Вистина ли е : СКОПЈЕ го призна (ва) Косово ?
Вистина ли е : СКОПЈЕ го призна (ва) Косово ?
lav Во изјавата на Али Ахмети се вели [url="http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=0&EditionID=369&ArticleID=15557"]ова[/url] Дали оваа изјава е точна и гласи дека : Скопје сега ја прифаќа идејата за независно Косово ? пс Или и ова е една од т.н. ПАТКИ ама новинарски а не пекиншки?!!!
DonVito
quote:
Originally posted by dejan
pod koe ime ke bide priznaeno kosovo? former serbian province of kosovo? taka nesto:p
KOSOVO (Za Cel Svet) - KOSOVA (Za Albancite - Shiptarite)! taka ke bide Priznaeno Kosovo !
Strelec
quote:
Originally posted by DonVito
Za Albancite - Shiptarite...
Не ги викај така, ќе се лути Pr1nc!:)))
DonVito Jas Pred Da Recam Siptarite Pomisliv Na Sebe :) Znaci Ne Rekov Za NAvreda [:D] Tuku Si Se Narekov Samiot Sebesi Siptar . Albanians Gi Narekov Za Da Razberete Site A Siptarite Gi Narekov za da razberime albancite na forum :)
intel
quote:
Originally posted by DonVito
Jas Pred Da Recam Siptarite Pomisliv Na Sebe :) Znaci Ne Rekov Za NAvreda [:D] Tuku Si Se Narekov Samiot Sebesi Siptar . Albanians Gi Narekov Za Da Razberete Site A Siptarite Gi Narekov za da razberime albancite na forum :)
Што ти значи да си од Дебар. Доволно е и вујна да имаш од’таму веднаш си попаметен.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...туку за Демир Хисар. Се гледа дека си нивен муштерија долгогодишен и не пропушташ ниту една прилика за да им направиш ЕПП , нели кољега ?
lav, за ова обраќање кон intel се оди на пауза... Се обидувам да бидам толерантен, особено сега пред избориве, но воздржи се од навреди кон останатите овде на форумов!
dejan skopje bi trebalo da go prifati nezavisnost na kosovo i ako ne sakase, deka zapad toa go saka... moze drzhavata odlucila da go priznae kosovo deka gi znae makite koga nema da bides priznaen:p
Divider А што има лошо во признавањето на Косово како независно? да не треба да ги штитиме србите? Кога тоа ќе се случи сакале ние или не! особено мораме да го сториме тоа, но под услов неменливост награници, обележување на иститре, а потпишување на меѓународно признат, мултилатерален и билатерален договор пред светската јавност (ЕУ/УН)!!!
трендафил Ако е според референдумот (кај што прв повика на бојкот), признавањето на малоречанскиот универзитет и други работи, Али Ахмети е лидер на оваа коалиција. Веројатно е така и кога се работи за признавањето на Косово. Потоа пред 4-5 години Бучковски зборуваше против независно Косово. Дури го повика тогашниот премиер Георгиевски да си поднесе оставка кога се сретна со Хашим Тачи (тогаш косовски премиер). А се` против што СДСМ беше како опозиција, сега го прави како власт. (Иако тогаш не стануваше збор за признавање на независно Косово). Во секој случај не зависи од нас независноста на Косово. Треба само да ги решиме граничните и други проблеми пред да се случи тоа ако големите така одлучат.
трендафил Заборавив нешто друго. Познато ли е доколку Косово стане независно, под кое име ќе не признае нас. Под уставното или СДСМовското.
lav
quote:
Originally posted by Divider
А што има лошо во признавањето на Косово како независно? да не треба да ги штитиме србите? Кога тоа ќе се случи сакале ние или не! особено мораме да го сториме тоа, но под услов неменливост награници, обележување на иститре, а потпишување на меѓународно признат, мултилатерален и билатерален договор пред светската јавност (ЕУ/УН)!!!
Јас само прашав колега и тоа ЈАВНО нели ...оти гледам дека некој (со Швајцарско лекарско уверение дека е шизофреничен) изјавува нешто што во Македонскиот Парламент воопшто не е ЈАВНО расправано пред сите пратеници и одлучено нели. ИЛИ пак можеби се работи за нешто што Б(а)учко сосе Зеленко ни го „готват„ во сдсм-кујната ?
