Бичо ако евентуално победи Трифун 2009,од втора мајка.
Shto fintadzhii ste bre bre bre [:D][:o)]
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Pana ми го кажа!
A Pana sto ke kaze i pop sto ke prekrsti toa e zakon.Ustav sto bi se reklo!
Хммм хммм , се зборува овде за ЗАКОН нели? Ако е како македнскиве мислам закони ...тури му пепелот , разбира се на „законот„ и законодавецот.
Bicho Lafe be mnogu si ozbilen majkata! Nakrivi kapata i svirkaj i kazhi nekoja finta, sve nesho traoren si mi! Tepame ne se sekiraj! Moesh duri i da se nasmeesh! Trifko tepa u prv krug a Pana kje chestita "ko popche"! Nego Bichider kaj e be lugje? Da ne go staivte na led? Nemojte taka znete buKarine kako vikaat Bicho i Divider se edno [:D] Pa ako im veruvame toa bi mu doshlo nekako ko da ne funcionirame eden bez drug[:o)][:D]
Pana
quote:
Trifko tepa u prv krug
Hi...hiiii..........huuuuuuuuuuuuu... ne go lazi ziti se nema smisla. Aj ti se zaebavas znam ama on moze da te sfati seriozno.
Divider Тука е Divider ама ми плакаа маме од работа денес. ве оставам сами малку да помуабетите. До подоцна, освен ако не се решам, нели, да slack-uvam, на работното место, онака, малкуцка, хехехехе!!
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Батали го Жерновски, јадат ќотек ки ники на збоиве, знаат самите па се серкаат в гајќи!! Според него Трифко правел митинг уште лани, преклани и користел деца и ракометарки за лично-политичка пропагаа. Особено кога стана Кометал првак на Европа во ракомет, ега и за тоа ќе го обвинат дека е пекршување на акон за избори и прерана кампања!!
Divcho, aj prvo osvesti se, popij edno kafe, ko sho vika Pana i posle sedni napishi sho ti lezhi na srce! Vidi se samo kolku pechatni greshki imash! [:D][:o)] Tuku kako be da go batalam "the Unfathomable"? Vidi go beee ha, ha, pa kolku e pompezen be nanu mu, si mislish cela svetska mudrost ja sobral vo sebe! Tugo, tugoooo, ko shoo vikav Kumanovci[:o)]
concrete Sir Andrew "the Unfathomable" Zhernoffski , Bicho dobar si!!!!!He,He...!!!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Trifko tepa u prv krug
Hi...hiiii..........huuuuuuuuuuuuu... ne go lazi ziti se nema smisla. Aj ti se zaebavas znam ama on moze da te sfati seriozno.
Ако е сепак како што кажа неодамна дека Паверов МОРА да тепа ....тогаш и не е за смеење ....нели?.
Bicho Добога, како сум можел да ја промашам оваа вест (малку е стара, ама бисерот на Sir Andrew "the Unfathomable" Zhernoffski" е вечен [:D]): „Сакам да го прашам г-нот Трифун Костовски, како ќе се чувствуваше доколку неговите деца беа приморани да отсуствуваат од настава и да присуствуваат на кампања во едно основно училиште од политички цели, бидејќи неколку паралелки се пуштени дома, спречени да обавуваат настава“, изјави Андреј Жерновски, шеф на И.Ш. на Ристо Пенов. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=43005"]Преземено од А1[/url] Добро бе дај нека му врзе некој една на идиотов луѓе! Пана реагирај бе, го слушаш ли идиотов шо лупа човеку! Дај бе натрти му ја тоа тимбата и врзи му два три ластици човече! Нека се одлучи креатурава отсуствувале од настава децата и си отишле дома, или присуствувале на митинг?! Која дилеја човече! Со оваа збуњола ли сакате да тепате на избори бре?!?
Divider Батали го Жерновски, јадат ќотек ки ники на збоиве, знаат самите па се серкаат в гајќи!! Според него Трифко правел митинг уште лани, преклани и користел деца и ракометарки за лично-политичка пропагаа. Особено кога стана Кометал првак на Европа во ракомет, ега и за тоа ќе го обвинат дека е пекршување на акон за избори и прерана кампања!!
