Trendo e pro-bugarski orientiran?
Trendo e pro-bugarski orientiran?
n/a Ova e naslovnata strana na on net: http://www.on.net.mk/ Ve molam poglednete ja vesta koja e treta po red od desna strana: "Zasega bez dobar naslov" i ima slika od edno devojce kako drzi slika od Hitler. Ako stisnete na linkot ke ve odvede ovde: http://site.znain.com/macedonia/pictures-and-docs/bgfascisticoccupier.html Trendo se povikuva na izjavi od sajtovi koi tvrdat deka nie sme bugari. Proverete pa procenete sami i kazete svoe mislenje.
concrete
quote:
Originally posted by slasa
da de mnogu pametno . posle eeden dobar den ke dokazat bugarite crno na belo tolku balgari ziveet vo makedonija , znaci ne treba so vojna ti ne ocupiraat so nivni drzavjanstva ova e i raspadot na Makedonija ako vaka prodolzi .
Pa toa e i intencija na MZ. Poleka poleka makedoncite da zemat bugarski drzavjanstva, nekoe grcko (ako dadat nekomu) i srpsko. Albancite znaes kade odat. E togas nastapuvaat nekakvi komisii (a-la Badinter) i Makedonci vo Makedonija Assss!!! Mislis deka "smesnata"prikazna so propusni granici na vnatresna zemjata vo koja kurdi,pakistanci i drugi doagaat so padobranski desant, preletuvajki preku EZ zemji, kako i "lesno" falsivite pasaporti se vistinskata pricina. A be 1.5 miliona makedonci se kapka voda vo nivnata kofa, cip pod uvo ke im stavea , ako trebase da postojat!!!!!!(Mislam spored niv i spored nasite "drzavotvorci" od site proviniencii dosega!!!) Se skinav od smeenje so ova javniot obvinitel, sega duri i so sicilijanskata mafija ne napravija barabar :):):)!!!!
intel
quote:
Originally posted by dejan
breee....i zosto bugarsko drzavjanstvo? samo za nekoi biznis? ili da patuvat po slobodno vo evropa?! za da ja vidat venecija pret da se najde pod more, kako nekoi mi rekol tuka:p
Дејан како што кажа Славе така е.
quote:
da de mnogu pametno . posle eeden dobar den ke dokazat bugarite crno na belo tolku balgari ziveet vo makedonija , znaci ne treba so vojna ti ne ocupiraat so nivni drzavjanstva ova e i raspadot na Makedonija ako vaka prodolzi
Тој што има пари и што сака да ја види Венеција или Амстердам не му треба бугарски пасош.На бизнисмените уште помалку им е потребен.Како доказ за ова може да послужи Трипун и concrete. Позадината е јасна,не само што повеќе нема Македонско малцинство во Бугарија туку сега има Бугари во Македонија.А кој ќе промовира ако не Караџовски,Трендафилов и другарчињата нивни докажани при работењето на ова поле.Се започна во времето на ВМРО-ДПМНЕ и неговата влада со пулените што се сега во НП.Прво се откажаа од Македонците во Бугарја па го протнаа историскиот бизнис за Бугарија со пасошите. Таквите најгласно лааат за некаков си неоврховизам со албанците,а со воодушевување кажуваат прикаски најверојатно слушани од нивните дедовци како со восхит ги дочекале ослободителите 41.Ја слават Мара Бунева,Михајлов и не убедуваат во грешно читање на историјата.А колку се они грешни се гледа по статусот нивен во општеството наше.Цел живот се осудени да останат на дното и да џавкаат.Господ гледа и суди.Се прикажуваат и како најголеми верници па се автобанираат по црковни празници.Демек ние сме побожни,христијани Македонци,ама со квази додавка. Сепак господ не чува од такви,фала му.
concrete
quote:
Originally posted by intel
More Intel ne se zanesuvaj, semata ne e na nivo na Karadzoski ili bilo koj od toa nivo. Podolgorocna e i gi resava problemite i na EU i na MZ i na drcnite sosedi!!!! Da bese poinaku veke ke bevme vo NATO za sto gi imame site uslovi ( na strana dnevni bajki) i togas MAKEDONSKIOT problem prestanuva da bide problem!!! Ama vo nato Makedonci ne smeat da vlezat dodeka ne padnat pod 20% vo sopstvenata drzava. Posle toa , rutina i nijansi!!!! A ona za koj ima pari ..patuva ...kazi im go na Evropskite studenti i mladina...ke vidis sto ke ti se sluci!!!!!!
intel
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by intel
More Intel ne se zanesuvaj, semata ne e na nivo na Karadzoski ili bilo koj od toa nivo. Podolgorocna e i gi resava problemite i na EU i na MZ i na drcnite sosedi!!!! Da bese poinaku veke ke bevme vo NATO za sto gi imame site uslovi ( na strana dnevni bajki) i togas MAKEDONSKIOT problem prestanuva da bide problem!!! Ama vo nato Makedonci ne smeat da vlezat dodeka ne padnat pod 20% vo sopstvenata drzava. Posle toa , rutina i nijansi!!!! A ona za koj ima pari ..patuva ...kazi im go na Evropskite studenti i mladina...ke vidis sto ke ti se sluci!!!!!!
Извини постар си ама ќе ти кажам дека врска немаш што пишуваш,барем за ова сега.Инаку да не помислиш дека те ставам во група со лав и другите од таа фела да ти кажам дека си ми почитуван другар форумски.
Great_Macedonian smrt za bugarofilite!
concrete
quote:
Originally posted by intel
Извини постар си ама ќе ти кажам дека врска немаш што пишуваш,барем за ова сега.Инаку да не помислиш дека те ставам во група со лав и другите од таа фела да ти кажам дека си ми почитуван другар форумски. [/quote] Daj Boze vrska da nemam, pomirno ke si spiev, vaka oko ne mozam da sklopam.Samo vo princip sekogas simni gi ,istrugaj gi dvata prvi sloja na ZNAENJETO!!!
intel Не е убаво комшии да си дофрлаат нели concrete и BrainJr. BrainJr дали знаеш што е ова колкава му е вредноста и кога е украдено од Македонија: [img]http://www.historymuseum.org/ups/Image/exhibit_big_2.gif[/img] Повеќе [url="http://www.historymuseum.org./exhibit.php?id=2"]ТУКА[/url] или [url="http://www.historymuseum.org"]Овде[/url]
трендафил
quote:
Originally posted by Jakov
Kako ke ne gledaat po 60 godini na proslavata na priznavanje na imeto. Ako postapkata bila pravilna i ako toa sto sme go dobile sega(togas) e ona vistinskoto fotkite ke biddat sosoema ok. Ako poebeme se za 60 godini zdravje togas, slika ko slika grupa izgubeni luge. Kako sega deluvaat slikite od pred 60 godini na onie vo Prohor Pcinski? A kako deluvaat na onie odsajtot na trendo sto go cekale Car Boris?
До пред 15 години сликата на Методи Андонов-Ченто или Панко Брашнаров на пример не ги гледавме баш во полн сјај. Во полн сјај беа сликите на некои други чиј сјај сега е потемнет. Од тоа како ќе се одвиваат работите во иднина, ќе зависи и на кој начин ќе се гледа на врзаното Македонско и знамето на САД. Во тек на II светска војна најголема сила била Германија (како сега САД), односно Хитлер бил глобализаторот. Претставници на глобализаторот биле бугарите, како што сега се следбениците на Али Ахмети, а подпредставници бучковистите (до скоро бранковисти). Како што сега некои луѓе ја прифаќаат глобализацијата со наведната глава, такви луѓе имало и во II светска војна. Со напомена дека по Илинденското востание некои Македонци изгубиле надеж во Македонска држава, србите биле лош окупатор, па очекувале дека некој друг ќе биде подобар. Но и на фотографиите се гледа дека бројот на излезени не е многу голем. Настрана што, да повторам, државните службеници морале да излезат за да не изгубат работа. Исто и трговците што работеле со градската или државната администрација, за да си продолжат со зделките. Учениците оделе во строј од училиштата, организирани од директорите и наставниците кои исто така би ја изгубиле работата ако не го сторат тоа. (Секоја сличност со актуелната власт е случајна). Светот тогаш се борел против фашистите, што исто така ги има на сликите. Сега се бори против терористите. На некој тогаш не му пречеле фашистите, на некој сега не им пречат терористите (на Али Ахмети на пример).
concrete
quote:
Originally posted by intel
Не е убаво комшии да си дофрлаат нели concrete и BrainJr. BrainJr дали знаеш што е ова колкава му е вредноста и кога е украдено од Македонија: [img]http://www.historymuseum.org/ups/Image/exhibit_big_2.gif[/img] Повеќе [url="http://www.historymuseum.org./exhibit.php?id=2"]ТУКА[/url] или [url="http://www.historymuseum.org"]Овде[/url]
A sto toa vsusnost pisatelot sakal da kaze?????Jas sum ti intel kako sto znaes,samo betonska cigla, obicna , ne high-tech kako tebe, daj malku podobjasni:):):)!!!!
n/a Teskot veli deka pojke BUGAROFILI imame od SDSM [:D]
n/a Intel napisal: "Позадината е јасна,не само што повеќе нема Македонско малцинство во Бугарија туку сега има Бугари во Македонија.А кој ќе промовира ако не Караџовски,Трендафилов и другарчињата нивни докажани при работењето на ова поле.Се започна во времето на ВМРО-ДПМНЕ и неговата влада со пулените што се сега во НП.Прво се откажаа од Македонците во Бугарја па го протнаа историскиот бизнис за Бугарија со пасошите. Таквите најгласно лааат за некаков си неоврховизам со албанците,а со воодушевување кажуваат прикаски најверојатно слушани од нивните дедовци како со восхит ги дочекале ослободителите 41.Ја слават Мара Бунева,Михајлов и не убедуваат во грешно читање на историјата." Intel, ako podobro go prochitash tekstot vo Vreme, pishuva deka VMROovcite ne zemaat bugarski pasosi oti gi bie glas deka se "bugarofili", no sosema jasno pisuva deka lugeto od SDSM mnogu slobodno zemaat bugarski drzavjanstva i tie se MNOZINSTVO. E sega ne znam kakva e ova "oratorna masturbacija" na Intel, no sigurno znam deka e zakoraven clen na SDSM i go gleda svetot so ocite koj mu gi vsaduva Branceto i hipnotizirackata kujna na SDSM. Znam deka sekoj SDSMovec identicno ja "gleda" situacijata vo Makedonija i toa cisto nerealno- koga SDSM e na vlast so rozevi ocila, koga e VMRO na vlast so crni ocila. Edinstvena moja konstatacija za SDSMovcite e deka nemaat poima od politika, a site se golemi politikanti[:D] A Intel ako sakas makedonsko malcinstvo vo bugarija, ete sega ste Vie na vlast, SDSM, moze pak da go aktuelizirate toa prasanje. Dajte im finanskiska podrska na OMO Ilinden Pirin i na ostanatite dve makedonski zdruzenija vo Pirinsko pa pokazete se patrioti malce. Dajte pred EU i NATO, pred EU Parlament, istaknete go na drzavno nivo prasanjeto na makedonskoto malcinstvo vo Bugarija. Zosto molci SDSM po odnos na makedonskoto malcinstvo vo Bugarija? Nepriznavanjeto na eden narod e fasizam, Bugarija ne go pocituva osnovnoto covekovo pravo- pravoto na samoopredeluvanje. Pa vo SDSM ima tolku mnogu "politicari", so golemi usti kako na krokodili, ama voopsto ne se zalagaat za makedonstinata! Golemite usti im sluzat samo za iskrivuvanje za 380 stepeni na uspesite na nivnite protivnici! Site znaeme deka SDSM se otkaza od makedonskoto malcinstvo vo Grcija, se otkaza i od MAKEDONSKATA NACIONALNA DRZAVA. I navistina ne znam od kade hrabrosta na Intel, Pana i ostanatite SDSMovci tuka, da zboruvaat za makedonskata kauza koga SVESNO 2001 g. SDSM bese taa partija koja inicirase Makedonija da stane zemja na "etnicki zaednici", i SDSM bese onaa partija koja najmnogu so albanskite partii se zalagase za "Ramkovniot Dogovor" koj e kataklizma za makedonstinata. I "Drustvoto na Bugarite" vo RM e probugarska organizacija koja dosta spekulira so cel da se prikaze kako ima poveke "bugari" vo Makedonija, koi jas gi vikam "bugarofili". Ako gi citate Bugarskite vesnici i oficijalnite bugarski predstavnici, po okolu 12.000 luge godisno apliciraat za buagrski pasosi, a mislam deka 2004 god. okolu 1300 Makedonci dobile bugarski drzavjanstva. I ne samo makedonci, tuku i Romanci i Srbi isto taka apliciraat za dobivanje bugarski drzavjanstva. Bugarofilite mnogu spekuliraat, so cel da dobijat poveke privrzanici! Nema somnenie deka zemanje bugarski pasosi e stetno za RM, za makedonskata nacija voopsto. Sosema se soglasuvam so Slasa: Bugarija ke go iskoristi ova za prikazuvanje na Bugari vo RM! A neka se zaprasaat SDSMovcite zosto makedonskite gragani zemaat bugarski pasosi? Sigurno znam deka 99,99% od niv zemaat bugarski pasosi ne oti se cuvstvuvaat bugari ili se pro-bugarski nastroeni, tuku cisto od ekonomski pricini da emigriraat od Makedonija nekade vo EU. Sekoja pojava ima svoja PRICINA i POSLEDICA. Pricinata za emigracija e losata ekonomska sostojba vo Makedonija, a posledicata e bugarskite pasosi. Treba da se lekuva pricinata, za da se odstrani posledicata. Vo istiot vesnik, mislam bese Vreme od vcera imase i naslov "SVETOT UKAZUVA NA NEDOMAKINSKOTO RABOTENJE NA VLADATA" t.e. Vladata e odgovorna za losata ekonomska situacija vo Makedonija. Zatoa, da se izleci Makedonija treba da se izvadi kancerot SDSM koj metastazira vo site pori na opstestvoto, pa pacientot Makedonija da ozdravi ili barem da zivurka. Ne treba jas da spomnuvam kako SDSM ja dovede Makedonija vo vakva kriza, pocnuvajki od 1994/95 so kriminalnata privatizacija vo RM, so unistuvanjeto na Makedonskoto Stopanstvo i drzaven kriminal sto ne e dosega viden vo ex-komunistickite zemji. Jas iskreno mislev deka vo 2002 g. SDSM se imaat smeneto i deka ke pocnat da rabotat za dobroto na narodot, pa zatoa i mnogu od narodov se izlazavme da glasame za niv. No, SDSM si ja prodolzija starata pesna so unistuvanjeto na makedonskata ekonomija, so taa razlika sto 2004 g. go dostignaa svojot vrv: RECESIJA VO MAKEDONIJA. So vakva vlast, gospod neka ni e napomos!
intel Битушанец,јас закоравен Сдсмовец-хахаха,а ти демек неутрален опозиционер.Абе иди бегај со твојата "oratorna masturbacija" пред некоја коперација во Битуше и земи го Слацк со тебе колку да има кој да ти се восхитува на говорот.
quote:
SDSM bese onaa partija koja najmnogu so albanskite partii se zalagase za "Ramkovniot Dogovor" koj e kataklizma za makedonstinata.
Вие се залагавте за хируршка интервенција на ракот.Да ја откроите западна Македонија и да им ја дадете на Албанците со што трајно ќе сте го решеле проблемот.Браво бе квазиПатриоти тоа е кауза.Предлог на Георгиевски подржан од МАНУ.Тоа е она за што се залагаше таа влада кога за Охрид одевме преку Битола. Сега со неМакедонскава влада се е под контрола а и прашањето со сувереноста е завршен случај.ТОНЧ за тандемот Џафери&Љубчо и нивниот план. Кога почнаа да се издаваат Бугарски пасоши во Македонија??
n/a Intel napisal : "ТОНЧ за тандемот Џафери&Љубчо и нивниот план. Кога почнаа да се издаваат Бугарски пасоши во Македонија?? " Intel, samite albanski opozicioneri si kazuvaat sosema otvoreno: "SDSM i DUI=ANA ja napravija vojnata za da ne smenat od vlast". I toa NEKOLKUPATI vo Parlamentot javno pratenicite od DPA go kazuvaa, a pri toa ne bea demantirani od DUI ili SDSM. I Intelce, kako prvo, daj vkluci go toa mozokot, kako moze VMRO da ja sozdade vojnata koga DUI i SDSM si se koalicioni partneri od 2001 god.?! Pa Buckovski bese "minister za mir", dodeka se ubivaa makedonci toj pregovarase so ANA=DUI, dodeka ANA vrsese etnicko cistenje po Makedonija, SDSM se povlekuvaa i baraa so "mirni sredstva" da se resi vojnata t.e. se sto saka partnerot im ANA. Intel: Сега со неМакедонскава влада се е под контрола а и прашањето со сувереноста е завршен случај. BITUSHE: za kakva suverenost zboris Intel? Ne znam dali si bil na BitPazar, no na samiot vlez na novata opstina Cair (na raskrsnicata pred Jaja Pasa) ima OPD EDNIOT DO DRUGIOT KRAJ NA ULICATA GOLEM PLAKAT SO ZNAME NA ALBANIJA I PARTISKI OBELEZJA NA DUI. Po cel Cair, Tetovo, Gostivar, Kumanovo, Kicevo se vejat Albanski znaminja. Toa e siverenost ili Albanizacija na RM? Dali mozes slobodno da odis po tie makedonski kraista. PA AKO E TOLKU SUVERENA MAKEDONIJA, ODI INTEL DA ZIVEES VO ARACINA, VO CAIR. Samo demagogija ni delite vie SDSMovcite, a begate "ko ona sto majka ti go ima megu noze" od siptarite sto podaleku. Intel, vo pravo si za VMRO, go davaa Tetovo i Gostivar samo na siptarite, a seto ostanato sakaa da im pripadne na Makedoncite. No sega SDSM na albancite ne samo Tetovo i Gostivar, SDSM so novata teritorijalna podelba na MK im go dade na albancive i Kicevo, Kumanovo, pola Skopje, Struga, severnite Veleski opstini i severnite Prilepski Opstini. Poarno da si ja izberevme opcijata na VMRO, sega ke bevme pomirni, ke zagubavme 10% od RM, a ne 40% kako sto oficijalizira SDSM. Gledam MVR ima pusteno reklama za site albanci koi nelegalno se vo Makedonija da si zemat drzavjanstvo do 02.03.2006 godina i davaat eden siptar koj dosol vo 1976 g. vda raboti vo MK *(verojatno od Kosovo) kako zel drzavjanstvo; samo se prasuvam dali site ekonomski emigranti vo EU dobivaat zitelstva na drzavata vo koja emigrirale!!!! Mislev deka prodavanjeto na makedonskata zemja od strana na SDSM zavrsi so 1994 koga dadoa 200.000 drzavjanstva na kosovski azilanti koi od sekoja normalna drzava bi bile proterani za nelegalen prestoj, sega pak SDSM dava novi drzavjanstva za pogolemo albaniziranje na RM. Do koga luge! Svesni sme deka siptarite podocna ili porano ke sakaat da si ja ostvarat svojata cel: GOLEMA ALBANIJA, a ne mi e jasno zosto SDSM im pomaga vo toa? Dali 4-te godini na vlast sto ke bidat i kradat, se mnogu povazni od idninata na RM ili SDSM ja vladee arbanasko-vlasko lobi koe ne i saka arno na drzavava? Intel, bugarski pasosi pocnaa da se izdavaat koga Bugarija pocna ekonomski da se izdiga nad Makedonija i stana von-sengenska zemja t.e. koga SDSM go unistija stopanstvoto vo drzavava i koga EU vovede vizi za graganite RM; Vizi se voveduvaat samo na ekonomski slabi drzavi, kako RM, a do 1992 g. Makedonija imase standard povisok od Grcija, Portugalija, za da vo eden mandat SDSM toa go smeni za 380 stepeni!
intel
quote:
Originally posted by bitushanec PA AKO E TOLKU SUVERENA MAKEDONIJA, ODI INTEL DA ZIVEES VO ARACINA, VO CAIR. Samo demagogija ni delite vie SDSMovcite, a begate "ko ona sto majka ti go ima megu noze" od siptarite sto podaleku.