Divider Под уставното, освен ако нашиве и тоа го заебат!!!! Убаво рече трендафиле, убаво. Кога озлогласениот војвода отиде да се сретне со ((жими) (Х)ашим (ов)) Тачи сите го демонизираа, сега со Бучко тоа е муда((р)марјанова) политички потег!! Е нели не чиниме после. Или кому/како/кога му милува!!
lav
quote:
Originally posted by Divider
Под уставното, освен ако нашиве и тоа го заебат!!!! Убаво рече трендафиле, убаво. Кога озлогласениот војвода отиде да се сретне со ((жими) (Х)ашим (ов)) Тачи сите го демонизираа, сега со Бучко тоа е муда((р)марјанова) политички потег!! Е нели не чиниме после. Или кому/како/кога му милува!!
Штом си напишал АКО и самиот искажуваш (оправдано) сомнение кон ајктуелниве властодршци кои никојпат не се знае каде некој „ветер„ ќе ги одвее и што се не ли ќе и накалемат на државата на Македонците ...како Ќиро на пример со „привременото„ и старо 12 годишно име FYROM , од кое СИТЕ (дури и сдсм-офците) се СРАМАТ ама не и тој кој го прифатил ..нели. Мислам на Ќирота Фиромски.
Divider А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица (нашите загинати херои бранители, сите македонци чесни през историјата). Туку, јебига, сега за сега не се подготвува никакво Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта туку едноставно полека но сигурно заживување на Македонија, почеток на тоа победа на НП на локалните избори, кои за тоа мора да бидат фер и демократски и во мирна атмосфера, а што резултира во најавите за признавање на уставното име на се пшовеќе битни и небитни (за нас) земји од Европа и светот, за на крај и косово да стане независно но под условите кои претходно ги наведов!
Pina
quote:
Originally posted by Divider
А што има лошо во признавањето на Косово како независно? да не треба да ги штитиме србите? Кога тоа ќе се случи сакале ние или не! особено мораме да го сториме тоа, но под услов неменливост награници, обележување на иститре, а потпишување на меѓународно признат, мултилатерален и билатерален договор пред светската јавност (ЕУ/УН)!!!
A shto ima dobro vo priznavanjeto na Kosovo, od druga-strana. Koga nashata diplomatija go prizna Tajvan, R. Makedonija ja snajdoa mnogu dobrini. Nema vrska toa shto velish za nekakvo "shtitenje" na Srbija ako R. Makedonija ne go priznae Kosovo. A ako treba da se bira, za Makedonija odnosite so Srbija se mnogu povazni otkolku odnosite so eventualno nezavisno Kosovo. So Kosovo mozhe i eden Berlinski dzid da napraime i ich oko da ne ni trepne. Ili ti kazhuvaat deka patot na Makedonija kon Evropa vodi preku Kosovo, pa via Sandzak i Bosna. So Kosovo, Makedonija ima da raschisti mnogu raboti. Granichniot konflikt, da se raschisti so toa termo-elektranite vo chija izgradba uchestvuvashe Makedonija, bara-bar, za potrebite na Zhelezarnicata, zdravstvoto na Makedonija ima za zimanje od Kosovo "big time". Megjuto tragichno e toa shto nie nemame nezavisna diplomatija pa da mozhe da igra vo korist na R, Makedonija. Instrukciite za odnosot na nashata diplomatija so Kosovo nezavisno) kako i obichno ke dojdat od Washington i Brisel, pa zatoa mnogu da ne se zamarame so toa dali Makedonija ke go priznae KOsovo ili ne. Ama toa ti e toa, sho ke prajh.
Pina
quote:
Originally posted by Divider
А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица (нашите загинати херои бранители, сите македонци чесни през историјата). Туку, јебига, сега за сега не се подготвува никакво Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта туку едноставно полека но сигурно заживување на Македонија, почеток на тоа победа на НП на локалните избори, кои за тоа мора да бидат фер и демократски и во мирна атмосфера, а што резултира во најавите за признавање на уставното име на се пшовеќе битни и небитни (за нас) земји од Европа и светот, за на крај и косово да стане независно но под условите кои претходно ги наведов!
Tokmu taka. Ostajte go Kiro Gligorov na raat Toj si beshe shto si beshe koga Makedonija se vodeshe kako Nacionalna drzhava na Makedonskiot narod. Sega se drugi vreminja, nashata drzha veke ne e toa. A ova so Ukraina, kako shto velish "Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта" must be a joke. eh? Za Makedonija ne e potrebno takvo demokratsko osvojuvanje na vlasta, vo Makedonija razni kvislinzi i pettokolonashi potkrepeni od Imperijata veke odamna se izborija za vlast, demokratski razbira se.
