Кој сака да има аптека?
Кој сака да има аптека?
Strelec ВО ДРАМАТИЧНО НАДДАВАЊЕ Три милиони евра за седум аптеки Во драматично наддавање за уделите во 10 државни аптеки вчера биле инкасирани повеќе од 3 милиони евра кеш на Македонската берза, иако почетната вредност изнесувала околу милион евра. Нови сопственици на 75 отсто од уделите во 10 државни аптеки се сопственикот на "Зегин", Благоја Механџиски, кој за 1,7 милион евра ги купил аптеките во Битола, Прилеп, Радовиш и Штип, и поранешниот градоначалник на Битола, Силјан Мицевски, кој ги купил аптеките во Демир Хисар и во Крушево за 150.000 евра. "Јака 80" од Радовиш ја купила аптеката во Куманово за половина милион евра. Најмногу пари биле собрани од продажбата на аптеките во Штип и во Битола - по 511.490 евра, а најмалку за аптеката во Демир Хисар - 34.000 евра. Најголемо зголемување при наддавањето имало за аптеката во Радовиш - лицитираната цена била за дури 821 отсто поголема од почетната! Се уште се проценува вредноста на имотот на "Градски аптеки", а тие ќе бидат "на барабан" за околу еден месец.
slasa vo stip da ne kupui nekoja apin dim
angel [;)] Еееееееееееееееее колку е убаво да се има аптека денес.Барем лековите за себе нема да ги плаќаш толку скапо. Лековите со партиципација ги нема во државните аптеки освен нешто малку после први во месецот. Пациентите најдени во небрано ги купуваат лековите на приватно. Приватните аптеки ги крчмат слободно цените а пациентите се радосни што како така го нашле лекот. Докторите се во диал до дилерите на лекови па препорачуваат лекови од кои имаат аванта и рушвет, дури се толку фини што на пациентите им кажуваат од која аптека да ги купат. Тоа ти е - најдобро се профитира на маката на луѓето.[:(]