Незнам колку би бил храбар ова да ми го кажеш во очи,мислам во живо. Но тука завршува мојот муабет со тебе.
n/a Intelko napisal :Незнам колку би бил храбар ова да ми го кажеш во очи,мислам во живо. Но тука завршува мојот муабет со тебе. Jas bas bev pristoen. A tvojot muabet so mene e odamna zavrsen oti nemas nikakvi argumenti protiv moite stavovi. Politicki te pobediv [:D][:D][:D] Nemas veke sila da gi branis tvoite ljubimi od SDSM[^]
трендафил
quote:
Originally posted by intel
Не ги чепкајте бугарофилите зошто ќе си имате работа со Трендафил.
Веднаш да ти одговорам дека не сум налутен од тоа што си го напишал, затоа што ништо подобро и не очекувам од тебе отколку да кажеш нешто без образложение. Дали можеш да напишеш врз основа на што си го заклучил тоа што си го напишал, па да полемизираме окулу тоа, или моето мислење не се совпаѓа со мислењето на твоите богови (порано Бранко, сега веројатно и Бучко) или богот за историја во СДСМ Иван Катарџиев, носител на советничката листа за Скопје, па не се трудиш да размислуваш затоа што има кој да го направи тоа за тебе. Јас не тврдам дека мојата вистина е единствена, но врз основа на етикетата што се обидуваш да ми ја залепиш сигурно е дека нема никаква шанса да го сменам мислењето. Да продолжам со темава. Декларација за тоа дека Македонија нема да се залага за македонското малцинство во околните земји донесе парламентот на барање од Грција (пред да одлучува Бадинтеровата комисија). Како обид (за жал неуспешен исто како знамето што го сменивме) и од страна на земјите кои себеси се сметаат за нејдемократски да бидеме признаени со нашето име, не со измислемо. Истата беше спонзорирана пред се од СДСМ и ПДП, а ВМРО-ДПМНЕ ја прифати по големиот притисок од претседателот Глигоров, кој исто така зборуваше во парламентот, и македонските гласила кои во тоа време беа 100% под контрола на државотворците. Тие што тврдат дека Љубчо се откажал од македонското малцинство во Бугарија ги молам да ми објасанат на кој начин го направил тоа, а не да пренесуваат политичка оценка од тие што размислуваат во нивно име и според кои (од вчера) Никола Груевски е лош економист затоа што завршил во Прилеп. Да завршел во Приштина, веројатно ќе беше добар. Ова вчера го изјави дезертерот Кондарко. Сега ќе ја проширам темата и на албанофилство. Дали Кондарко дезертираше за да не дојде во ситуација да се бори против своите. Исто така гледам дека пишува дека за Охрид се одело преку Битола поради Георгиевски и Џафери. Некој не ја гледа улогата на Али Ахмети во тоа, ниту фактот, случаен или намерен, дека преку Тетово почна да не се оди откако СДСМ влезе во власта. А пред да се појави Али Ахмети како социјал-демократ од албанска провиненција и Бучко да ја води одбраната, се одеше преку Тетово. Ако не се работи за земање бугарски пасош од економски причини, зошто тогаш и Крсто Шутиновски (зошто го премолчувате тоа) кандидат за градоначалник на Аеродром од редовите на СДСМ барал бугарски пасош според истиот извор на информации??? По таа логика ќе излезе дека сите партии во Македонија се пробугарски, што е ноторна лага и еднаш треба да престанеме самите да си подметнуваме такви работи. Очекував коментар на моето прашање дали по 60 години фотографиите од прославата по повод признавањето на нашето име од страна на САД ќе им изгледаат на следните генерации како што сега ние гледаме на фотографиите од времето на бугарската окупација, кога дел од нашите сонародници мислеле дека тие ќе бидат подобри од претходните окупатори или едноставно наведнувале главата пред посилниот. Можеби и не поради бугарите туку поради нивниот грб (пред се Германија), како што не се возеше преку Битола поради албанците туку поради нивниот грб (пред се` САД). Но и во САД во однос на нас се менуваат работите. Како посмртно дело на Борис Трајковски, кој веројатно во догледно време ќе се искупи за тактичките грешки направени за исполнување на стратегијските цели. Како што сега се лепат етикети за бугарофилство, кој во 1941 не излегувал манифестациите што се на фотографиите добивал етикета на србоман, па бил бркан од работа на пример, метод што не е одумрен ни сега. Набивањето на главата во песок не помага. Токму затоа и сум му благодарен на Трендо и ОН.НЕТ што ни ги отворија очите, да видиме дека (да употребам социјал-демократски термин од раниот перид) непријателот не спие. За да не заспиеме и ние во однос на бугарофилството како што спиеме кога се работи за албанофилство. Сам сигурно не би дошол до тој дајт. П.С.: Да не помисли некој дека сега повикувам на борба против САД. Времето не е како во 1941. САД е во моментов нужно зло што постепено ќе се размонтира самото од себе. Во спротивно би се појавиле повеќе опасности за човештвото како замена за една. Не би дискутирал окулу тоа дали тоа се баш Садам Хусеин, Иран, Северна Кореја, Осама Бин Ладен или некој друг, но сигурно е дека би се појавил таков. Не би му советувал ниту на некој ако мафијата му бара рекет да и се спротивстави. Доколку може да плати, се разбира. Додека не се појави сила што дава реална можност за победа.
Bicho
quote:
Originally posted by concrete
More Bicho ( from airborne platoon)..... sto treskas takvi gluposti za tvoite roditeli???
Concrete kako be nema vakvi napisi za Nemskite roditeli? Ednash nekade ja prochitav slednava izreka (ja najdov vo eden tekst za Germanija): "Teshko na narodot kade shto tatkovcite bile pobednici vo site vojni"! Germanskite tatkovci, luzerite, posle vojnata se shutnati i trgnati na strana, a nivnite sinovi bukvalno im rekle: "vie se pokazhavte kolku vredite, aj sikter sea na nas e redot"! E a roditelite na mojata generacija, jadnite ne mozhele taka da im kazhat na svoite tatkovci POBEDNICITE jaki i zhiveele vo NEVIDEN NADREALIZAM! Dobro be Concrete aj kazhi mi ti na mene, koj normalen ne bi pomislil deka komunizmot nema da krahira? I koe chare se bara vo toj sluchaj? Se bega nadvor, zatoa shto mozhesh da birash kaj kje odish! Dovolno e Azil da pobarash. Znaesh ima edna mnogu ubava Egejska pogovorka. Malku e vulgarna, ama se nadevam kje mi prostat od upravata, a odi vaka: "Ti butni mu go dobroto u g'z, toj prdni isfrli go!" Ovaa pogovorka sovrsheno gi opishuva takvite kako generacija 1945-50!!! E da, kje se ebavame nie sea po stepite ruski smrdeni, ili po Kanadskite vukojebini za Lukoil, Brajan i Rut i ostali krvopijci. Onie od 1945-50 sakaa da raboitat od 7 do 15, da dremnat posle rabota, da ebnat nekioja shvabica na odmor, da uplatat sportska u Sabota, da chekaat rerzultati u Metropol u Nedela, a zemjata si ideshe u kurac nezadrzhlivo! Nemoj te molam da mi drzhish pridiki za toa kako treba da se pochituvaat roditelite. Ako saka Makedonija da trgne napred treba da im se kazhe: MARSH na mrzite koi za 50-60 godini zhivot nikakvo dobro nemaat steknato! Od nula treba da se pochnuva vo MKD toa e strashnoto!
трендафил За жал и тоа е дел од нашата историја. После 60 години се надевам дека ќе се појави веб страна на која ќе има фотографии од македонци сликани со Али Ахмети на пример и дека идните генерации ќе бидат вчудоневидени од односот на нивните претходници, како што на нас ни се шокантни овие фотографии. Можеби ќе се смејат и на прославата по повод признавањето на Уставното име на Република Македонија од страна на САД. За да ги разбереме овие фотографии треба да се потсетиме дека се работи за настани по 5,5 века османлиско ропство, три децении српско ропство ништо полесно од претходното, плус со падежи. Што се однесува до бугарските пасоши, најголема заслуга за нив има нашата власт. Да ја одржеа разликата што беше во наша полза во 1992 година, можеби сега Бугари ќе се бореа за пасошот на Република Македонија. Вака за него се борат само косоварите. И го добиваат, заедно со државна служба.
concrete
quote:
Originally posted by dejan
breee....i zosto bugarsko drzavjanstvo? samo za nekoi biznis? ili da patuvat po slobodno vo evropa?! za da ja vidat venecija pret da se najde pod more, kako nekoi mi rekol tuka:p
Bas za toa Dejane, neznam dali ti si ja videl Venecija , ama steta ke bide ako ne ja vidis!!!!Pred da potone (posle od turisticka podmornica!!!!) Kursum Slasa za tie sto gi donesoa lugjeto na toa deredze, a ne za siromaskite sto baraat mesto pod sonceto, za biznis ,sigurno ne za slava!!!!! Iako ni bugarskoto drzavjanstvo ne e nekoja prednost , sepak ne si tretiran kako evropska stoka ( eventualno max.kako graganjin od vtor red), koja samo Sekerinska uste ja zamajuva so sekerni prikaski!!!!
Strelec
quote:
Originally posted by Sande
Jas nemam zedeno, ama poznavam poveke luge so zedoa.
Па ако е толку добро да се земе, т.е. ако толку има причини да ги правдаш тие што зеле бугарски пасош, зошто тогаш не земеш и ти? Sande, ова што се случува со бугарскиве пасоши и не е толку лоша работа. Кој сака, нека си земе бугарски пасош и нека фаќа магла... Нема подобар начин Македонија да се исчисти од таквите. Многу се малку за да им се секира човек!
nemo Sega USA samo treba zeleni kartoncinja da dozvoli i so konkurencija nema nikoj da bara bugarski pasosi[8D]
nemo
quote:
Originally posted by cile
quote:
By Dejan sto e ova? ne razbiram?
[img]http://tinypic.com/21eav7[/img] Dejan posto celo vreme barash sliki od Skopje i od plostadot eve edna od va glupostive na Trendo, tuka ti se gleda Risticeva palata !
Koj e toj ili sto Trendo? Go ima na foto ili zad foto?
nemo Kako so gledam lugeto moze da se od dojdeni da upravuvaat od Sofija
BorisVM
quote:
Originally posted by nemo
quote:
Originally posted by cile
quote:
By Dejan sto e ova? ne razbiram?
[img]http://tinypic.com/21eav7[/img] Dejan posto celo vreme barash sliki od Skopje i od plostadot eve edna od va glupostive na Trendo, tuka ti se gleda Risticeva palata !
Koj e toj ili sto Trendo? Go ima na foto ili zad foto?
Dedo mu na Trendo e onoj so rakata dignata.
silijeski Ne znam sto da kazam,ama kolku sto mozam da vidam mi izgleda kako nekoi sliki da se montazi. I kako sto velis,ova e 100% pro bugarsko
silijeski http://img10.exs.cx/img10/3681/mackenzie.jpg spored ovaa mapa vo 1867 nema makedonci na balkanot.Ccccc.... utre da umrev namase da znam deka sme tolku mlad narod.
dejan sto e ova? ne razbiram?
BorisVM
quote:
Originally posted by bettychuby
Ova e naslovnata strana na on net: http://www.on.net.mk/ Ve molam poglednete ja vesta koja e treta po red od desna strana: "Zasega bez dobar naslov" i ima slika od edno devojce kako drzi slika od Hitler. Ako stisnete na linkot ke ve odvede ovde: http://site.znain.com/macedonia/pictures-and-docs/bgfascisticoccupier.html Trendo se povikuva na izjavi od sajtovi koi tvrdat deka nie sme bugari. Proverete pa procenete sami i kazete svoe mislenje.
Pa ne sme bugari? O jas ne znaev do sega. A celo vreme mislev deka Trendo se zeza, ama treba da go razberesh smisolot za humor.
cile
quote:
By Dejan sto e ova? ne razbiram?
[img]http://tinypic.com/21eav7[/img] Dejan posto celo vreme barash sliki od Skopje i od plostadot eve edna od va glupostive na Trendo, tuka ti se gleda Risticeva palata !
concrete A be gi poglednav toa fotografiite, lugevo,posebno decata, kako od logor izlezeni za denesni poimi!!!Se smenil li metabolizmot,ova aditivite vo hranata verojatno!!! Nesto ne e vo red,ako se vrati Makedonija vo taa siromastija, ic nema da bide na arno!!! Se toa sitno , neuhraneto, od carot pa nataka!!!! Inace vakvi demagoski web stranici kolku sakas, na ovie prostori nikogas ne nedostasuvale takvi gluposti. Da sednam samo da ispostiram sliki kako francuzi,litvanci,slovaci itn . gi precekuvale germancite , pa posle amerikancite ili rusite , komu koj mu padnal od Boga!!! Narod , kaj da se zavrtis samo ist obicen narod....
dejan lol cile ja videv:p
slasa sto velite za ova :-) Пратеници и директори стануваат Бугари за да им оди бизнисот Сунчица Стојановска Жарко Караџовски, пратеник од ВМРО-народна партија, и Крсто Шутиновски, кандидат на СДСМ за градоначалник на скопската општина Аеродром од СДСМ, се меѓу десетиците функционери од власта и од опозицијата што поднесоа барања за бугарско државјанство и побараа да останат анонимни, тврдат во Здружението на Бугарите во Македонија. Околу 80.000 македонски државјани во последните три години побарале ова здружение да посредува за бугарско државјанство. Меѓу нив се и пратеници, доктори и кандидати за градоначалници од повеќе партии, на кои државјанството им треба за да им оди бизнисот, велат од Здружението. - Повеќе барања имаме од функционери на власта отколку од опозицијата. Од ВМРО-ДПМНЕ намерно не бараат државјанства, зашто ги бие глас дека се бугарофили. Тоа го користат пратеници од владејачката коалиција и аплицираат за државјанства, но бараат тоа да се чува во тајност - велат од Здружението. Караџовски и Шутиновски ги негираат тврдењата на вработените во здружението. Велат дека никогаш не побарале бугарско државјанство. Со државјанство од Бугарија македонски граѓанин ги има истите права како да е роден Бугарин. - Привилегија е што може да се купи стан или земјиште во Бугарија, да се почне или да го прошири бизнис, да купи автомобил со бугарски таблички и непречено да го вози во Македонија - вели Томе Анчевски, задолжен да ги прима документите. Постапката трае година и пол, а пасошот и државјанството чинат 15.000 денари. Десет илјади денари се уплаќаат на жиро-сметката на Здружението, со назнака 'донација', а се користат за плати на вработените и канцелариски трошоци. Другите трошоци се за нотарска заверка на документите. Лекарското уверение со тест за сида и сифилис во Македонија чини околу 2.500 денари, но од Здружението се нудат да го извадат за половина цена во Софија и без преглед. Уверение за бугарско потекло се добива еден месец откако кандидатот ќе поднесе копии од пасош и извод од матичната книга. По 14 месеци добива бугарски пасош, а кратко потоа и државјанство. Во новите документи бугарските власти не го менуваат презимето на кандидатот, туку меѓу неговото име и презиме го додаваат името на таткото со наставка -ов. Од Здружението велат дека постапката траела пократко, но бугарските власти ригорозно ги прегледуваат документите откако откриле фалсификувани документи кај граѓани од Кратово и од Крива Паланка. Во Здружението посредуваат за државјанства само за Македонци. Не примаат барања од припадници на етничките заедници. Никој од портпаролите во Владата не знаеше да каже што им нуди државава на граѓаните за да ги одврати да земаат државјанства на други држави. Вработените во Здружението на Бугарите се обврзани да ги заштитат податоците на лицата што аплицирале. Екипата на „Време“ ги доби овие информации откако се претстави како заинтересирана за бугарско државјанство. KURSUM VCELO ZA SITE
dejan breee....i zosto bugarsko drzavjanstvo? samo za nekoi biznis? ili da patuvat po slobodno vo evropa?! za da ja vidat venecija pret da se najde pod more, kako nekoi mi rekol tuka:p
slasa da de mnogu pametno . posle eeden dobar den ke dokazat bugarite crno na belo tolku balgari ziveet vo makedonija , znaci ne treba so vojna ti ne ocupiraat so nivni drzavjanstva ova e i raspadot na Makedonija ako vaka prodolzi .
intel Не ги чепкајте бугарофилите зошто ќе си имате работа со Трендафил.
n/a Trendafil, Intel e kako site SDMSovci koi namesto fakti govorat samo spekulacii i nevistini; zatoa i ja dovedoa drzavava na prosjacki stap, kako sto Bugarija bese 1992 godina. Najnovo e deka Tripceto e gay, pa bese gay Gruevski, pa Kedev....sega dojde red na Kostovski. Verojatno ozboruvackata kujna na SDSM za sekoj protivkandidat na SDSM ke izmisli deka e gay, sto i ne me cudi. Nivnata politika e bazirana na rekla-kazala, na zaplasenje, na propaganda; SDSMovcite veruvaat na zborovi, a ne na dela, sto za meene e najgolema glupost. Pa lugeto sto veruvaat vo dela, sigurno nikogas ne bi glasale za SDSM, oti za drzavata nisto ne napravile, a samo upropastile. Inaku od SDSMovcive na formumov i od Intel ne ocekuvam odgovor na nasive prasanja, oti i pred vistinata i bogovite molcat! [^]
Strelec
quote:
Originally posted by bitushanec
...begate ko ona sto majka ti go ima megu noze od siptarite sto podaleku.
bitushanec еден ден на пауза!
lav
quote:
Originally posted by bitushanec
Trendafil, Intel e kako site SDMSovci koi namesto fakti govorat samo spekulacii i nevistini; zatoa i ja dovedoa drzavava na prosjacki stap, kako sto Bugarija bese 1992 godina. Najnovo e deka Tripceto e gay, pa bese gay Gruevski, pa Kedev....sega dojde red na Kostovski. Verojatno ozboruvackata kujna na SDSM za sekoj protivkandidat na SDSM ke izmisli deka e gay, sto i ne me cudi. Nivnata politika e bazirana na rekla-kazala, na zaplasenje, na propaganda; SDSMovcite veruvaat na zborovi, a ne na dela, sto za meene e najgolema glupost. Pa lugeto sto veruvaat vo dela, sigurno nikogas ne bi glasale za SDSM, oti za drzavata nisto ne napravile, a samo upropastile. Inaku od SDSMovcive na formumov i od Intel ne ocekuvam odgovor na nasive prasanja, oti i pred vistinata i bogovite molcat! [^]
Кога се зборува така за своите браќа Македонци , можам да разберам зашто и другите насекаде не оспоруваат во секој поглед. Но накрај МОРА да излезе и вистината ...ама не по секоја цена ... Инаку ете самото исмејување од страна на премиерот за вечерното училиште директно фрла негативна конотација врз Македонскиот Образовен Систем и накрај го негира и факултетот економски во Прилеп како помалку вреден образовен центар од истиот во Скопје. А тој воопшто не зборува против некојпат од Шврчковски виканата „роденденска забава„ и „мртвороденче„ .....кое после 10 години мирување изродеи дипљомирани „кадри„ кои Македонија им ги легализира дипљомите стекнати по разноразни ПОДРУМИ во сеото маља речица.
