Бугари добиле македонско државјанство
Бугари добиле македонско државјанство
Ceki Проф. Божидар Димитров, директор на бугарскиот Национален историски музеј и советник на претседателот Георги Прванов за историски прашања, и Никола Григоров, водител на емисијата на ТВ СКАТ, "Сите Блгари заедно", добиле македонско државјанство, јави бугарската агенција "Фокус". Документите на новите Македонци, ќе им бидат врачени на специјална церемонија, што ќе се одржи идната недела во просториите на Државната агенција за иселеништво во Скопје. Според агенцијата, препорака за издавање македонски државјанства на Димитров и Григоров, дал "големиот пријател на Бугарија, академик Блаже Ристовски". Од македонската амбасада во Софија, потврдиле дека годинава во Бугарија се засилил интересот за земање македонски пасоши, а во моментов се обработуваат документите поднесени во 2000 година. http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=8595
dejan ima vo opsti muabti za ova....i doznavme vo EU topikot deka ova e sve shala deka e prvo april. cudno....ama neznam dali e ova sve vistina.
Ceki Ne znaev, se izvinuvam. No jas i porano nesto slusnav, deka ima i tamu luge koj bi go zele pasosot na Makedonija. Zato mislev mozda e ova vistina. Ama ova mi bese cudno mene[:D] Проф. Божидар Димитров, директор на бугарскиот Национален историски музеј и советник на претседателот Георги Прванов за историски прашања, и Никола Григоров, водител на емисијата на ТВ СКАТ, "Сите Блгари заедно", добиле македонско државјанство Ne znaev so sakat ovie da prajat so pasosot?