Planinari od Makedonija ... (tekst na srpski)
Planinari od Makedonija ... (tekst na srpski)
OooOo Ovaa vest e stara 2 dena, ama nikoj od makedonskite mediumi ne ja objavi, pa eve go tekstot na srpski! Planinari iz Srbije i Makedonije na krovu Afrike Clanovi planinarske ekspedicije sastavljene od alpinista iz Beograda, Novog Sada i Skoplja popeli su se na najvisi vrh Afrike Uhuru na Kilimandzaru. Od 13 planinara, koliko ih je 20. januara krenulo na put, njih 11 se popelo na Uhuru (5.895 m), a jos jedan clan ekspedicije je dosao do Gilmanove tacke (5.685 m), sto se takode priznaje kao da je osvojen sam vrh. Samo je jedan planinar odustao u planinarskom domu "Kibo" na nadmorskoj visini od 4.750 metara, zbog bolesti. Clan ekspedicije Milica Pusonjic javila je elektronskom postom agenciji Beta da je vreme tokom citavog uspona bilo vrlo povoljno. Planinari su savladali visinsku razliku od 4.075 m u usponu i isto toliko u silasku. "Svi se dobro osecamo i jos uvek smo veoma uzbudeni zbog svega sto se desavalo", kaze Pusonjiceva. Ekspediciju "Kilimandzaro 2005" organizovalo je Planinarsko-smucarsko drustvo "Zeleznicar" iz Beograda. Voda ekspedicije je bio Nikola Heleta, a u njoj su bili i planinari iz Beograda Milica Pusonjic, Vesna Cosic, Snezana Svilar, Branka Maslovaric, Marko Mijailovic, Nikola Vukic i Zvezdan Grujic, Novosadani Dorde Mikalacki i Pavle Ferarinov i Makedonci Dusko Hristov, Andreja Jakimovski i Marin Stojanovski. (Beta)
јузер
quote:
Originally posted by StormAngel
Dali toa znaci deka i jas ako otidam ke uspeam da se iskacam?
Гарант! Ако знаеш да одиш на две нозе 100% ќе успееш. Ти треба само да ја поднесеш висинската разлика. Стандардна планинарска опрема, гуздерици и горетекс вентијага и шибаш! Баш ќе прашам колку денови се иде, и како иде сето тоа.
SirAndReW huihahuauhiiuhauhauhiahiuahuiaa
јузер Ги знам Душко и Мац. Душко е член и на Друштвото на писатели на Македонија и е препознатлив по долгата виткана коса. Инаку, Килиманџаро иако е висок врв, релативно лесно се искачува. И до сега кој отишол успеал да се качи.
StormAngel Dali toa znaci deka i jas ako otidam ke uspeam da se iskacam?