OooOo Prvo zabegavte so temata, a vtoro:
quote:
Originally posted by Divider
А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица
Bravo Divider. Ti sakashe da zaplivash vo politichkite vodi neli? Se prashuvam koj normalen bi ti dal podrshka vo/za tvojata kandidatura so vakvi izjavi. Iskreno vekje ich ne se chudam shto si vo VMRO Narodna. Kakov lider, takvi simpatizeri. A jas sakav da ti veruvam deka si za obedinuvanje na site makedonci. Da se vratime na temata ...
intel
quote:
Originally posted by Divider
А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица (нашите загинати херои бранители, сите македонци чесни през историјата). Туку, јебига, сега за сега не се подготвува никакво Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта туку едноставно полека но сигурно заживување на Македонија,
Што така со сценариото.Зарем заборави????Кликни [url="http://tinyurl.com/3na6b"]tuka[/url] За Киро и Трајковски ќе отворам посебна тема,ама утре па ќе пролафиме троа. За Косово или за темата.Незнам зошто се замараме со работи за кои Македонија воопшто не одлучува.Само зафаќаме простор без потреба.
dejan pod koe ime ke bide priznaeno kosovo? former serbian province of kosovo? taka nesto:p
DonVito
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by DonVito
Jas Pred Da Recam Siptarite Pomisliv Na Sebe :) Znaci Ne Rekov Za NAvreda [:D] Tuku Si Se Narekov Samiot Sebesi Siptar . Albanians Gi Narekov Za Da Razberete Site A Siptarite Gi Narekov za da razberime albancite na forum :)
Што ти значи да си од Дебар. Доволно е и вујна да имаш од’таму веднаш си попаметен.
si znajs ti . zato se mesas [:D]
lav
quote:
Originally posted by Pina
quote:
Originally posted by Divider
А што има лошо во признавањето на Косово како независно? да не треба да ги штитиме србите? Кога тоа ќе се случи сакале ние или не! особено мораме да го сториме тоа, но под услов неменливост награници, обележување на иститре, а потпишување на меѓународно признат, мултилатерален и билатерален договор пред светската јавност (ЕУ/УН)!!!
A shto ima dobro vo priznavanjeto na Kosovo, od druga-strana. Koga nashata diplomatija go prizna Tajvan, R. Makedonija ja snajdoa mnogu dobrini. Nema vrska toa shto velish za nekakvo "shtitenje" na Srbija ako R. Makedonija ne go priznae Kosovo. A ako treba da se bira, za Makedonija odnosite so Srbija se mnogu povazni otkolku odnosite so eventualno nezavisno Kosovo. So Kosovo mozhe i eden Berlinski dzid da napraime i ich oko da ne ni trepne. Ili ti kazhuvaat deka patot na Makedonija kon Evropa vodi preku Kosovo, pa via Sandzak i Bosna. So Kosovo, Makedonija ima da raschisti mnogu raboti. Granichniot konflikt, da se raschisti so toa termo-elektranite vo chija izgradba uchestvuvashe Makedonija, bara-bar, za potrebite na Zhelezarnicata, zdravstvoto na Makedonija ima za zimanje od Kosovo "big time". Megjuto tragichno e toa shto nie nemame nezavisna diplomatija pa da mozhe da igra vo korist na R, Makedonija. Instrukciite za odnosot na nashata diplomatija so Kosovo nezavisno) kako i obichno ke dojdat od Washington i Brisel, pa zatoa mnogu da ne se zamarame so toa dali Makedonija ke go priznae KOsovo ili ne. Ama toa ti e toa, sho ke prajh.
Јас мислам дека 100% си во право за погоренапишаното. Браво.
Strelec
quote:
Originally posted by Pina
...pa zatoa mnogu da ne se zamarame so toa dali Makedonija ke go priznae KOsovo ili ne.
quote:
Originally posted by lav
Јас мислам дека 100% си во право за погоренапишаното. Браво.
Па зошто тогаш го отвори топиков, ако мислиш дека е во право?:) Или, in meantime you changed your mind, maybe?
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Pina
...pa zatoa mnogu da ne se zamarame so toa dali Makedonija ke go priznae KOsovo ili ne.
quote:
Originally posted by lav
Јас мислам дека 100% си во право за погоренапишаното. Браво.
Па зошто тогаш го отвори топиков, ако мислиш дека е во право?:) Или, in meantime you changed your mind, maybe?
