Нов случај на групно самоубиство
Нов случај на групно самоубиство
Strelec Јапонската полиција во паркиран автомобил откри тела на пет лица, кој извршиле групно самоубиство. Починатите - четири мажи и една жена - биле на возраст помеѓу 20 и 30 години. Од почетокот на годината тоа е шести случај на групно самоубиство во Јапонија, со што бројот на жртвите порасна на 25. Последните години во Јапонија ваквите случаи се се почести. Во 2003 година имало 12 групни самоубиства со вкупно 34 жртви, додека во 2004 година 19 случаи со вкупно 55 жртви.
mArInCe ova e 'obichno' samoubistvo: Средношколец од американската држава Минесота ги убил своите баба и дедо а потоа во своето училиште отепал уште 7 луѓе, 13 ранил а потоа се самоубил ('извршил самоубиство', што би рекле новинарите). Полицијата ги истражува мотивите на злосторот. Училиштето во кое се одиграл масакрот се наоѓа на север од Минесота, во индијански резерват во кој живеат припадници на племето Чипуа (повеќе за настанот на CNN, BBC). od on net..
dada Sani Sto im e "zaednichko" na onie sto se samoubile? Se raboti za sekti ili za grupa luge na koi im e "skisnat" zivotot?
SirAndReW Izgleda dada sani, najcesto se nekoi decki koi zimat jako sra*je i veruvaat vo zadgroben zivot :)