Bicho Da, da eve na primer Webster sho pishuva za "Unfathomable" Unfathomable = Deep, Profound, Bottomless, Immeasurable! Sir Andrew e prosto "nemerliv", mislam gluposta negova e "bez dno"[:D]
concrete
quote:
Originally posted by Bicho
Da, da eve na primer Webster sho pishuva za "Unfathomable" Unfathomable = Deep, Profound, Bottomless, Immeasurable! Sir Andrew e prosto "nemerliv", mislam gluposta negova e "bez dno"[:D]
Zatoa i se iznasmeav , kaj go iskopa zborot,he,he!!! Unfathomable jas go znam kako NEMERLIV ,ne vo smisol na beskonecnost, tuku neopfatliv ,ne mozes da mu gi odredis gabaritite: NA GLUPOSTA , RAZBIRA SE!!!! (a Gligorov tm.)
Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...нека му врзе некој една... идиотов... го слушаш ли идиотов шо лупа... натрти му ја...тимбата... врзи му два три ластици... креатурава... дилеја...
Bicho, ако ти некого оквалификува како идиот и креатура заради таа изјава за злоупотреба на децата, имаш ли идеја како би бил ти оквалификуван за твоиве зборови? Што мислиш, да прочита некој разумен неутрален интелектуалец што изјавил Жерновски, а да го прочита и твојот пост, што ќе заклучи за него, а што за тебе? Не го бламираш Жерновски со твојот пост, туку самиот се бламираш... Срамота!
slasa i do kakov zaklucok dojdovte sio ovie izbori :-)) koje slovenska partija ke pobesi :-))
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...нека му врзе некој една... идиотов... го слушаш ли идиотов шо лупа... натрти му ја...тимбата... врзи му два три ластици... креатурава... дилеја...
Bicho, ако ти некого оквалификува како идиот и креатура заради таа изјава за злоупотреба на децата, имаш ли идеја како би бил ти оквалификуван за твоиве зборови? Што мислиш, да прочита некој разумен неутрален интелектуалец што изјавил Жерновски, а да го прочита и твојот пост, што ќе заклучи за него, а што за тебе? Не го бламираш Жерновски со твојот пост, туку самиот се бламираш... Срамота!
He, he, dobar si Strelec, dobar si, za malku i mene kje me ubedeshe, ama znam jas deka ne mislish ti taka za mene. [:D] Da se razbereme brakja, ima postovi i ima "postovi" neli? A "trtenje timba", "maanje lastik", "shut u dupe" i, pazi go zborov, "KREBIL" e toa mi e od maaloto kaj sho izrasnav. Tamu vakvite ko Andy nash, "im maavme lastik" i "gi prakjavme po cigari" ko sho bi rekol Divider! Inaku ednash elaborirav za mojot "streetwise style" sho si go neguvam od kade mi e, da ne se povtoruvam tuka! No, vo sekoj sluchaj povtorno sum poelokventen od Sir Andrew "the Unfathomable" Zhernoffski koj ni samiot ne e na chisto sho saka da kazhe! I da e samo edna negova "dlaboko nemerliva" izjava...
Great_Macedonian Dosta si go gubite vremeto.. penov pa trifun pa penov pa trifun... vie se karate za niv, a niv k*r gi boli za vas. Kako i da e.. ke gradele ogromna fontana na plostad (konecno gupcite ke imet kaj da se kapat srede leto) :)
Divider [8D]Da napravime razlika!!! [8D]Да направиме разлика!!! Утре во 1830 во универзална сала!!!!! Народна рулз!![8D]
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Утре во 1830 во универзална сала!!!!! Народна рулз!![8D]
Ajdeeee, ushe Pana i Intel falat da uletaat so toa "zhutite" ruzhi na "plava zastava" i da kompletirame mozaik!
achtung_panzer
quote:
Originally posted by concrete
Kakva sansa imaat bespomosnite glasaci vo odnos na Sturm Abteilung popoznati kako SA odredi...
