Насилие пред и за време на изборите
Насилие пред и за време на изборите
Strelec Може ли Македонија без вакви примитивности? Кога ќе дочека Македонија да и’ се случат избори без пукање, без закани, без кршење кутии? Пукано во општинското седиште на СДСМ во Македонска Каменица Жител на Македонска Каменица синоќа со ловџиска пушка пукал во зградата на општинското седиште на СДСМ. Според ОВР Делчево, 30-годишниот И.Ј.В. испукал 1 патрон во прозорскиот дел од партиските простории, во момент кога 11 членови од општинскиот штаб одржувале работен состанок. „Одеднаш се слушна еден силен истрел и ние, како што бевме присутни таму, почнаа срчи да паѓаат врз нас и сите легнавме на земја“ [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=42834"]Повеќе[/url]
Pana Vojo Mihajlovski,Dragan Daravelski,Sasko Staninov,Ljube Boskovski,Nikola Tasev,onaa tuslana od katastar Tanja........pa Cedomir Kraljevski,pa Delco Ickov........pa ,pa,pa
Pana Abe ova "kopitava" uste ne pocnala kampanjata oni pukaj i krsi.A toa glavnoto nivno "kopito" Gvueski uste od sega vkazuva deka ke imalo nasilie na izborite. Oni vo sustina i ne mislat da vodat kampanja zatoa sto ne znaat i nemaat sto da kazat. Oni vo stabovite ucat kako da pravat nasilie i kako da zborat deka izborite se falsifikuvani. I sto e najsmesno od se uste od sega se spremaat da protestiraat kako vo Ukraina.Demek mnogu im se bendisalo toa. Ama kopitava treba da znaat deka i nie ne sme sto bevme vo 1998 god koga taka lesno im ja predadovme vlasta.
Pana
quote:
и ако успее левиот центар во СеДеСе да преовлада над комуњарааната на Тито и Николче кељајцата,
Hi...hiiii.......hiiiiiii,jas si mislev deka Tito i Nikola gi racunas vo leviot centar, a ti?Sto ti e covece,sto se slucuva so tebe od sabajle.Sto si taka nadrkan. I ne se glupiraj so toa deka tie sto krsele bile od SDSM ne ti lici tebe toa.Da go pise toa lav i da mu oprostam ama tebe? Nedela dena pred kampanjava opozicijata e totalno uspanicena.Gi pratat i oni anketite koj voopsto ne im se nakloneti.No koj gi vrti.
Snake Bite Nemaat izlez veke.Normalno deka ke sakaat da montirat nekoj slucaj.Stara kumrovacka shkola. Dzabe im e se ke si padnat kako krusha.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
...Tito Petkovski pustase letki na bugarski vo Kriva palanka demek VMRO gi pustalo...
Така беше... признавам... и сега што со тоа!? Сакаш да кажеш дека ако Тито Петковски пуштал летки и овие сега можат со пушки да пукаат???
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec

Така беше... признавам... и сега што со тоа!? Сакаш да кажеш дека ако Тито Петковски пуштал летки и овие сега можат со пушки да пукаат??? [/quote] ...Pismoto e pojako od oruzjeto... Napishal nekoj
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
A vo Francija pa ne se pukaat po selata na partiska baza?A be ajde:)Vo Butel sami si gi krshite staklata opozicijatra nema potreba da go pravi toa poshto tamu gubite 100% na chelo so luzerot Dufe(unikatno selsko ime) Kukovski.
Бутел??Што имате вие со општина чаир.Таму победува Аце Миленковски 200% а тој е во ДРУМ.Или ти си член во сите можни крила за секој случај.
intel Чекај рано е.Вчера лажна узбуна за подметната бомба на аеродром Петровец.Се сеќавате на бомбите после изборите 2002,кога опозицијата сакаше да покаже дека и со новата влада е небезбедно. Искрено се сомневам во опозицијата дека не сака Македонија да ја види посреќна ако не е таа на власт.Или можеби се работи и за нешто друго.Но ова не важи за широкот членство туку само на одреден број подметнати лидери со најблиските соработници и по некое локлално членче со испрано мозоче кое не е ни свесно дека воопшто не и прави услуга на МАКЕДОНШТИНАТА со вакви и слични примитивности.