трендафил
quote:
Originally posted by bitushanec
Intel, ako podobro go prochitash tekstot vo Vreme, pishuva deka VMROovcite ne zemaat bugarski pasosi oti gi bie glas deka se "bugarofili", no sosema jasno pisuva deka lugeto od SDSM mnogu slobodno zemaat bugarski drzavjanstva i tie se MNOZINSTVO.
Сосема е нормално луѓето од СДСМ повеќе да бараат бугарски пасоши. Не од идеолошки или политички причини, туку затоа што (чесно или нечесно, оценете сами) се побогати од другите, а пасош со кој може слободно да се шета во повеќе земји им треба на тие што имаат пари. За некој е далеку и до Матка од Скопје да отиде. Вината за тоа што ни требаат визи за скоро сите земји сигурно не е до народот, туку до власта. Зошто го поништија тендерот за од светот признати пасоши, а распишуваат нов што нема да не чини помалку, на пример? А на резултатот за ова чекаме повеќе од две години.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Сосема е нормално луѓето од СДСМ повеќе да бараат бугарски пасоши.
На крај ќе испадне од муабетов дека ВМРО-вците се србомани, а Албанците дека се комити!?:)))
трендафил Албанците веќе се признати како комити (или антитерористи како современ термин), па затоа колку повеќе се заслужни за борбата имаат повисоко место во власта. ВМРОвската влада веќе е етикетирана како србоманска (по војната во 2001) од страна на професорот Фрчковски. Но зошто е нормално СДСМовци повеќе да бараат бугарски пасоши во еден дел веќе одговорив, затоа што имаат повеќе пари и сакаат да ги потрошат и на шетање. Вториот дел е дека бугарскиот пасош се добива полесно. Нормално е ако некој добил канадски пасош да не разбере зошто на некој му е важен дури и бугарски. П.С.: Јас лично во моментов немам ниту наш важечки пасош. Бидејќи не планирам да одам во странство, чекам на новите пасоши. Се надевам дека ќе ги дочекам. Ако не друго, најдоцна на 15 септември 2006 ќе има избори. Доколку тоа што пред 2002 го зборуваше СДСМ за ВМРО не е тоа што тие мислат да го направат за да останат на власт. Војна, вонредна состојба...
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...тоа што тие мислат да го направат за да останат на власт. Војна, вонредна состојба...
Праксата во Македонија покажува дека војни настануваат кога се некои други на власт, а не СДСМ!
Sande Ova so bugarskata propaganda i bugarskite pasosi ke ja zakopa Makedonija zasekogas. Vo Bitola i Ohrid masovno se vadat bugarski pasosi, a ozgore i se falat nekoi javno deka deka izvadile i gi pokazuvaat so gordost! sdsmovskata vlast ja unistuva Makedonija, ama samo siptarite i bugarite kjaruvaat.
BorisVM
quote:
Originally posted by Sande
Ova so bugarskata propaganda i bugarskite pasosi ke ja zakopa Makedonija zasekogas. Vo Bitola i Ohrid masovno se vadat bugarski pasosi, a ozgore i se falat nekoi javno deka deka izvadile i gi pokazuvaat so gordost! sdsmovskata vlast ja unistuva Makedonija, ama samo siptarite i bugarite kjaruvaat.
Sande, i tebe istoto ce te prasham: Od kade dojde do zakluchok deka sdsmovskata vlast ja unishtuva Makedonija? 1. Ako ja karakterizirash vlasta kako sdsmovska, znachi kazhuvash deka ne e Makedonska? Ili pak jas pogreshno go razbiram ova shto go imash napishano? 2. Dali vladata tera nekogo da se deklarira kako Bugarin? Ili toa samite gradjani se prijavuvaat za pasoshi?
Sande Pa koja partija se borese da ne uspee referendumot? Koja partija go vnese siptarskiot jazik kako oficijalen jazik vo glavniot grad na Makedonija? Koja partija im dade na siptarite vlast i samovolie kako nikogas dosega? Koja partija sega go prodava ESM? Jas ne ja karakteriziram vlasta, taa si e sdsm-dui-ovska i za zal vopsto ne e makedonska! Vlasta so unistuvaneto na Makedonija gi tera indirektno gragjanite da vadat bugarski pasosi. I ke vidis deka narodot sto podolgo e sdsm-dui na vlast tolku pomasovno lugeto ke vadat bugarski pasosi. Sekoj normalen Makedonec si vika, koga Makedonija ne moe da bide na Makedoncite i koga so toj makedonski pasos sum vo svetot posledno gubre, podobro bugarski pasos i bugarska okupacija otkolku siptarsko ropstvo. Sto e normalno. Pa nikoj ne e budala, siptar da mu bide gospodar na zemjata, vidovme sto se sluci na Kosovo i ne odamna vojnata vo Makedonija. Ete zatoa site ke izvadat bugarski pasosi. I dali ovoj forum e sds-dui-ovski?
intel
quote:
Originally posted by bitushanec Jas bas bev pristoen. A tvojot muabet so mene e odamna zavrsen oti nemas nikakvi argumenti protiv moite stavovi. Politicki te pobediv [:D][:D][:D] Nemas veke sila da gi branis tvoite ljubimi od SDSM[^]
Опозициона пристојност и надмоќ =
quote:
...begate ko ona sto majka ti go ima megu noze od siptarite sto podaleku.
quote:
Intelko napisal :
Не ме ни чуди зошто не одговорија на мојот пост ко ќе го повторам: Вие се залагавте за хируршка интервенција на ракот.Да ја откроите западна Македонија и да им ја дадете на Албанците со што трајно ќе сте го решеле проблемот.Браво бе квазиПатриоти тоа е кауза.Предлог на Георгиевски подржан од МАНУ.Тоа е она за што се залагаше таа влада кога за Охрид одевме преку Битола. Сега со неМакедонскава влада се е под контрола а и прашањето со сувереноста е завршен случај.ТОНЧ за тандемот Џафери&Љубчо и нивниот план. Кога почнаа да се издаваат Бугарски пасоши во Македонија?? Како одговор може да послужи многу мудрата мисла на Санде: Sekoj normalen Makedonec si vika, koga Makedonija ne moe da bide na Makedoncite i koga so toj makedonski pasos sum vo svetot posledno gubre, podobro bugarski pasos i bugarska okupacijаotkolku siptarsko ropstvo. Sto e normalno. Може е нормално за ненормални како што е ненормално за нормални. После муабетите излагале од кујната на СДСМ. [:p]Сега слободно навалете со навреди,друг избор немате и онака.[8D]
Sande Kolku e mudra mislata se gleda sekoj den. Rakot vleze i na golema vrata vo Skopje, glavniot grad na kosovskiot vilaet, taka go narece Skopje, koalicioniot partner na SDSM. Koj veruva vo sozivot so siptarite, toj e nenormalen ili siptar, no ne i Makedonec.
OooOo
quote:
Originally posted by Sande
Sekoj normalen Makedonec si vika, koga Makedonija ne moe da bide na Makedoncite i koga so toj makedonski pasos sum vo svetot posledno gubre, podobro bugarski pasos i bugarska okupacija otkolku siptarsko ropstvo.
Chudno, jas ne poznavam takvi 'normalni' Makedonci kako shto vikash ti.
Sande Pa ne znam ti kaj zivees (mozebi navistina vo jamajka ?), ama prosetaj niz Makedonija po krcmite kafanite, kaficite i ke go cues toa mnogu cesto, a ke vidis i kako ti go pokazuvat bugarskiot pasos.
Strelec Sande, на форумов дојде да шириш бугарска пропаганда или што е финтата!
Sande Nikako. Dojdov da vi kazam da se svestite vie sto so godini ne ja gledate Makedonija, a seuste veruvate vo segasnata vlast deka ja vodi Makedonija na dobar pat.
Strelec А ти зеде бугарски пасош?
Sande Jas nemam zedeno, ama poznavam poveke luge so zedoa.
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by Sande
Pa koja partija se borese da ne uspee referendumot? Koja partija go vnese siptarskiot jazik kako oficijalen jazik vo glavniot grad na Makedonija? Koja partija im dade na siptarite vlast i samovolie kako nikogas dosega? Koja partija sega go prodava ESM? Jas ne ja karakteriziram vlasta, taa si e sdsm-dui-ovska i za zal vopsto ne e makedonska! Vlasta so unistuvaneto na Makedonija gi tera indirektno gragjanite da vadat bugarski pasosi. I ke vidis deka narodot sto podolgo e sdsm-dui na vlast tolku pomasovno lugeto ke vadat bugarski pasosi. Sekoj normalen Makedonec si vika, koga Makedonija ne moe da bide na Makedoncite i koga so toj makedonski pasos sum vo svetot posledno gubre, podobro bugarski pasos i bugarska okupacija otkolku siptarsko ropstvo. Sto e normalno. Pa nikoj ne e budala, siptar da mu bide gospodar na zemjata, vidovme sto se sluci na Kosovo i ne odamna vojnata vo Makedonija. Ete zatoa site ke izvadat bugarski pasosi. I dali ovoj forum e sds-dui-ovski?
A koja partija ne pukashe koga trebashe da se puka?
BorisVM
quote:
Originally posted by Sande
Pa koja partija se borese da ne uspee referendumot? Koja partija go vnese siptarskiot jazik kako oficijalen jazik vo glavniot grad na Makedonija? Koja partija im dade na siptarite vlast i samovolie kako nikogas dosega? Koja partija sega go prodava ESM? Jas ne ja karakteriziram vlasta, taa si e sdsm-dui-ovska i za zal vopsto ne e makedonska! Vlasta so unistuvaneto na Makedonija gi tera indirektno gragjanite da vadat bugarski pasosi. I ke vidis deka narodot sto podolgo e sdsm-dui na vlast tolku pomasovno lugeto ke vadat bugarski pasosi. Sekoj normalen Makedonec si vika, koga Makedonija ne moe da bide na Makedoncite i koga so toj makedonski pasos sum vo svetot posledno gubre, podobro bugarski pasos i bugarska okupacija otkolku siptarsko ropstvo. Sto e normalno. Pa nikoj ne e budala, siptar da mu bide gospodar na zemjata, vidovme sto se sluci na Kosovo i ne odamna vojnata vo Makedonija. Ete zatoa site ke izvadat bugarski pasosi. I dali ovoj forum e sds-dui-ovski?
Sande, ova pod humor da go prefrlam mislam podobro kje bide. Nema da odgovoram na ova shto si go napishal poshto ne zasluzhuva nekoj podetalen odgovor. Samo edno malo prashanje, pa belki ce uvidish kade greshish: 1. Mnozinstvoto na gradjani vo Makedonija glasaja za SDSM. (Fakt) 2. SDSM/vlasta ne e Makedonska (tvoe tvrdenje) Zakluchok: Mnozinstvoto na gradjani vo Makedonija ne se Makedonci. Smeshno. Ako nekoj ima razlichno mislenje od tvoeto, ne znachi deka i pripadja na politichka partija. Forumov e moj, a jas bash i ne gledam neka prichina da ti ja objasnuvam mojata partiska (ne)pripadnost.
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by Sande
Nikako. Dojdov da vi kazam da se svestite vie sto so godini ne ja gledate Makedonija, a seuste veruvate vo segasnata vlast deka ja vodi Makedonija na dobar pat.
A shto ubavo ni kaza, taman eve sega kje se svestime. Kako boris shto kaza, ako nekoj ne e okoreli vmrovec-"vnesi nastavka", togash mora da e komunjar i pro sdsmovski, neli? Problemot e shto mnogu ludje vo Makedonija slepo gi sledat i ednite a i drugite partiski boi.
nemo
quote:
Originally posted by Strelec
А ти зеде бугарски пасош?
Ispovedno prashanje[:)]
nemo
quote:
Originally posted by Sande
Jas nemam zedeno, ama poznavam poveke luge so zedoa.
ispovednikot se ispoveduva[:D]
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Sande
Jas nemam zedeno, ama poznavam poveke luge so zedoa.
Па ако е толку добро да се земе, т.е. ако толку има причини да ги правдаш тие што зеле бугарски пасош, зошто тогаш не земеш и ти? Sande, ова што се случува со бугарскиве пасоши и не е толку лоша работа. Кој сака, нека си земе бугарски пасош и нека фаќа магла... Нема подобар начин Македонија да се исчисти од таквите. Многу се малку за да им се секира човек!
Strelec , bi trebalo sam sebe da si dades edno nedela raat od forumov, posle takva izjava, daj pogledni niz pendzere , sto gledas nadvor?????? Kakva e razlikata pomegu Canadskiot i Bugarskiot pasos za eden Makedonec????? PS Ako go nemas uste , nemoj samo da kazes deka ne mislis da go imas:):):) i deka so vo Canada da disis cist vozduh:):):)!!!!
Strelec concrete, претпоставувам дека мислиш дека многу умен бисер си кажал. Разликата меѓу канадски и бугарски пасош е ОГРОМНА! За да го добијам Канадскиот пасош (го немам, а ќе го имам) НИКОЈ од мене не бара да се откажам од македонскиот идентитет. Капиш?
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...тоа што тие мислат да го направат за да останат на власт. Војна, вонредна состојба...
Праксата во Македонија покажува дека војни настануваат кога се некои други на власт, а не СДСМ!
Со тоа и јас се согласувам. Некои други не предизвикуваат војна за да дојдат на власт. За разлика од тие што сега се на власт. Бидејќи не сум се интересирал за бугарски пасош не знам кои се условите за да се добие. Затоа не ми е јасно на кој начин тоа со бугарски пасош се откажуваш од македонскиот идентитет, а со канадски не. Претпоставувам дека тоа се прави со потпишување на некоја изјава, односно со балканска будалаштина да се дуплираат работите. Се работи за формална, а не за суштинска разлика. Нели со самото барање на друго државјанство баратело признава дека сака да стане припадник од нивната нација. Да потсетам, во нормалните земји нација е збир од државјани, а не на луѓе од иста етничка припадност. Не ми е јасно ниту на кој начин бугарите можат да го спречат тој што потпишал дека е бугарин да се изјаснува на друго место како Македонец. Да дообјаснам. Доколку некој македонец со канадски или бугарски пасош биде фатен од полицијата во трета земја, ќе пишува дека е бугарин или канаѓанец. Ниту ние не бевме југословени во етнички смисол кога имавме југословенски пасош. Да се повторам. Дали тие на фотографиите не се затечени државни службеници на кои им е речено дека ќе бидат избркани од работа и на нивно место ќе се прими албанец доколку излезат на референдумот (пардон, ќе ги замени бугарин доколку не излезат да ја поздрават бугарската војска)? По трет пат го поставувам прашањето. Можно ли е по 60 години следните генерации да бидат шокирани кога ќе гледаат фотографии од прославата по признавањето на нашето име од страна на САД, како што на нас делуваат фотографиите од времето на бугарската окупација?
lav
quote:
Originally posted by трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
...тоа што тие мислат да го направат за да останат на власт. Војна, вонредна состојба...
Праксата во Македонија покажува дека војни настануваат кога се некои други на власт, а не СДСМ!
Со тоа и јас се согласувам. Некои други не предизвикуваат војна за да дојдат на власт. За разлика од тие што сега се на власт. Бидејќи не сум се интересирал за бугарски пасош не знам кои се условите за да се добие. Затоа не ми е јасно на кој начин тоа со бугарски пасош се откажуваш од македонскиот идентитет, а со канадски не. Претпоставувам дека тоа се прави со потпишување на некоја изјава, односно со балканска будалаштина да се дуплираат работите. Се работи за формална, а не за суштинска разлика. Нели со самото барање на друго државјанство баратело признава дека сака да стане припадник од нивната нација. Да потсетам, во нормалните земји нација е збир од државјани, а не на луѓе од иста етничка припадност. Не ми е јасно ниту на кој начин бугарите можат да го спречат тој што потпишал дека е бугарин да се изјаснува на друго место како Македонец. Да дообјаснам. Доколку некој македонец со канадски или бугарски пасош биде фатен од полицијата во трета земја, ќе пишува дека е бугарин или канаѓанец. Ниту ние не бевме југословени во етнички смисол кога имавме југословенски пасош. Да се повторам. Дали тие на фотографиите не се затечени државни службеници на кои им е речено дека ќе бидат избркани од работа и на нивно место ќе се прими албанец доколку излезат на референдумот (пардон, ќе ги замени бугарин доколку не излезат да ја поздрават бугарската војска)? По трет пат го поставувам прашањето. Можно ли е по 60 години следните генерации да бидат шокирани кога ќе гледаат фотографии од прославата по признавањето на нашето име од страна на САД?
