Скопје е главен град на косовскиот вилает
Скопје е главен град на косовскиот вилает
Belomorec ДУИ ВО ЧАИР Скопје е главен град на косовскиот вилает Една од нашите најголеми победи е тоа што формиравме општина со албанско мнозинство во центарот на главниот град на косовскиот вилает. Со тоа ни се овозможува на Скопје да му го вратиме стариот сјај и да го претвориме во центар на албанштината, порача Изет Меџити, кандидат за градоначалник на Чаир од редовите на ДУИ, на завчерашната средба со граѓаните. - Наша победа е и тоа што албанскиот јазик е официјален во цело Скопје, дури и таму каде што Албанците се малцинство. Албанската популација беше најдискриминирана во главниот град. Ќе бараме Бит-пазар да го управуваме заеднички со Македонците, бидејќи од него егзистираат многу албански семејства и нема да дозволиме Пенов да го премести пазарот надвор од границите на Чаир - предупреди Меџити. Тој им порача на Албанците да и се вратат на Старата чаршија и да не одат во кафеаните од десната страна на Вардар, бидејќи македонските бизнисмени и државни структури прават стратегии како да ја упропастат Чаршијата. Меџити се пофали дека во Специјалната болница за гинекологија и акушерство во Чаир вработиле 50 Албанци од специјалисти до чувари, така што сега објектот го обезбедуваат бивши членови на ОНА. - Без разлика колку сме на број, ќе станеме рамноправни бидејќи по 2001 година, Македонија живее во нова реалност, за која е заслужна ДУИ. Скопје е центар на Албанците и ние тука треба да ја создаваме својата иднина - рече Ермира Мехмети, портпаролка и потпретседателка на Форумот на младите на ДУИ. (М.Т.) >>> Немора постојано да си докажуваме дека тие навистина го работат тоа, сонот за голема Албанија.
dejan deka nekoj frlil nekolku zborvoi ne znaci deka toj son za golema albanija ke dojde.
Pro Patria 2
quote:
Originally posted by Belomorec
ДУИ ВО ЧАИР Скопје е главен град на косовскиот вилает Една од нашите најголеми победи е тоа што формиравме општина со албанско мнозинство во центарот на главниот град на косовскиот вилает. Со тоа ни се овозможува на Скопје да му го вратиме стариот сјај и да го претвориме во центар на албанштината, порача Изет Меџити, кандидат за градоначалник на Чаир од редовите на ДУИ, на завчерашната средба со граѓаните. - Наша победа е и тоа што албанскиот јазик е официјален во цело Скопје, дури и таму каде што Албанците се малцинство. Албанската популација беше најдискриминирана во главниот град. Ќе бараме Бит-пазар да го управуваме заеднички со Македонците, бидејќи од него егзистираат многу албански семејства и нема да дозволиме Пенов да го премести пазарот надвор од границите на Чаир - предупреди Меџити. Тој им порача на Албанците да и се вратат на Старата чаршија и да не одат во кафеаните од десната страна на Вардар, бидејќи македонските бизнисмени и државни структури прават стратегии како да ја упропастат Чаршијата. Меџити се пофали дека во Специјалната болница за гинекологија и акушерство во Чаир вработиле 50 Албанци од специјалисти до чувари, така што сега објектот го обезбедуваат бивши членови на ОНА. - Без разлика колку сме на број, ќе станеме рамноправни бидејќи по 2001 година, Македонија живее во нова реалност, за која е заслужна ДУИ. Скопје е центар на Албанците и ние тука треба да ја создаваме својата иднина - рече Ермира Мехмети, портпаролка и потпретседателка на Форумот на младите на ДУИ. (М.Т.) >>> Немора постојано да си докажуваме дека тие навистина го работат тоа, сонот за голема Албанија.
sipcive si ja brkaat rabotata,a nie?
DJ_SHEMA konechno nekoj na politichkata scena da zboruva vistina