Strelec Сега знам што следува...:) СДСМ сами со го направиле ова за да можат да ја обвинат опозицијата!:)
јузер Сигурно некој исфрустриран ВМРО-Народњак [}:)][B)][:D]
Bicho Za vakvi lajnenici shto se sluchuvaat pred i za vreme na izbori, storitelite treba najstrogo da se kaznuvaat. More bezmilosno, bez razlika od koja partija da e storitelot! Odvratno i preku glava mi e vekje od primitivizmot, a bogami i od obvinuvanjata vo stilot: "I vie taka pravevte"!!! Bozhem koalicija za Evropa nekoja stvaraat, a vamu nemozhat ni nekoe pijano seljachishte da zaprat da ne posere rabota... 'bati partiite, 'bati!!!
Snake Bite (едитирано од администратор).Ke razmislat sega malku kako se odnesuvaat lugjeto od vlasta,oti veke se gleda deka izgubol nervi narodot.
Bicho
quote:
Originally posted by Snake Bite
Dobro e shto nekoj imal hrabrost da go napravi ova.Kako ne utepal nekoj....shteta e golema.Ke razmislat sega malku kako se odnesuvaat lugjeto od vlasta,oti veke se gleda deka izgubol nervi narodot.
Abe zhiti sve, ej?! Vikash kako ne utepal, a? Iiii majkata! Pa pa pa...Revolucioneren si nema shto.
marko_polog Eh Bicho tie sto pukava i ubivaa Makedonci sega se na najvisoki drzavni funkcii oti 'nekoj' gi nagraduva, Gleda Narod i se uchi.
lav Во Македонија секој кој е далеку од „јаслите„ на државата си копнее да си се врати по секоја цена во „седлото„ на власта. Е сега нетрпението е поголема кога се нема пари ....нели?. пс Се сеќаваме кога во блиското ни минато , Бранко како лидер на опозицијата во 2000 година рикна на сиот глас запенавен и црвен(ко) во лицето : ИЛИ ЌЕ ПРАВИМЕ ШИРОКА КОАЉИЦИЈА , ИЛИ ЌЕ ГО ДИГАМ НАРОДОТ НА БУНТ. Оти си мислеше дека ке го следат (сега гледам дека било вистина). Што тоа беше , и која е разликата помеѓу гласниот ПОВИК НА БУНТ во однос на едено пукање во стакло....за мене суштински и нема некоја разлика , само се разликуваат во нијансите , а последиците се секојпат ИСТИ=ПОГУБНИ за државата на Македонците и се нарекуваат хаос. ХАОС кој додуше си го имаме уште од црниот 15 Септември кога почнаа да „вработуваат„ по еден од секое семјство одпуштајќи други 2-ца , разбира се од истото семејство. Во секој случај НЕПОВОЛНО по имиџот на државата , некој би ја нарекол а друг и протекторат. Стварно жално е после Гевгелија сега и во Македонска Каменица да се пука во просториите на сдсм , тогаш со пиштол а сега со сачмарка. Но во однос на „свадбите„ (според полицијата) кои се секидневни во Чаир и градовите на западна Македонија ова е сепак може да се каже и умерено но недостојно за нас , како држава која бара и чека прием во ЕУ.
Bicho
quote:
Originally posted by marko_polog
Eh Bicho tie sto pukava i ubivaa Makedonci sega se na najvisoki drzavni funkcii oti 'nekoj' gi nagraduva, Gleda Narod i se uchi.
Dobro be lugje, aman!!! Ne e toa poentata. Ne stanuva prashanje dali ovaa predavnichka vlada zasluzhuva da bide smeneta nasilno. Prashanje e dali sme nie sposobni i civilizirani da organizirame edni shugavi izbori bez da se puka, pluka, lazhira, tepa, ubiva i ostali sranja! Sakam bre Makedonija kade shto izborniot den kje bide dosaden ko u Luxem-fuckin'-burg!!! A ne na nekoe seljachishte od Makedonska Usrana Kamenica mu prdnalo, pa izvadil chifteto i ajdee pukaj! I uostalom kaj e taa selendra be?! KAMENICA EJ! 'bati seljachishtata!
slasa bisho prema tebe sejlacite ne se lujge :-) kazi kade ima cist grajganin .. site gradobi bile sela nekogas ..