Тој кој си го задржал САМО Македонскиот Пасош е УНИКАТЕН , а сите други со двојни и тројни државјанства и определби се ДУПЛИКАТИ и не треба тука д да се раздава некакво си оправдување , зашто кога , или како го сториле тоа. Да не кажам сега поинаку НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПОСИПУВАЊЕ СО ПЕПЕЛ. НО НАЈБИТНО од се е , да не критиуваат другите за истото дејание ако е сторено и од нив самите. Оти ќе биде во стилот : ДОБАР СОВЕТ но ПРОСЛЕДЕН СО ЛОШ ПРИМЕР......... пс Некојпат некој кажа: Подржи ми го КОПИЛЕВО за да и се насмеам в’лице на КОПИЉАРКАТА.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Затоа не ми е јасно на кој начин тоа со бугарски пасош се откажуваш од македонскиот идентитет, а со канадски не.
Нема проблем... Јас сум тука да ти објаснам... Ако сакаш да добиеш бугарски пасош, мораш да потпишеш изјава со која што ќе ги признаеш своите бугарски корени, а за канадски пасош никому тоа не му е битно! Кога ќе бараш канадски пасош, можеш таму да им кажеш дека си Македонец и дека се гордееш со тоа. И да им кажеш дека си со македонски корени и дека твој прв (и мајчин) јазик ти е македонскиот. Ајде обиди се да го направиш истото кога ќе бараш бугарски пасош. Ти е ли сега појасно кои се разликите? и lav, тебе јасно ти е кој е во случајов копиљарка? p.s. Ако сум ја нападнал бугарската политика и нивните обиди за асимилација на Македонците, не значи дека за гуша ве фатив па да морате така фајтерски да се борите и да се докажувате со мене!?
fio
quote:
Originally posted by Strelec . Ако сакаш да добиеш бугарски пасош, мораш да потпишеш изјава со која што ќе ги признаеш своите бугарски корени, а за канадски пасош никому тоа не му е битно! Кога ќе бараш канадски пасош, можеш таму да им кажеш дека си Македонец и дека се гордееш со тоа. И да им кажеш дека си со македонски корени и дека твој прв (и мајчин) јазик ти е македонскиот. Ајде обиди се да го направиш истото кога ќе бараш бугарски пасош.
И што ако потпишеш изјава. Сепак си земал бугарски или канадски пасош, со самиот чин, макар и симболично, ти се откажуваш од Македонското. Еве, мене ме интересира, зошто сакаш да имаш канадски пасош, кога на власт се најдобрите луѓе во Македонија, за градоначалник имаме ептен чесен и паметен човек кој Скопје го издигна на исто рамниште со Лондон и други, економијата ни цвета, се превземаат и спроведуваат секакви реформи, а само мал дел од народот тоа не го цени. Зошто ти Стрелец не си тука, кога ситуацијата во Македонија, а посебно во Скопје е прекрасна. Што ќе ти е канадски пасош? Ќе влеземе бре у Нато 2006, а 2007 со ЕУ започнуваме преговори, а богами, ко шо не бива, за 3 месеца ќе ги убедиме да не примат. Нормално, Пенов ќе им вети дека целиот Париз ќе биде поплочен со павер :-) Значи драги мој Ацо, што ќе ти е канадски пасош?
fio
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA A koja partija ne pukashe koga trebashe da se puka?
СДСМ - Министерство за одбрана - Владо Бучковски, времето кога наредбите од Трајковски на чуден начин доцнеа во ГШ на АРМ, кога Љубе бараше помош од војската, а помошта стигаше по 24 часа (примерот со Радуша). Ама затоа ДУИ пукаше кога требаше да се пука, затоа сега е на власт со СДС :-)
Strelec Моите мотиви за канадски пасош се приватни и лични и немаат никаква врска со бугарската асимилација за која што се разговара овде. Отвори тема за канадска асимилација (доколку има повод), па можеби таму ќе ти одговорам. А инаку, знаеш ли ти Серафимовиќу, кога Македонија најмногу страдала? Тогаш кога Србите и Бугарите правеле некакви си коалиции. Не велам сега дека тоа има врска со оваа ситуација кога ти реши да ги браниш ставовите на трендафил и lav, туку само онака го спомнав тоа!
fio Македонија највише страдала и ќе страда од самите Македонци. А дали причините на луѓето кои земале бугарски пасош не се приватни и лични? Или има разлика од твоите и нивите причини? Или пак, некои прашања не заслужуваат одговор?
Strelec
quote:
Originally posted by fio
Или пак, некои прашања не заслужуваат одговор?
Да... она што го кажав за Србите и Бугарите! Со напомена дека мислам само на оние Срби и Бугари што не и’ мислат добро на Македонија (ова нема врска со тебе, lav и трендафил, туку само онака го спомнав).
fio
quote:
Originally posted by Strelec А инаку, знаеш ли ти Серафимовиќу, кога Македонија најмногу страдала? Тогаш кога Србите и Бугарите правеле некакви си коалиции. Не велам сега дека тоа има врска со оваа ситуација кога ти реши да ги браниш ставовите на трендафил и lav, туку само онака го спомнав тоа!
Ќе заборавев да додадам, иако вакви работи не заслужуваат коментар. Додека Македонците како тебе се бусаат во гради од Канада, ние, Србите во коалиција со Бугарите ја распарчуваме Македонија. Да парафразирам еден батка, да умрев денес, немаше да знам дека ова се случувало во Македонија :-) Добро е што само онака го спомена тоа, ми отвори очи. Јас па си мислев дека Албанците сакаат да ја поделат Македонија, а СДСМ им помага активно во тоа. Ама ете, сум бил слеп.
fio А некој да ми одговореше дали причините на луѓето кои земале бугарски пасош се приватни и лични? Стрелец, би ми одговорил? (случајно го споменав ова, не дека има врска со тебе нешо)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by fio
Или пак, некои прашања не заслужуваат одговор?
Да... она што го кажав за Србите и Бугарите! Со напомена дека мислам само на оние Срби и Бугари што не и’ мислат добро на Македонија (ова нема врска со тебе, lav и трендафил, туку само онака го спомнав).
А кој пак странец (тука специјално за оваа прилика ќе ги вбројам дури и канаѓаните) им мислат добро на Македонците ?!. пс Со самото воведување на апликација (читај молба само учтиво напишана ...нели) за визи , веднаш и дискретно (НИ) укажуваат дека сме II класа на Народ сметано според нивни мерила секако.
Strelec
quote:
Originally posted by fio
...ние, Србите во коалиција со Бугарите ја распарчуваме Македонија.
Грешка си... Таквите што тоа го сакаат се без моќ за да можат да направат такво нешто...!? Џабе се трудат!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by fio
...ние, Србите во коалиција со Бугарите ја распарчуваме Македонија.
Грешка си... Таквите што тоа го сакаат се без моќ за да можат да направат такво нешто...!? Џабе се трудат!:)
Да ти даде Бог здравје за тоа што го кажа. Ама ако можеш одговори ни ДАЛИ КОАЛИЦИЈАТА на сдсм со „албанците„ домородни СЛУЖИ ЗА ТАА НАМЕНА , односно ЏАБЕ ЛИ СЕ ТРУДАТ?
fio
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by fio
...ние, Србите во коалиција со Бугарите ја распарчуваме Македонија.
Грешка си... Таквите што тоа го сакаат се без моќ за да можат да направат такво нешто...!? Џабе се трудат!:)
Е тука те чекав. СДСМ е остаток од КПЈ нели? Знаеш колку Срби има во СДСМ? Знаеш колкаво влијание има нашиот северен сосед над СДСМ? Знаеш дека ДПС (Демократска партија на Србите) е во коалиција со СДСМ? Значи имаат моќ. А според твојата теза дека Србите ја распарчуваат Македонија, а Србите = СДСМ + коалиција, се тоа е доказ за тврдењето дека СДСМ ја води Македонија кон пропаст.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Затоа не ми е јасно на кој начин тоа со бугарски пасош се откажуваш од македонскиот идентитет, а со канадски не.
Нема проблем... Јас сум тука да ти објаснам... Ако сакаш да добиеш бугарски пасош, мораш да потпишеш изјава со која што ќе ги признаеш своите бугарски корени, а за канадски пасош никому тоа не му е битно! Кога ќе бараш канадски пасош, можеш таму да им кажеш дека си Македонец и дека се гордееш со тоа. И да им кажеш дека си со македонски корени и дека твој прв (и мајчин) јазик ти е македонскиот. Ајде обиди се да го направиш истото кога ќе бараш бугарски пасош. Ти е ли сега појасно кои се разликите? и lav, тебе јасно ти е кој е во случајов копиљарка? p.s. Ако сум ја нападнал бугарската политика и нивните обиди за асимилација на Македонците, не значи дека за гуша ве фатив па да морате така фајтерски да се борите и да се докажувате со мене!?
Од барањето на изјави гледам само дека (доколку навистина бараат изјава) дека бугарите имаа комплекси што ги лечат со изјавите за корените. На кој нормален човек би му значела нешто таква изјава што во секое време може да се измени. И кој мисли дека изјавата може да го смени човекот. Бугарските пасоши никој не ги бара за да се исели во Бугарија, туку за да оди со нив во трета земја. Немам никаков комплекс од Бугарија и на неа гледам како на било која друга (околна) земја. Всушност веќе повеќе пати имам напишано дека единствена реална опасност за Македонија има од Косово. Воениот злосторник Рамуш Харадинај беше еден од тие што ја организираше агресијата врз Македонија во 2001 година. Бугарите и Грците се однесуваат како да немаат своја историја, па сакаат да ја украдат нашата. Но историјата, откако ќе помине некоја политика сама си доаѓа на место. Негативното од земањето бугарски пасоши е тоа што најголем број од македонците сака да ги искористи за иселување од државата. На тој начин се слабее македонското во Македонија. Државата Македонија може да го прекине овој процес на два начина. Најдобриот е да престане потребата од иселување. Со тоа автоматски и би добиле пасош без виза. Вториот начин е на друг начин да се избори со нашиот пасош да може да се патува со исти или подобри услови отколку со бугарскиот. Власта треба да престане да се правда дека за лошата ситуација сега (која е полоша отколку пред една година, а пред една година беше полоша отколку пред две) е виновна власта од 1998 до 2002 (заборавајќи дека и тие беа дел од таа власт). Да не вели дека да кажеме 50тината милиона долари дрпнати пред 15 септември се причината што сега фалат 500 милиони и покрај зголеменото задолжување за други 500 милиона. Уште полошо е што власта мисли дека има луѓе што ќе поверуваат во тоа, а најлошото што е во право кога тоа го мисли. Кој е виновен за тоа што Македонци бараат бугарски пасоши. Мислам дека се тие што ги принудуваат некои Македонци на ваков потег (секоја власт сразмерно на тоа колку пасоши се побарани во нејзиниот мандат).
Strelec Такви логики може да има само кај таквите како тебе!? Една српска партија има во коалиција со власта, а една српска партија има и во коалиција со опозицијата! Значи има и добри и лоши Срби!:) И што е уште поважно, огромно мнозинство од Србите во Македонија се чесни и лојални граѓани на Република Македонија. Џганот е во многу мал број. Кога велам ’џган’ не мислам на тебе, туку само онака го спомнав!
Sande Ne Strelec. Makedonija najveke stradala koga ne bila sposobna sama da se oslobodi od tursko ropstvo. I sega ke pravat dogovor Bugarija i Srbija okolu nas, tie ne se budali eden den da imaat uste edna siptarska drzava na balkanot.
трендафил Треба да ни биде јасно дека сами треба да го направиме тоа што е добро за нас. Не да очекуваме други тоа да го направат. За да не бараат Македонците бугарски пасоши треба да ја елиминираме причината за нивно барање. Во политички смисол, што добро направила власта за да не и бегаат едни државјани (етнички Македонци), а да се доселуваат други (етнички албанци и роми од Косово) и на што лошо и на кој начин се спротивставила опозицијата за да претпоставиме дека ќе биде подобра како власт. Кој во Македонија создава услови да станува непожелна за Македонците, а пожелна за Албанците? Не сме ли тоа ние сите затоа што не сме организирале ниту едни успешни демонстрации сите заедно, неподелени. П.С.: Најблиску до успех беа демонстрациите после настаните во Арачиново кога САД ги повлече своите инструктори и сојузници, но и ние се повлековме кога дојдовме до работ на успехот. Дали се плашиме од одговорноста што ја носи демократијата, па ни е полесно да трпиме барајќи виновници во политичарите, а не во себе. Сепак ние го имаме правото на избор. Ако некој евентуално тоа го оспорува, мора да му се спротивставиме. Излегува дека ние сакаме демократија затоа што тоа се бара за влез во ЕУ и НАТО, а не затоа што на нас ни е потребно.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Треба да ни биде јасно дека сами треба да го направиме тоа што е добро за нас. Не да очекуваме други тоа да го направат. За да не бараат Македонците бугарски пасоши треба да ја елиминираме причината за нивно барање. Во политички смисол, што добро направила власта за да не и бегаат едни државјани (етнички Македонци), а да се доселуваат други (етнички албанци и роми од Косово) и на што лошо и на кој начин се спротивставила опозицијата за да претпоставиме дека ќе биде подобра како власт. Кој во Македонија создава услови да станува непожелна за Македонците, а пожелна за Албанците? Не сме ли тоа ние сите затоа што не сме организирале ниту едни успешни демонстрации сите заедно, неподелени. П.С.: Најблиску до успех беа демонстрациите после настаните во Арачиново кога САД ги повлече своите инструктори и сојузници, но и ние се повлековме кога дојдовме до работ на успехот. Дали се плашиме од одговорноста што ја носи демократијата, па ни е полесно да трпиме барајќи виновници во политичарите, а не во себе. Сепак ние го имаме правото на избор. Ако некој евентуално тоа го оспорува, мора да му се спротивставиме. Излегува дека ние сакаме демократија затоа што тоа се бара за влез во ЕУ и НАТО, а не затоа што на нас ни е потребно.
Темата е дали е Трендо про-бугарски ориентиран ....нели. А Македонец е , барем Јас така си мислам и го носам таквиот впечаток ...нели за време на .....гледајќи го на ТВ и читајќи ги неговите текстови , кои морам да признаам дека не секојпат се по „мерка„ и по волјата на актуелните-ни властодршци. Но , кој им е крив што не го прават она што го бараат масите народни во Македонија : ЛЕБ , РАБОТА и СОЦИЈАЛНА СИГУРНОСТ бараат тие а не некоја УТОПИЈА која ќе настапела во блиската-ни иднина .........ах ќе заборавев дури и здравствена сигурност ете барааат , да ја има во обем сличен на онаа кои ја имаат граѓаните во цивилизираните земји , за да не мораат на мртво-болните најпрво да им ги „лапнат„ парите за сместувањето , а потоа и за „лечењето„ недајбоже слично на она кога УМРЕ за бадијала и младата Наташа Кметовска.
Strelec А баш се прашував што е со Санде и зошто не се вклучува во ваков муабет!?:)
quote:
Originally posted by Sande
I sega ke pravat dogovor Bugarija i Srbija okolu nas...
Никој такво нешто не рекол и од каде ти е оваа идеја!? Во Бугарија можеби и има некои сили кои што би презеле веднаш акција доколку им се укаже шанса, ама Србија нема врска со такви претензии. Проблемите што ги има Македонија се луѓе одвнатре. И тоа не комплетно цели етникуми Срби и Бугари (далеку било), туку за среќа само поединци. А токму затоа што се само поединци, реков дека немаат моќ. И дека им е џабе што агитираат (на пример, по форуми)!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
concrete, претпоставувам дека мислиш дека многу умен бисер си кажал. Разликата меѓу канадски и бугарски пасош е ОГРОМНА! За да го добијам Канадскиот пасош (го немам, а ќе го имам) НИКОЈ од мене не бара да се откажам од македонскиот идентитет. Капиш?
