Предизборен молк
Предизборен молк
Strelec Не’ интересира мислење од останатите... Дали за време на предизборниот молк треба да се дозволат овде коментари поврзани со локалните избори, или што на некаков начин можат да влијаат некому при донесување одлука? Кажете го вашето мислење, а потоа администраторите ќе донесат одлука!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
...kako Penov go pravat repa????
'repa' на индијански значи ’победник’!:)
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by concrete
...kako Penov go pravat repa????
'repa' на индијански значи ’победник’!:)
Neznam na koj na indijanski,mnogu gi ima , ama na makedonski repa si e REPA!!! :):):)
Bicho
quote:
Originally posted by concrete
Zosto postojano se javuva , na razni mesta sindromot :"pogolem papa od rimskiot papa???? Toa bi znacelo deka telefonite isto taka bi trebalo vo periodot na "izborniot molk " da bidat iskluceni???? Ajde , de ,ako vmacedonija ja ima mokta da vlijae na izbornite rezultati togas i neboto moze na glava da ni padne. Sto ima Bicho da se izveduva : sostojbata si e normalna , zosto bi trebelo da se lisime od detali kako Penov go pravat repa????
Telefonite ne se iskluchuvaat, ama vo javnost e zabraneto da se agitira. Vprochem "I couldn't care less" bidejki ko sho kazha Pana jas si znam "za kade sum" i sigurno nema da se predomisluvam posledniot den. Vprochem ionaka nema da glasam (nema da sum u MKD de!)
protivpropaganda Сметам, без оглед на досегашните за и против аргументи, дека треба да се надминеме себеси барем за денот кога се гласа. Во најмала рака барем до 19 часот кога завршува гласањето. Ова е од етички аспект гледано. Етиката не е закон кој мора да се почитува. Тоа е избор на изградени и зрели личности. Форумов ниту влијае, ниту ќе повлијае на изборот нечиј, но сериозните и зрелите треба, по природата на нештата да знаат дека секогаш не е во право човек ако си го практикува даденото право. Да покажеме, барем на себеси ако не на други, дека си ја почитуваме државата, општеството и своите. Дека форумов е базиран врз етички принципи и неговите членови се навистина сериозни и зрели. Да го избереме етичкото наспрема простото и личното. П.С. Секое едно човеково однесување може да се најде и кај животните освен Етиката и Моралот. Тие кои ќе одлучат да бидат неетични и да се идентификуваат со одредено животинско однесување ќе биде сфатено како нивен избор. Исто така ќе мора да се сфати дека моралната санкција која неминовно ќе следи е секако, без исклучок, избор на моралните и етичните припадници на форумов.
Мој предлог е да не се пишува на форумов кога се во тек изборите на теми кои се во врска со изборите. Кога тие ќе завршат тогаш ќе можете да се фатете за врат и да се ситите на губитниците колку што ќе посакате.
intel
quote:
Originally posted by protivpropaganda Мој предлог е да не се пишува на форумов кога се во тек изборите на теми кои се во врска со изборите. Кога тие ќе завршат тогаш ќе можете да се фатете за врат и да се ситите на губитниците колку што ќе посакате.
Аман бе,што си запнал со ова веќе 10 дена.Па за што да се пишува? За тоа колку се шерпите на зелен пазар ,а колку на бит пазар.Да си размениме по некој рецепт за баклава. Јас разбирам да се залагаме да нема меѓусебни навреди ама да не се дискутира актуелната политика на форум за политика не разбирам зошто.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by protivpropaganda Мој предлог е да не се пишува на форумов кога се во тек изборите на теми кои се во врска со изборите. Кога тие ќе завршат тогаш ќе можете да се фатете за врат и да се ситите на губитниците колку што ќе посакате.
Аман бе,што си запнал со ова веќе 10 дена.Па за што да се пишува? За тоа колку се шерпите на зелен пазар ,а колку на бит пазар.Да си размениме по некој рецепт за баклава. Јас разбирам да се залагаме да нема меѓусебни навреди ама да не се дискутира актуелната политика на форум за политика не разбирам зошто.