Strelec Bicho, не генерализирај... Snake_Bite, едвај се воздржав да не те пратам на пауза... Вакви ганстерски муабети во иднина да не се повторат!
Strelec Инциденти во месните штабови на ДРУМ и на СДСМ во општина Бутел Два инциденти се случиле доцна синоќа во месните штабови на ДРУМ и на СДСМ во општина Бутел. Непознати сторители ги искршиле прозорите и влезната врата на просториите на ДРУМ, при што направиле поголема материјална штета. Во вториот инцидент кој се случил во седиштето на СДСМ, искршена е светлосна табла со ознаките на партијата. Непознатите напаѓачи го извадиле и капакот од шахтата која е пред просториите на социјалдемократите и расфрлале гранки од дрвја. Претседателот на општинскиот огранок на СДСМ Ристе Бислимовски вели дека ова се случува по трет пат. „Полицијата е известена и се надеваме дека сторителите ќе бидат фатени“, вели Ристе Бислимовски. Полицијата е известена за двата инциденти и трага по напаѓачите. За сега е ова трет напад на општински штаб. Завчера во македонска каменица со ловџиска пушка било пукано во зградата на СДСМ, во време кога 11 членови на партијата биле на состанок. По еден и пол час од настанот полицијата го фатила сторителот.
Bicho
quote:
Originally posted by slasa
bisho prema tebe sejlacite ne se lujge :-) kazi kade ima cist grajganin .. site gradobi bile sela nekogas ..
Poleka srasa, poleka. Prvo seljak ne znachi isto shto i selanec! Inaku ne e sramota nekoj da e od selo. Ej, ne e temava za toa me mrzi da opravam sega, eve da te smiram kje ti kazham deka najgolemite seljachishta se u Skopje! Miren si sea? [:D]
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Bicho, не генерализирај...
Chekaj, me zbuni sea!? Kade i po shto generaliziram? Ima seljachishta i ima civiliziran narod. Seljachishta ima i u grad, civiliziran narod ima i u selo! Mislam deka na site ni e jasno toa?!
intel
quote:
Originally posted by marko_polog
Eh Bicho tie sto pukava i ubivaa Makedonci sega se na najvisoki drzavni funkcii oti 'nekoj' gi nagraduva, Gleda Narod i se uchi.
Една работа која многу ме лути кога нашите прават работи кои им одат во прилог на тие што ги спомнуваш.Треба ли да паѓаме на ниво на Кондово 2000та.Да бидеме исти како нив???? И што постигна ловџијата во Каменица.Веста не е само локална туку дава некаква слика за државата пошироко.Како Французин би рекол,па и Македонците го прават она што го прават албанците. Митко од Струмица пукал во собраниската зграда,уапсен па протести па политиканство,со муабетите а терористите кога пукаа?Аман бе луѓе па не можат да бидат настаните од 2001 амнестија за вакви типови. Што да погодел тој Митко некоја чистачка преку прозор која нема апсолутно никаква врска со НАГРАДЕНИТЕ терористи,а можела да биде и симпатизер на ДПМНЕ или овој во Камница да погодел нкој тазе член на СДСМ. Малку треба да се разместат коцките во глава за некои работи.
Bicho Chitam, chitam i sve si vikam od Strelec e postot. 1. Avatar ist: Paverov! 2. "Onoa takvoto pod nickot" isto: Lazhgite na Paverov! 3. Potpis ist: Pak lazhgite na Paverov! Kad ono Intel da ti bil!!! Ajaa momci ej! "Zbuniti neprijatelja" rabotava, ili sakajki beshe, a? [:D][:D]
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Bicho, не генерализирај... Snake_Bite, едвај се воздржав да не те пратам на пауза... Вакви ганстерски муабети во иднина да не се повторат!
So tolku zgreshi zmijata?! A ova so avatarot!!!Katastrofa za forumov.Partizacija nevidena. p.s.Vashe si e....
Snake Bite I nemoj sega pred izbori,ke pomisli nekoj vrshish partiska diskriminacija.[;)]
SLaCk A vo Francija pa ne se pukaat po selata na partiska baza?A be ajde:)Vo Butel sami si gi krshite staklata opozicijatra nema potreba da go pravi toa poshto tamu gubite 100% na chelo so luzerot Dufe(unikatno selsko ime) Kukovski.
