Предизборните ветувања и оствареното од нив
Предизборните ветувања и оствареното од нив
gisot Мислам дека после 2 години од промената на власта во Република Македонија, крајно време е да се продискутира за дадените ветувања на Македонскиот народ во предизборниот период од страна на актуелната власт и што од нив е остварено. Изборната платформа на СДСМ од 2002-ра година е достапна [url="http://www.sdsm.org.mk/Izbori2002/ip2002.pdf"]во .pdf формат на оваа страна[/url] и добро ќе биде да направиме паралела на “ветеното и стореното“ на владата на Р.Македонија во изминатиов двогодишен период.
concrete
quote:
Originally posted by јузер
Zatoa, uste odamna vikam jas deka treba da ima kazna zatvor za lazni predizborni vetuvanja!
Kazna zatvor mozes da dobies na primer, ako kopas po vistinata ,za lazni predizborni vetuvanja, ne si zijan nikako ,a relansot e do nebo!!!!!
Divider Предизборни ветувања!!! Предизборни лаги би било подобро да напишат. Не само што ништо од ветеното не исполнија, туку и сеуште се убедени дека некој им верува дека сега, допрва, ќе сторат нешто позитивно. нели досега беа спречени од клетите душмани нивни. Од клетата опозиција!!
Divider Хехехехехехехехехехехехе....ќе се задавев од смеа!! Што тој остварил??? Се што тврди дека остварил е остварено од општините, тој ништо, освен лично богатење со павер елементите.
Pana Ne pravis razlika megu opstina i grad.
Divider Мислев на скопските општини, не се прај сега недоветен, знаеш на што мислам.
concrete Ajde be gisot , ne si go gubi vremeto!!!!!
јузер Zatoa, uste odamna vikam jas deka treba da ima kazna zatvor za lazni predizborni vetuvanja!
OooOo
quote:
Originally posted by јузер
Zatoa, uste odamna vikam jas deka treba da ima kazna zatvor za lazni predizborni vetuvanja!
Interesna sluchka shto se sluchi vo Kanada. Prime Ministerot na Ontario pred izborite i pred da stane Prime Minister potpisha rezolucija deka nema da go pokachi danokot vo Ontario i deka nema da vovede nikakov nov danok. Pogodi shto? Ne samo shto go pokachi danokot, nego i vovede novi danoci :)) Grupa gragjani se sobraa go tuzhea i go odnesoa na sud, sudot utvrdi deka toa e samo predizboren marketing i deka treba da bidesh LUD za da veruvash vo taa propaganda. I taka sea gragjani na Ontario nazdravje brichenje :)
Strelec Сосема спротив случај на ова ќе ви раскажам за во Скопје...:) Ристо Пенов непосредно пред избори им вети на граѓаните некои работи... И погодувате што? Не само што го оствари тоа што го вети, туку и повеќе од тоа...:))) Ветено, остварено, проверено! И треба да бидеш ЛУД да не гласаш повторно за него. И така сега љубители на Трипун, на здравје бричење!:)
трендафил
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by јузер
Zatoa, uste odamna vikam jas deka treba da ima kazna zatvor za lazni predizborni vetuvanja!
Interesna sluchka shto se sluchi vo Kanada. Prime Ministerot na Ontario pred izborite i pred da stane Prime Minister potpisha rezolucija deka nema da go pokachi danokot vo Ontario i deka nema da vovede nikakov nov danok. Pogodi shto? Ne samo shto go pokachi danokot, nego i vovede novi danoci :)) Grupa gragjani se sobraa go tuzhea i go odnesoa na sud, sudot utvrdi deka toa e samo predizboren marketing i deka treba da bidesh LUD za da veruvash vo taa propaganda. I taka sea gragjani na Ontario nazdravje brichenje :)
Изгледа дека на 15 септември 2002 во Македонија имало доста луди. Дали во меѓувреме се „излечиле“ ќе видиме на Прочка, 13 март 2005. Во секој случај, мислам дека датумот не е избран случајно, односно дека власта очекува да и се прости за измамата.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Абе да ве жали вас човек...:) Нам ни е едноставно... Ќе кажеме Пенов го направи ова и ова, ќе опнеме 2-3 слики и на човек да му е милина да чита и да гледа!:) Ама вам ви почнуваат маките тогаш...:) Како да се најде начин да се девалвираат и да се дискредитираат тие постигнувања од Пенов!:))) И до каде се’ се оди во тие намери, па тоа е уметност!:) Пази ваму: ’Канализација која не функционира’!?:))) Уоооууу!:)))))))
A be coek, ti imas nekoja vrska so nekoi tvoi vo Skopje ili nemas???? BUKVALNO ima zoni vo gradot kade FEKALNA kanalizacija e napravena taka da si pravi kev od vreme na vreme, za atmosferska da ne zborime. Ne e vo prasanje Penov ili nekoj pred Penov , kako ni toj po nego , ako stilot si ostane ist: prvo"tender", pa nekakov "proekt" , posle "nikakva" realizacija , AVANTA vo dzeb i pici dalje!!!!!Do slednata moznost. I onaka nikoj ne kontrolira nitu prasuva nesto, ili ako prasa koj go e....!!!!! Znaes li drugar ti kolku LAPNA za osvetluvanjeto na Stara Carsija .... veke zaboraveno,unisteno...ova provereno na lice mesto!!!Vo normalni Evropski gradovi vakvi instalacii traat so generacii , posebno na mesta kako sto e Stara Carsija!!!!!A Ein(ili kako bese) Soft i negovite semafori.... si im go zirnal cenovnikot?????Pa casovnicite na INSA koi pokazuvaat nekoe zaboraveno vreme???? Dilovite so bilbordite??? Kuso pametenje ili sto????Paver manijata veke e legenda , da ne ja povtoruvame. Iskreno receno bas me interesira Trifun sto "hobi" ke najde vo toj domen????:):):):)...
