Македонец иноватор
Македонец иноватор
Strelec [img]http://www.tugjinojabano.com/images/vesti_canada/vozilo.jpg[/img] Македонецот Д-р Ремон Поп-Илиев, професор на UOIT (University of Ontario Institute of Technology), заедно со пет негови студенти демонстрираа сопствен проект на возило на иднината. Според зборовите на Д-р Поп Илиев, Македонец кој веќе десет години е во Канада, овој проект може да предизвикува револуција во автомобилската индустрија. Не случајно индустрискиот гигант GM на втори март објави дека во Канадската економија ќе вложи 2.5 милијарди долари. Истото утро, Џо Волп, Министер за граѓанство и имиграција, и Министер задолшен за Онтарио (вклучувајќи ја и цела GTA) го посети универзитецкиот кампус при UOIT, во Oshawa. Таму министерот беше запознат со проектот на Д-р Поп-Илиев и неговите студенти, како и со плановите за изградба на нов Автомобилски цента на совршенството. Повеќе информации во врска со овој проект можете да видите на следните линкови: http://pipeline.mycampus.ca/docs/dual/publications/weekly/20050308.html http://www.javelin-tech.com/main/news/design_contest_finalist.htm
concrete [img]http://www.javelin-tech.com/main/images/contest_2004/synergy_animation.gif[/img] Five students in the Manufacturing Engineering program at the University of Ontario Institute of Technology (UOIT) are demonstrating that the sky is the limit after placing in the finals for the Javelin Technologies Cool Design Awards contest (Educational Customer Category) for Ontario users of SolidWorks software. It was the first time that any team from UOIT had entered the competition. “They ended up being in the fifth position, which is a great success in the very first attempt to compete,” said Dr. Remon Pop-Iliev, an associate professor in the Faculty of Engineering. “If they had the chance to present their 4 x 4 vehicle design using the animations they produced in SolidWorks, as they did in class, I believe that their placement would be even better.” Ova nekako kako prikaznata za AUDI ???????
MkChat Алал нека му е
wolf_pack
quote:
Originally posted by Strelec
...како и со плановите за изградба на нов Автомобилски цента на совршенството.
Vreme e veke da se izgradi bar ushte eden automobilski centar u drugi institucii. Za onaj automobilot, ne bi rekol deka e "revolucija" postoi all-wheel drive veke. Ali bravos za prototype model. Drago mi e za gospodinot Pop-Iliev.