Intel, Сигурен сум дека интелегентен човек како тебе го има сфатено тоа што го напишав, исто така сметам дека сите тука доволно се изнакажале, ако може така да се каже, за избориве. Воедно, во актуелната ни политика не се само изборите во прашање, нели?[;)]
ozonce Nema potreba od molk, ama pod itno da se izvadat toa glupite potpisi... uuuuf me vadat od takt
intel Јас мислам дека сите овде од поодамна веќе имаат донесено одлука за кого ќе гласаат.Според мене нема потрба од молк.Таман работа во недела да не го следиме гласањето со задолжителни чипсови пивца и секако честитање на Пенов(ци) за победата во вечерните часови.
SLaCk A be jas ne znam zosto ima molk i eden den pred izbori!?Treba da ima od 00:00 do 19:00 vo nedela i tolku!
Strelec Јас се согласувам со Slack... Дури на запад има и ситуации каде што агитирање е дозволено и за време на самите избори (само не на гласачките места), па дури и за време на изборите се прават и се објавуваат анкети.
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Јас се согласувам со Slack... Дури на запад има и ситуации каде што агитирање е дозволено и за време на самите избори (само не на гласачките места), па дури и за време на изборите се прават и се објавуваат анкети.
Vo Amerika ne postoi terminot izboren molk, za razlika od Evropa. Isto taka kampanjite vo Amerika se daleku povekje nasocheni kon degradacija na lichnosta na protiv-kandidatot! Isto taka tehnichko prashanje e kako kje se tretira internetot kako medium. Lichno mislam deka VMacedonia kako Makedonski forum bi trebalo da go pochitucva predizborniot molk. Sega kako kje go izvedete toa e drugo prashanje.
Thief Бидејќи ВМакедонија не е хостирана во Македонија, не мора да ги почитува македонските закони... Во спротивно, и интернетот е медиум, па законски би требало да нема НИКАКВИ коментари за време на предизборниот молк. Се разбира, НИКАКВИ кои на кој било начин би влијаеле врз читателите... Имаше форуми кадешто целиот дел политика беше заклучуван за време на молкот (се разбира, хостирани во Мк).
concrete Zosto postojano se javuva , na razni mesta sindromot :"pogolem papa od rimskiot papa???? Toa bi znacelo deka telefonite isto taka bi trebalo vo periodot na "izborniot molk " da bidat iskluceni???? Ajde , de ,ako vmacedonija ja ima mokta da vlijae na izbornite rezultati togas i neboto moze na glava da ni padne. Sto ima Bicho da se izveduva : sostojbata si e normalna , zosto bi trebelo da se lisime od detali kako Penov go pravat repa????
Homer MakeDonski
quote:
Originally posted by Strelec
Не’ интересира мислење од останатите... Дали за време на предизборниот молк треба да се дозволат овде коментари поврзани со локалните избори, или што на некаков начин можат да влијаат некому при донесување одлука? Кажете го вашето мислење, а потоа администраторите ќе донесат одлука!
Zarem da molcime i na forumite za diskusija ? Ne go razbiram forumot kako mesto za politicki natprevar megju partiite ,tuku kako razmena na mislenja na clenovute i posetitelite nezavisno kategorizacijata na vremeto od aspekt na ima nema nareci kampanji
трендафил Јас и така секој викенд имам молк и не сум лично засегнат од ова прашање. Во принцип, се` е прашање на договор. Сега треба да се реши и да се знае дали на форумов ќе има или нема молк, доколку нема што ќе смее да се пишува, за да не се случи молкот да се воспостави во зависност од тоа кој и што напишал. Или да му се даде на некој можност така да го толкува тоа.
Pana Nikako ne smee da ima molk na forumov.Dovolen e predizborniot molk na mediumite.Ovde toa ne e potrebno,definitivno!
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Pana
Nikako ne smee da ima molk na forumov.Dovolen e predizborniot molk na mediumite.Ovde toa ne e potrebno,definitivno!