Ne be Strelec,daleku sum jas od "umen biser" jas sum ti poznat po toa deka sum intelegenten kako cigla, od tamu nikot concrete, skrateno od concrete brick wall!!!! Ona za pasosite, ic ne e OGROMNA razlikata, ista e, samo sto edniot se vika Bugarski, drugiot Candski. Za prviot se poklonuvas na Bugarite, za drugiot se zakolnuvas na vernost na Angliskata kralica. Ni vo edniot ni vo drugiot slucaj ne si Makedonec. A ti samo tesi se , normalno e toa!!!! Makedonski indentitet , he,he!!! Капиш? Mislam na ona so zidot od betonski cigli, de !!!!:):):)
Strelec Чудна некоја сорта си ти!:) Да ти објаснам сега зошто си чудна сорта!:) Се’ што си напишал во твојот пост да го напишеше некој друг (на пример јас), повторно ќе се спротивставеше и со ’аргументи’ ќе докажуваше дека НЕ Е ТАКА!:))) Како и да е, тврдам дека за повеќе од 99% од Македонците не е исто кога ќе земаш друг пасош дали од тебе се бара да се откажеш од македонскиот идентитет или не. Ти сепак не спаѓаш ниту во оние помалку од 1%. Ти си во некоја трета ’имагинарна’ група на која што и’ е единствено битно да не биде онака како што други мислат и како што други ќе речат!:)
intel Некој едноставно не може да ја разбере разликата помеѓу вадење на пасош од некоја соседна држава и некоја трета, а е на страната на оние кои упорно не тераат да направиме разлика.
concrete Ej Strelec , nema sto na krajot pogodi , mnogu cudna i retka sorta sum :):):)... A be kakva sorta , samo edna obicna makedonska cigla , bre , kakva sorta e toa ziti Boga.Edinstveno sto mozes, samo da skrsis nekomu glava so nea!!!!! Intel , aj ne raskazuvaj basni, ili si Makedonec ili ne si. Sto da se pravi koga ostana mnogu malku , ednas prasav: ima li nekoj nekoja smetka koga ke se rodi posledniot Makedonec posle kogo veke nema da ima Makedonci??? Nekako site si kutite , ne vi se slusa. I ne mi raskazuvaj deka Bugarski , Canadski ili Germanski pasos ne se isto.Ili e Makedonski ili e nesto drugo, sto ima tuka da se filozofira, t.e moze , ako toa vi ja smiruva sovesta, vasata, a vasite deca nema ni da svatat sto toa nie ovde mlatime nekoja slama.. Ircite mozat da bidat i Amerikanci i Irci, Makedoncite nemozat. Ircite si ja imaat Irska , Makedoncite ja nemaat Makedonija, ama dzabe zboruvam , premnogu sum "apstraktna cigla" da bi me svatile racionalnite i umni "kralevi" so kruni, a bez zemja!!!! Ova Ircite kako primer: moze i Italjani i Svedi i slicni..... Da ne zaboravam: i germancive ne davaat drzavjanstvo , ako ne se otkazes od Makedonskoto, pa narod Makedonski bez pardon go zema ( ako mu dadat) i oko ne mu trepnuva, nitu nikoj vika UA IZRODI!!!!!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
I ne mi raskazuvaj deka Bugarski, Canadski ili Germanski pasos ne se isto...
concrete, земајќи во предвид каков табиет имаш, не давам ниту еден процент дека можеш да им дозволиш на твоите прсти да испишат реченица во отприлика ваков стил: ’Па можеби донекаде и имате право’... Но јас сепак ќе те запрашам... Има ли логика да ги ставиш знак на равенство на вакви два случаи: Хипотетички, се разбира... Во едниот случај Македонец се обврзува да ја шпиунира Македонија и за возврат му е понуден странски пасош (на пример, бугарски)... Во вториот случај, Македонец си ја сака Македонија, но мотивиран од тоа на своето дете да му пружи подобри услови за школување и учење јазици, донесува одлука да се отсели со своето семејство во странска држава (на пример, Канада). И човекот толку многу ја сака Македонија што се обидува (во рамките на своите можности) да лобира во разни организации и медиуми за својата Македонија, активно да работи на културна и социјална интеграција на македонската заедница, да донира свои лични средства за оние работи кои што ги поврзуваат Македонците во државата каде што живее (на пример, во цркви, организирани пикници, гостувања на естрадни уметници од Македонија итн.), активно да дејствува на воспоставување мостови меѓу македонските иселеници и својата матична земја итн. итн. Но паралелно со тоа, за себе и за своето семејство аплицира за пасоши во државата каде што живее, овојпат мотивиран од на пример да не мора да плаќа по неколку стотини долари за виза дколку сака да го посети Uncle Sam, па за да исполнува услови да се вработи и во некои институции каде што е неопходно поседување на пасош од државата каде што живее, па да не мора да плаќа за визи во некои држави каде што сака да оди на годишен одмор и ред други работи. И сеуште мислиш дека еден таков Македонец треба да има ист третман како и оној бугарскион шпион? Само заради тоа што и едниот и другиот поседуваат страснки пасош? Всушност, не ми одговарај... Ти го знам одговорот (адекватен на табиетот)!:(
Great_Macedonian Bravo Strelec
Great_Macedonian quote Concrete: Da ne zaboravam: i germancive ne davaat drzavjanstvo , ako ne se otkazes od Makedonskoto, pa narod Makedonski bez pardon go zema ( ako mu dadat) i oko ne mu trepnuva, nitu nikoj vika UA IZRODI!!!!! ------------------------------------------------------------------------------------------ E za ova si vo pravo Concrete... mislam deka ako si vo moznost da zemis drug pasos, pokraj makedonskiot, togas zosto da ne? dva pasosi se podobri od eden. NO, AKO se bara od tebe da se odkazis od pasosot na tvojata rodna zemja vo zamena za nekoja druga zemja.. togas grevota e i zalno ako si se odkazis od svojot identitet vo zamena za nov fals identitet.
concrete A be sto ste ripnale i dvajcata ausalanderi!!!!Tabiet, tabiet, cigla i gotovo , ne razgovarame sega za za tabietot:):):)!!!! Strelec, ubavo si napisa i so se se slagam i potvrduvam deka e toa najnormalna covecka logika na nekoj koj zivee (eel) vo Makedonija onakva kakva e poslednite 15 godini. No zosto mislis deka site sto zemaat Bugarski pasos se bugarski spioni i Makedonski izrodi. Da delese Canada pasosi " sakom i kapom " kako Bugarite ke videse kade ke se aplicirase. Da go pravat toa Hrvatite ,da ne zboruvame za Italjanite i Slovencite , ke videse kade brgu brgu ke gi najdevme svoite koreni. Prikaznata koja ja raskazuvas , vo mojata dusa i jas sum si ja raskazuval. Sega na toa gledam so malku podrugi oci, zemi go toa kako iskustvo koe doaga so godinite: nema Makedonci nadvor od Makedonija!!!! Gi ima virtuelno vo nivnite misli i dusa , ama se samo DUHOVI!!!! Tabiet ,he,he,he!!!!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
No zosto mislis deka site sto zemaat Bugarski pasos se bugarski spioni i Makedonski izrodi.
А кој рече дека мислам? Такво нешто не сум рекол!? Примерот го кажав само за да те уверам дека не можеш сите Македонци надвор од Македонија да ги ставаш во ист кош, а ти ми одговараш (зошто ли не сум изненаден?) дека е така, ама дека не е така!? Значи не мислам дека сите што земаат бугарски пасош се бугарски шпиони, но дека се македонски изроди - тоа е апсолутно точно! Причина е тоа што со потпишување изјава се откажуваат од македонските корени и од македонската нација. Изроди, него што?
quote:
Originally posted by concrete
...nema Makedonci nadvor od Makedonija!!!! Tabiet ,he,he,he!!!!
Вакво нешто може да рече или безумен човек, или човек со ’лимун’ табиет. За ум знам дека имаш, па затоа останува она второто!:)
Bicho
quote:
Originally posted by concrete
podrugi oci, zemi go toa kako iskustvo koe doaga so godinite: nema Makedonci nadvor od Makedonija!!!! Gi ima virtuelno vo nivnite misli i dusa , ama se samo DUHOVI!!!! Tabiet ,he,he,he!!!!
Concrete sea kje ti raskazhaam edna prikazna, koja praktichno mozhe da vazhi za sekoja familija na "intelektualci" vo Makedonija. Znachi roditelite se generacija nekoi '40-ti, a decata nekoi docni '60-ti, rani '70-ti. Roditelite rastele vo nekakov Nadrealizam, koj samo TOTALEN IDIOT ne mozhel da sogleda deka kje propadne, pa makar da se obrazuval vo '50-tite i '60-tite. Na ovie spodobi im bilo pruzheno sve! Besplatno obrazovanie do najvisokite stepeni, rabota vednash po diplomiranje, stan opshtestven, nameshtaj i kola na kredit, odmor (i kurchenje) u Grchka, plata 1000 DM (praam muabet za '70-ti)! E da, ama bidejki seto ova beshe ekonomski neizdrzhano na pochetokot na '80-ti, po smrtata na Jozef Ambroz, sve pochina da ide u kurac. Togash vekje stana jasno deka mora da se bara chare nekade nadvor. Roditelite se seushte mladi, da ne recham vo cutot na intelektualnata sposobnost, nekoi duri i se barani od Shvabi, Kanagjani i Englezi, no ovie kukavici nevideni na koi zhivotot im pruzhi 300 shansi da napravat neshto povekje za sebe i sho e pobitno ZA SVOITE deca, sho napravile? Si ostanale DOMICHKA na mizerna PLATICHKA vo nekoja idiotska fabrika od koja gi izbrkale od rabota na pochetokot na '90-ti. E sega vekje ne se tolku mladi i nikoj povekje ne gi saka! A nivnite deca i tie samite so visoko obrazovanie koi izrasnale cel zhivot slushajki za sranja kao KRIZA, STABILIZACIJA, RESTRIKCIJA, IMASH KUKJA-VRATI STAN i najmalata shansa da otidat nadvor vo potraga po podobar zhivot ja zgrapchuvaat so race i noze. Da te prasham jas tebe prijatele moj drag. Koj ne chini vo prikaznava? Koj e skotot izroden, a koj e samo patalec vo potraga po podobar zhivot, zatoa shto roditelite negovi za 30 godini raboten vek ne stvorile apsolutno nishto, nikakava osnova! Decata od prikaznava se NA NULA! Od pochetok treba da pochnat! Epa prijatele ako treba da pochnuvam od pochetok, bar kje pochnam nekade kade ima povekje shansi za uspeh! MAKEDONCI NEMA VO MAKEDONIJA BRATKO. So zdravje treba se praat pari sea!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by concrete
I ne mi raskazuvaj deka Bugarski, Canadski ili Germanski pasos ne se isto...
concrete, земајќи во предвид каков табиет имаш, не давам ниту еден процент дека можеш да им дозволиш на твоите прсти да испишат реченица во отприлика ваков стил: ’Па можеби донекаде и имате право’... Но јас сепак ќе те запрашам... Има ли логика да ги ставиш знак на равенство на вакви два случаи: Хипотетички, се разбира... Во едниот случај Македонец се обврзува да ја шпиунира Македонија и за возврат му е понуден странски пасош (на пример, бугарски)... Во вториот случај, Македонец си ја сака Македонија, но мотивиран од тоа на своето дете да му пружи подобри услови за школување и учење јазици, донесува одлука да се отсели со своето семејство во странска држава (на пример, Канада). И човекот толку многу ја сака Македонија што се обидува (во рамките на своите можности) да лобира во разни организации и медиуми за својата Македонија, активно да работи на културна и социјална интеграција на македонската заедница, да донира свои лични средства за оние работи кои што ги поврзуваат Македонците во државата каде што живее (на пример, во цркви, организирани пикници, гостувања на естрадни уметници од Македонија итн.), активно да дејствува на воспоставување мостови меѓу македонските иселеници и својата матична земја итн. итн. Но паралелно со тоа, за себе и за своето семејство аплицира за пасоши во државата каде што живее, овојпат мотивиран од на пример да не мора да плаќа по неколку стотини долари за виза дколку сака да го посети Uncle Sam, па за да исполнува услови да се вработи и во некои институции каде што е неопходно поседување на пасош од државата каде што живее, па да не мора да плаќа за визи во некои држави каде што сака да оди на годишен одмор и ред други работи.И сеуште мислиш дека еден таков Македонец треба да има ист третман како и оној бугарскион шпион? Само заради тоа што и едниот и другиот поседуваат страснки пасош? Всушност, не ми одговарај... Ти го знам одговорот (адекватен на табиетот)!:(
Колега Стрелчо , верувај ми дека ова што е подцртано од мене а напишано од длабината на душата е всашност СОВЕСТА ТВОЈА , која ти проработела и вечно ќе те „прати„ насекаде и се додека си жив. Зборувам од лично искуство само не за иста земја.
concrete More Bicho ( from airborne platoon)..... sto treskas takvi gluposti za tvoite roditeli??? Roditelite demek rastele vo nekakov Nadrealizam, za koj samo TOTALEN IDIOT ne mozhel da sogleda deka kje propadne, pa makar da se obrazuval vo '50-tite i '60-tite. Na ovie spodobi im bilo pruzheno sve! Besplatno obrazovanie do najvisokite stepeni, rabota vednash po diplomiranje, stan opshtestven, nameshtaj i kola na kredit, odmor (i kurchenje) u Grchka, plata 1000 DM (praam muabet za '70-ti)! E da, ama bidejki seto ova beshe ekonomski neizdrzhano na pochetokot na '80-ti, po smrtata na Jozef Ambroz. Se e ubavo uste da mi objasnis kakva vrska imaat tie spobodi so tvoeto argatuvanje za nekoja NVO ili nekoja kompanija ala busovata Brajan and Rut (taka li se vikase) ????? Abe zarem tie tvoi amerikanski rabotodavci ( nivnite roditeli ) ne ripaa od oblakoderite na wall street samo eden den odkako bile nemerlivi parajlii. A be i Bugarive koi sega prodavaat pasosi ziveeja vo nekoj nadrealizam , ama kako TOTALNI IDIOTI, obeseni kako majmuni so ligi na usnite na ogradata od nasiot nadrealizam. A grcive sto beda bea i jas se sekavam , a kamo li tvoite!!!! Ima gore ima i dole, a izborot i krstot koj se nosi do Golgota se individualen izbor A be momce mlado Germanija pepel ja napravile , pa nikoj ne napisal nekoj tekst kako tvojot za svoite. Toj vsusnost JASNO ja pokazuva sogolena genezata na MAKEDONSKIOT PROBLEM : LINIJA NA MAL OTPOR I NEMANJE NA NACIONALNA ELITA sposobna da go vodi svojot narod po ridovite i dolinite na postoenjeto!!!! Samo nekakvi sitni dusi Brankovski,Ljupcovski,Penovski itn. i slicni koi sakaat da stanat samo kalif namesto kalifot. Aj zabeguvame !!! Ah da , uste da mi kazes zosto toa ona gornata ekonomija od NADREALIZMOT bila neodrziva i moze bi ke mi se razjasnat nekoi raboti???? Vsusnost i ne moras, mene mi e veke po malku dosta od vakvi zaludni muabeti!!!!
Sande More Strelec, pogore gi narece gubrinja, lugeto sto zimale bugarski pasosi. Ama takvi gubrinja ima mnogu mnogu vo Makedonija, a brojot sekojdnovno im raste. Vadis li nekoj zaklucok? Koj ja snosi odgovornosta? Denes vo poseta na Makedonija, vo Skopje pretsedatelot na Bugarija, Gjorgji Prvanov. Precekan e od Branko Crvenkovski. Go otvorija zaedno Bugarskiot kulturen centar vo Skopje. A tamu polno bugarska literatura, vo koja pisuva Makedoncite se Bugari. E Strelec, strelec.
OooOo
quote:
Originally posted by concrete
Da delese Canada pasosi " sakom i kapom " kako Bugarite ke videse kade ke se aplicirase.
So toa shto Canada nema teritorijalni ili bilo kakvi pretenzii prema Makedonija za razlika od ovie drugite. Ne se slagash?
Strelec OooOo, велиш concrete да се согласи!?:))))))) No chance!:))) (Sande, аман доста со твојата бугарска пропаганда!!!)
Divider Или назад како мене, или нека седат надвор ама нека не продаваат памет!! Divider hath spoken, all must obey or perish!!! Јеботе кажав мудрост и останав жив. Но да не се шегуваме. Можев можам сеуште, да станам странец, да имам два пасоша. Верувам во Македонија, верувам во народов, затоа се вратив, затоа ќе останам. Вие кои сте надвор (стрелец енд компани) а се чувствувате македонци, не одмагајте, помагајте. Еден ден и вие ќе се радувате за успехот на Македонија. Нели! Туку, како милувате!!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
OooOo, велиш concrete да се согласи!?:))))))) No chance!:))) (Sande, аман доста со твојата бугарска пропаганда!!!)
Sedat dvajca spirtosani angliski lordovi vo klubot,dremkaat... Swan ja znaes ona sirinkata juzno od Limpopo???? D..daaaa...i.???? A be pred edno dva meseca otidov po eden kapitalen lav... I??? A be go promasiv ,pa toj se zaleta po mene, puskata mi zaglavi,dzipot presisa .... I ??? Pa nisto, se kaciv na edna palma tuka, sedev dodeka ne si otidoa lavovite , pa posle poleka nazad!!!! Aj ne zezaj , pa tamu be nema palmi,samo treva e!!!! Swan , sto te gledam budala , zar vo takvi momenti be...ke obrakas vnimanie na tolku nevazni sitnici!!!! A be narode za dve-tri godini kako trgnalo Makedonski narod ke nema, a ovde ke se sekira Strelec sto Branko propagira bugarska pretenciozna literatura :):):)!!!!! Nego albanskata "slobodna teritorija" so barjaci kako lisja na drvo ne mu preci , pa literatura, od kaj znae toj,onaka zagledan kon dnoto, sto e toa kniga?????
BorisVM
quote:
Originally posted by Divider
Или назад како мене, или нека седат надвор ама нека не продаваат памет!! Divider hath spoken, all must obey or perish!!! Јеботе кажав мудрост и останав жив. Но да не се шегуваме. Можев можам сеуште, да станам странец, да имам два пасоша. Верувам во Македонија, верувам во народов, затоа се вратив, затоа ќе останам. Вие кои сте надвор (стрелец енд компани) а се чувствувате македонци, не одмагајте, помагајте. Еден ден и вие ќе се радувате за успехот на Македонија. Нели! Туку, како милувате!!
A od kaj zakluchi deka odmagame?
Strelec Изгледа дека не сме за ВМРО-Народна!:)))
Great_Macedonian BMPO umre 1913, zaedno so makedonija. BMPO-narodna???? ahahahahahahaha. Za da si vmroec ne ti treba clenska kniska od vmro-bluhh bluhh bluhhh tuku vmroec e sekoj cesen patriot. Preku glava mi e od prodaeni pedercinja koj se krijat zad mskata na VMRO. Georgievski go izpogani herojskoto ime na GOCE, DAME, PITU, JANE, NIKOLA itn.
concrete
quote:
Originally posted by Bicho
[quote]Originally posted by concrete
More Bicho ( from airborne platoon)..... sto treskas takvi gluposti za tvoite roditeli???
Bicho , aj zaebi, sekade se pocnuva od nula.Samo vo romani, filmovi i sl. se nasleduva nesto realno i se nadograduva.Isto e be i vo najrazviena Evropa ,95% mladi pocnuvaat od nisto.Edinstveno sto postoi e sistemot okolu niv.A takov , a da ti kazam odma,mnogu ekonomski realen i samoodrzliv, postoese i okolu tvoite roditeli , okolu mene i verojatno nekoja godina i okolu tebe ,negovoto raspaganje onaka kako se raspadna okupira sega mnogu mozoci ,mnogu poslozeni od tvojot i mojot.I ne bez pricina!!!! Inaku , aj da sme zivi i zdravi pa za temata " komunizam" i.e. "socijalizam "posebno na tvojot "omilen" Broz i negovata propast ke pravime drug muabet .Ne mu e mesto ovde..... I ziti Boga vnimavaj malku: NIKOJ NE SE MANIPULIRA AKO ZABELEZI DEKA E MANIPULIRAN. Sepak poraboti na toa, nebi sakal i tebe da te "izgubime" !!!!!!
Bicho
quote:
Originally posted by concrete
[quote]Originally posted by Bicho
Bicho , aj zaebi, sekade se pocnuva od nula.