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
Сега знам што следува...:) СДСМ сами со го направиле ова за да можат да ја обвинат опозицијата!:)
quote:
Originally posted by SLaCk
....sami si gi krshite staklata...
Ете...:) Што ви реков?:)))
SLaCk Pa sto ako si rekol toa ne znaci deka lazam jas.Tuku deka vie lazete isto kao toj belokosiot so tenda nad glava Tito Petkovski pustase letki na bugarski vo Kriva palanka demek VMRO gi pustalo.A be komunjarska shema za prosta raja.
Divider Нема што да велиш Стрелец. Инаку, за осуда, најголема осуда се идиотштилаци од таков вид, но што да правиме кога имаме прости и неписмени. ожеме само да ги едуцираме, откако ќе ги поапсиме, се разбира. Кој е виновен се знае. Оној(ие)кои го доведоа народов до тоа дереџе да не знае што повеќе со себе и како понатаму. Трагедија, но поголема од пукање или кршење е тоа што ништо не се менува во односот на власта кон народов. И да се знае, кршат и пукаат СеДеСе-офци и ДПМНЕ-офци.
Bicho Za kopitari Pana ti ich gajle da nemash, gi ima so lopata da gi rinesh i kaj ednite i kaj drugite. Tuku pak pochnavte so stara pesna: "i vie taka pravevte" Abe da grabne chovek eden stap, pa pet udri, edna broi...
Pana
quote:
Tuku pak pochnavte so stara pesna: "i vie taka pravevte"
Kade vide takvo nesto ti.Nikoj ovde do sega ne rece deka krsel i pukal SDSM.Site se soglasija deka toa go pravat ropacite ,dali se od DPMNE dali od NP isti bicim se.
Divider Eve jas velam deka SeDeSe i LDP se tolku ocajni sto sami si gi pravat tie nesta. Site seljacistya bez ogled na cija partija pripagjaat, se ednostavno, so eden zbor: moroni i skotovi. za zal, gi ima, kaj site partii. No, deka pozicijata e ocajna, ocajna e, kako i DPMNE sto e ocajno.
Pana
quote:
Eve jas velam deka SeDeSe i LDP se tolku ocajni sto sami si gi pravat tie nesta
Nemoj be ziti se ke ti se smejat lugeto.Nesto si nervozen i indisponiran od sabajle.Odi odmori malku,napi se edno espreso.Ne ti pojde od sabajle pisuvanjevo.Sredi se malku pa posle prodolzi.
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Eve jas velam deka SeDeSe i LDP se tolku ocajni sto sami si gi pravat tie nesta. Site seljacistya bez ogled na cija partija pripagjaat, se ednostavno, so eden zbor: moroni i skotovi. za zal, gi ima, kaj site partii. No, deka pozicijata e ocajna, ocajna e, kako i DPMNE sto e ocajno.
.....plus narodecot ocaen ,plus ova MZ ( kube kosi uste na M),plus... koj toa e blago neocaen vo Makedonija , za sreken da ne barame premnogu sepak , can't over bread pie !!!
Divider Арно ми е пишувањрто, само пшто не сум опширен. Туку, ти од каде знаеш дека не е некој незадоволник од кај вас. Зошто мора по дифолт да биде некој од опозиција. Освен ако не еод кај шконтеорн Гвуевски и кликата?
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Eve jas velam deka SeDeSe i LDP se tolku ocajni sto sami si gi pravat tie nesta
Nemoj be ziti se ke ti se smejat lugeto.Nesto si nervozen i indisponiran od sabajle.Odi odmori malku,napi se edno espreso.Ne ti pojde od sabajle pisuvanjevo.Sredi se malku pa posle prodolzi.
Ne mi spomna nisto , kako odi so vtoriot izlez?????
Pana
quote:
од каде знаеш дека не е некој незадоволник од кај вас.
Cekaj,cekaj.Ova za tebe licno li se odnesuva Divider.Me zbuni!