Темата е отворена за сечие мислење , а во воведот Јас своето воопшто не го искажав ами само посочив „извор„ од каде би требало да се почне со исказите. пс Секако не очекував дека сите ИСТО ќе размислуваат. ппс I change my mind sometimes, according to the occasions
Divider
quote:
Originally posted by OooOo
Prvo zabegavte so temata, a vtoro:
quote:
Originally posted by Divider
А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица
Bravo Divider. Ti sakashe da zaplivash vo politichkite vodi neli? Se prashuvam koj normalen bi ti dal podrshka vo/za tvojata kandidatura so vakvi izjavi. Iskreno vekje ich ne se chudam shto si vo VMRO Narodna. Kakov lider, takvi simpatizeri. A jas sakav da ti veruvam deka si za obedinuvanje na site makedonci. Da se vratime na temata ...
Што лошо реков? Ај, кажи ми баш што лошо реков што не е вистина!
Divider
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Divider
А бе Љав, остај го Чиро (Ј)око (У)оно нека си умре на раат, има во пеколот кој да го дочека да му плаче мамица (нашите загинати херои бранители, сите македонци чесни през историјата). Туку, јебига, сега за сега не се подготвува никакво Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта туку едноставно полека но сигурно заживување на Македонија,
Што така со сценариото.Зарем заборави????Кликни [url="http://tinyurl.com/3na6b"]tuka[/url] За Киро и Трајковски ќе отворам посебна тема,ама утре па ќе пролафиме троа.
Не разбирам колега Интел, навистина, што сакаш да кажеш со линкот, дека, јас , лично, револтиран од се денес што се случува, сум или сеуште заговарам разно=разни сценарија за пресметка. Точно, јас не бегам од она штио сум го кажал. Ако нема друго решение, тогаш јебига. Понекогаш треба со морковчето, понекогаш со стапот. Кога може мирно, кога не може со сила. Извини, ама јас сум пред се македонец, македонски патриот, кому се потешко му паѓа разнебитувањето на дедовината. Инаку, реков: „...сега за сега не се подготвува никакво Украинско или Грузиско сценарио за демократско освојување на власта туку едноставно полека но сигурно заживување на Македонија...“ Иако не би било лошо, нели, ако се вистинска цел! Македонија, ваква каква што ја имаме, волкава, малечка, е се што имаме. Јас, прв, за неа ќе сторам се потребно! Ако може демократски пеки, ако не...што тогаш, да ја загубиме. В ред, кој мисли дека лесно ќе помине, тука, кај мене и таквите ко мене. Сепак, да се вратиме на темата. Косово и неговата независност е реалност. Ние треба да реагираме совреме, за да можеме да издејствуваме поповолни услови за нас, securities! Тоа дека не зависи од нас, да, но сепак, до нас е, сосед ни е. За разлика од Тајван (прим. прев Пина)! Понатаму, мора умно и дипломатски да се изведе целиот тој процес, да не не „изненади“ како снегот во јануари!! и одглава да не акне па да се чешаме кај што не не јаде јадеж!! Ви текнуе!! А вие како милувате!
intel
quote:
Originally posted by Divider 1.Не разбирам колега Интел, навистина, што сакаш да кажеш со линкот, 2.Понатаму, мора умно и дипломатски да се изведе целиот тој процес, да не не „изненади“ како снегот во јануари!! и одглава да не акне па да се чешаме кај што не не јаде јадеж!! Ви текнуе!!
1.Мораш да ме разбереш,треба да можеш треба да знаеш[:D],дека довербата што му ја дадов на тој до тебе 98 многу многу дури мислам никогаш нема да ја врати кај мене барем.Сега што покрај сувото и суровото гори што можам јас.Можеби ти искрено мислиш така како што пишуваш ама Љубче НЕ.Ти текнуе? 2.Кога пишував јас пред две години дека треба ум и дипломатски ти ми се смееше. 2001 колку за споредба албанците не се закануваа ама правеа,сега се закануваа со Кондово и што направија?Биди реален.
