F/O/N
F/O/N
DonVito Професори од Скопскиот универзитет отидоа на ФОН

Факултетот за општествени науки, кој наскоро ќе прерасне во Европски универзитет, од овој месец го засили постојниот професорски тим. Во план е прием на 20 професори, добар дел од нив еминентни научни кадри од Универзитетот †Св. Кирил и Методијји, кои од овој семестар ќе предаваат во оваа приватна образовна институција, но дел од нововработените доаѓаат и од Владата.
Станува збор за проф. д-р Алекса Малчевски од Машинскиот факултет, кој ќе предава математика, проф. д-р Љубомир Јакимовски од Правен (основи на применета политика), потоа проф. д-р Методија Ангелевски од Полициската академија, ангажиран за предметот национална безбедност - извори на загрозување, како и тројца професори од Воената академија - Алекса Стаменковски (маркетинг-политика на цени), Зоран Ивановски (финансиски пазар и институции) и Темелко Ристевски (управно право). На листата на идни професори на Факултетот за општествени науки се и двајца визитинг-професори од Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово - Мирољуб Шукаров (банкарство) и Елена Андреевска од Министерството за надворешни работи, која ќе предава меѓународно јавно право. Професорски ангажман за предметот политика на ЕУ во економската сфера доби и проф. д-р Марија Зарезанкова-Потевска од Министерството за економија. Д-р Агис Шајновски од Комерцијална банка, исто така, заминува на ФОН како професор по основи на економија, а на професорската листа е и адвокатот Валентин Пепељуговски (хармонизација на законите на ЕУ). Сепак, ова се само дел од новите имиња на идниот Европски универзитет, каде што веќе предаваат 21 професор. Многу скоро во приватната образовна институција ќе заминат уште неколку познати професори од Универзитетот †Св. Кирил и Методијји, но нивните имиња сў уште се држат во тајност.
Изборот на новите професори ќе биде верификуван кон половината на февруари на седница на Наставно-научниот совет на ФОН, така што предавањата ќе започнат во претстојниот семестар. (Б.Ј.)
DonVito Istotaka Mnogu Profesori Of Fakultetot Za Informatika - PMF ojdoa vo FON
DonVito Приватните универзитети се поинтересни за научните кадри Interesanta Rabota - Stuloviot Univerzitet Ima Dosta Studenti. FON isto taka . More Uba Ideja za zapisuvanje na fakultet.
VeGaS Koja izmama e FON auuuuuuuu kakvo iskustvo imam od tamu c c c c c
DonVito
quote:
Originally posted by VeGaS
Koja izmama e FON auuuuuuuu kakvo iskustvo imam od tamu c c c c c
Jas Imam edna drugarka koja sto studira fon . i ja imam prasano mi kazvit deka e super . se ucit . disciplina i sve drugo epa sega ke vidime so ke izlezit
bebishte
quote:
Originally posted by VeGaS
Koja izmama e FON auuuuuuuu kakvo iskustvo imam od tamu c c c c c
Iskustvoto od eden obrazoven proces po evropski standardi moze da bide samo pozitivno. A FON, kako akreditirana privatna visokoobrazovna institucija, spored mene, e najdobroto neshto shto mu se sluchilo na makedonskoto visoko obrazovanie i makedonskite studenti vo uslovi na zastareni programi i korupcija na drzavnite fakulteti [^]. Nema nikakva izmama. Za skepticite, postoi Ministerstvo za obrazovanie - informirajte se tamu [:D].