Divider Што те збуни драг пана, да ти објаснам. Не, не се однесува на мене. ја сне сум незадоволник од кај ВАС!!Јас сум незадоволен од досегашниов начин на водење држава. Точно дека сум незадоволен. Само слеп, глув идиот може да е задоволен од се досега. Но, не мислев на мене кога реков незадоволник. Мислев на некој од СеДеСе кому не му е исполнето некое ветување, па пратил local thugs да подискрши нешто, а кое потоа ќе може да се искористи против реалната опозиција или нереалната од типот на ДПМНЕ и ЛП. Фракциите во СеДеСе како и притисокот на ЛДП (читај пишман партијата на паверов) ќе придонесат за пораз на СеДеСе-овските кандидати за советници кои некако и да се рече дека чинат. Штета за тие. Секако, партиите од типот на ЛП, ЛДП, ДПТ, ДРУМ, ДА, ДС и тн. треба да се изгубат од сцената. Тоа и ќе се случи. ДПМНЕ со Гвуевски ќе биде маргинализирана, и ако успее левиот центар во СеДеСе да преовлада над комуњарааната на Тито и Николче кељајцата, заеднпо со Народна може и да се надевмае на некаков успех за Македонија. Вака, како заложници на ситни партиски препукувања поради пишман коалиционните партнери од горенаведените партии, маф ни е работата. Но, како оптимист, се надевам дека има излез и дека ќе се успее. А вие како милувате!
slasa ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ ОДИХР со 350 краткорочни и 32 краткорочни набљудувачи Околу 350 краткорочни и 32 долгорочни набљудувачи на ОДИХР е најавено дека ќе ги следат претстојните локални избори во Македонија. Според планот, набљудувањето ќе се врши преку мобилни екипи, претежно на гласачките места што се обележани како проблематични. Според востановената практика, велат од ДИК, уште вечерта на 13 март ОДИХР ќе изготви извештај што ќе го презентира следниот ден. Краткорочните набљудувачи си одат од Македонија утрото, а долгорочните по неколку дена. Власта побара набљудувачи од ОДИХР за локалните избори. Оваа организација го следеше референдумот со околу 200 свои монитори, а на вонредните претседателски избори имаше 300 набљудувачи. За локалните ОДИХР го зголемува бројот, велат нашите извори, поради тоа што се стравува дека ќе се повтори сликата од претходните локални избори во 2000 година, кога во скопското село Кондово во пресметка на ривалските партии од албанскиот политички блок, беше убиен жител на селото. По локалните избори во 2000 година, за да се спречи изборниот фалсификат, гласачите се обележуваат со невидлив спреј. Така се гласаше и на парламентарните, вонредните претседателски и на референдумот. Обележувањето со спреј при гласањето се користи уште во Косово, Босна, Казахстан и Грузија. (М.З.)
Divider Ne bi rekol deka site se ispaniceni! Nekoi da, no i pozicijata se pokakue!
Pana Denesen "Dnevnik" pisuva,deka kandidatite na VMRO-Narodna imale ednodnevna obuka za gradonacalnici? Ednodnevna?Ne mi se veruva!
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Denesen "Dnevnik" pisuva,deka kandidatite na VMRO-Narodna imale ednodnevna obuka za gradonacalnici? Ednodnevna?Ne mi se veruva!
A be tolku im treba, genijalci, na onie od SDSM eden mesec, a drugive po tri i poveke, se zavisi od prethodna priprema i inteligencija na izbranite primeroci :):):)!!!
Pana
quote:
inteligencija na izbranite primeroci
Intelligencija,pa uste i VMRO-NP hi......hiiiiii...........huuuuuuuuuuuuuuuu
Divider Da ne se navreduvame, јасно е. Кому му треба месец, кому еден ден. На чесниот и умниот од ден не повеќе му треба, а на другите, кои покрај забележителниот недостиг на интелигенција, а и на common sense, повеќе!
Pana
quote:
чесниот и умниот
Den Doncev,Karadzovski,Trenda'filov(obrati vnimanie na akcent),Ljubco Georgievski..........sedi be ne se zaebavaj hiii....hhiiiiiiii.........hiiiiiiiiiiiii
Divider Црвенковски Бранко, Поповски Никола, Петковски Тито како предводници! Саздовски Чедомир, селекторот на малдинската карате репрезентација кој си купи кола а репрезентативците беа на леб и вода во Италија освојувајќи 5 место екипно, две сребра, три бронзи поединечно, или на леб од Скопје купен, со ајвар во Нирнберг и назад а си реновираше куќата додека се освојуваше екипно второт место во Европа на wado rju Евриопскиот куп!! И многу други. Лажи, лажи, лажи ама мене немој!!
