"Случајот Бриони" го заборавија
"Случајот Бриони" го заборавија
silijeski Оваа недела дојдоа истражители од Хашкиот трибунал да распрашуваат сведоци за случајот Љуботен.Во медиумите во контекст на тоа се споменуваат Карпалак, киднапираните работници од "Маврово" , случајот со запирање на водоводот од Куманово..! Знаат ли нашите медиуми кој е најбруталниот случај? Зошто го забораваат масакрот кај "Бриони"? Кој и зошто ги штити злосторниците на ова злосторство? Поради што или кого не се споменува ова злосторство? Го распрашуваа Ставре Џиков за Љуботен, а тој беше јавен обвинител и ниту за миг не се заинтересира за "Бриони". Зошто не го распрашаат за тој 26.8.2001 г.? За Љуботен испрашуваат 2.000 сведоци, а за "Бриони" ниту еден сведок во обична истрага! За нашите недолжно настрадани синови во "Бриони" не смее ниту да се пишува!
Сето тоа боли, но барем нека знаат дека знаеме за сите нивни перфидни, валкани игри и преголемата, очигледна пристрасност и неправда.
concrete
quote:
Originally posted by silijeski
Оваа недела дојдоа истражители од Хашкиот трибунал да распрашуваат сведоци за случајот Љуботен.Во медиумите во контекст на тоа се споменуваат Карпалак, киднапираните работници од "Маврово" , случајот со запирање на водоводот од Куманово..! Знаат ли нашите медиуми кој е најбруталниот случај? Зошто го забораваат масакрот кај "Бриони"? Кој и зошто ги штити злосторниците на ова злосторство? Поради што или кого не се споменува ова злосторство? Го распрашуваа Ставре Џиков за Љуботен, а тој беше јавен обвинител и ниту за миг не се заинтересира за "Бриони". Зошто не го распрашаат за тој 26.8.2001 г.? За Љуботен испрашуваат 2.000 сведоци, а за "Бриони" ниту еден сведок во обична истрага! За нашите недолжно настрадани синови во "Бриони" не смее ниту да се пишува! Сето тоа боли, но барем нека знаат дека знаеме за сите нивни перфидни, валкани игри и преголемата, очигледна пристрасност и неправда.
TAK NORMALNA!!!!!Mislis deka ime gajle.Im ja rasipuva semata. Samo dobro sto spomna, treba da se vergla za site tie slucai,POSTOJANO!!! Drugo za sega nema.
SLaCk Za gradeznite rabotnici,za kumanovskata brana i mislam deka bese i za slucajot Brioni imase sekakov dokazen materijal i iminja na osomniceni no bea pushteni po naredba na Hag demek toa bilo vo nivna nadleznost!A sega gi otfrlaat!Kako i da e tie slucai Hag ke mora da gi vrati vo Makedonija a tie sto go napravile toa da odgovaraat ama kako ke ide toa tuka kako ke reagira obvinitelot poshto toa e negova sluzbena dolznost ke vidime naskoro jas ne sum bash optimist,na primer glavniot osomnicen za zatvoranje na branata nad kumanovo sega e minister za zemjodelstvo!?
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
Za gradeznite rabotnici,za kumanovskata brana i mislam deka bese i za slucajot Brioni imase sekakov dokazen materijal i iminja na osomniceni no bea pushteni po naredba na Hag demek toa bilo vo nivna nadleznost!A sega gi otfrlaat!Kako i da e tie slucai Hag ke mora da gi vrati vo Makedonija a tie sto go napravile toa da odgovaraat ama kako ke ide toa tuka kako ke reagira obvinitelot poshto toa e negova sluzbena dolznost ke vidime naskoro jas ne sum bash optimist,na primer glavniot osomnicen za zatvoranje na branata nad kumanovo sega e minister za zemjodelstvo!?
Просо е за разбирање колега: Кога ќе дојде времето со замена на министерот зсегашен а земјоиделие со некој од „осомничените„ во Шутка , ќе почне и да се „одмотува„ и тоа клопче , кое чека да биде разврзано ...порано или подоцна.