Паничко, Навистина ме интересира дали го прочита мојот пост и што сфати од него?
deni woooooooooooow , predizboren molk maj ess u koj film ste flezeni be eeeej
Pana protivprppaganda, Eve mesto mene ti odsgovori deni.Mislam ,stvarno,tolku vleguvanje u film ne e zdravo!
protivpropaganda Пана, Ти и дени подобро ќе биде да се осврнете повеќе кон моралот и етиката, тоа на што јас се осврнав, отколку да се правите будали со сила или можеби тоа ви оди, онака, природно. Не постои закон со кој би се забранило на овој сајт да се пишуваат пропагандни коментари за време на молкот. Во оваа држава во која законски е одреден молк во јавните медиуми како свесни и зрели личности, припадници на една држава кои знаеме дека законите и правилата се за поставување на некаков ред кој сите го посакуваме, ми се чини дека треба да се придржуваме на овој закон и тука на форумот бидејки е јавен медиум кој се занимава со Македонцките работи и е доста посетен воедно има и свое реноме. Како и да е, изборот е твој, но исто така и изборот ќе биде мој. Сите имаме избор или да постапиме според етичноста на нештата или не, а одговорноста секој сам ќе ја сносува за своите постапки. Етично или животинско однесување. Бирај сега ти мој севселенски подржувач на редот во македонската држава?
Strelec Овој топик ќе остане уште малку овде, па потоа ќе се архивира... Значи вака... Се донесе одлука форумов за политика да работи и за време на самите избори. Администраторите заедно со модераторот protivpropaganda особено ќе обрнат внимание да нема тој ден прекршување на правилата на forums.vmacedonia.com , а ова особено се однесува во поглед на евентуално упатени навреди кон некој член на форумов, или кон некоја јавна личност (без оглед дали е учесник на изборите или не) со намера да се дискредитира и омаловажи! Вечерта по 19 часот ќе се отвори еден нов топик, специјално наменет за изборните резултати. На тој топик ќе биде дадена малку поголема слобода во поглед на терање сеири (повторно без лични навреди), во поглед на употреба на бои, на букви со поголем size итн. Со напомена дека таа поголема слобода НИКАКО не значи дека ќе биде дозволено прекршување на форумските правила, или дека ќе биде дозволено упатување навреди и понижување! Апелираме до сите, етичкиот принцип за кој што пишуваше protivpropaganda во ниту еден момент да не биде заборавен.
n/a protivpropaganda okolu teranjeto seir dodeka trae navodnata izborna euforija i okolu toa deka nesto izbirame a i okolu izborot.kade sme sto sme kade odime?15godini posle osamostojuvanjeto ne samo sto prodolzuva tuku straotno se zasiluva ,dobiva forma na stihija bezzakonieto i anarhijata.polikokratijata koja vo socijalizmot imase edno samoogranicuvanje vo forma na "idejata" denes blagodarejki mu na nekojsi kvazi liberalen kapitalizam nema nikakvi parametri do kade moze da odi so svojata arogantnost vo beskrupuloznoto unistuvanje na svojot narod . dodeka naivno se pravime deka demek nesto izbirame gi prepoznavame facite vo vtoriot esalon na nasite dragi partii i nezavisni kandidati,gi prepoznavame likovite koi blagodarejki mu na naseto premolcuvanje pretrpuvanje ili blagodarenie na nasiot izbor uspesno plivaat ostavajki go zad sebe tesko osaakatenoto makedonsko stopanstvo.vtoriot esalon ja rusi drzavotvornosta koja bi trebalo da ja sproveduvaat konjoglavite nasi izbranici koi nedavaat ni pet pari za toa sto ne pretrkaa i bugarite a bogami i albanija
n/a predizbornata euforija ,predizborniot molk pa i samite izbori dobivaat farsicna forma taka da sekoja aktivnost okolu toa e vo nejzin prilog se osven se razbira masovnata a p s t i n j i r a n j e t o od nivnite izbori.
protivpropaganda
quote:
Апелираме до сите, етичкиот принцип за кој што пишуваше protivpropaganda во ниту еден момент да не биде заборавен.