Prav si! Samo koga mislev na stvorenoto dobro ne mislev samo na dobroto shto se nasleduva kako privatno dobro, tuku na opshtoto dobro. Koj i kakov bil pridonesot na taa generacija vo gradenje na eden odrzhliv sistem kade pochnuvanjeto od nula ne znachi i zavrshuvanje povtorno na nula! Ne e bitno pak zabegav, a navistina ne i e mestoto na raspravava ovde.
intel
quote:
Originally posted by concrete Intel , aj ne raskazuvaj basni, ili si Makedonec ili ne si. Da ne zaboravam: i germancive ne davaat drzavjanstvo , ako ne se otkazes od Makedonskoto, pa narod Makedonski bez pardon go zema ( ako mu dadat) i oko ne mu trepnuva, nitu nikoj vika UA IZRODI!!!!!
Сепак не можеш да ја разбереш разликата.Секоја понатамошна дискусија е беспредметна со тебе. П.С.Познавам Бугарки мажени овде(постари се)и тоа во времето кога Тито одеше по земја.Никогаш не се пишаа Југословенки,а да не правиме муабет за Македонки во поново време и ден денес се со Бугарски пасоши.НАПРАВИ РАЗЛИКА жити се!!
concrete
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by concrete Intel , aj ne raskazuvaj basni, ili si Makedonec ili ne si. Da ne zaboravam: i germancive ne davaat drzavjanstvo , ako ne se otkazes od Makedonskoto, pa narod Makedonski bez pardon go zema ( ako mu dadat) i oko ne mu trepnuva, nitu nikoj vika UA IZRODI!!!!!
Сепак не можеш да ја разбереш разликата.Секоја понатамошна дискусија е беспредметна со тебе. П.С.Познавам Бугарки мажени овде(постари се)и тоа во времето кога Тито одеше по земја.Никогаш не се пишаа Југословенки,а да не правиме муабет за Македонки во поново време и ден денес се со Бугарски пасоши.НАПРАВИ РАЗЛИКА жити се!!
Imam vo familija momce!!!!Ama nikoj ne go baral toa od nea, nie bevme svetska zemja , verojatno se sekavas???? Denes Makedoncite se vo mengeme , NAPRAVI RAZLIKA ziti se!!!!
Strelec concrete, дали си ти Бугарин?
Jakov
quote:
Originally posted by Sande
Trendo samo sakase da pokaze kakvi predavnici vo Makedonija ziveele a i ziveat. Bugari, Grci, Srbi, Turci, Albanci, Germanci, Amerikanci trti gaz na site, prodavaj se za pari, kurvaj si ja nacijata, zatoa ja nemalo i ako prodolzi taka pak ke ja nema makedonskata drzava.
Kakvi toa predavnici ziveat vo Makedonija gospodine. Vie dokolku ste od Makedonija da ve prasam do 1990 kakva licna karta i pasos imavte. Ili so kakov pasos ja napustivte drzavata pred 1990 so onoj crveniot so grb na koj gorea 6 ognovi. Dali toa ve pravi predavnik, i spijun zasto imavte jugoslovensko drzavjanstvo i dokumenti.....
Sande Imav jugoslovenski pasos no makedonska nacionalnost. Vo Makedonija momentalno se najizrazeni predavnicite koi Makedonija ja pretvaraat vo Albanija ili kako ja narekuva plemeto Ilirida.
n/a sto tuku go klevetite Trendo be. toj dobro znae koj e i sto e.
Jakov
quote:
Originally posted by error
sto tuku go klevetite Trendo be. toj dobro znae koj e i sto e.
On znae i nie znaeme ama eve ima luge sto ne znaat sto se oni ama znaat sto sme nie ovde vo MKD. Pa odvreme na vreme ke ne poducat. TOa ti e...BEL SVET i odma se znaes...
intel Темава оди во живо на Скај-нет.
dzadzev Аман бре луѓе ... остајте го Трендо на раат ... закон човек е не ли гледате ... мора ли од една најобична заебанција скандал да се прави и да се плука по човекот ... првин расиста па сега бугарофил (што нема логика, ми изгледа ептен патриота чоекот) ... срамота
BorisVM
quote:
Originally posted by error
sto tuku go klevetite Trendo be. toj dobro znae koj e i sto e.
Ova mu doadja ko Tetovchanite shto vikaat "Da idemo i da vi doadjamo."
трендафил
quote:
Отворен бугарски културен центар Претседателите на Македонија и на Бугарија, Бранко Црвенковски и Георги Прванов, вчера отворија Културно-информативен центар на Бугарија во Скопје и најавија дека во следниот месец ќе отворат Македонски културен центар во Софија. Двајцата претседатели рекоа дека целта на овие центри е да ги афирмираа културата и традицијата на Македонија и на Бугарија со размена на искуства и понепосредно запознавање на граѓаните од двете земји со културните обележја на соседната држава.
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил? Важи ли тоа и за Бранко или не? Според мене работата е нормална. Среќа е што ненормалните новинари се пријатели со Црвенковски (или се нормални кога е тој на власт и обратно), па не прават проблеми кога не треба. П.С.: Може да не е во ред и нивниот диригент кога не е на власт.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил?
Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика!
Inkognito More kje beshe bugarofil i toa kako .. jas lichno kje go pcuev do mila majka :))) dodushe i sega pcujam ... ama aj :)
Divider
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
[/b]
Направи разлика!
Тоооо Стрелчо, конечно you've seen the light!!!! Направете разлика!!!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил?
Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика!
Точно така. Ми даде идеја ..односно ме натера за да се присетам кога Ќиро чекаше „гости„ од Бугарија но и кога тамо беше , тој секојпат си носеше толкувачи од Бугарски на Македонски јазик , а ете Бугарите никојпат не користеа такви услуги .....оти велеа дека не им биле потребни за да се разберат со него. пс Своевремено тој (на Ќиро се мисли) побарал и тоа директно своерачно напишана молба до Бугарскиот цар Борис II за добивање на СТАСУС на БЛАГОНАДЕЖЕН Б’ЛГАРИН со што би ете во денешни услови добил и Бугарски Пасош ВЕДНАШ. Дали го има побарано е непознато за мене?
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...велеа дека не им биле потербни за да се разбереме.
Абе Бугарите велат дека македонски јазик и не постои, нели?
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...велеа дека не им биле потербни за да се разбереме.
Абе Бугарите велат дека македонски јазик и не постои, нели?
НО СЕПАК ПОСТОИ ........нели?
Strelec Така е... Ама и оние од МПО (со кои што соработуваше Љубчо) велат дека македонски јазик не постои, нели?
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
concrete, дали си ти Бугарин?
Kako toa mislis dali sum Bugarin?????
fio Стигна топиков и на он.нет :-)
Mufla HAHahaAHAh se iznasmeaf za komentarot od Trendo. Orginalen kako i sekogas [;)]
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил?
Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика!
Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија. Во моментов разликата е очебијна. Бугарија има Македонија нема културен центар. Посебно по изјавата на Претседателот на РМ дека е физички здрав ПРОВЕРЕНО. Да заклучам, чекам и на отварањето на Македонски културен центар во Софија, но и на потврда за менталното здравје на Претседателот (на пример во делот за алкохолизам, бидејќи во стрипот во „Фокус“ тој како цртан јунак пред раководството на Србија настапува со лозинката „Не волим да пијем, ал сам пијан често!“).
Jakov Citam ima dosta experti za bugarofilstvo na forumov, pa mi se nametnaa nekolku dilemi moze ke moze da mi gi odgovorat. Slikite bile od postad i imalo deca so sliki na Hitler i na Car Boris. I sto ....od kaj sega toa deka se oni vakvi ili takvi. Na kraj kraeva takvo bilo vremeot pa gi nosele slikite. A posle tri godini tie iste deca ako nosele sliki od Josip Broz..ili nekoja godina pred vojnata ako nosele od Kral Aleksandar...? Bugarofil...e Trendo zasto gi objavil slikite t.e linkovite za sajtot na vojvodata od VMRO MNM..???? A dali e obratno pak, srbofilstvo toa sto centralnata zgrada na plostad Makedonija se vika Ristikeva Palata. Ili pak se grkofili onie nekolku iljadi Makedonci sto sekoj vikend odat vo Solun i so iljadi evra ja poddrzuvaat ekonomijata na R Grcija. Jugonostalgicari se onie sto odat na more vo Budva i sto na kolite uste im stojat nalepnici YU. Sto sum jas ustvari koga ke oblecam b`lgarski corabi, srpska maica, grcki dukser, turska jakna i idam kaj drugar mi da ja gledame Severina na primer......?????? Pomagajte imam golemi dilemi????!!!!!!
трендафил
quote:
Originally posted by Jakov
Citam ima dosta experti za bugarofilstvo na forumov, pa mi se nametnaa nekolku dilemi moze ke moze da mi gi odgovorat. Slikite bile od postad i imalo deca so sliki na Hitler i na Car Boris. I sto ....od kaj sega toa deka se oni vakvi ili takvi. Na kraj kraeva takvo bilo vremeot pa gi nosele slikite. A posle tri godini tie iste deca ako nosele sliki od Josip Broz..ili nekoja godina pred vojnata ako nosele od Kral Aleksandar...? Bugarofil...e Trendo zasto gi objavil slikite t.e linkovite za sajtot na vojvodata od VMRO MNM..???? A dali e obratno pak, srbofilstvo toa sto centralnata zgrada na plostad Makedonija se vika Ristikeva Palata. Ili pak se grkofili onie nekolku iljadi Makedonci sto sekoj vikend odat vo Solun i so iljadi evra ja poddrzuvaat ekonomijata na R Grcija. Jugonostalgicari se onie sto odat na more vo Budva i sto na kolite uste im stojat nalepnici YU. Sto sum jas ustvari koga ke oblecam b`lgarski corabi, srpska maica, grcki dukser, turska jakna i idam kaj drugar mi da ja gledame Severina na primer......?????? Pomagajte imam golemi dilemi????!!!!!!
Откако постојат фотографии, стално може да се видат деца и возрасни како го пречекуваат владетелот. Без разлика дали се работи за турскиот султан снимен од браќата Манаки, за крал Александар, цар Борис, Јосип Броз Тито, или нашите Ченто, Лазар Колишевски, до во поново време Љубчо Георгиевски или Бранко Црвенковски. И тоа е тоа, дел од историјата, која секогаш не е убава. Ќе го повторам уште еднаш моето прашање. Како на прославата од признавањето на нашето име од страна на САД ќе гледаат по 60 години?
Jakov Kako ke ne gledaat po 60 godini na proslavata na priznavanje na imeto. Ako postapkata bila pravilna i ako toa sto sme go dobile sega(togas) e ona vistinskoto fotkite ke biddat sosoema ok. Ako poebeme se za 60 godini zdravje togas, slika ko slika grupa izgubeni luge. Kako sega deluvaat slikite od pred 60 godini na onie vo Prohor Pcinski? A kako deluvaat na onie odsajtot na trendo sto go cekale Car Boris?
Sande trendafil, objasni podobro sto zboris zosto nikoj ne te razbira.
Sande Trendo samo sakase da pokaze kakvi predavnici vo Makedonija ziveele a i ziveat. Bugari, Grci, Srbi, Turci, Albanci, Germanci, Amerikanci trti gaz na site, prodavaj se za pari, kurvaj si ja nacijata, zatoa ja nemalo i ako prodolzi taka pak ke ja nema makedonskata drzava.
concrete
quote:
Originally posted by Sande
Trendo samo sakase da pokaze kakvi predavnici vo Makedonija ziveele a i ziveat. Bugari, Grci, Srbi, Turci, Albanci, Germanci, Amerikanci trti gaz na site, prodavaj se za pari, kurvaj si ja nacijata, zatoa ja nemalo i ako prodolzi taka pak ke ja nema makedonskata drzava.
Sande, a be po tebe koga toa ja imalo?????
SLaCk Jas ova bi go okvalifikuval kako nevnimatelna glupost na trendo.Ne moze od se neshto da se napravi zabava!Ubavo reche deka nema da komentira istorija i politika neka ostane i ponataka na toa.Vaka samo gi povredi cuvstvata na golem broj Makedonci i nesvesno se stavi vo sluzhba na bugarskata otrcana mashinerija.
Strelec dzadzev otkako vide deka topikov odi na on.net i direktno na skaj-net, pochna da dudla!:)
dzadzev
quote:
Originally posted by Strelec
dzadzev otkako vide deka topikov odi na on.net i direktno na skaj-net, pochna da dudla!:)
Хахаха ненормален ... немав појма ни дека постои ваков топик за порано да пишам ... да, за него дознав на ОнНет тука си во право ... и не, не дудлам, само си кажав мое мислење во врска со Трендо
Jakov Stom ova odi direktno na sky-net...bi sakal da gi pozdravam site devojki od IV-1 od JBT.
n/a Epa momci sto imam da vi kazam osven toa deka dodeka srbi i komunisti vi ja pisuvaat istorijata dobro vi bese ama koga izlegoa stvarno fakti i dokazi za toa koj e vsusnost okupator a koj e osloboditel epa nesto ne e vo red. Epa ke moram da se izvinam na lugeto so srpsko poteklo ama ako bugarite se okupatori togas sto se srbite?! A i uste nesto istite tie nevernici od VMRO-DPMNE kako sto gi narekoa prethodno ja digna plaosnik crkvata od pod zemja i ja doizgradija ( istata cuvana od tie srpski "osloboditeli" 20 godini pod zemja). E aj sea kazi be majkin pak nesto za bugarite a btw i jas aplicirav za bugarsko drzavjanstvo i ic ne mi e krivo! Pozdrav!
n/a Zaboraviv edna vazna rabota! TRENDO ako e bugarofil site nie otidovme kaj sto NE TREBA. Trendo kolku sto pamtam na Vlakan Ekspres ne se izrazuvase taka. CAR COVEK dosta go klevetite!
concrete
quote:
Originally posted by BrainJr
Epa momci sto imam da vi kazam osven toa deka dodeka srbi i komunisti vi ja pisuvaat istorijata dobro vi bese ama koga izlegoa stvarno fakti i dokazi za toa koj e vsusnost okupator a koj e osloboditel epa nesto ne e vo red. Epa ke moram da se izvinam na lugeto so srpsko poteklo ama ako bugarite se okupatori togas sto se srbite?! A i uste nesto istite tie nevernici od VMRO-DPMNE kako sto gi narekoa prethodno ja digna plaosnik crkvata od pod zemja i ja doizgradija ( istata cuvana od tie srpski "osloboditeli" 20 godini pod zemja). E aj sea kazi be majkin pak nesto za bugarite a btw i jas aplicirav za bugarsko drzavjanstvo i ic ne mi e krivo! Pozdrav!
A zosto toa bi ti bilo krivo?????Mislam stom si apliciral veke:):):)!!!Dal Srbin, dal Bugarin, isto ti se faka koga ne si Makedonec:):):)!!!
concrete [quote]Originally posted by concrete
[quote]Originally posted by intel Da ne zaboravam, otprilika do visokite srtovi napred i desno se do Sara e isto taka ukradeno, za detali citaj vo dneven pecat sekoj den uste nekoe vreme....dodeka go ima na makedonski!!!! [img]http://us.f3.yahoofs.com/users/41f3b481z65155036/mail/__sr_/8eba.jpg?phhusNCBilse3zuf[/img]
n/a De de. Zastanete malku. A tamam mu pisav na Trendo deka slikite se tendenciozno instrumentalizirani za nam mnogu dobro poznata propaganda. Me interesirase so koj motiv se objaveni bas na ON.NET. Koga toa uste potendenciozni tvrdenja, ovojpat vo vrska so afilijacijata na Trendo, ili kako da ja narecam veke (orientacija kon nasiot istocen sosed?). Ne ni treba mnogu za da pocneme da se lecime na nekogo, a? Patem, Trendo e (едитирано од администратор), ne znaevte? Kako sto toa fino go sroci eden cenet sogovornik na forumov, prost narod si e prost narod, kade i da e. P.S. Motivite za objavuvanje, kako sto mi bese objasneto, ne bile so namera za sirenje na neprijatelska propaganda. Vo slucaj nekoj da ne razbra meghu redovi.
Strelec Mikutis, ајде малку на пауза!
Strelec Колку типа Бугари има? Бугарската национална телевизија БТВ во своја емисија со чисто националистички предзнак, ете, "стручно и научно" определила колку типа Македонци имало. Ако не сме знаеле, Бугарите ги поделиле Македонците како "неписмени и професионалци". За првите нема никакви објаснувања, веројатно сметајќи дека етикетата доволно говори сама за себе, додека вторите ти биле "српски шпиони, кои се декларираат како Македонци за да си ги зачуваат работните места". [url="http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=7662"]Повеќе[/url] p.s. Дали ја слушаш бугарската национална телевизија, или читаш постови од некои членови на форумов (кои што Македонците ги нарекуваат Срби), некогаш и нема разлика!?
dejan bi sakal da se nasmeam, ama ne sakam da uvredam nekoi bugari koi ne dovadjat tuka, moze ke pomislat deka mislam toa sve so emisijata e nisko?
n/a Zasho po gjavolite bi se zamaral so toa sto kazale na bugarskata nacionalna televizija? I zasho bi se zamaral da im objasnuvam na bugarite sho Makedonci ima po svetov?
n/a Abe ajde moroni Bugari! Ja sakaat MAKEDONIJA zatoa ne pravat vulgari! Sakaat da dokazat deka Makedonija e vulgarska zemja, a liceto BC im otvara Vulgarski Centar na sred Skopje! Tuku si go imaat muviceto na kapata, moraat da gi priznaat Makedoncite vo BG, inaku ash vleguvanje vo EU. Romanija, pa Hrvatskam na red ke e i Bugarija da i se odlozi vlezot vo EU.
intel
quote:
Originally posted by intel
Не е убаво комшии да си дофрлаат нели concrete и BrainJr. BrainJr дали знаеш што е ова колкава му е вредноста и кога е украдено од Македонија: [img]http://www.historymuseum.org/ups/Image/exhibit_big_2.gif[/img] Повеќе [url="http://www.historymuseum.org./exhibit.php?id=2"]ТУКА[/url] или [url="http://www.historymuseum.org"]Овде[/url]
Во меѓувреме се појави круната и [url="http://www.mpc.org.mk/aktuelno.asp"]овде[/url] конечно. Очекував некој од застапниците на прекопувањето на Плаошник дека ќе даде некаков коментар,
intel Некој си ќути како такво под кошула:))))
concrete Не е убаво комшии да си дофрлаат нели concrete и BrainJr.
quote:
Originally posted by intel
Некој си ќути како такво под кошула:))))
sto bese stosot , jas ne ja krijam mojata tupavost ,daj pojasni malku?????