Divider Панчо, бре момче младо. Еве, цело СеДеСе да го набројам нема потреба, си знаеш. За разлика од СеДеСе, Народна ме има мене!!!!Македонија ме има мене!!!!!!!!!!!!!!
Pana
quote:
Народна ме има мене!!!!
Tocno e toa!Narodna te ima tebe.Ama nesto slabo i pomagas.
Bicho Blaze si i na Makedonija so vas dvajcata dzhanum!!!
Pana Ti ili pomagaj ili ne go drvi bez potreba!
Divider Така, ка=и му д ане се закача со нас да не се чешка кај што не го драпка!! Помагам панчо, помагам, со сите сили. Ќе видиш, локалниве се само мало одмерување сили, парламентарните се оние на кои ќе има вистински бум и потоа прогрес, нјели. Ти текнуе!!
Pana Slabo brat mi,slabo.Kako pomagas,lepis plakati,mavtas so znaminja ili krsis stabovi!
Divider Pukam po neistomislenici, ucime od SeDese, neli vie ste drzalnici site do eden!!
Pana
quote:
drzalnici
Aj ne se pravi Stojan Andov.Ne ti lici. p.s. ti da ne ja skrsi tablata u Butel
Divider Зарем вие самите не го сторивте тоа?
Pana
quote:
Зарем вие самите не го сторивте тоа?
Sakas da kazes deka si NACIONALIST od Misisauga!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Slabo brat mi,slabo.Kako pomagas,lepis plakati,mavtas so znaminja ili krsis stabovi!
Пана , да ли е (само) ова твојот делокруг на „работа„ во твојата партија ???. Или пак сеуште го „печеш„ занаетот ?
Divider Не, патриот од Македонија! Инаку, работам за добробитта на Македонија, не сум јас од СеДеСе каде што треба да лепиш плакати и мафташ со знамиња бидејќи се „најпаметни“, нели!
Bicho Ne znam dali kje dozvolat Gospodata Guru i Zmevot, ama jas sakam malku da gi potsetam! Se dodeka ne organizirame (ORGANIZIRATE!) civilizirani izbori bez nieden incident (babi koi utnale glasachko mesto i ne mozhesh nikako da gi ubedish deka ne mozhe da glasaat tokmu na toa mesto ne gi smetam za seriozni incidenti), dzhabe mi prodavate tuka nekoja frankofonija brakja! Seljachishtata si se seljachishta, bilo da se se od VMRO, bilo da se od SDSM, sramot e nash zaednichki!!!
Divider Еве бе бичидере, овојпат ќе се организираат фер(ако лажешеПана околу местенките) и демократски избори каде што вистинската опција ќе победи (Народна) без инциденти. Се разбира, со надеж дека оња морлочааната со Гвујо и компани нема да посерат колку да посерат бидејќи и пилците знаат дека се губитници во секој поглед.
intel
quote:
Originally posted by Pana
quote:
drzalnici
Aj ne se pravi Stojan Andov.Ne ti lici. p.s. ti da ne ja skrsi tablata u Butel
Зарем ти личи на таков? Мене ми изгледа како господин кој може да палти некој да го направи тоа за него[:D]
Pana I toa sto vikas!
Strelec Скршен прозорецот на ИШ на коалицијата Заедно во Маџир Маало Со цементен блок ноќеска е скршен прозорецот на изборниот штаб на коалицијата За Македонија заедно во скопско Маџир Маало. Не е направена поголема материјална штета, а членовите на штабот велат дека претходно имале закани за вакво нешто. „Ова се вандалистички работи кои се можеби иницијатива на одредени поединци, не мислам дека тоа е направено смислено“, вели Фјодор Доброхотов, кандидат за градоначалник на општина Центар. Ова е четврт сличен инцидент.
dejan kako se vika zoborot za ova......'intimidation'
Strelec Зборот се вика ’Да се види кој е кој’!