трендафил Албанците се закануваа во 2000, а направија во 2001. Да делуваа Али Ахмети и Г`зим Острени во 2001 како што направија во Кондово Арбен Џафери и Мендух Тачи, немаше да има војна ни тогаш. Да се вратам на темава. Отрворено е трговското представништво на Македонија во Приштина. Зошто Бучковски беше против тоа да се отвори во 2000 година, а сега лично отиде таму. Дали се плашеше дека ако го стореше тоа Љубчо, нема да дојде до војна во 2001та. (Ова ако работите навистина се решаваат на начин на кој ги решава коалицијата ДУИ, ЛДП, СДСМ.) Ругова бил ПРЕЗАФАТЕН и нема да се сретне со Бучко, кој пак се сретнал со Петерсен и воениот злосторник Рамуш Харадинај, кој во 2001та се бореше и против Македонија. Може му се извинил за жртвите што КЗК ги имаше кај Радуша и се оправдал дека тој не е виновен, затоа што врховниот командант Трајковски наредбата до воздухопловството ја има дадено директно заобиколкувајќи го и министерството и генералштабот. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=43575"]повеќе[/url]
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Албанците се закануваа во 2000, а направија во 2001. Да делуваа Али Ахмети и Г`зим Острени во 2001 како што направија во Кондово Арбен Џафери и Мендух Тачи, немаше да има војна ни тогаш. Да се вратам на темава. Отрворено е трговското представништво на Македонија во Приштина. Зошто Бучковски беше против тоа да се отвори во 2000 година, а сега лично отиде таму. Дали се плашеше дека ако го стореше тоа Љубчо, нема да дојде до војна во 2001та. (Ова ако работите навистина се решаваат на начин на кој ги решава коалицијата ДУИ, ЛДП, СДСМ.) Ругова бил ПРЕЗАФАТЕН и нема да се сретне со Бучко, кој пак се сретнал со Петерсен и воениот злосторник Рамуш Харадинај, кој во 2001та се бореше и против Македонија. Може му се извинил за жртвите што КЗК ги имаше кај Радуша и се оправдал дека тој не е виновен, затоа што врховниот командант Трајковски наредбата до воздухопловството ја има дадено директно заобиколкувајќи го и министерството и генералштабот. [url="http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=43575"]повеќе[/url]
Ако добро ги разбирам луѓето и тие кои се обидуваат тоа да (по)станат нели , реакцијата на непризнатиот сеуште председател на протекторатот космет е разбирлива и дури и очекувана од мене. Никој не сака газолижачи и предавници , особено не ако се од непосредното соседство. Само поради веројатно некаква си хигиена ...за да не се префати нешто што едниот го има во себе , а другиот не сака да го добие , разбира се со ракувањето кое нормално следи при вакви „средби„.
intel
quote:
Originally posted by трендафил
Да делуваа Али Ахмети и Г`зим Острени во 2001 како што направија во Кондово Арбен Џафери и Мендух Тачи, немаше да има војна ни тогаш.
Џафери и Тачи се проверени за тие работи.Искусни чистачи на терен што би се рекло.Само штета што немавме министер како Љубе па да прошета низ Кондово па да му се обрати на Македонскиов народ и да го потценува како да е умноболен со зборовите: -Ова е ров....еве ова е пат...а ова се празни аргета паштети..значи тука јаделе... Тој не е за Хаг дефинитивно,туку за Демир Хисар.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Да делуваа Али Ахмети и Г`зим Острени во 2001 како што направија во Кондово Арбен Џафери и Мендух Тачи, немаше да има војна ни тогаш.
Џафери и Тачи се проверени за тие работи.Искусни чистачи на терен што би се рекло.Само штета што немавме министер како Љубе па да прошета низ Кондово па да му се обрати на Македонскиов народ и да го потценува како да е умноболен со зборовите: -Ова е ров....еве ова е пат...а ова се празни аргета паштети..значи тука јаделе... Тој не е за Хаг дефинитивно,туку за Демир Хисар.
Се гледа дека си нивен муштерија долгогодишен и не пропушташ ниту една прилика за да им направиш ЕПП , нели кољега ?
intel
quote:

Originally posted by intel
Тој не е за Хаг дефинитивно,туку за Демир Хисар.
quote:

Originaly posted by lav
Се гледа дека си нивен муштерија долгогодишен и не пропушташ ниту една прилика за да им направиш ЕПП , нели кољега ?
Лав јас тебе не те навредив.Зошто вака ми се обраќаш само ти си знаеш. П.С.Ај оди опни една ладна боза во Палма на моја сметка.
SLaCk Deneska pak Buckovski mu beshe mushterija na Haradinaj.Pak na gosti na chajche kaj nego a za edna nedela vo Hag treba da odi.Toa e, ednas koga ke se zdruzis so teroristi vo navika ti preogja.
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
Deneska pak Buckovski mu beshe mushterija na Haradinaj.Pak na gosti na chajche kaj nego a za edna nedela vo Hag treba da odi.Toa e, ednas koga ke se zdruzis so teroristi vo navika ti preogja.
Што мислиш Слацк,ќе му пружат ли црвен тепих кога ќе дојде на гости?