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
quote:

Претседателите на Македонија и на Бугарија, Бранко Црвенковски и Георги Прванов, вчера отворија Културно-информативен центар на Бугарија во Скопје...
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил? Важи ли тоа и за Бранко или не?
quote:
Originally posted by Strelec
Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика!

quote:
Originally posted by трендафил
Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија. Во моментов разликата е очебијна. Бугарија има Македонија нема културен центар. Да заклучам, чекам и на отварањето на Македонски културен центар во Софија...

Сега ами, трендафилчо?:) Правиш ли разлика?:))) Црвенковски во Софија го отвора Културниот центар на Македонија Културно-информативниот центар на Република Македонија во Бугарија треба да биде свечено отворен денеска од страна на претседателот Бранко Црвенковски и во присуство на бугарскиот државен врв. Претседателот Црвенковски во Софија ќе престојува во еднодневна официјална посета. Како што е најавено во Скопје Црвенковски ќе искаже загриженост поради забраната на македонците во Бугарија да го чествуваат поменот на Јане Сандански, во Роженскиот манастир.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
quote:

Претседателите на Македонија и на Бугарија, Бранко Црвенковски и Георги Прванов, вчера отворија Културно-информативен центар на Бугарија во Скопје...
Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил? Важи ли тоа и за Бранко или не?
quote:
Originally posted by Strelec
Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика!

quote:
Originally posted by трендафил
Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија. Во моментов разликата е очебијна. Бугарија има Македонија нема културен центар. Да заклучам, чекам и на отварањето на Македонски културен центар во Софија...

Сега ами, трендафилчо?:) Правиш ли разлика?:))) Црвенковски во Софија го отвора Културниот центар на Македонија Културно-информативниот центар на Република Македонија во Бугарија треба да биде свечено отворен денеска од страна на претседателот Бранко Црвенковски и во присуство на бугарскиот државен врв. Претседателот Црвенковски во Софија ќе престојува во еднодневна официјална посета. Како што е најавено во Скопје Црвенковски ќе искаже загриженост поради забраната на македонците во Бугарија да го чествуваат поменот на Јане Сандански, во Роженскиот манастир.
А што тоа Георгиевски им дозволи на Бугарите да направат во Македонија, што не е реципрочно направено од нас Македонците во Бугарија. Зборувам за работи што се во ингеренција на владата. Не за регистрацијата на Ратко од страна на судот на пример. Ниту не прашувам зошто по 15 септември поголем број на Македонци бараат бугарски пасоши отколку пред тоа. Укажи ми на разликите што можеби јас не ги гледам, според тебе упорно. Јас не гледам дека во времето на Георгиевски бевме поблиску до Бугарија отколку што сме сега на пример. Од тука и заклучувам дека наводните бугарофилства на некои се производ на болниот политички ум на некои кои на пример Доста Димовска ја прогласуваа за предводник на некакво си бугарско крило во ВМРО-ДПМНЕ, а откако ја направи збрката со повлекувањето на фиксните полицијски прунктови во кризните жаришта истите тие ја прогласија за најголем демократ во ВМРО. И сега тврдам дека е најдобро ако културните центри се отвореа во ист ден. А само ја напишав мојата предпоставка дека ако Љубчо отвореше бугарски културен центар во Скопје пред да се отвори македонски во Софија, дека од македонската инквизиција ќе беше запален. И понатаму го мислам тоа. Со ова што го напиша не ми помогна да направам разлика. Дај ми податок на пример колку пати бил Љубчо во Бугарија, а колку Бранко. Мојот впечаток е дека Бранко оди многу почесто. А за Албанија и да не зборувам.
Strelec Сега не ми врти како "киша око Крагујевца"... Му префрлуваш на Pana дека не одржувал ветувања, а ти бетер испадна!:) Еве што вети:
quote:
Originally posted by трендафил
...Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија.
И сега бидејќи таков центар се отвори, повторно те прашувам... Правиш ли разлика?:)))
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Сега не ми врти како "киша око Крагујевца"... Му префрлуваш на Pana дека не одржувал ветувања, а ти бетер испадна!:) Еве што вети:
quote:
Originally posted by трендафил
...Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија.
И сега бидејќи таков центар се отвори, повторно те прашувам... Правиш ли разлика?:)))
Тогаш само ме наведе твоето пишување. За да направам разлика не можам да го споредам Црвенковски со Црвенковски. Треба да го споредам со Георгиевски. А моментално ниту имам пасош (чекам на новите што беа ветени до крајот на оваа година), ниту мислам да одам во бугарскиот културен центар, па ни тука, од објективни причини не можам да споредувам. Една разлика во меѓувреме направив. Бранко е скоро двојно почесто од Георгиевски во Бугарија. Едниот за 4 години, вториов за 2,5. Во времето на Георгиевски македонскиот амбасадор положуваше венец во Рожденскиот манастир. Сега ај што немаме амбасадор, туку никој не кажа дали било кој друг во име на Македонија го стори тоа што требаше да го направи човекот од црната листа на САД. Треба ли да направам уште некоја разлика за да (ќе употребам македонски израз) не вртиш како прдеж во гаќи.
Strelec Не бегај сега од одговорот... Ти беше тој што го започна муабетот со ова прашање: Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил? Јас ти реплицирав со следново: Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика! И ти тогаш го даде ова ветување: Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија. Значи, задржи се на тоа за кое што правевме муабет, а не ми мешај триста други муабети со намера да се извлечеш некако!:)
lav Јас стално ПРАВАМ РАЗЛИКА помеѓу тоа КАДЕ ли БЕШЕ НЕКОЈПАТ БУГАРИЈА а КАДЕ Е СЕГА???. ПРЕД ЕВРОПСКИТЕ ПОРТИ ...нели!!!??? Истото важи и за МАКЕДОНИЈА со мала додавка , разбира се: КОЈ ГО Е ТОВА НАПРАВИЛ браќа Маќедонци-бре , АААА???
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Јас стално ПРАВАМ РАЗЛИКА помеѓу тоа КАДЕ ли БЕШЕ НЕКОЈПАТ БУГАРИЈА а КАДЕ Е СЕГА???.
Секојдневно на форумов се регистрираат по неколку Бугари, ама никој од нив толку успешно (како што тоа го правиш ти) не ја афирмира државата Бугарија!
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Не бегај сега од одговорот... Ти беше тој што го започна муабетот со ова прашање: Дали ако Љубчо отвореше бугарски центар во Скопје не ќе беше тоа земено како потврда дека е бугарофил? Јас ти реплицирав со следново: Не, доколку издејствуваше отворање и на Македонски центар во Софија. Онака како што се договорија Црвенковски и Прванов. Направи разлика! И ти тогаш го даде ова ветување: Ќе направам разлика кога ќе се отвори Македонскиот културен центар во Бугарија. Значи, задржи се на тоа за кое што правевме муабет, а не ми мешај триста други муабети со намера да се извлечеш некако!:)
Во времето на Љубчо не се отвори културен центар ниту бугарски во Македонија, ниту македонски во Бугарија. Јас само хипотетички претпоставував што ќе се вртеше по нашите медиуми доколку тоа се направеше во времето на Георгиевски. Ќе направам мала дигресија. Што зборуваа за Георгиевски и неговата партија кога се отвори Штуловиот универзитет во Тетово од тие што го легализираа Малоречанскиот? Ако толку инсистираш еве ќе се извинам што напишав дека прво е отворен бугарски центар во Македонија, а после еден месец македонски во Бугарија. Посебно се извинувам затоа што тоа го направив во време кога не бев сигурен дека тоа ќе се направи, со оглед на вработувањето по еден од семејство и резултатот од тоа, разбира се. Се извинувам што уште еднаш ќе прашам. Дали делегација на Република Македонија и на кое ниво постави венец на гробот на Јане Сандански? Во времето на Георгиевски тоа го правеше амбасадорот на Република Македонија. Такво нешто немаме во моментов во Бугарија. Настанот секогаш го гледавме снимен на телевизија. Оваа година такво нешто јас лично не видов. Не видел ниту никој од луѓето што ги прашав. Дали Сандански не се почитува од љубов кон Македонија?
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Се извинувам што уште еднаш ќе прашам. Дали делегација на Република Македонија и на кое ниво постави венец на гробот на Јане Сандански? Во времето на Георгиевски тоа го правеше амбасадорот на Република Македонија. Такво нешто немаме во моментов во Бугарија. Настанот секогаш го гледавме снимен на телевизија. Оваа година такво нешто јас лично не видов. Не видел ниту никој од луѓето што ги прашав. Дали Сандански не се почитува од љубов кон Македонија?
Се извинувам што веднаш не ти одговорив, но се сконцентрирав на твоето (се согласивме) неосновано повикување да се направи разлика. ОК... Ајде сега да направиме разлика и меѓу третманот на Георгиевски и Црвенковски кон Јане Сандански. Точно е дека македонскиот амбасадор во Бугарија (во времето на Георгиевски) положуваше венци на гробот на Јане Сандански, но дали Георгиевски за време на своите посети во Бугарија го отвори прашањето за проблемите на Македонците да го чествуваат Јане Сандански? И колку за да овозможам да правиш разлика, само да те информирам дека Црвенковски го отвори тоа прашање и на таа тема разговараше со државниот врв на Бугарија! Ајде сега да те видам дали и во овој случај ќе направиш разлика!? И доста си даваш автоголови!:)
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Се извинувам што уште еднаш ќе прашам. Дали делегација на Република Македонија и на кое ниво постави венец на гробот на Јане Сандански? Во времето на Георгиевски тоа го правеше амбасадорот на Република Македонија. Такво нешто немаме во моментов во Бугарија. Настанот секогаш го гледавме снимен на телевизија. Оваа година такво нешто јас лично не видов. Не видел ниту никој од луѓето што ги прашав. Дали Сандански не се почитува од љубов кон Македонија?
Се извинувам што веднаш не ти одговорив, но се сконцентрирав на твоето (се согласивме) неосновано повикување да се направи разлика. ОК... Ајде сега да направиме разлика и меѓу третманот на Георгиевски и Црвенковски кон Јане Сандански. Точно е дека македонскиот амбасадор во Бугарија (во времето на Георгиевски) положуваше венци на гробот на Јане Сандански, но дали Георгиевски за време на своите посети во Бугарија го отвори прашањето за проблемите на Македонците да го чествуваат Јане Сандански? И колку за да овозможам да правиш разлика, само да те информирам дека Црвенковски го отвори тоа прашање и на таа тема разговараше со државниот врв на Бугарија! Ајде сега да те видам дали и во овој случај ќе направиш разлика!? И доста си даваш автоголови!:)
Точно е дека постои разлика. Едни положуваа венци на споменикот на Сандански заедно со Македонците во Бугарија, други ги спомнале. За мене се поважни делата, за тебе зборовите. Се разликуваме во суштина, па не вреди да се расправаме. Кога почнав да учествувам по форуми напишав дека ќе пишувам за работи на кои во нашите медиуми не се обрнува доволно внимание. Кога станува збор за некои грешки кога тие се направени од некое ВМРО (па и од ДПА), тоа медиумски доволно се обработува. Дури и повеќе, што по некој пат наликува на пропаганда. За грешките на СДСМ се зборува само кога тоа не може да се избегне. Ќе продолжам така. Завчера, на 27 април се навршија 100 години од загинувањето на Претседателот на Крушевската република, Никола Карев. Зошто државата не го одбележи овој датум? Ако како одбележување не се смета тоа што тој ден беше пуштена во промет марка со ликот на [url="http://mp.com.mk/filatelija/2005/skenderbeg.htm"]Ѓерѓ Кастриоти-Скендер Бег[/url].
[img]http://mp.com.mk/filatelija/2005/skenderbegs.jpg[/img]
Јас лично ова го сметам за големоалбански врховизам и така и пишувам. Кој мисли дека е во ред што државата на Македонците не ја одбележа 100 годишнината од смртта на Карев, слободно нека го напише тоа. Ќе напишам и дека на местото кај што тој загинал има споменик од ВМРО-ДПМНЕ (кога беше едно), а нема државен споменик.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Јас стално ПРАВАМ РАЗЛИКА помеѓу тоа КАДЕ ли БЕШЕ НЕКОЈПАТ БУГАРИЈА а КАДЕ Е СЕГА???.
Секојдневно на форумов се регистрираат по неколку Бугари, ама никој од нив толку успешно (како што тоа го правиш ти) не ја афирмира државата Бугарија!
Благодарам за комплиментот колега ...се надевам дека само како таков е и даден односно ми е и „доделен„ ...нели? Или ....можеби тука има и некоја скриена „позадина ??? пс Секоја држава си прави СОПСТВЕНА ПРОМОЦИЈА и АФИРМАЦИЈА односно нејзините ВЛАДЕТЕЛИ , а... (по се изгледа) само Јас тоа го гледам (можеби) непристрасно овде КАКО АРТЕФАКТ пред кој и „боговите„ нели си молчат , освен „некои„ други богови односно нивни портпароли (полубогови-де) кои ГЛЕДААТ СЕ домаси РОЗОВО , а надвор од „домот„ се од ЦРНО поцрно ...нели??? ппс Да беше жив [url="http://www.stel.ru/stalin/ "]баткава[/url] , сигурно ќе те земеше како „неговиот„ портпарол ....другарот Берија , разбира се во современо издание.
toni_a da se vratam na bugarskite pasosi! mislam deka e samo prednost da se ima poveke drzavjanstva!!!! otvara poveke moznosti za koi sega nesakam da dolzam mnogu... inaku eden tefter ili list neznachi nishto,vazno e kako se cuvstvuva eden covek i najvazno e kako dejstvuva , t.e. za ili protiv svojata nacija. najgolemoto zlo za makedonija go pravat samite makedonci i toa e fakt. koga imavme moznost i imavme mnogu podobra pozicija od segasnata nisto ne napraivme i nie samite se dovedovme do tamu - a ne nekoi drugi! inaku DRZAVJANSTVOTO go definiram samo kako pravno (juristicno) pripaganje kon nekoja DRZAVA i nema nisto zaednicko so pripadnost kon nekoj nacionalitet ili narod! -sekoe nesto ima i druga strana- ZASTO SEGA TIE MAKEDONCI STO ZEMAA I KE ZEMAT BG-DRZAVJANSTVA NE SE ORGANIZIRAAT PODOBRO! OFORMAT PARTIJA I BIDAT ZASTAPENI VO NIVNIOT PARLAMENT I IZLEZAT NA IZBORI! DA VIDIME TOGAS DALI KE SE PROMENAT NEKOI RABOTI.MISLAM DEKA 1 MILION GLASACI NEMA DA MOZAT DA SE ZANEMARAT. TREBA EDNAS ZA SEKOGAS DA POCNEME DA PRAIME OD NISTO NESTO, A NE KAKO DO SEGA OD NESTO NISTO.
toni_a i samite bugari si ja napustija i ja napustaat drzavata. site mladi im izbegaa vo stranstvo,ostanaa samo makedonci,starci ,cigani i turci. bea nakaj 8 milioni,a sega se nakaj 6,5 milioni. po vlez vo EU ke izbegaat minimum uste 500.000 i sto ke ostane u BG? AKO GLASAAT SITE MAKEDONCI SO BG-DRZAVJANSTVO KE POBEDIME NA SLEDNITE IZBORI VO BUGARIJA :-)))) SAMO TREBA DA NAPRAIME ASALNA PARTIJA I KE IM POPUVAME NA BUGARITE!
Jakov
quote:
Originally posted by toni_a
i samite bugari si ja napustija i ja napustaat drzavata. site mladi im izbegaa vo stranstvo,ostanaa samo makedonci,starci ,cigani i turci. bea nakaj 8 milioni,a sega se nakaj 6,5 milioni. po vlez vo EU ke izbegaat minimum uste 500.000 i sto ke ostane u BG? AKO GLASAAT SITE MAKEDONCI SO BG-DRZAVJANSTVO KE POBEDIME NA SLEDNITE IZBORI VO BUGARIJA :-)))) SAMO TREBA DA NAPRAIME ASALNA PARTIJA I KE IM POPUVAME NA BUGARITE!
Ne zbori taka za Bugarija i Bugarite ako ti dojdat onie od forumite za istorija(Bugarite) tesko tebe ke bide[;)][:D][;)]
toni_a sto da kazam,gi znam mnogu dobro! se nakotija tuka epten! i mnogu golemi patrioti i istoricari! ama koga ke im spomne covek za "tri cherveni" od vremeto gi nema nikade!!!! :)
toni_a ama: i za "dve stava"
toni_a gi boli deka sme bile uvek ponapred i taka ke si ostane!!!! im se dignaa u posledno vreme malku akciite no ne se svesni za nekoi raboti. EU ne e zaebancija,kolku dosle tuka i si trgnale nazad-osobeno koga ke vidat sto e "deutsches recht" (germansko pravo) i koga ke vlezat u "auslдnderbehцrde" (sluzba za stranci).
nemo
quote:
Originally posted by toni_a
gi boli deka sme bile uvek ponapred i taka ke si ostane!!!! im se dignaa u posledno vreme malku akciite no ne se svesni za nekoi raboti. EU ne e zaebancija,kolku dosle tuka i si trgnale nazad-osobeno koga ke vidat sto e "deutsches recht" (germansko pravo) i koga ke vlezat u "auslдnderbehцrde" (sluzba za stranci).
Mislis za Germanija ili[?]
toni_a ne samo,ama koga spomna i germancite se ponapred :-)
lav
quote:
Originally posted by toni_a
i samite bugari si ja napustija i ja napustaat drzavata. site mladi im izbegaa vo stranstvo,ostanaa samo makedonci,starci ,cigani i turci. bea nakaj 8 milioni,a sega se nakaj 6,5 milioni. po vlez vo EU ke izbegaat minimum uste 500.000 i sto ke ostane u BG? AKO GLASAAT SITE MAKEDONCI SO BG-DRZAVJANSTVO KE POBEDIME NA SLEDNITE IZBORI VO BUGARIJA :-)))) SAMO TREBA DA NAPRAIME ASALNA PARTIJA I KE IM POPUVAME NA BUGARITE!