SLaCk Pa neka jade trici ushte malce toj Dobrohotov pa jas lichno vo Sibir ke go pratam.Ne opravduvam nasilstvo no nasilstvoto ne si doaga spontano nego nekoj go predizvikuva.A najgolemite provokatori se SDSfyrom!penov - pronevereno! Ali Ahmeti mu e posledna shansa na penov.
Pana
quote:
nasilstvoto ne si doaga spontano
????????????????????????????????? kako ne se najde nekoj od vasite da mu rece "slaki dosta ne ne brani veke".
Divider Панчо, до кога со дрва и камења против секој оној кој е контра твојата опција, а во сопствениот двор не погледнуваш. насилието кое се врши од страна на власта е далеку поголемо од ситните насилија на некои недокавакани лица кои кршат прозори, а за кои не се знае дали се од опозицијата.
Pana
quote:
за кои не се знае дали се од опозицијата.
Ne se znae?Sega sakas da se pravis interesen ili seriozno zboris.Takvo nesto moze da kaze Slack, ama ti,ne ti lici!
Divider Добре бе, се знае, не се од опозицијата, тие се членови на позицијата која во паника, не знае на каков начин да се обиде да ја дискредитира опозицијата, па прибегнува кон овакви детски и идиотски методи на насилие. Задоволен. Ебаго.
Pana Opni edno "apaurince".Pocna da mi stanuva zal za tebe siziku!
Divider Ти бапнувај редовно Валиум, the magic pill, оти ќе те стегне срчка по избориве, почнуваш да бладаш.
Pana Ama sto si tolku nervozen covece.Ti izborive gi sfakas kako borba na zivot ili smrt. I 2002 godina krsevte dzamovi pa vide sto vi se sluci.Istoto ke vi se sluci i sega.
Divider Сети се снао! Уживај бе Панчо. Вие сте цвеќиња за мирисање, нели!
Pana Srcka!Da te potsetam samo na toa koj pukase so pistoli pred hotelot "Magnum" vo Ohrid!Ljac! p.s. se sekavas li deka togas gi fatija vmrovcive so falsifikuvani licni karti.Ili si zaboravil,malecok si bil!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Srcka!Da te potsetam samo na toa koj pukase so pistoli pred hotelot "Magnum" vo Ohrid!Ljac! p.s. se sekavas li deka togas gi fatija vmrovcive so falsifikuvani licni karti.Ili si zaboravil,malecok si bil!
А се сеќаваш ли кога Ќурчијата пукаше во својот сопартиец уф Гевгелија како во ОК КОРАЛ филмот , разбира се за партиски престиж или поинаку викано доминација?
Pana Imam vpecatok deka ovie sto ja podrzuvaat "opozicijata" kako da se ozraceni so osiromasen uranium!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Imam vpecatok deka ovie sto ja podrzuvaat "opozicijata" kako da se ozraceni so osiromasen uranium!
Впечатокот како и увереноста твоја дека Пенов ќе извојува голема поБЕДА за него но и за нас ...се сосема погрешни и паушални , драг мој кољега форумски , разбира се.
Pana
quote:
Пенов ќе извојува големаPOBEDA
Abe lav sto se mucis,gledas deka drugarite Divider,concrete i OooOo te napustija.Glej si astalot sto vikaat.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Пенов ќе извојува големаPOBEDA
Abe lav sto se mucis,gledas deka drugarite Divider,concrete i OooOo te napustija.Glej si astalot sto vikaat.
Сите сте вие мои другари , но некој е тука седнат на погрешен стол ....односно маса нели
Pana
quote:
Сите сте вие мои другари
Magionicar sum!!!
fio
quote:
Originally posted by Strelec
Инциденти во месните штабови на ДРУМ и на СДСМ во општина Бутел Два инциденти се случиле доцна синоќа во месните штабови на ДРУМ и на СДСМ во општина Бутел. Непознати сторители ги искршиле прозорите и влезната врата на просториите на ДРУМ, при што направиле поголема материјална штета. Во вториот инцидент кој се случил во седиштето на СДСМ, искршена е светлосна табла со ознаките на партијата. Непознатите напаѓачи го извадиле и капакот од шахтата која е пред просториите на социјалдемократите и расфрлале гранки од дрвја. Претседателот на општинскиот огранок на СДСМ Ристе Бислимовски вели дека ова се случува по трет пат. „Полицијата е известена и се надеваме дека сторителите ќе бидат фатени“, вели Ристе Бислимовски. Полицијата е известена за двата инциденти и трага по напаѓачите. За сега е ова трет напад на општински штаб. Завчера во македонска каменица со ловџиска пушка било пукано во зградата на СДСМ, во време кога 11 членови на партијата биле на состанок. По еден и пол час од настанот полицијата го фатила сторителот.