Им давам до знаење на сите тие кои ќе изберат неетички да се однесуваат дека тоа ќе им биде забележано и запаметено. Македонија и Македонците имаат молк пред изборите!!! Каква и да е пропаганда, за кој и да е кандидат ќе биде одговорност на самиот тој што постирал. Најголемата казна за таквите е тоа што самите ќе си покажат на себе дека не се зрели и не им е местото во оштество туку во трло. Исто така, неетичните ќе покажат дека не го почитуваат сопственото општество и ќе го изгубат кредибилитетот да дискутираат за неговото подобрување бидејки тие и таквите како нив се причината што нашето општество е вакво какво што е.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by torlakien
protivpropaganda okolu teranjeto seir dodeka trae navodnata izborna euforija i okolu toa deka nesto izbirame a i okolu izborot.kade sme sto sme kade odime?15godini posle osamostojuvanjeto ne samo sto prodolzuva tuku straotno se zasiluva ,dobiva forma na stihija bezzakonieto i anarhijata.polikokratijata koja vo socijalizmot imase edno samoogranicuvanje vo forma na "idejata" denes blagodarejki mu na nekojsi kvazi liberalen kapitalizam nema nikakvi parametri do kade moze da odi so svojata arogantnost vo beskrupuloznoto unistuvanje na svojot narod . dodeka naivno se pravime deka demek nesto izbirame gi prepoznavame facite vo vtoriot esalon na nasite dragi partii i nezavisni kandidati,gi prepoznavame likovite koi blagodarejki mu na naseto premolcuvanje pretrpuvanje ili blagodarenie na nasiot izbor uspesno plivaat ostavajki go zad sebe tesko osaakatenoto makedonsko stopanstvo.vtoriot esalon ja rusi drzavotvornosta koja bi trebalo da ja sproveduvaat konjoglavite nasi izbranici koi nedavaat ni pet pari za toa sto ne pretrkaa i bugarite a bogami i albanija
torlakien, Close, but no cigar! Сепак вредно за пофалба. Не станува збор за тоа дали нашите „избраници“ даваат или не даваат пет или повеќе пари туку... Има еден неверојатно силен и низ историјата докажан факт, а тој е: Историјата не памети постоње на мрзлива, неспособна и неетична власт врз работливи и етични граѓани. Истото важи и обратно: Историјата не памети постоење на работлива, способна и етична власт врз мрзливи и неетични граѓани. Секоја империја низ историјата растела и била просперитетна се` до моментот додека во неа не започнало губењето на вистинските вредности, етиката и моралот, односно се` позитивно што носат овие две нешта со себе. Дали Македонското општество и неговите специфики... Има за што да се дискутира на оваа тема но да не тука. Ако си заинтересиран отвори тема и че ја редиме.
Pana Kazete na sto sme sega.Ke ima ili nema molk.Jas ke go pocituvam bilo koe resenie sto ke bide doneseno!
Strelec Нема да има молк... Форумов ќе работи вообичаено!
Pana O.K.
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
Администраторите заедно со модераторот protivpropaganda особено ќе обрнат внимание да нема тој ден прекршување на правилата на forums.vmacedonia.com...
Во битката за придржување кон правилата на форумов, од денес активно ќе партиципира и новиот модератор intel!
intel
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
Администраторите заедно со модераторот protivpropaganda особено ќе обрнат внимание да нема тој ден прекршување на правилата на forums.vmacedonia.com...
Во битката за придржување кон правилата на форумов, од денес активно ќе партиципира и новиот модератор intel!
Со особено задоволство.