Оваа идеја и Јас ја своевремено заговарав , ама за јужниот дел на албанија каде што живеат Македонци , но и можност да наши иселеници од западните земји кои би ја (от)купувале земјата и имотот се до морето јадранско , НО проиблемот беше и остана што нема(ше) матица која би ги координирала дејствијата ....оти таа работа би траела со децеении а можеби и векови. После тоа ...во даден историски и поволен миг , Македонија да се простира од Јадранско па се до Црно Море ...но за таква работа потребен е ЛИДЕР ...кој ние го очекуваме да се роди ...или ако е роден ...конечно да го превземе кормилото на државата. И да ги хомогенизира Македонците конечно. Како прво да им го „испере„ затруениот мозок на некои „македонци„ , љубители претежно на петокраки ...нели црвени и тунели со мрак обвиени. Но читајќи ја одново Библијата (на Стариот Завет мислам) каде што Мојсеј (си) ги шетал Евреите цели 40 години (толкав бил векот просечен) ....тражејќи ја нели ...ветената земја на израилите , тој всашност и патем тоа и го правел , се мисли на washbrain-ot ...нели нивен ?. Односно сите евреи кои биле родени како РОБОВИ , разбира се тогаш египетски (денес би биле нели со затруен мозок) чекал да изумрат за да направи држава ....која денес гледам е каква е (по силата се мисли)во секој поглед.
Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by toni_a

Оваа идеја и Јас ја своевремено заговарав , ама за јужниот дел на албанија каде што живеат Македонци , но и можност да наши иселеници од западните земји кои би ја (от)купувале земјата и имотот се до морето јадранскo.
Na koi nasi iselenici mislis.....nasi-nasi ili "nasi".???? Ideava e cist nadrealizam. Oni kaj nas zemja ne kupuvaat pa vo juzna Albanija.[:0]
element
quote:
Originally posted by lav Оваа идеја и Јас ја своевремено заговарав , ама за јужниот дел на албанија каде што живеат Македонци , но и можност да наши иселеници од западните земји кои би ја (от)купувале земјата и имотот се до морето јадранско , НО проиблемот беше и остана што нема(ше) матица која би ги координирала дејствијата ....оти таа работа би траела со децеении а можеби и векови. После тоа ...во даден историски и поволен миг , Македонија да се простира од Јадранско па се до Црно Море ...но за таква работа потребен е ЛИДЕР ...кој ние го очекуваме да се роди ...или ако е роден ...конечно да го превземе кормилото на државата. И да ги хомогенизира Македонците конечно. Како прво да им го „испере„ затруениот мозок на некои „македонци„ , љубители претежно на петокраки ...нели црвени и тунели со мрак обвиени. Но читајќи ја одново Библијата (на Стариот Завет мислам) каде што Мојсеј (си) ги шетал Евреите цели 40 години (толкав бил векот просечен) ....тражејќи ја нели ...ветената земја на израилите , тој всашност и патем тоа и го правел , се мисли на washbrain-ot ...нели нивен ?. Односно сите евреи кои биле родени како РОБОВИ , разбира се тогаш египетски (денес би биле нели со затруен мозок) чекал да изумрат за да направи држава ....која денес гледам е каква е (по силата се мисли)во секој поглед.
Dali znaete deka sekoj sqiptar od Albanijalegalen ili ilegalen e dolzen da kupi zemja vo Epir ili nekade vo Grcija so pomos od 1500 Evri, edno od sedistata e vo Tetovo. Pomosta za komunikacija koja sto NATO od Neapol im ja isprati seuste e vo uptreba vo nekoi predeli vo R. Makedonija, a komunicirat so nivnite mrezi sto se vo Grcija, se zalat deka gi asimilirale grcite
toni_a amerika mnogu zbrki naprai na balkanov! _______________________________________ ke vidam da otvoram nov topic za vakva tema,ama treba prvin da prevedam nesto.najdov nekoi interesni "svabski" raboti.
concrete A be sto se zanesuvate so kupuvanje i slicno , eden potpis i se ke e nase....ili nivno...luk i voda e seto toa. Napraivte od ova sipatarive vanzemaljci. Obicni sverceri na droga se tia, a onie sto si se normalni luge (doduse mnogu malku gi ima), nemaat vreme za ovie video igri, niv ne gi gledas po vakvi filmovi. Se e prasanje na tajming...i interesi na uste pogolemite amerikanski i evropski bitangi na koi im treba eftina i poslusna rabotna stoka.....i teroristi normalno, za da drzat tenzija!!!! Asimilirani od grcite, he,he....i mene mi velat nekoi "glupo grki" kako ovie primaat hristijanska vera.... cekaj dodeka stanat edno 4-5 miliona , ke se razbudis edno sabajle vo Al Kaeda drzava, kako Makedoncite sto se razbudija....samo zina grkot!!!!
toni_a poglednete go noviot topic: "America at War in Macedonia"
nemo
quote:
Originally posted by concrete
A be sto se zanesuvate so kupuvanje i slicno , eden potpis i se ke e nase....ili nivno...luk i voda e seto toa. Napraivte od ova sipatarive vanzemaljci. Obicni sverceri na droga se tia, a onie sto si se normalni luge (doduse mnogu malku gi ima), nemaat vreme za ovie video igri, niv ne gi gledas po vakvi filmovi. Se e prasanje na tajming...i interesi na uste pogolemite amerikanski i evropski bitangi na koi im treba eftina i poslusna rabotna stoka.....i teroristi normalno, za da drzat tenzija!!!! Asimilirani od grcite, he,he....i mene mi velat nekoi "glupo grki" kako ovie primaat hristijanska vera.... cekaj dodeka stanat edno 4-5 miliona , ke se razbudis edno sabajle vo Al Kaeda drzava, kako Makedoncite sto se razbudija....samo zina grkot!!!!
DO KOGA?[?][:)]
element
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by toni_a
i samite bugari si ja napustija i ja napustaat drzavata. site mladi im izbegaa vo stranstvo,ostanaa samo makedonci,starci ,cigani i turci. bea nakaj 8 milioni,a sega se nakaj 6,5 milioni. po vlez vo EU ke izbegaat minimum uste 500.000 i sto ke ostane u BG? AKO GLASAAT SITE MAKEDONCI SO BG-DRZAVJANSTVO KE POBEDIME NA SLEDNITE IZBORI VO BUGARIJA :-)))) SAMO TREBA DA NAPRAIME ASALNA PARTIJA I KE IM POPUVAME NA BUGARITE!
Оваа идеја и Јас ја своевремено заговарав , ама за јужниот дел на албанија каде што живеат Македонци , но и можност да наши иселеници од западните земји кои би ја (от)купувале земјата и имотот се до морето јадранско , НО проиблемот беше и остана што нема(ше) матица која би ги координирала дејствијата ....оти таа работа би траела со децеении а можеби и векови. После тоа ...во даден историски и поволен миг , Македонија да се простира од Јадранско па се до Црно Море ...но за таква работа потребен е ЛИДЕР ...кој ние го очекуваме да се роди ...или ако е роден ...конечно да го превземе кормилото на државата. И да ги хомогенизира Македонците конечно. Како прво да им го „испере„ затруениот мозок на некои „македонци„ , љубители претежно на петокраки ...нели црвени и тунели со мрак обвиени. Но читајќи ја одново Библијата (на Стариот Завет мислам) каде што Мојсеј (си) ги шетал Евреите цели 40 години (толкав бил векот просечен) ....тражејќи ја нели ...ветената земја на израилите , тој всашност и патем тоа и го правел , се мисли на washbrain-ot ...нели нивен ?. Односно сите евреи кои биле родени како РОБОВИ , разбира се тогаш египетски (денес би биле нели со затруен мозок) чекал да изумрат за да направи држава ....која денес гледам е каква е (по силата се мисли)во секој поглед.
Taa idea e dobra ama, i e stara poznata na Makedonecot, -zatoa i uspea da se zadrzi po 500 godini tursko -so mnogu decinja , a sega e moderno vremeto, pa ni se nakotija nam, da si ne vratat lugeto vo Egejskiot del i imotot nivni Dali ke mozeme da si go zacuvame i toa so e nase? p.s. zosto ne spomna i do Egejskoto more[:(],
lav
quote:
Originally posted by element
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by toni_a
i samite bugari si ja napustija i ja napustaat drzavata. site mladi im izbegaa vo stranstvo,ostanaa samo makedonci,starci ,cigani i turci. bea nakaj 8 milioni,a sega se nakaj 6,5 milioni. po vlez vo EU ke izbegaat minimum uste 500.000 i sto ke ostane u BG? AKO GLASAAT SITE MAKEDONCI SO BG-DRZAVJANSTVO KE POBEDIME NA SLEDNITE IZBORI VO BUGARIJA :-)))) SAMO TREBA DA NAPRAIME ASALNA PARTIJA I KE IM POPUVAME NA BUGARITE!
Оваа идеја и Јас ја своевремено заговарав , ама за јужниот дел на албанија каде што живеат Македонци , но и можност да наши иселеници од западните земји кои би ја (от)купувале земјата и имотот се до морето јадранско , НО проиблемот беше и остана што нема(ше) матица која би ги координирала дејствијата ....оти таа работа би траела со децеении а можеби и векови. После тоа ...во даден историски и поволен миг , Македонија да се простира од Јадранско па се до Црно Море ...но за таква работа потребен е ЛИДЕР ...кој ние го очекуваме да се роди ...или ако е роден ...конечно да го превземе кормилото на државата. И да ги хомогенизира Македонците конечно. Како прво да им го „испере„ затруениот мозок на некои „македонци„ , љубители претежно на петокраки ...нели црвени и тунели со мрак обвиени. Но читајќи ја одново Библијата (на Стариот Завет мислам) каде што Мојсеј (си) ги шетал Евреите цели 40 години (толкав бил векот просечен) ....тражејќи ја нели ...ветената земја на израилите , тој всашност и патем тоа и го правел , се мисли на washbrain-ot ...нели нивен ?. Односно сите евреи кои биле родени како РОБОВИ , разбира се тогаш египетски (денес би биле нели со затруен мозок) чекал да изумрат за да направи држава ....која денес гледам е каква е (по силата се мисли)во секој поглед.
Taa idea e dobra ama, i e stara poznata na Makedonecot, -zatoa i uspea da se zadrzi po 500 godini tursko -so mnogu decinja , a sega e moderno vremeto, pa ni se nakotija nam, da si ne vratat lugeto vo Egejskiot del i imotot nivni Dali ke mozeme da si go zacuvame i toa so e nase? p.s. zosto ne spomna i do Egejskoto more[:(],
Не го споменав Егејот наш , од проста причина што мислев дека ќе биде превише за некого (и овде), а сега треба да бидеме умерени..нели после празнициве ??? пс Еден мој пријател (Белграѓанин) неодамна идеејќи за Грција наврати кај мене и во неврзан разговор ме запраша: Зашто бе за повикувачки број за главниот град Скопје сте ставиле број 02 , кога и Хрватите и Бугарите за своите главни градови го ставиле бројот 01 како повикувачки ? Му велам , само затоа што Скопје е ПРИВРЕМЕН главен град на Република Македонија. А тој ме праша ...а за кого е „оставен„ повикувачкиот број 01.? Мојот одговор беше ........знаеш и самиот за СОЛУН. пс Овој рипна од фотељата ненадејно...колку за да стекнеш вистинска слика за реагирањето на Србинот во тој миг , односно за неговата престава за Македонија ...секако научена од српски учители и „докажани„ наши пријатели нели , а сепак српски државници ...како Вук Драшковиќ , Шешељ и слични и помалку слични на него.
element
quote:
Originally posted by lav Не го споменав Егејот наш , од проста причина што мислев дека ќе биде превише за некого (и овде), а сега треба да бидеме умерени..нели после празнициве ??? пс Еден мој пријател (Белграѓанин) неодамна идеејќи за Грција наврати кај мене и во неврзан разговор ме запраша: Зашто бе за повикувачки број за главниот град Скопје сте ставиле број 02 , кога и Хрватите и Бугарите за своите главни градови го ставиле бројот 01 како повикувачки ? Му велам , само затоа што Скопје е ПРИВРЕМЕН главен град на Република Македонија. А тој ме праша ...а за кого е „оставен„ повикувачкиот број 01.? Мојот одговор беше ........знаеш и самиот за СОЛУН. пс Овој рипна од фотељата ненадејно...колку за да стекнеш вистинска слика за реагирањето на Србинот во тој миг , односно за неговата престава за Македонија ...секако научена од српски учители и „докажани„ наши пријатели нели , а сепак српски државници ...како Вук Драшковиќ , Шешељ и слични и помалку слични на него.
XAXAXA taka e AMIN, ovaa treba da se prikaze na TV najdobrota slika od nasite prijateli p.s. uuuu da slusnes koga im se veli i za jazikot i crkvata, kako im grci stomaceto[;)]
intel
quote:
Originally posted by element
quote:
Originally posted by lav Не го споменав Егејот наш , од проста причина што мислев дека ќе биде превише за некого (и овде), а сега треба да бидеме умерени..нели после празнициве ??? пс Еден мој пријател (Белграѓанин) неодамна идеејќи за Грција наврати кај мене и во неврзан разговор ме запраша: Зашто бе за повикувачки број за главниот град Скопје сте ставиле број 02 , кога и Хрватите и Бугарите за своите главни градови го ставиле бројот 01 како повикувачки ? Му велам , само затоа што Скопје е ПРИВРЕМЕН главен град на Република Македонија. А тој ме праша ...а за кого е „оставен„ повикувачкиот број 01.? Мојот одговор беше ........знаеш и самиот за СОЛУН. пс Овој рипна од фотељата ненадејно...колку за да стекнеш вистинска слика за реагирањето на Србинот во тој миг , односно за неговата престава за Македонија ...секако научена од српски учители и „докажани„ наши пријатели нели , а сепак српски државници ...како Вук Драшковиќ , Шешељ и слични и помалку слични на него.
XAXAXA taka e AMIN, ovaa treba da se prikaze na TV najdobrota slika od nasite prijateli p.s. uuuu da slusnes koga im se veli i za jazikot i crkvata, kako im grci stomaceto[;)]
Skim si takav si, i takvi ti se raduvaat.
element
quote:
Originally posted by intel Skim si takav si, i takvi ti se raduvaat.
So MAKEDONCITE ZA MAKEDONIJA[8D]
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by element
quote:
Originally posted by lav Не го споменав Егејот наш , од проста причина што мислев дека ќе биде превише за некого (и овде), а сега треба да бидеме умерени..нели после празнициве ??? пс Еден мој пријател (Белграѓанин) неодамна идеејќи за Грција наврати кај мене и во неврзан разговор ме запраша: Зашто бе за повикувачки број за главниот град Скопје сте ставиле број 02 , кога и Хрватите и Бугарите за своите главни градови го ставиле бројот 01 како повикувачки ? Му велам , само затоа што Скопје е ПРИВРЕМЕН главен град на Република Македонија. А тој ме праша ...а за кого е „оставен„ повикувачкиот број 01.? Мојот одговор беше ........знаеш и самиот за СОЛУН. пс Овој рипна од фотељата ненадејно...колку за да стекнеш вистинска слика за реагирањето на Србинот во тој миг , односно за неговата престава за Македонија ...секако научена од српски учители и „докажани„ наши пријатели нели , а сепак српски државници ...како Вук Драшковиќ , Шешељ и слични и помалку слични на него.
XAXAXA taka e AMIN, ovaa treba da se prikaze na TV najdobrota slika od nasite prijateli p.s. uuuu da slusnes koga im se veli i za jazikot i crkvata, kako im grci stomaceto[;)]
Skim si takav si, i takvi ti se raduvaat.
Колку што јас знам а мислам дека и другите тоа го знаат КАЗНИВО Е АКО НЕ’КОЈ УПОТРЕБУВА РАЗЛИЧЕН ЈАЗИК ОСВЕН ЗВАНИЧНИТЕ на овој ФОРУМ ...нели??? А тие се МАКЕДОНСКИОТ и АНГЛИСКИОТ нели јазик??? пс Затоа што грешката е направена (не)намерно , веројатно поради генетскиот код вграден кај тој кој го е това искажал овде , каква казна му следува , а??? Поготово што тој НАС треба да не контрољира а не и НИЕ , и тоа за ич пари...нели???. пс Баш да видам дали набрзина ќе го „смете„ , само за да нема никави видљиви трагови ...нели???.
dalila
quote:
Originally posted by Jakov
Ne zbori taka za Bugarija i Bugarite ako ti dojdat onie od forumite za istorija(Bugarite) tesko tebe ke bide[;)][:D][;)]
Ostaj go, nov e, i nema prochitano kako Bugarcheta citiraat nashi chlenovi po Bugarski sajtovi [;)][:D]
intel
quote:
Originally posted by lavЗатоа што грешката е направена (не)намерно , веројатно поради генетскиот код вграден кај тој кој го е това искажал овде , каква казна му следува , а???
Што да правам кога и јас како тебе си имам таков код.Мајка е мајка нели?
quote:
Поготово што тој НАС треба да не контрољира а не и НИЕ , и тоа за ич пари...нели???.
Да јас ќе те контролирам тебе и на тебе сличните и тоа за ич пари [:D][:D]
concrete
quote:
Originally posted by nemo
quote:
Originally posted by concrete
Asimilirani od grcite, he,he....i mene mi velat nekoi "glupo grki" kako ovie primaat hristijanska vera.... cekaj dodeka stanat edno 4-5 miliona , ke se razbudis edno sabajle vo Al Kaeda drzava, kako Makedoncite sto se razbudija....samo zina grkot!!!!
DO KOGA?[?][:)]
Si ostana podzinat, mi kazuvaat celo vreme e uste isklesten:):):)!!!!!
nemo
quote:
Originally posted by concrete
[quote]Originally posted by nemo Si ostana podzinat, mi kazuvaat celo vreme e uste isklesten:):):)!!!!!
eve eden vistinski slucaj za nas Makedoncite.zena od Egejska Makedonija od 65-70 godini se naoga 2 dena vo bolnica, nacionalnost:(izjasneta) Grkinja[:(], pred sveganite govorat grcki sinot i zena mu, no koga tie ke si zaminat posle kontrolata govorat na Makedonski i na grcki[:0].drugiot den starata zena komunicira so Makedonka na Makedonski ("sveganite iznenadeni zarem znaes i grcki") gledam grckoto zaplasuvanje seuste trae! more neznam koga ke zejnat poveke pa da ostanat taka podzenati kako kipovi[;)]
трендафил Кога (гол) ќе се наведнеш и ќе погледнеш назад, вели една изрека, доколку видиш два чифта „јајца“, тоа значи дека непријателот ти влегол длабоко во позадината (страга, што би рекле Хрватите). Додека ние цело време гледаме кон исток и бараме непријателства таму (не велам дека ги нема, но повеќе се сведуваат на вербална основа), не приметуваме што ни се случува со позадината свртена кон запад (сем нашиот уште колку чифта „туѓи“ јајца има). Доста живееме во некој виртуелен свет што ни го сервираат државотворците. Додека не ги согледаме проблемите, не можеме ниту да почнеме да ги решаваме.