gisot Не знам кој од вас се сеќава на ова,ама еве колку за потсетување на некои од ветувањата и оствареното од истите: - Владата на СДСМ во првите 100 дена, во соработка со експерти, ќе изработи: Национална стратегија за совладување на проблемот на невработеноста,чијашто реализација ќе овозможи во текот на четиригодишниот мандат од Владата на СДСМ да се вработат 150-200 илјади од сега невработените лица. (како тргнале, има да вработат и над 450000 лица ... во заводот за вработување) - Владата на СДСМ ке обезбеди : -долгорочно одржлив раст на домашниот бруто-производ; (нема ни “р“ од раст) -зголемување на индустриското производство;(рушиме светски рекорди во пад на производството) -намалување на стапката на невработеност и пораст на вработеноста; ( Very funny! ) -зголемување на социјалните права на вработените; ( или беше намалување на истите права со бисерите на социјалата кај нас - Стевче Јакимовски и Јован Манасиевски ) -подобрување на животниот стандард на населението; ( аха , мало морген ) -зголемување на инвестициите (ако се однесува на нивните лични конта,тогаш да,има зголемување) - Владата на СДСМ нема да дозволи продажба на претпријатија кои претставуваат државен монопол во одредена дејност и со тоа да ја претворат во приватен монопол истата дејност. ( а, ЕСМ? ) - Владата на СДСМ ќе преземе мерки за стабилен пораст на индустриското производство преку мерки за поефикасно стопанисување со постојните капацитети и нивна технолошка модернизација и извозна ориентираност. ( масовните отпуштања се единствената мерка досега ) - Владата на СДСМ ветува вработување на по (барем) еден член од секое семејство во Македонија (е,цареви се жими се). Изборната платформа на сдсм е извор на “ветувањата“. Пропуштив некое остварено ветување? [}:)]
concrete Gisot , aj ne bidi kako biracite vo Ontario,kakvi vetuvanja kakvi bakraci. Dodeka ima telinja ima i teletina. Na edno drugo mesto Strelec zboruva za nekakvi ednosmerni ulici i proekt za toa.Po jubilaren n-ti pat. Cakata e vo toa sto nikoj ne spomnuva kolku pari vredat tie NEOSTVARENI proekti, koi zavrsuvaat kako stara hartija. Sega gledam CAKAR Companijata , koja patem go promovirase i tunelot pod plostad ja dobila rabotata. Ovde nekoj postojano prasuvat za budzetite na site tie famozni proekti i vo koj stepen se ostvareni, no na nekoi toa ne im se slusa.Tie samo pravat spisoci na ubavi zelbi koi se vadat od naftalin sekogas pred izbori. Sto e ubavo da si imas naiven narod!!!!!Vsusnost mislam deka i e kaznivo da lazes po malku retardirani , ama koj gleda na toa. Koj prasuva za kanalizacija koja ne funkcionira.Ili asfalt sto isceznuva po 2 meseca. Ili sportski sali koi izigruvaat rusevini ili....dolg e spisokot i beskrajna e covekovata glupost!!!!!
Strelec Абе да ве жали вас човек...:) Нам ни е едноставно... Ќе кажеме Пенов го направи ова и ова, ќе опнеме 2-3 слики и на човек да му е милина да чита и да гледа!:) Ама вам ви почнуваат маките тогаш...:) Како да се најде начин да се девалвираат и да се дискредитираат тие постигнувања од Пенов!:))) И до каде се’ се оди во тие намери, па тоа е уметност!:) Пази ваму: ’Канализација која не функционира’!?:))) Уоооууу!:)))))))
gisot Стрелец, од толку постирање почнуваш да се губиш во темите,па го плескаш Пенов насекаде (ама како добро партиско војниче мора да си ја одиграш улогата,не? [:D]). Колку за потсетување,овде темата е за оствареното т.е. НЕоствареното од предизборните ветувања. Оваа влада која ти ја оценуваш со преодни оценки насекаде по форумот ги доби изборите врз основа на ветувања дадени на Македонскиот народ. Јас само потсетувам дека 2год. треба да се доволен период да се направи пресек на (не)оствареното од истите. Ако имаш одредени резултати за кои ние не знаеме,постирај ги тука,но што и да постираш ,не го спомнувај Пенов [:D]