Stari dobri vreminja,[:D] nova i podobra tehnologija[:D][:D]. SA odredite sega rabotat i niz cyber prostorot, sudejkji od nekolku pogorni postovi. Ni Penov ni Trifko, ni Branko ni Ljubcho, ni Dzingo nitu Tupurko AMA ICH MUVA NE GI LAZI shto vo Makedonija se nema onolku kolku shto se nema, i shto na tolku mnogu lugje im e mrak na ochi. Koga niv uvo ne gi boli za nas, zoshto pak nie bi se sekirale za niv... Penov bil blesav, Trifko neshto posebno... eeeee, i? Koj kje bide luzerot na krajot? Tuku se napalile lugjevo koj kje tepa, Zvezda ili Partizan; ok, razbirlivo, niz nashiov sport i nema vekje rivaliteti okolu koi lugjevo bi se palele kako shto se palat sega na izbori... I za kraj, bi glasal za chovek kojshto se zbogatil pred da stane funkcioner... belkim kje ima pomal apetit za krazhba...
lav
quote:
Originally posted by Divider
Сторм, има ли калдрма во Гостивар, да ви го пуштиме Пенов да ја поплочи со павер елементи. Тука кај нас во Шкуп нема место за нови паверисувања, а човекот ќе мора од нешто да жиовее по поразотКОЈ НЕМИНОВНО МУ СЛЕДИ ...нели?!
Ајде и кај тебе нешто да додадам , за да не се лути Стрелчо наш-де , а можеби и Интел-ено нивно , разбира се.
Strelec Анкетата на Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања "Локални избори 2005" Еве една табела која што покажува за кои кандидати се изјасниле анкетираните дека ќе гласаат: [code]СДСМ.............15,3% ВМРО ДПМНЕ.......10,5% ДУИ..............10,3% Независни.........8,4% ДПА...............6,8% ВМРО-Народна......5,8% ЛДП...............2,9% ПДП...............2,2% ЛП................0,7% Третиот пат.......0,5% Воздржани........19,9% Нема да гласаат..12,7%[/code]
Pana
quote:
ЛП................0,7% Третиот пат.......0,5%
Faforitite na Latas hi............hiiii...............hi.............
Strelec Што значи ова неравенство? Знае ли некој?:))) СДСМ+ЛДП+ДУИ > ВМРО ДПМНЕ+ВМРО Народна+ЛП+Третиот Пат+ДПА+ПДП
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Што значи ова неравенство? Знае ли некој?:))) СДСМ+ЛДП+ДУИ > ВМРО ДПМНЕ+ВМРО Народна+ЛП+Третиот Пат+ДПА+ПДП
Toa se politichkite partii .. e sega PLUS nezavisnite = Trifun :)
beaver hunter anketite samo prikazuvaat momentalna sostojba... samo za momentot dodeka se pribirale rezultatite... preku 33% od anketiranite se izjasnile deka nema da glasaat ili deka se vozdrzani od glasanje... za vreme glasanjeto, moze da se sluchi se'...
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
e sega PLUS nezavisnite = Trifun :)
Да бе, за Трипуна ќе гласаат сите!:) И во Нагоричане и во Бач и секаде!:) Другите 100 независни кандидати од цела Македонија ќе останат без гласови!:) Башка што во Скопје има уште еден независен кандидат. Или Албанците велиш за Трипуна ќе гласаат, а? Гарант ги заборавиле приказните за рамковниот договор! Му се смеат сега во чаршија и во Чаир како ’плаче’ за нивни гласови!:)))
Strelec
quote:
Originally posted by beaver hunter
anketite samo prikazuvaat momentalna sostojba...
Така е beaver hunter...:) Уште еден ТВ дуел нека има и дури тогаш ќе видиш какво неравенство ќе ви презентирам овде!:)))
OooOo Салин: „Изборите не се прашање на живот или смрт“ Изборите не се прашање на живот или смрт, ова е пораката на европретставникот на Унијата во Скопје, Мајкл Салин, до сите учесници во изборниот процес, со која Брисел потсетува на веќе преземените обврски на партиите за фер и демократски избори, клучни за нашето евроинтегрирање. Оттаму, Салин е директен, како да се избегне она што е традицијата во македонската политика, дека особено вториот круг од изборите е секогаш проблематичен. „Ќе ги замолам сите во Македонија да ги земат своите заклетви сериозно, светот оваа година ве гледа. Поради што го имате процесот за влез во ЕУ ајде да создадеме еден нов процес на политичка култура. Изборите не се прашање на живот или смрт, тие се еден нормален процец и не употребувајте пиштоли на вашите собири и немојте за заплашувате“, изјави Мајкл Салин, специјален претставник на ЕУ во Македонија. Всушност, она за што е заинтересирана Европската Унија, тоа се успешни избори и европеизација на процесот на децентрализација, со кои, вели Салин, почнуваат вистинските сериозни нешта. Оттаму и соработката со ЗЕЛС на канцеларијата во Скопје, преку проектот за обука на сите кандидати. „За организирање верувајте на втор круг каде што ќе има помал број на инциденти или речиси воопшто да нема бидејќи дефинитивно тоа негативно ќе влијае на развојот на демократијата во Македонија“, рече Горан Ангелов, претседател на Заедницата на единиците на локалната самоуправа. Според Ангелов, заедно со Салин вчера била организирана средба со кандидатите од Тетово, денеска со тие од Кочани, утре со кандидатите од Скопје. Проектот ќе продолжи и по првиот круг, кога во вториот, одлучувачки, влегуваат по двајца кандидати.