Homer MakeDonski
quote:
Вечерта по 19 часот ќе се отвори еден нов топик, специјално наменет за изборните резултати. На тој топик ќе биде дадена малку поголема слобода во поглед на терање сеири (повторно без лични навреди), во поглед на употреба
Земајки ги во предвид понудените политички програми на сите оние кои што се мислат дека се партии кои работат за народот знаејки ги досегашните резултати на сите оние кои секогаш се гледаат меѓусебно како припадници на партиите ,а никако припадници на народот Македонски очекувајки ја уште поголемата беда пропаст на она што се вели економија на граѓанинот на "Рамковна Македонија" размислувајки кога ќе се воспостави новата гранична линија во внатрешноста на територијата на републиката ,оставајки ни го така поголемиот дел од републиката ,како за утешение грешним предвидувајќи го следниот Референдум во тој и таков остаток со во него претпоставеното прашање дали сме за самостојна и суверена Македонија во рамките на самостојна и суверена Република Бугарија решив да го дадам својот глас на најнезависниот од сите независни за личноста кој што е од народот и е со народот и што своето работно време и целокупната своја енергија ја троши за народот кој што води на вистински начин ,кој што секогаш ќе е популарен кај народот и секогаш ќе ја ужива неговата подршка за личност чија што програма е најпосетена и влева најголеми надежи за подобро утре , а те повикувам и тебе Македонијо Да гласаш за оној кој што секогаш дава , оти токму тоа е што го бараш некој нешто да ти даде гласај за партија *Бинго и лидерот Игор Џамбазов гласајќи за Џамбазов се поблиску сте до посакуваната Победа раз два три раз два раз два раз два три [:o)][:o)][:o)] Молам ,ako е во ред ова да се префрли на специјално отворенит топик после 19 часот,оти нејќе тука да му е местото .Барем да си го терам сеирот Кај нас 19 часот одамна помина (може сум го утнал денот ?) , [;)]
Strelec Не се мислеше за денес во 19 часот, туку за во недела... По затворање на гласачките кутии! Значи таму пишува ’вечерТа’, а не ’вечерВа’!:)
Homer MakeDonski
quote:
Originally posted by Strelec
Не се мислеше за денес во 19 часот, туку за во недела... По затворање на гласачките кутии! Значи таму пишува ’вечерТа’, а не ’вечерВа’!:)
така значи ,вечерВа ја утнав за вечерТа фала чичко Стрелец :-)
Pana
quote:
Со особено задоволство.
Cestitam Intel.Mi prestavuva osobeno zadovolstvo koga nekoj sto go pocituvam ke dobie vakvo priznanie.
Divider Јас молчам, сметам дека нема потреба да се дискутира за изборите во време на изборен молк. Ќе се чуеме по 1900 недела. Поздрав.
Pana Ne molcis ti za toa.Ti se sramis od portparolot Trendafilov koj tropna takva glupost za slikanje na livcinjata so mobilen sto e treta na top listata na glupostite sto gi iznakaza "opozicijata" na celo so vojvodata. 1.VMRO kradese ama imase za site,Ljubco vojvoda 2.Vo vremeto na VMRO nemase poplavi,Ljubco vojvoda 3.Ke dojde nekoj da glasa i koga ke glasa ke go slika livceto so mobilen,Trendafilov strucnjak za mestenje izbori i telekomunikacii Ova mu dovaga kako za mastiloto sto se briselo vo kutiite.Pa uste kolu Ljubevci imate u toa VMRO NP!
SLaCk Pana koga ne razbiras ne moze da ti se objasni.A i kako ke mu objasnam na covek sto misli deka utre ke pobedi Penov hehehe.
Sande rataatata ratata ratatatatata [^]
Strelec Sande... ти се оди тебе на пауза, или грав можеби јадеше?
StormAngel I posle site tie debati i mislenja spodeleni, ke glasate li?[:D]
Sande
quote:
Originally posted by Strelec
Sande... ти се оди тебе на пауза, или грав можеби јадеше?
Sto napraviv?
The`bItCh
quote:
Originally posted by StormAngel
I posle site tie debati i mislenja spodeleni, ke glasate li?[:D]
kje se tepet koj prv da glasat[:D]
Divider
quote:
Originally posted by Pana
Ne molcis ti za toa.Ti se sramis od portparolot Trendafilov koj tropna takva glupost za slikanje na livcinjata so mobilen sto e treta na top listata na glupostite sto gi iznakaza "opozicijata" na celo so vojvodata. 1.VMRO kradese ama imase za site,Ljubco vojvoda 2.Vo vremeto na VMRO nemase poplavi,Ljubco vojvoda 3.Ke dojde nekoj da glasa i koga ke glasa ke go slika livceto so mobilen,Trendafilov strucnjak za mestenje izbori i telekomunikacii Ova mu dovaga kako za mastiloto sto se briselo vo kutiite.Pa uste kolu Ljubevci imate u toa VMRO NP!
Не да коментирам, само ќе речам, не бива дете, не бива. Освести се.
Pana
quote:
само ќе речам, не бива дете, не бива.
Ti kako Tripun.I on samo "recuva" bez nikakov plan i program.
Strelec Овој топик веќе нема потреба да постои... Доколку некој сака да се повика на нешто овде кажано, може да направи овде quote и да постира на другите топици.