Бранко Црвенковски
Бранко Црвенковски
fio Уште кога се кандидираше за претседател, се шпекулираше дека ја прифаќа кандидатурата од 2 причини. Првата, да избегне одговорност за состојбата во Македонија, пред се економското тонење на државата. Втората причина, која тогаш изгледаше само како празни муабети од страна на опозиционерите, беше дека со тек на време сака да го смени уставот и да добие многу поголеми ингеренции и овластувања отколку сега. Денес читам во весник една сторија во Дневник која меѓу другото вели: ПО НАЈАВИТЕ ЗА ЈАКНЕЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА ФУНКЦИЈА Владата ќе менува нешто во Уставот, но и самата не знае што ..... Министерката за правда избегна да го каже нејзиниот став за најавените уставни измени, кои треба да ги зголемуваат овластувањата на Републичкиот судски совет при изборот на судиите, а преку него и на претседателските овластувања, како дел од извршната власт. Без одговор остана и прашањето дали тоа значи дека се напушта сегашниот модел на државата и се воведува претседателски систем. Ова мене ми личи на Буш најмладиот а? Шо ти е болест за власт значи...
Divider Јкас поодамна велам дека индивидуата Б.Ц. сака од парламентарна демократија, полека низ мала врата, знаејќи ја индолентноста на народот, имајќи ги в џеб медиумите, власта и слично, да воведе претседателска демократија. Од нормална парламентарна држава, да ни стане нов, македонски Лукашенко, шеварнадзе, кучма, путин или уште полошо, Сталин, Хитлер, Чаушеску, Бискуп Туту... Ама кој да чуе, разбере, сфати!!
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Јкас поодамна велам дека индивидуата Б.Ц. сака од парламентарна демократија, полека низ мала врата, знаејќи ја индолентноста на народот, имајќи ги в џеб медиумите, власта и слично, да воведе претседателска демократија. Од нормална парламентарна држава, да ни стане нов, македонски Лукашенко, шеварнадзе, кучма, путин или уште полошо, Сталин, Хитлер, Чаушеску, Бискуп Туту... Ама кој да чуе, разбере, сфати!!
I realno zemeno i poorganiziran narod so Hindenburg kako predsedatel(Hindenburg so golemo H kako nas Korab) vo dadena "grogi" sostojba dopusti da bide preveslan od Hitler&co. Ne e Branko tolku umen , ama na MZ i treba nesto takvo za da ja prevesla Makedonija na makedoncite. Toa mozebi e objasnuvanje zosto za da locira eden KingAir mu trebase na KFOR dva dena kako da e igla vo stog seno, a ne Aircraft Wreckage so ELT sto vristi!!!
Divider Конкретен, па ти си тука. Поздрав. Ај се читаме за недел адена, одам на пат од утре! Чувајте го фортот, драги мои форумџии и не дозволувајте пеновци да спамираат со своите невистини. Вистината/правината се тнчи ама не се кини!!!
slasa a bre fio sto loso ti ima branko napraveno .. lupco da dojde podobar li ke bide
fio Сласа, со сила се праиш ограничен или не ме сконта?