Pana
quote:
kojshto se zbogatil pred da stane funkcioner...
Klucnoto prasanje e kako go napravil toa?
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
kojshto se zbogatil pred da stane funkcioner...
Klucnoto prasanje e kako go napravil toa?
Уште едно прашање е КЛУЧНО: А тоа е КАДЕ ГО НАПРАВИЛ „БОГАТСТВОТО„ ? пс Ако не е во Македонија , нас и не не засега воопшто , оти тоа би било предмет на истражување на таа држава и нејзините структури наменети за тоа работа , едноставно кажано.
Pana Ne be,nema vrska ,jas voppsto ne se somnevam! Nego vikaat lugevo deka preku negovi smetki se isprale parite od Tehnometal. Za volja na vistinata, stvarno dali nekoj znae na sto i kako gi zarabotil Trifko parite!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Ne be,nema vrska ,jas voppsto ne se somnevam! Nego vikaat lugevo deka preku negovi smetki se isprale parite od Tehnometal. Za volja na vistinata, stvarno dali nekoj znae na sto i kako gi zarabotil Trifko parite!
кољега пана Имаш пристап [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk/"]овде[/url] и самиот постави му го истото прашање , разбира се , за да се информираш од прва рака ...нели е тоа најисправно ?.
Strelec Не знам на што ги заработил парите, но знам дека истовремено течеа два процеси... Богатење на Трипун и пропаѓање на Технометал... Не знам дали се двата процеси поврзани еден со друг, но дефинитивно е дека течеа истовремено!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Не знам на што ги заработил парите, но знам дека истовремено течеа два процеси... Богатење на Трипун и пропаѓање на Технометал... Не знам дали се двата процеси поврзани еден со друг, но дефинитивно е дека течеа истовремено!
Секако дека си во право и тоа во потполност. пс Патем казжано колега да ти напоменам уште нешто , а тоа е дека ако имаш можност да контактираш со некогашниот Премиер на СРМ , а сега и Академик ..мислам на другарот Ксенте Богоев. Прашај го што стана со Фабриката во Варем Белгија која ја „изградија„ некогашните работници (сега СТРАДАЛНИЦИ) на Фабриката Треска од Скопје. Тој ја „сечеше„ лентата и тоа свечено (се мисли на Ксентета) заедно со директорите главни (оти тогаш немаше manageri-де , т.е. Ќиро генералниот и Драган секторскиот мислам дека се викаше тој што отиде да директорува со споменатата фабрика за приколки некогаш мноооогу барани , во градот Варем Белгија. ппс Варем е инаку и збратимен град со градот Скопје , па можеби и другарот Пенов нешто знае за тоа , ако не знае директно мора да знае барем од втора рака. И јави овде што си открил се разбира АКО СМЕЕШ ...нели , каде е сега тој директор Драган и фабриката , разбира се , за кој имам сознание дека си ја препишал своевремено фабриката на свое ЛИЧНО ИМЕ како сопственост , мислам пред властите во тој белгиски град Варем. Приметуваш КОЛКУ ли вакви богатуни има кај нас , а????
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Приметуваш КОЛКУ ли вакви богатуни има кај нас , а????
Во право си... Навистина премногу... А еден од нив е Трипун!
Pana
quote:
самиот постави му го истото прашање , разбира се , за да се информираш од прва рака ...нели е тоа најисправно ?.
Mu go postaviv ama dzabe.Znaes kako funkcionira toj forum.Prasanjata stigaat do moderatorot i toj ocenuva koj ke gi objavi a koj ne. I pak go lazat siromaskiot.Mu pustaat prasanja sto samo nego mu odgovaraat.Ala,crn bunbar-bel bunbar!