Народот е револтиран, затоа пука :-)
fio
quote:
Originally posted by Strelec
Скршен прозорецот на ИШ на коалицијата Заедно во Маџир Маало Со цементен блок ноќеска е скршен прозорецот на изборниот штаб на коалицијата За Македонија заедно во скопско Маџир Маало. Не е направена поголема материјална штета, а членовите на штабот велат дека претходно имале закани за вакво нешто. „Ова се вандалистички работи кои се можеби иницијатива на одредени поединци, не мислам дека тоа е направено смислено“, вели Фјодор Доброхотов, кандидат за градоначалник на општина Центар. Ова е четврт сличен инцидент.
Pana
quote:
Народот е револтиран, затоа пука
Abe ne zaebavaj.I vo 2002 godina koga bevte na vlast i togas pukase i krsese prozori.I togas li bese revoltiran?
Strelec Во Струмица уништени надгробни споменици на семејствата на кандидатите на „За“ СДСМ најостро го осуди завчерашното сквернавење во Струмица, каде што веднаш по митингот на коалицијата "За Македонија" биле уништени надгробните споменици на роднини на нивниот кандидат за градоначалник, како и на кандидатите за советници. Портпаролот на СДСМ, Борис Кондарко, го наведе овој случај како еден од многуте во серијата напади врз нивните штабови, поради што тие сметаат дека кампањата се одвива насилнички. Кондарко ги спомена и нападите на нивните штабови во Маџир Маало, Чаир и Бутел, пукањето во Македонска Каменица и оштетениот автомобил на шефот на локалниот Изборен штаб во Центар.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Во Струмица уништени надгробни споменици на семејствата на кандидатите на „За“ СДСМ најостро го осуди завчерашното сквернавење во Струмица, каде што веднаш по митингот на коалицијата "За Македонија" биле уништени надгробните споменици на роднини на нивниот кандидат за градоначалник, како и на кандидатите за советници. Портпаролот на СДСМ, Борис Кондарко, го наведе овој случај како еден од многуте во серијата напади врз нивните штабови, поради што тие сметаат дека кампањата се одвива насилнички. Кондарко ги спомена и нападите на нивните штабови во Маџир Маало, Чаир и Бутел, пукањето во Македонска Каменица и оштетениот автомобил на шефот на локалниот Изборен штаб во Центар.
Тоа можат да го сторат само ВАНДАЛИ .....посебно мислам на рушењето на спомениците на покојниците. Но прашањето е : КОИ СЕ ТИЕ современи ВАДАЛИ ? Според логиката веднаш секој ќе си помисли и ќе каже противниците ...но искажано без валидни докази. Тоа го можат (теоретски) и самите тоа да (си) го сторат , за да предизвикаат ефект како што погоре кажав , кај сите почитувачи на упокоените граѓани. пс Инаку во Струмица одамна е познат случајот со стреланите МЛАДИНЦИ во 1945-46 година , кои биле убиени од Власта , а на „граѓанството„ во Струмица им биле „прикажани„ како бегалци убиени на самата грчката граница кон која никојпат не ни „припариле„.
Pana
quote:
познат случајот со стреланите МЛАДИНЦИ во 1945-46 година
I sto ima vrska sega ova so temata!
Strelec lav, почнав да ти го читам постот и таман сакав да ти оддадам јавно признание дека на нешто и ти објективно пристапуваш, кога после гледам тотално ја оплеска. А добро почна... Можеше да кажеш: Тоа можат да го сторат само ВАНДАЛИ .....посебно мислам на рушењето на спомениците на покојниците. Кој и да го сторил тоа, се работи за вандалски чин! И со тоа да завршеше, lav!