Pana
quote:
како локалниве избори што ќе ги губиш
Hi...hiii.....hiiiii......od kogo,od Alija Sakic i Amdi Bajram li.Sedi be ne zaebavaj. p.s. da te prasam nesto,zasto vo platenava politicka programa go davaat samo "vojvodana" kako zbori na bina a publika ic ne davaat.Da ne e poradi toa sto ima "mnogu publika" pa kamerata ne moze site da gi fati hi...hiii..hiiiiiiii. p.s.p.s. imas vreme da se otkazes od nego
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
како локалниве избори што ќе ги губиш
Hi...hiii.....hiiiii......od kogo,od Alija Sakic i Amdi Bajram li.Sedi be ne zaebavaj. p.s. da te prasam nesto,zasto vo platenava politicka programa go davaat samo "vojvodana" kako zbori na bina a publika ic ne davaat.Da ne e poradi toa sto ima "mnogu publika" pa kamerata ne moze site da gi fati hi...hiii..hiiiiiiii. p.s.p.s. imas vreme da se otkazes od nego
Ама ако и ти се откажеш од Пенов ГУБИТНИКОТ ?
Pana
quote:
ако и ти се откажеш од Пенов
Nikogas,nikogas,nikogas.........
Divider Барем да знам зошто Пана, горлив СДСМ-офца, се запењавил за пенов од ЛДП?
Pana Nema problem ke doznaes,samo prvo ti kazi mi sto si se navlekol na vojvodata..
Divider Почна да слуша, а не да оди со глаата у зид, како порано, аи како некои други сеуште! Инаку, дали некој го гледал спотот на Гхвујо за локалниве избори со вртелешката. Лелееееее кој идиотски спот, да не бев определен, дефинитивно после тој спот ќе знаев за кого да не гласам.
Pana
quote:
кој идиотски спот,
Epa sto bi rekla onaa zenskata od K-15,da bese doktor ke mu napravea doktorski spot,da bese lider ke mu napravea liderski spot,vaka...
Divider Hehehehe, i ti zi zaeban fraer, edvam cekas nekoj nesto loso da kaze za opozicijata. Sega, tebe ti e red za pozicijata, hajd, pa postiraj.
Pana Nas gradonacalnik gospodinooooooooooooot Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiisto Peeeeeeeenov
Divider Ова се однсува на претходниот твој и мој пост?!! Оклу идиотските спотови, идиотите, кога те прашав да пуштиш и постираш некој од другата страна или глуп спот на позицијата, ти напиша пенов, значи ли дека е ист како Гвујо за тебе. Браос, не знаев дека толку широкоградо ќе ја обзнаниш вистината!!
StormAngel U mojot grad ima trojca kandidati, Edniot e profesor po istorija,drugiot e poet i slikar a tretiot e reziser. I kako ke glasam jas za bilo kogo od niv?[:D]
Thief За поетот, колеги по перо (со мала почетна буква „п“, не со голема! :)) сте! :)
StormAngel I kako on ke go napravi mojot grad podobar,pisuvajki poezija za Gostivar?:DD A be,preku glava mi e od partiski naznacuvanja. Za dobro vodenje na grad,treba dobar menadzer.[;)]
OooOo
quote:
Originally posted by StormAngel
A be,preku glava mi e od partiski naznacuvanja.
I mene da ti kazham pravo
quote:
Za dobro vodenje na grad,treba dobar menadzer.[;)]
Taka e. Treba i vo Gostivar da iznikne nekoj kako Trifun Kostovski.
intel
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Za dobro vodenje na grad,treba dobar menadzer.[;)]
Taka e. Treba i vo Gostivar da iznikne nekoj kako Trifun Kostovski.
Неможе,немало таму фирма богата како Технометал па да ја попари некој и да стане бизнисмен,донатор,добротвор итн.
Divider Сторм, има ли калдрма во Гостивар, да ви го пуштиме Пенов да ја поплочи со павер елементи. Тука кај нас во Шкуп нема место за нови паверисувања, а човекот ќе мора од нешто да жиовее по поразот!
Pana Spored poslednite anketi razlikata megu Trifun Kostovski i gospodinot Risto Penov e zgolemena vo koris na gospodinotRisto Penov!
beaver hunter po naredniot TV duel, se nadevam deka anketite ke pokazat deka doshlo do zgolemuvanje na brojot na.....Onie Shto Ne Nema Da Glasaat :)